Grupa Lordi i Euro Song

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

User avatar
Dracula
Posts: 99
Joined: Wed Jul 20, 2005 6:09 am
Location: Transilvania

Post by Dracula »

katarinadimedici wrote:Hej Drakula! Ja nisam pesmu ni čula, ali s' obzirom da je postigla visoko mesto i da je Željko dobio nagradu akreditovanih novinara, znači da ipak nešto vredi!

-Kato, to nije nikakvo merilo! I Daniel Popovic je zamalo pobedio na Euro Song-u i to u vreme kada je taj festival i vredeo necemu, pa tu pesmu vise niti iko slusa, niti iko pamti... A dobre pesme iz tog vremena su itekako upamcene i emituju se i dan danas....

Ti kao stručnjak verovatno imaš svoje viđenje.

-Opet greska, ili dezinformacija.. Obican slusalac, kao i svi drugi.

Slažem se da nam je muzička scena mrtva već dugo , ali i tada svi ovi koje pominješ nisu stigli do Evrope i pored kvaliteta koje su posedovali! Zato je Brena helikopterom šefa države sletela na stadion u Sofiji i drmala istočnim lagerom!

-Ako je istocna Evropa merilo, russija takodje, pogotovu u to veme, onda si u pravu. Sto se same Evrovizije tice, to je za njih trecerazredni festival koji nema bas neki znacaj. SMS glasanje i emigracija su nacisto degradirali njegov znacaj. Zapadni Evropljani tamo salju svoje amatere, mi i ostali istocnjaci saljemo svoje profesionalce. Sta bi bilo da oni posalju svoje profesionalce? Da Engleska posalje Robie Wiliamsa, ili Madonu... i.... laku noc deco...
Sto se tice "onih koje pominjem, u to vreme nije bilo nista cudno da sednes recimo u bastu u Grckoj i cujes upravo nekoga od pomenutih... Zaboravljas da Bora Corba ima duet sa Eddy Grantom, da je Brega radio sa Iggy Pop-om.. itd.


A Seve je bila zapažena, svi su objektivi bili upereni na njeno Međunožje! Posle neka neko kaže da joj Evropa nije bila ispod nogu!?

-Verujem da se zezas... To sto Severina izgleda tako kako izgleda, nema ama bas nikakve veze sa muzikom, niti sa bilo kojim drugim vidom umetnosti...

Skrenula bih pažnju na grčku zvezdu Anu Visi koja je bila gost u Beogradu pre izvesnog vremena! Od nje bi naše "primadone" trebale da nauče šta znači biti prava zvezda! Neposredna, srdačna, nasmejana, obratila je punu pažnju čak i na igračice u studiju, da ne govorim o devojci prevodiocu koja je pratila! A da ne govorim da je žena napravila svestku karijeru o kojoj ove naše kokoške ( sa svih prostora EX YU) mogu samo da sanjaju!

-Sto se te ribe tice, mozda je dobra. Neznam o kome se radi. Ali navedeni kvaliteti nisu muzicki. Naravno, ne kazem da ih ne poseduje...
ime nije vazno
Posts: 125
Joined: Sat Apr 16, 2005 9:55 pm
Location: kopenhagen

Post by ime nije vazno »

dghik
Last edited by ime nije vazno on Wed Jun 14, 2006 8:56 am, edited 1 time in total.
User avatar
katarinadimedici
Posts: 430
Joined: Sat Apr 16, 2005 3:25 am

Post by katarinadimedici »

Aman, ne branim ih ja ni malo! Samo kažem da je i to korak napred u odnosu na to da nam je i posle rascepa Juge ostala zajednička ljubav prema "narodnjacima" a turbo folk je postao "most " koji nas povezuje! Muzički ukus nam se totalno izopačio, prepisuju tuđe pesme i potpisuju ih kao svoje. Baš pomenuta Ana Visi je interpretator mnogih hitova koje pevaju naše "Zvezde" kao Ceca, Jelena Karleuša i njen komentar na pitanje o tome, pokazuje manire prave zvezde:" Suprug mi je ukazao na to da su mnoge moje pesme "ukradene" ali ja se ne poterećujem time! Veća mi je satisfakcija što se moja muzika sluša i voli, nego da neko plati kaznu zbog autorskih tantijema!" Btw ona je jedna od najvećih Grčkih zvezda koja je pre nekoliko godina postigla zapažen uspeh i u svetu, a suprug joj je kompozitor koji komponuje za Madonu, Britni Spirs i još mnoge poznate pevače!
Ja sam mislila Drakula da se ti profesionalno baviš muzikom? Greška, izvini!
To što kažeš da su Čorba i Brega snimali na Zapadu, to su ipak pojedinačni pokušaji koji ih nisu mnogo proslavili,a ja sam Rock & Roll dete, tako da mom uhu sigurno ne prijaju ovi današnji zvuci, to se podrazumeva! Nažalost moja deca imaju izopačen muzički ukus te stoga slušam sve na šta sam prisiljena decibelima od kojih se trese kuća!
Severina je baš isto rekla što i ti, nešto u stilu da Hrvati treba da rađaju više dece i šalju ih u emigraciju da bi jednog dana Hrvatska mogla pobediti! Kojeg bi mi amatera mogli poslati kada su kod nas sve profesionalci i zvezde nakon prvog "ostvarenog projekta" ? Uslov da postaneš zvezda je taj da ti tata hoće prodati kravu kako bi snimio "prvi album" ili da nađeš dobrog sponzora ukoliko si žensko! Pa kad je mogla Indira Radić da postane "Maraja Keri" o čemu mi pričamo?
Kažem opet, bez obzira na sve, drago mi je da je neko sa "naših" prostora pri vrhu lestvice i radujem se bez obzira ko je i na koji je način došao do toga!
User avatar
sanella
Posts: 50
Joined: Thu Feb 02, 2006 4:08 pm
Location: Zagreb

Post by sanella »

katarinadimedici wrote:Aman, ne branim ih ja ni malo! Samo kažem da je i to korak napred u odnosu na to da nam je i posle rascepa Juge ostala zajednička ljubav prema "narodnjacima" a turbo folk je postao "most " koji nas povezuje! Muzički ukus nam se totalno izopačio......
hej molim te Kate... nemoj tako pricati... ovo je neistina, u Zagrebu se gotovo i neslusaju narodnjaci... mozda izvan grada ili privatno kod kuce. I u provinciji. Ali npr. meni je ostala ljubav prema necem drugom ali ne sigurno prema narodnjacima. Turbo folk je kič i treba znati to, nije opasan ali i to nema nikakvu muzicku vrijednost... kao npr. nasa SEve. A ovo sto je rekla za rađanje djece i slanje u dijasporu: sheet of the week!!!
Post Reply