posljedice predoziranja speedom

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Param-parcad

Re: posljedice predoziranja speedom

Post by Param-parcad »

preispitivac wrote: A sta radi organizmu ne znam, ali mogu da predpostavim da nije sok od banane...
genijalac :-D
winston85

Post by winston85 »

poppers="lakse" sranje... :-D
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
Ludi Momak

Post by Ludi Momak »

pusti se ti toga nisi ti narkomanka znas se sta je narkoman kad imas pravu krizu kad moras stvorit gudru inace se treses od bolo znojis se.a izbaci taj spid skroz jer je to necista droga hamelj radije samo eksere koristi al uvijek pravu pauze jer jebene su psihoze od eksera imo sam ja to svaki dan uzimo pola godine al fala bogu samo sam jednom over popusio u hitnoj zavrsio na infuziji naravno sve sam moro priznant al nema veze umro bi da nsm doso u hitnu
Penny

Post by Penny »

Ne bih tacno znala reci sta ti se desilo pa si imala te reakcije...moguce da je speed postao trigger za odredjenu reakciju i ponavlja ju svaki put. Sto se tice tvojih IZLETA sa kolicinama i vinendima, i pripadajucih reakcija, sama znas da je posalo malo problematicno. Svi mi uzimamo i uzimali smo. Bitno je kad vidis da si pretjerao i treba nesto da se mijenja. Najbolje otarasi se spidine, toje ionako najvece smece, jest ono dobro kad loces i drzi te dobrina, ali koliko ti on da duplo ti oduzme.Ne znam kako ces to da uradis, ali pregrizi u sebi i makni nos od lajne :) Ja sad bez icega mogu da izdrzim piti 12 ili vise sati..samo se dobro najedem i laganini :) pozz
Erdumdrehung

Post by Erdumdrehung »

Proslo je veoma dugo vremena od postavljanja ove teme, i OP sigurno nece videti ovaj zakasneli odgovor, ali cu ipak odgovoriti jer mislim da mogu da ponudim objasnjenje za simptome koje opisuje, te mozda to pomogne nekome ko ovu temu cita u sadasnjem vremenu i dozivljava nesto slicno nakon konzumiranja PAS:

Ono sto se OP desilo je to, da je imala napade panike, tj. usled ekscesivnog konzumiranja jakih hemijskih stimulansa poremetila lucenje serotonina u mozgu. Kao posledicu je razvila depresivno-anksiozni poremecaj, sto je dijagnoza, koja ne mora nuzno da znaci da se obolela osoba oseca depresivno, ili je uopste svesna toga da ima oblik depresivnog poremecaja, narocito ako je ona dodatno zamaskirana redovnom upotrebom stimulansa. Svi simptomi koje opisuje su klasicni simptomi anksioznog poremecaja: slabost u nogama i rukama (sindrom "oduzetih nogu" ili osecaj "lebdenja" iz sopstvenog tela); jak osecaj gubitka ravnoteze i nesvestice (narocito prilikom okretanja glave levo-desno); talasi vrucine koji se sire po telu, iz solarnog pleksusa preko grudnog kosa i na kraju u glavi; osecaj jakog straha; ubedjenost u to da se umire itd. Jedino za plavljenje ruku licno do sada nisam cula, ali svaki anksiozni poremecaj nosi sa sobom set vrlo individualnih simptoma, koje druge osobe koje pate od istog, uopste nemaju. OP pise da nije osecala simptome samo kad se pre uzimanja PAS napila, tj. konzumirala alkohol. Simptomi su izostali zato sto alkohol deluje umirujuce i umanjuje strahove i panike po modusu jako slicnom onome koji imaju i benzodiazepini. OP pominje i da se na kraju uopste vise nije osecala dobro u klubovima "medju svim tim ljudima", zato sto je mozak odlazak u klubove povezao sa konzumacijom PSA i pojavom simptoma, koji su je bacali u ogromnu paniku. "Partijanje" je za nju postao trigger ili okidac za panicne napade. Sve se, dakle, slaze. Balans neurotransmitera u mozgu je filigrani mehanizam, tako da je OP prosto "sprzila" nacin prenosenja serotonina u svom mozgu i zbog toga razvila anksiozni poremecaj.

P.S. Zelim samo da napomenem da sam eksterni citalac ovog foruma vec godinama, nikada nisam ovde komentarisala, nisam zavisnik, niti doktor medicine, ali imam anksiozni poremecaj, kao i decenijsko iskustvo sa istim buduci da mi ga obe sestre imaju. Ovo sto je ovde opisano su preslikani simptomi napada panike.
Akkasha Come Back

Post by Akkasha Come Back »

Erdumdrehung wrote: Fri Dec 06, 2024 3:47 pm Proslo je veoma dugo vremena od postavljanja ove teme, i OP sigurno nece videti ovaj zakasneli odgovor, ali cu ipak odgovoriti jer mislim da mogu da ponudim objasnjenje za simptome koje opisuje, te mozda to pomogne nekome ko ovu temu cita u sadasnjem vremenu i dozivljava nesto slicno nakon konzumiranja PAS:

