HAJMO MALO O LJUBAVI

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Post Reply
ime nije vazno
Posts: 125
Joined: Sat Apr 16, 2005 9:55 pm
Location: kopenhagen

Post by ime nije vazno »

sdtyjhmn
Last edited by ime nije vazno on Wed Jun 14, 2006 8:48 am, edited 1 time in total.
User avatar
manson
Posts: 291
Joined: Wed Oct 26, 2005 2:51 am
Location: Sarajevo

Post by manson »

ime nije vazno wrote:manson

fol je u tome sto ce tema prelazi u romantizovanje i mastanje jer hajd sve to sto ste napisali o ljubavi pogledajte i kako je to u stvarnosti. treba sanjati a pogotovo ganjati snove jer bez njih nema nista, zivot bez smisla. ali nas problem je u tome sto mi ostajemo u snovima i necinimo ama bas nista da ih ostavrimo. kontamo cim je misao u glavi to je to, nije, odraditi i doziviti osjecajne i zivot. evo o ljubavi, hajd kako se ponasamo u vezi, stidljivosti( ja pravo), strahovima, koliko vidimo i cujemo voljenog i ostalom. u tome je fol jer bjezeci od nasih strahova zabijamo se u romantizaciju misli.
Ma dobro,pusti da malo supljiramo.Ja nisam stidljiv u vezi :-D .Ne znam cega se mogu bojati,mislis nesigurnost?Prosao sam to,davno.Potvrdjujes se sa vremenom (za ove koji se drogiraju i ne kontaju sta Ime kaze,on misli na to da kada se mi skinemo ,bez droge nismo jebaci i jebacice,kao na njoj...barem ja mislim da on misli).Kada me cura otkanta ,ne analiziram i ne kontam da sam luzer,glupan i kreten.Kontam da je ona ohola,ili joj se ne svidjam i zdravo.Nama narkomanima je najgora ta analiza,sto sve stavljamo pod lupu u negativnom kontekstu po nas.To se zove kompleks nize vrijednosti i imaju ga skoro svi.Bar ja mislim tako,a mozda i grijesim... :) Bio mi je sjeb kada me je ostavila djevojka koju volim,jer sam bio ja kriv.To je lose kada si djukela i znas da si kriv,e onda se sjebaji.Ali nemoj se puci,ja sam zelio da se napijem,ali nisam.Znao sam da su motivi pogresni,i da trazim od samosazaljenja (a ja sam jos kriv),zeleno da se napijem....Ime je li ovo dobro? :)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
ime nije vazno
Posts: 125
Joined: Sat Apr 16, 2005 9:55 pm
Location: kopenhagen

Post by ime nije vazno »

cv,hmn
Last edited by ime nije vazno on Wed Jun 14, 2006 8:48 am, edited 1 time in total.
ime nije vazno
Posts: 125
Joined: Sat Apr 16, 2005 9:55 pm
Location: kopenhagen

Post by ime nije vazno »

cfghm,d
Last edited by ime nije vazno on Wed Jun 14, 2006 8:48 am, edited 1 time in total.
User avatar
katarinadimedici
Posts: 430
Joined: Sat Apr 16, 2005 3:25 am

Post by katarinadimedici »

