Droga ostaje u srcu!

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

kia

Droga ostaje u srcu!

Post by kia »

ma jooooooj ljuta sam sama na sebe!nakon silnih muka, patnje i kojekakvih psihičkih poremećaja koje sam si navukla jos uvijek me ta gudra privlači..tek sam 8 mjeseci cista i da sam nisam pod lijekovima uzela bi nesto garant!ponekad mi se čini da bi cijeli svoj jadni život mjenjala samo za još jednu večer kakvu ti samo gudrovina moze stvoriti!sve sam u zivotu unistila sve upropastila..znam za jos nista nije kasno ali opet..i izlijecila bi se od tih raznih bolesti koje sad imam da nije ostala tolika zelja za drogom!ja vam ljudi moji zavidim na tome sto se uspjevate boriti, što ste čak i stavili točku na i i rekli neću više nikad i tako se i dalje borite, što ne želite, ali zasto da lažem mene je taj svijet toliko očarao da ja ne mogu bez njega jednostavno, ne da ne mogu, čak i da mogu, duboko u sebi ja ne želim a opet upropastilo me..i di je onda meni spas?!ponekad mi nista na ovom svijetu nije važnije od samo tih trenutka..tih posebnih trenutaka..sramim se sama sebe a zašto ću da vam lažem, barem vama mogu biti iskrena :( :(
lost soul...
Sonja

Post by Sonja »

Draga Kia,

ja sam u apstinenciji godinu dana uz strucnu pomoc. Mislim da ti je dan kada si ovo napisala samo proradio rovac? Secam se jednom da je Sarkic dao odlinu ideju, i da krenes od toga sta ti je heroin da, a sta uzeo? Seti se samo svake krize i onih bolova i smrdljivog znoja i sta si sve morala da radis za malo praha? Da li ces dozvoliti da par grama praska vlada TOBOM i TVOJIM zivotom???!!!

1. Seti se sta je sve to lose sto nosi heroin
2. Seti se koliko i kako si povredjivala sebi najmilije
3. Seti se KO si i ODAKLE si?
4. Znas li koliko je svaki put gore kada se vratis?
5. Razmisli sta radis i koloiko imas slobodnog vremena i kako ga provodis?
6. U takvim situacijama pricaj sa nekim ko je CIST, ali ko mozda moze da razume, ja imam dosta prijatelja koji razumeju, a nikada nista nisu probali. Naravno oni te nece razumeti kao ja, ali svakako ce dobro doci
7. Da li volis da slikas, sviras, pises sta je to sto si oduvek volela da radis, a droga te je u tome sprecavala?
8. Ne bleni, organizuj sebi dan! Sto vise slobodnog vremena to vise prostora za krizu!
9. Ne celici se, izbegavaj filmove na tu temu, muziku koju si slusala gudrirana, DRUSTVO pogotovo, ne celici se NIKADA! Ne priznajem ove sto kazu ja ne bih nikada vise, postujem ja to ....ali ne bih da dodjem u situaciju jer ne znam sta bih da dodjem, zato pazi dok se ne desi!
10. Napisi sta bi mogla da radis u toku dana, a da to nije TV, slusanje muzike i sedenje u kaficu...

Nadam se da cu ti bar malo pomoci nekim stvarima koje sam ovde nabrojala a koje su mene odrzale. Razumem te ja skrooooz i bas zbog tog osecaja ljudi se stalno vracaju jer u ljudskoj prirodi je da ono lepo pamti, a lose potiskuje i to je normalno. Ali devojko 8 meseci!!! Priberi se i zaboravi. Taj jebeni osecaj je toliko dobar da je jaci i od majcinske ljubavi, ali dokle te doveo??? Svaki zavisnik tezi da ga dozivi makar jos jednom do kraja zivota, ali NIKADA, ama bas NIKADA nije kao prvi put. Ovako pricaju ljudi kojima se nije ogadio heroin, naravno nikome se na pocetku apstinencije ne ogadi, ali nadji motiv kao sto sam ti rekla da shvatis kako i sama pricas zasto te toliko unistio. Neces valjda da provedes zivot kao zombi u iscekivanju da ces ipak uzeti ...samo jos jednom....Znas da su to price za malu decu! Sve ovo sto ti ja pricam sigurno dobro znas, ali mi smo nepopravljivo egocentricni, sebicni, egoisticni, narcisoidni i ispod svega ovoga najnesigurnija bica na svetu, tako da znam da ti je potrebno da cujes od nekoga sa strane, pa evo ti prilika. I ne zezaj vise nego se trgni, dobra si vec 8 meseci, pomozi ljudima koji sede za svojim monitorima za ovim forumom dok im glava ne padne na tastaturu i tipke im se urezu u celo, njima treba tvoja pomoc, nemoj sada da mi odustajes, jesi li cula???!!!!

