A ja sam cist vec 8 mjeseci. 8 mjeseci je bilo 09.05.2006. i nisam se toga sjetio. Jebes dane i jebes jubileje... Provalio sam da tim danima uopste ne treba pridavati neki znacaj (meni je npr. 10. u mjesecu mnogo bitniji jer je desetog plata), niti treba razbijati glavu razmisljanjima o stanjima. Ako hoces da se istripujes, samo razmisljaj o tome kako ti je zivot sjeban i kako si lose i besmislen i usamljen i uzaludan i prazan. Jebes to. Da se ne zavaravamo, vecina ljudi na planeti je sjebana, losa, besmislena i usamljena i uzaludna i prazna. To se zove samosvijest, jebiga. To valjda tako treba. I gudra tu malo sta mijenja. Bolje biti sjeban bez dopa, nego sjeban sa dopom. Ne osjeca se covjek bolje od heroina, vec ga on toliko okupira da nema vremena da razmislja o stanju... I tako.
Ja imam srece sto imam uzasan posao. Najgori posao. Nocna mora koja pocinje u 08.30 i traje do 13.00. Nesto kao dan za poker aparatom, samo sto su ulozi veci. I za to vrijeme nemam vremena da mislim o bilo cemu drugom osim o novcu, tudjem... A poslije 13:00 sam toliko iscrpljen da nisam u stanju da povezem prostuprosirenu. U 13:00 izadjem na pauzu i kao pijem kafu. Uzmem da citam zurnal i kao procitam ga. Poslije rucka ga ponovo citam i svaki mi clanak potpuno nov...
Poslije podne se ponovo kockam, sastavim par tiketa i sa zanimanjem zijevam u rezultate baraz utakmica za popunu prve lige Holandije. Uvece imam problem, budem zedan. Ali, obicno sam suvise lijen da bih izasao na pivu. Na pivu izlazim samo petkom i otkinem se od alkohola. Ne popustam dok ne dodjem cetveronoske kuci. Obicno kuci dodjem sam, mada ima i svijetlijih trenutaka... Vikendom sa jaranima idem na pecanje, rostiljanje i to. Oni fakat uzivaju u pecanju, rijeci, prirodi, miru i slicnim sranjima, dok mene najvise privlaci ona gajba pive sto se hladi u rijeci... I jebes ga.
A kako cu se osjecati sa 8 mjeseci, zaboli me. Vjerovatno isto. Ali to nije razlog da se opet pocnem gudrirati. Jebes dop.
Nisam ti nimalo pomogao, zar ne ?