Ne misli Mansone Ime na isto što i ti, on misli na nešto drugo, a to je osećanje manje vrednosti u odnosu na onoga ko nema repova za sobom, strah da može otkriti prošlost i odbaciti te zbog toga! I ne samo "repovi" već ti u sebi nosiš nešto sa čime drugi ljudi nisu baš mnogo upoznati, nosiš svoje strahove, muke i probleme, a pitanje je kako će taj-ta gledati na sve to, da li će shvatiti!? Onda je tu i porodica, komšije, kako to već ide kod nas, kad se svi trude da budu "dobronamerni"! Bez obzira na sve, nikada se ne možeš osećati baš potpuno ravnopravan kad znaš da ti neko može prebaciti! Ovo je tema o kojoj sam upravo sinoć raspravljala sa Sandrom. Njen momak zna od prvog sekunda poznanstva sve o njoj i o nama. Dobra je dečko, patrijahalno vaspitan, ali naravno kao i svi ima svoje mane. Ja o tome neću da pričam sa njom, puštam je da sama uvidi koje su mu mane, a ne da posle bude da sam se ja mešala, ali očigledno je da voli da popije, ne često, ali kad pije obično se napije i ima nezgodnu narav, voli da se svađa u tim trenucima. Drugo, suviše je vezan za majku, iako ima svoj stan u okviru kuće, on celu platu daje u kuću,a roditelji su na to očigledno navikli jer ne rade već godinama, mada se bave nekim začecima poljoprivrede i još po nečim, ali ništa ozbiljno, što donosi stalne prihode. Oni za Sandru nisu znali i prihvatili su je lepo, jer je to i zaslužila, tako se pokazala kod njih! I to nije foliranje, ona je vredna, zna da poštuje, velika je dobrica! Još pre desetak dana je dečko pitao da li bi mi imali nešto protiv da Sandra pređe kod njega da živi, sad kad je počela da radi?! To je bilo prvo što mi se nije svidelo, a zatim i njegova strepnja da li će se sve završiti dobro i da li ga ona neće izneveriti i razočarati NJEGOVE? E, tu sam već ispizdela!Nema ona koga da razočara sem sebe same, mene, pa onda možda njega,a on ako ne želi da "razočara" roditelje, ne treba da uđe u vezu za koju nije spreman da se bori,a najmanje mi se dopalo "čekanje" plate!? Na svu sreću, Sandra je dovoljno zrela da zna šta radi i nije pristala na zajednički život bar za sada! U međuvremenu je on rekao sve roditeljima i oni su to prihvatili dosta dobro, verovatno zbog toga što im je narkomanija nepoznanica i ne znaju ništa o tome! A ja sam počela da primećujem da mu Sandra popušta mnoge stvari zbog griže savesti, što po mom mišljenju nema nikakve realne potrebe! Sinoć je ispao krajnje nekulturan prema meni, jer je demonstrativno izleteo iz kuće nakon što sam zabranila da ide kod njega umorna jer je radila do kasno. Ako ona poštuje njegove roditelje, najmanje što očekujem od njega je isto, jer znam da se njoj ne bi dogodio takav gaf! E to je ta griža savseti!
User avatar
Vodolija
Posts: 339
Joined: Tue Nov 22, 2005 3:07 pm
Location: USA

Post by Vodolija »

...
Last edited by Vodolija on Sat May 27, 2006 4:01 am, edited 1 time in total.
User avatar
sanella
Posts: 50
Joined: Thu Feb 02, 2006 4:08 pm
Location: Zagreb

Post by sanella »

:-D[/quote]

Kako ce ti godina od zadnjeg sredjivanja ako sadas pusis travu??? Mozda si jedna od onih koji nesmatraju travu drogom ali znas i sama da nisi u pravu. Denial Luno...Denial

D=dont
E=even
N=no
I=I
A=am
L=lying[/quote]
trava je nece vratiti na heroin... i cigara je droga.... i vino je droga, Ne treba mo se svega odreci da bi se skinuli sa heroina. Moja mama pije casu crnog vina 40 godina. A nikad uzivotu nije zapalila a kamoli povukla.
User avatar
manson
Posts: 291
Joined: Wed Oct 26, 2005 2:51 am
Location: Sarajevo

Moj san

Post by manson »