Ono sto se OP desilo je to, da je imala napade panike, tj. usled ekscesivnog konzumiranja jakih hemijskih stimulansa poremetila lucenje serotonina u mozgu. Kao posledicu je razvila depresivno-anksiozni poremecaj, sto je dijagnoza, koja ne mora nuzno da znaci da se obolela osoba oseca depresivno, ili je uopste svesna toga da ima oblik depresivnog poremecaja, narocito ako je ona dodatno zamaskirana redovnom upotrebom stimulansa. Svi simptomi koje opisuje su klasicni simptomi anksioznog poremecaja: slabost u nogama i rukama (sindrom "oduzetih nogu" ili osecaj "lebdenja" iz sopstvenog tela); jak osecaj gubitka ravnoteze i nesvestice (narocito prilikom okretanja glave levo-desno); talasi vrucine koji se sire po telu, iz solarnog pleksusa preko grudnog kosa i na kraju u glavi; osecaj jakog straha; ubedjenost u to da se umire itd. Jedino za plavljenje ruku licno do sada nisam cula, ali svaki anksiozni poremecaj nosi sa sobom set vrlo individualnih simptoma, koje druge osobe koje pate od istog, uopste nemaju. OP pise da nije osecala simptome samo kad se pre uzimanja PAS napila, tj. konzumirala alkohol. Simptomi su izostali zato sto alkohol deluje umirujuce i umanjuje strahove i panike po modusu jako slicnom onome koji imaju i benzodiazepini. OP pominje i da se na kraju uopste vise nije osecala dobro u klubovima "medju svim tim ljudima", zato sto je mozak odlazak u klubove povezao sa konzumacijom PSA i pojavom simptoma, koji su je bacali u ogromnu paniku. "Partijanje" je za nju postao trigger ili okidac za panicne napade. Sve se, dakle, slaze. Balans neurotransmitera u mozgu je filigrani mehanizam, tako da je OP prosto "sprzila" nacin prenosenja serotonina u svom mozgu i zbog toga razvila anksiozni poremecaj.

P.S. Zelim samo da napomenem da sam eksterni citalac ovog foruma vec godinama, nikada nisam ovde komentarisala, nisam zavisnik, niti doktor medicine, ali imam anksiozni poremecaj, kao i decenijsko iskustvo sa istim buduci da mi ga obe sestre imaju. Ovo sto je ovde opisano su preslikani simptomi napada panike.
Kad razmislim...u pravu si.
Ja ustvari nikad ni na festivalima ni na žurkama nisam bila potpuno opuštena, uvek je tu bilo "nešto" što mi smeta, stavim naočare, ne odgovara, skinem, jok, vraćaj...ili ono najklasičnije: e tamo će mi biti super! - pa se guram kroz masu i kad konačno stignem gde sam htela, počinje posle 2 minuta da me vuče da se prebacim na neko treće mesto...

Tragikomično.

Ja se sad pitam zašto sam uopšte i išla?
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
Erdumdrehung

Post by Erdumdrehung »

Akkasha Come Back wrote: Tue Dec 10, 2024 9:49 pm
Erdumdrehung wrote: Fri Dec 06, 2024 3:47 pm Proslo je veoma dugo vremena od postavljanja ove teme, i OP sigurno nece videti ovaj zakasneli odgovor, ali cu ipak odgovoriti jer mislim da mogu da ponudim objasnjenje za simptome koje opisuje, te mozda to pomogne nekome ko ovu temu cita u sadasnjem vremenu i dozivljava nesto slicno nakon konzumiranja PAS:

Kad razmislim...u pravu si.
Ja ustvari nikad ni na festivalima ni na žurkama nisam bila potpuno opuštena, uvek je tu bilo "nešto" što mi smeta, stavim naočare, ne odgovara, skinem, jok, vraćaj...ili ono najklasičnije: e tamo će mi biti super! - pa se guram kroz masu i kad konačno stignem gde sam htela, počinje posle 2 minuta da me vuče da se prebacim na neko treće mesto...

Tragikomično.

Ja se sad pitam zašto sam uopšte i išla?

Pa da, meni se zaista cini da je to bilo u pitanju, mada ponavljam da nisam doktor i ne mogu da dajem dijagnoze. Ali tokom citanja njene ispovesti su mi se redovno palile lampice u glavi, jer znam kako je to imati napad panike i to je tacno taj osecaj koji ona opisuje. Kod mene je dijagnostikovan takodje serotoninski disbalans, mada ja u zivotu nisam uzimala droge (probala sam samo jednom marihuanu i jednom speed pre skoro 10 godina). Mogu da zamislim kako mnogo jaci stimulansi poput ekstazija ili spida deluju na simpatikus i izazivaju anksioznost. Meni je psihijatar koji me je lecio rekao da cak ni blazi stimulansi poput kofeina i nikotina ne smeju da se konzumiraju kad osoba ima panicni poremecaj, a kamoli nesto jace od toga.
Akkasha Come Back

Post by Akkasha Come Back »

I meni se "upalila lampica u glavi" ali tek sad.
Pa da, nismo umeli da prepoznamo ni napad panike ni anksioznost, tačno su "brzine" to radile mozgu...sada, kada se osvrnem unazad, shvatim da sam napade panike "zaradila" po rejv žurkama.

To uopšte nije naivno, čitala sam da se mdma i spid nisu pojavili slučajno baš kada su počele žurke, to je (valjda neću ispasti paranoična) namerno, naučno i vrlo precizno usklađeno.

Zlo. Stvoreno namerno za uništavanje mladih ljudi.
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
Post Reply