ZELIM TI OD SRCA SVE NAJBOLJE I JAVI MI KAKO NAPREDUJES

S
zvrky

Post by zvrky »

Jako dugo se meni heroin motao po glavi i svaki dan sam mislila da necu izdrzati,i tako mozgam po ceo dan ocu,necu,ocu,necu,zelim,ne zelim,idem kukam gde stignem,pisem po forumu razgovaram sa ljudima i na kraju me uhvati panika od same sebe i zelje koju imam,onda se setim svega onog loseg o cemu je sonja upravo pricala,onda se setim svog onog cimanja i cekanja,svih onih kriza,bolova ma svega cega mogu da se setim ja sve to prevrnem po glavi,i zasto sam ja sve ovo radila ako cu sad da odem i da se uradim.....nije logicno....ja sam cista dve godine i sada mi se desi da me rovac opali ali tog trenutka moram hitno sebi da nadjem zanimaciju,dal cu da zovem nekoga da se vidimo ili cu nesto drugo da radim nije bitno samo da mi bilo sta skrene paznju....ne kazem da je lako ali kazem da je to nesto sto se mora i sto je vredno borbe,kako vreme odmice i prolaze dani zelja mi je sve manja a rovci se sve redje javljaju,nikada nisam verovala da cu se izboriti sa silnim rovcima,da cu se izboriti sa heroinom koji mi je mozak preuzeo,koji me je uzeo pod svoje,pa onda razmisljam jebote kada sam pocela da se skidam mislila sam nikad krizu necu preziveti,to nikada nece proci,ne mogu ja to itd. ali ipak sam prezivela krizu i ipak je proslo,tada sam bila okupirana terapijama i silnim bolovima,rovcima i svemu sto uz to ide nisam imala vremena da razmisljam sta ce biti posle,e kad je sve to proslo a trajalo je mesecima...onda su dosli neki drugi problemi na red,kako se osloboditi drustva kako se skloniti od okoline koja te okruzuje godinama,kako se odupreti pritisku,kako se odupreti iskusenjima e onda sam bila opterecena time a one krize i terapije sam lagano pocela da zaboravljam,e onda su opet prosli meseci i shvatila sam da sam resila i ovo drugo pitanje i da vise ne razmisljam ni o tome znaci prestala sam da se vidjam sa skoro svima,nasla sam dosta novih ljudi koji su me gurali i bodrili svo vreme,sa kojima se druzim sada,onda sednem i razmisljam pa jebote tada sam mislila da sve to nikada nece proci pa je ipak proslo,znaci zivot te povuce nekim drugim stvarima nije to jedino sto ti se desava niti je jedino sto zelis.Kasnije je dosao nov problem a to je kako se sad zaposliti,kako se uklopiti u neku normalnu okolinu....e to pitanje jos nisam resila :-D ali sam se toliko usmerila ka tome da sam skoro i zaboravila na sve sto mi se desavalo,i umesto da mi pitanje posla bude ono laganica ja se osecam kao da to nikad necu prevazici znaci isti osecaj kao kad sam mislila da necu krizu preziveti......Draga kia na tebi je samo da se potrudis da ne napravis sranje,veruj mi sve ostalo prolazi i ostaje iza tebe,dolaze neke druge stvari neki novi problemi,neki novi ljudi,neka nova razmisljanja,ako mi verujes meni se misljenje o nekim stvarima toliko promenilo da ja sama ne mogu da verujem a mislila sam ma jok to se nikad nece dogoditi medjutim itekako se sve menja sa prestankom gudre...........