Nocas sam je ponovo sanjao.Cesto je sanjam,u javi ne mogu da sam sa njom,pa je sanjam.Sanjao sam da je vidim u nekoj kafani ,i mogu da je iz prikrajka posmatram.Ona nesto (to je san nista konkretno,ali nesto super,nesto sto je njeno),uradi,i u tom momentu me spazi.I nasmjesimo se jedno drugome.Poslije toliko godina.Ima najljepsi osmjeh na svijetu,zbog njega bih umro odmah.Volio bih satima sjediti,slusati je i gledati kako se smije.Imam utisak i da sam sizofrenicar,volim i ovu djevojku sto sam sada sa njom,i dugo smo zajedno i sve.....ali....uffffffffffff
Sa njom sam bio prije mnogo godina.Ja sam bio kreten i nisam znao sta imam.Ma znao sam negdje na kraj mozga,ali bio sam debil,bilo je precih stvari.Nekada prodjem mjestom gdje izvodi cuku,i vidim je iz daljine.Ili cujem sta se dogadja sa njom preko nekih zajednickih poznanika,i tada se osjetim tako....lijepo i tuzno.Sjetno.Izgubio sam svaki kontakt kada su me zadnji put ranili ,ona vise nije htjela da bude dio tog svijeta,kojem uostalom ni po cemu nije ni pripadala,osim preko mene.Sto ce non- stop strepiti,obilaziti bolnice,slati pakete u zatvor,radi debila.Tada smo vec bili prijatelji ,ali bili smo posebni prijatelji,vjerovao sam joj.Mislim da je bila jedina osoba u tom trenu kojoj sam vjerovao.Jebi ga.Ona meni nije mogla vjerovati,stalno sam nesto petljao,muljao...Kada bih mogao,volio bih samo da je slusam,da je cujem kako prica.Da joj vidim osmjeh....preljepo se osjecam samo kada mislim na to.Ponekada me grize i savjest zbog svih cura sa kojim sam ili bih mogao biti.Mogu da volim i volim i to jako i ovu sa kojom sam sada,ali ovo je jedna druga kategorija.Skroz.Pa, mene sex sa onom iz sna ne intersuje,vec samo kao vodjenje ljubavi,kao nesto uzviseno.Da je grlim i volim,i mazim i pazim....eeee ,koji sam ja levat bio....
Odoh spavati...
:)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
User avatar
sanella
Posts: 50
Joined: Thu Feb 02, 2006 4:08 pm
Location: Zagreb

Post by sanella »

Ma to su komunske spike... ni jedan psihijatar grada zagreba ti nece reci da prestanes pusiti... ali bas nijedan...
User avatar
Luna
Posts: 1891
Joined: Fri Apr 15, 2005 12:48 pm
Location: usa

Post by Luna »

kako nije bio problem ba vodo? sam na njemu bila 2godine...pa metadon..(skoro 2god...od toga 1.5 nisam nista uzimala...ni bijelo...ni dop ni travu ni alkohol) ...za Sunrise...(na nekoj temi si rekla da me sam bijelo uzimala cijelo vrijeme..ne ne)
Nije ni bitno.... to je bila adikcija koje sam se jedva rijesila. Najteza. tako da jebi ga od zadnjeg uzimanja dopa ce sada godina(i metadona i sl)..
bijelo 2mjeseca...(or so).. travu ba nisam nikad ni volila. ne znam. ponekad zapalim...i to je to. ne vidim nikakv problem. horsu se necu vratiti. NIKADA!!!! bio mi je pred nosom...zajebao se ovaj jednom umjesto K mi dao H...ughhhh :-& fuj
eto tako se ja osjecam.
a to da sada nemogu ni dzoint zapaliti (jednom u mjesec dana) ili cigaru ili popiti casu vina....nije istina. znam sve i sto i kako....i ok super clean and sobber all the way...al ja to negumo. nisam ni prije ...sto da se beze mucim. ako vidim da me vodi u krivom smjeru...gotovo...the end.
alkos necu postati...a ni pot head.....hors ne postoji...a za bijelo ne znam. mozda nekada. zato se za sada i drzim malo dalje od njega.ostalo...nista.
ne brini se...nisam glupa ni ludA. lekciju sam dobila ...naucila...savladala...
idem dalje..................................................................................................

ps. daj mi posalji e mail sa novim #

pps...I'm happy...I''m doing good. Polako se mrdam...polako ali sigurno. Zar to nije poenta svega ovoga???? :question:
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Post Reply