Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.
Da ne zachatam Noni evo me ovde pa da se ispovjedim...
.......
Kraj 2003 pocela sam sa zutim.Uzimala sam ga i prije. Jedan dobar period 01-02 al se nisam navukla. Bar ne ko ovaj drugi put. Bilo je samo nesto s cim se radim. I onda je sve pocelo te 2003.
Uzimala sam ga (na nos) precesto rekla bi, cijelu 2004. Sad, nisu to bile neke velike doze, otprilike 0,2 dnevno. Odlucim ja da cu prestat i tu odluku odrzim neka 4 mjeseca i ponovo pocnem. Nije to bilo sto mi je trebalo i sto nisam mogla da izdrzim vec, et, iz neznanja sta cu sa sobom, s ono malo para viska sto imam :smt011 , budala. Uz to jos uvijek nisam krizirala. U maju 05 sam prvi put osjetila krizu. Nisam ni znala sta mi je. Mislila da je neka alergija na prasinu. Krize od tramala su bile drugacije
I tako je pocelo propadanje. Godinu cijelu skoro svakodnevno sam uzimala. Od ljeta prosle godine pocela sam da povremeno uzimam metadon sto znaci pet dana zuto 4 metadon (dva dana 5cc dva dana 2cc) pa dva dana "cista". I to je trajalo par mjeseci. Zadnjih nekoliko sedmica samo sam vikendom uzela nesto malo zutog pa poslije nekoliko dana metadon. Prvi put sam "cista" i od zutog i od metadona evo vec 5 dana. mala cifra al stvarno sam odlucna da istrajem i nemam nikakvih ideja da uzmem neku drogu. Sem jebene trave....
....
e odlicno!!!! bas mi je drago.... samo izdrzi. bjezi od opijata...!
5dana je veliko sta pricas...mozes ti to. ne treba ti...nije ti nikad ni trebalo.pij noni (ako ne mozes tako nabavi kapsule)...probaj naci clonidine tj katapresan...on ce ti pomoci u tim prvim danima. procitaj o njemu na sub.terapija i josh par mjesta. uglavnom...na dobrom si putu....nastavi
sve najbolje
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Luna wrote:e odlicno!!!! bas mi je drago.... samo izdrzi. bjezi od opijata...!
5dana je veliko sta pricas...mozes ti to. ne treba ti...nije ti nikad ni trebalo.pij noni (ako ne mozes tako nabavi kapsule)...probaj naci clonidine tj katapresan...on ce ti pomoci u tim prvim danima. procitaj o njemu na sub.terapija i josh par mjesta. uglavnom...na dobrom si putu....nastavi
sve najbolje
Hehehehe
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
Fala vam svima na podrsci. Nisam spomenula ali svo ovo vrijeme uzimanja i prestajanja moja sestra je uzimala i prestajala zajedno samnom. Same zivimo "na zapadu" ovom blizem zapadu..
Zdravo on-23. I ti si novi ko i ja pa se nadam da ces ono sto naucis ovdje sprovest u zivotu. Ne osjecam se vise izgubljeno. Provodim svo slobodno vrijeme ovdje i ovo mi dodje isto ko da sam upala u novo drustvo. Ni prije nisam imala drustvo, znala sam oduvijek da sa ljudima s kojim uzimam to nije prijateljstvo. Samo imas nekog vise ko ce s tobom podjelit neku crtu ali ti ljudi mi nisu mogli bit prijatelji. Da su prijatelji ne bi sigurno dosli da mi "pustaju zube", da mi pod nos guraju kojekakve prahove u ime prijateljstva a znaju da se skidam. Svako ko je u tom krugu, ko uzima svjestan je zla kojem je rob i ne znam zbog cega (mislim da su to sejtanska posla) uvijek se nadje neko, makar osoba s kojom si se radio jednom u zivotu prije 100 godina da dodje i "pusta ti zube". Prijatelj je osoba koja ti da podrsku da ostavis sranje, da se okrenes normalnom zivotu. Koja ti kaze "patit ces, bolit ce te, bit ces slab, dozivjet ces svakakva sranja al to ce s vremenom proc i bit ces ponovo normalna osoba". Vise volim proc ako treba jos 5 godina u ovom sranju (krizi) pa se osjecat normalno nego uzimat jos 5 godina bit u jos vecem sranju i zavrsit sjebana za citav zivot. Vrijeme lijeci sve...
Savjetujem ti da ako uzimas nesto ne kazes sebi "pa vidis ima ljudi hiljadu puta navucenijih od mene pa se skinu mogu i ja jos malo da se radim pa cu se skinut ko oni" Prolazi vrijeme i godina izgubljena na drogi je 5 godina izgubljenih u zivotu jer za tu godinu umjesto da propadas ti napredujes u zivotu.
Cuvaj se on-23 i pamet u glavu.
tik-tak tik-tak