Sad moram da kazem nesto vezano za celicenje :-D
9. Ne celici se, izbegavaj filmove na tu temu, muziku koju si slusala gudrirana, DRUSTVO pogotovo, ne celici se NIKADA!
Sonja meni je to celicenje pomoglo hehehhehehhehe mislim zvuci smesno ali stvarno jeste,ja sam isla direktno u problem a to je ono kako se odupreti iskusenju kada se nadjem u situaciji da mi je bilo sta na dohvat ruke i mislila sam nikada necu uspeti da kazem ono cuveno necu ja da uzmem a stoji mi ispred mene i uradila sam upravo to otisla sam sebe da testiram hehehehhehehehehe sela sam i tako je i bilo ispred mene sve stoji lepo i uredno i ja se znojim ocu da umrem oko mene njih par svi uradjeni sto heroinom sto spidom,uzela sam deo koji je moj i otisla u wc i tamo sam sela i nisam znala sta cu,pocela da placem,vec mokra kolko sam se preznojila a nisam bila u krizi znaci taj deo je prosao odavno....sedela sam tako pola sata u jebenom wc-u hehehehhehehhehe i dumala po glavi da li da uzmem ili ne ako uzmem ode sve u kurac krasni ,sve sto sam do tada radila i borila se ako ne uzmem osecacu se najjacom na svetu i nastavicu da se zajebavam izacicu kao pobednik iz tog wc-a....mislim da mi je ceo zivot tada prosao kroz glavu od kad sam se rodila pa do tog trenutka :-D nakon pola sata ako ne i vise provedenih u tom wc-u koji nikad necu zaboraviti izasla sam i bacila im ono na sto,sela i narucila sebi pice sa osmehom na licu,svi su sedeli i gledali me,pitaju me sta se desilo ja kazem nista zvrky vas casti svojim delom :D samo sam rekla sklonite ovaj moj deo sa stola,jedan od njih uzeo je ono i stavio u dzep....posle toga znala sam da cu uspeti....bila sam srecna kao malo dete,kasnije kada sam isla po raznim zurkama opet slican problem,mnogo puta sam govorila jaooo vidi kako je njima svima dobro a ja ovde glumim ludilo kao hocu da budem cista i bla bla i tako divljam po zurci i posmatram drogiranu gomilu oko mene i dobro se osecam ali uvek postoji taj rovac u glavi,onda se mislim pa ako sam uspela da odolim heroinu ispred nosa onda zasto ne bi mogla da iskuliram svu tu gomilu ljudi oko mene...i tako sam sebe cesto dovodila u bas zajebane situacije "CELICENJE" kakvo ne mozes ni da zamislis hehehehehhehheh e sad zasto sam ja sve to radila,mucila sebe na najgori moguci nacin....zato sto ja tu zivim i nemam gde da se preselim niti to zelim,to je nesto sto me okruzuje i sa cim se ja susrecem jako cesto,to je nesto sto ce me okruzivati na svakoj zurci,u svakoj ulici kroz koju prodjem....i jednostavno sam htela da se sa tim zlom pogledam u oci a da ovog puta ja budem ta koja je pobedila,ja sam znala da moze da se desi da necu izdrzati to sto sebi radim i da ako budem uzela ponovo da cu se vratiti gudri u potpunosti,i onda razmisljam ako to uradim znaci da nisam spremna da se borim sa zivotom i da moja odluka nije cvrsta,heh a ako uspem da iskuliram na konju sam :twisted: Slusam neke ljude kako se sele iz sostvenih dradova,sopstvenih kuca beze negde.....a gde? Mislite da ce u nekom drugom gradu biti bolje nego u vasem?Mislite nema narkomana na svakom cosku? Nema gudre i dilera? Tesko...ima itekako i narkomana i dilera i loseg drustva i svega,svako ko to bude zeleo nacice sve sto mu je potrebno pa tacno da ga ostavite na pustom ostrvu ! Ne vidim svrhu tog bezanja u drugi grad,mislim da je bolje da se suocimo sa problemom nego od njega bezati..............Tako bi volela da mogu da se obratim tom istom heroinu zvanom dop da mu kazem par reci hehehhehehe evo to cu uciniti ovde samo jednim smajlicem :butthead: moze da me poljubi u guzu hehehehhehehehhehehe :smt006 Pozdrav ljudi oduzila sam ovaj post nije mi to bila namera :D I filmove sam gledala radi celicenja .....
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Sonja

Post by Sonja »

....u WC-u si se znojila, a nisi bila u krizi???

Ja zivim u svom gradu i nemam nameru da odem iz njega bilo gde, sem na povremena putovanja. Idem istim ulicama, nastavila sam isti zivot kao i ranije, ali BEZ droge. Izvini ali ne slazem se sa tobom, ja ne znam u kom periodu svog zalecenja si se celicila, ali pominjes jedan susret a heroinom... Sta bi bilo da je prelomila druga strana, sta bi bilo da si se vise puta nasla u takvoj situaciji? To za gudrirane ljude me ne dotice, jer svaki drugi na ulici je na necemu, tako da ne mislim na to, ali mislim na drustvo sa kojima sam se ja radila i na svoje dilere konkretno, zasto bih se ja vidjala sa njima??? Sta to ja sa njima imam sada zajednicko? Ja zavrsavam fax, cekam fenomenalan posao, sredila sam sebi zivot, a oni zickaju pare od mene na ulici kada me vide.... :cry: Ne da necu da se celicim samo po pitanju gudre, nego vise necu sebe da spustam na te grane i trosim svoje vreme uopste razmisljajuci kako mi je sada kada vidim hors, speed ili sta ti ja znam!!! Hocu da znam kako mi je kada polozim ispit, kako mi je bratu u skoli, kako cu sa deckom da provedem dan, kapis? A nas uvek neko odozgo stavlja u iskusenje, a ja verujem da se to dogodi kada smo spremni i dovoljno jaki da kazemo NE! Ne mislim da se treba zakljucati u sobu i ne izlaziti do kraja zivota, ali sam ubedjena da je najbolje izbegavati situacije i drustva koja mogu da te dovedu u bilo kakvu vezu sa drogom. I mislim da devojci koju puca zikra i to zesca nakon 8 meseci, ne mogu bas da ponudim tu pricu o celicenju...Mozemo li? Ili neka ode negde i shvati koliko je jaka... :!: :!: :!:

Kada sam otisla na lecenje i prvi put usla u ordinaciju svog neuropsihijatra pitao me je: "U cemu je problem?"
"U heroinu" odgovorila sam.
"Ne, nije problem u heroinu, heroin je droga. Problem je sto ga ti uzimas"

Svega ima svugde, ali samo na nama je mogucnost izbora.

Izvinjavam se moderatorima i svima sa foruma sto pisem ovo u temi "vase ispovesti" jer ne bi trebalo da komentarisemo ovde, ali nisam znala gde drugo da se obratim.

POZZ

Sve najbolje

S.
zvrky

Post by zvrky »

To je bilo recimo posle godinu dana mozda malo manje,navela sam jedan primer jer mi je taj bio najgori a i bezveze je da sad pricam svaku situaciju u kojoj sam se nasla....iz mog drustva sam odavno izasla i povukla se,znaci moja okolina se promenila definitivno...Sto se tice kie za nju to nije pametan predlog i nisam sigurna da li je za bilo koga pametan predlog :-D samo sam rekla da je meni tako nesto pomoglo....upravu si ovo je njena ispovest necu sad siriti ovaj posta...
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Sonja

Post by Sonja »

Sve O.K. nema ljutis :roll:

Veliki pozdrav!

S.
phpbb

Post by phpbb »

"droga ostaje u srcu"..

istina. mislim da cu uvjek imati tu recenicu u glavi "a mozda josh jednom..!??!"

ja sam cista vec godinu dana (shto se vutre tice) i otprilike mjesec (ekseri).. i nema dana kad ne pomislim na to da l da opet uzmem neshto..

ne znam shta ti je za raditi.. bez to shto ostali kazu: "nadji neku zanimaciju. igraj drushtvene igrice, podji na aerobik.."

ja sam pocela ucit, pa i manje (al samo mRVICU MANJE) mislim na to..
Sonja

Post by Sonja »

dobro si pocela, mrvicu po mrvicu i nestace....veruj mi
PoisonEve

draga...

Post by PoisonEve »

Koliko god mi mislili da smo jaki,to nikad nije dovoljno. Tacno je da su nam nasi roditelji najbolji prijatelji,ali ti isto tako ne mogu reci da bi trebala da im se poveris ukoliko nemas bas dobar odnos sa njima...ja sa mojima nisam nikad imala...i kad su najzad saznali (i to vise puta)...pretvarali su se kao da to nije nista strasno...odbijali su da to prihvate i u zamenu odvlacili me kod silnih psihica koji su mi postavljali dijagnozu manicne depresije...koliko je to zaist tako,nikad necu znati...
I mene i dalje privlace...naduvane noci...cirka...speed koji me topi,ponekad i dop koji mi je pruzao zadovoljstvo koje niko i nista drugo nije moglo...
Ali sad mi zadovoljstvo pruza i jutranja kafa, i miris pecenih paprika...fitnes na koji redovno idem....i po prvi put u zivotu osecam boje bez lsd-ija...mozemo mi sve to...ali ja sam duboko u sebe s epovukla a nemam nikog blizu sebe da me saslusa i kaze mi da me potpuno razume i da kapira moju prazninu...
Javi mi s,pricacemo o tome ako zelis uvek
moj msn je poisonmiaaa@hotmail.com
BRAKE YOUR FERAS, LIVE YOUR DREAMS!
Titanik1

Post by Titanik1 »

Pozdrav.Zelim samo da izjavim da je ova kolegica u pravu(prvi post),i da znam jako mnogo raje,kako normalne tako i narkomana,i samo jedno da kazem:LJUDI NAPRAVE RECIDIV NAKO 5,7,10 GODINA CISTOG ZIVOTA,normalni,i na kraju,savlada ih taj rovac.Hocu samo da zamolim dragog nam BOGA,da nas sacuva,sve nas,toga,da nakon tolike borbe,dugotrajne psihicke robije,ne napravimo recidiv.MOLIM ZA SEBE I SVE VAS
Post Reply