Vredi li nastavljati dalje

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
stasedesava00
Posts: 1
Joined: Tue Jan 24, 2023 12:40 pm

Vredi li nastavljati dalje

Post by stasedesava00 »

Poz svima aa ovog foruma imam 16 godina.U 7 razredu sam poceo da duvam i to nenormalno puno 3 godine svaki dan duvam bez pauza od 14god to je pred kraj 7og krece belo speed ali najvise speed a trava mi je tu bila a i dalje je kao da je pljuga obicna nisam mogao da verujem da ce od mozga moci da mi napravi ovo sto je napravljeno sad i da ce me unistiti. I od 15 pa sad do 16 bukvalno sve a najvise Mdma ( kristal i ekseri) jeo sam eksere po 5 6 dana zaredom da sam dolazio do stanja da mi se temperatura u telu digne toliko da kolabiram pa da mi se u toku dana menja 5 godisnjih doba vrelo.mi je smrzavam se i tako gore dole.Ne mogu da pricam lepo ne znam od koje je drog3 to nastupilo ali ja svaku trecu rec zabadam osecam kao da nemam vazduha da izgovorim rec i samo trokiram.Ne mogu da udjem u razgovor ni sa jednom osobom komunikaciju nemogu da napravim nisakim cutim samo i u svom svetu sam.Budim se u depresiji svaki dan pa ne spavam po 5 6 dana prsnem dobijam paranoje sakr8vam se u kuci ma strasno......Ne mogu da nadjem devojku sem ako nisam na mdmi jer nemam osecanja i ljubav uopste u sebi niti bilo koju emociju sem tuge svaki dan sam isti prazan kao da sam iscedio dusu iz mene.Misici me bole trzaju se ne znam da li je to od droge ali pocele su ruke da mi se tresu same od sebe al to kad se bas prekinem i misic kad stegnem osecam kao da mi vibriraju svi nervi u ruci ponavljam to mozda nije od droge ali ne znam od cega moze da bude.Sramota me je samog sebe ne znam da li postoji neki nacin da se vratim ili je to to.
blazinarkoman
Posts: 32
Joined: Fri Jul 01, 2022 6:15 pm

Re: Vredi li nastavljati dalje

Post by blazinarkoman »

Pozdrav,
htjela sam da ti kazem da apsolutno nisi sam. Ja takoder imam slicne simptome kao ti koje su i drugi ljudi poceli primjecivati. Mislim da zivot uvijek pruza nacine da se vratis. Sjeti se ovog: ili ces zrtvovati sve za jednu stvar, ili jednu stvar za sve.
𝘯𝘦𝘮𝘢 𝘻𝘪𝘷𝘢 𝘤𝘰𝘷𝘫𝘦𝘬𝘢, 𝘬𝘰𝘫𝘪 𝘯𝘪𝘫𝘦 𝘴𝘦𝘣𝘦 𝘯𝘪 𝘫𝘦𝘥𝘢𝘯𝘱𝘶𝘵 𝘻𝘢𝘮𝘪𝘴𝘭𝘪𝘰 𝘬𝘢𝘰 𝘮𝘳𝘢𝘮𝘰𝘳𝘯𝘰 𝘱𝘰𝘱𝘳𝘴𝘫𝘦.
Dajana9
Posts: 93
Joined: Tue Mar 22, 2022 1:03 pm

Re: Vredi li nastavljati dalje

Post by Dajana9 »

Upravo listam forum i malo sam se ?obradovala? što je i dalje malko aktivan (valjda jer mi je potreban) - potrebna mi je dvosmerna komunikacija, mislim da stare ispovesti znam napamet.
Naravno da nije kasno!
Veruj mi da bi mnogi od nas voleli da imamo 16 godina i problem sa spidom (ne umanjujem tvoj problem, željm da kažem da si jako jako mlad i u prednosti naspram 90% nas ovde, bivših i sadašnjih)
I ja sam tako nekako počela, doduše ne u takvom intenzitetu i nekoliko godina kasnije - dok nisam postala tabletomanka.
Sada znam tačno šta bih uradila da sam na tvom mestu, 10 godina kasnije, ha...
Želim da ti kažem da si u velikom problemu, ali ne i bezizlaznom!
Ako imaš iole korektan odnos s roditeljima, reci im, odmah! Sve će učiniti da ti pomognu i ubrzaćeš taj neizbežan razgovor, i poštedećeš sebe još nekoliko godina agonije i nekoliko zavisnosti na listi.
Znam da to nije savet koji zvuči privlačno, ali stvarno je jedini ispravan...
Drugi je da se izoluješ, jedeš, spavaš, jedeš, spavaš i pokušaš da se setiš ko si bio pre svega ovoga.
To sve je jako teško, pogotovo sa 16 godina!
Piši kako ide... ima nas još uvek ovde, i stalo nam je
emkiozza26
Posts: 3
Joined: Fri Feb 10, 2023 4:14 am

Re: Vredi li nastavljati dalje

Post by emkiozza26 »

I meni je drago da je forum još uvijek aktivan. Novi sam ovde, jedva sam našao ovo "dugme" da odgovorim na post, snalazim se pomalo jer mi je sve nepoznatno. Takođe sam tu jer imam problem s ovisnošću, pa bi mi prijao razgovor s ljudima koji me razumiju, za razliku od moje okoline koja je uglavnom napadački nastrojena. Da ne dužim sad o svom problemu, pisaću posebno o tome.. sad samo želim da kažem da sam i ja tu, i da mogu pružiti podršku i razgovor nekom kome je to potrebno, jer znam kako je biti sam u problemu (da ne kažem gov*ima) do grla; i u nadi da ću i ja pronaći sagovornika ovde.
Veliki pozdrav svima, držite se!
Dajana9
Posts: 93
Joined: Tue Mar 22, 2022 1:03 pm

Re: Vredi li nastavljati dalje

Post by Dajana9 »

Tu smo... malo nas je ali čitamo :) nadam se da si bolje?
oxo
Posts: 339
Joined: Sun Apr 17, 2005 4:41 am
Location: Beograd

Re: Vredi li nastavljati dalje

Post by oxo »

Desava ti se sranje decko... slicne stvari sam i ja prolazio u tvojim godinama od eksera i spidova

Ali pazi ovo - skroz je reverzibilno. Sada kada pomislim na to smesno mi je, a imao sam ozbiljne psiholoske probleme od tih brzina

Jednostavno batali, nemoj da uzimas nista da bi se popravio i da bi ti bilo bolje. Ne pipaj gudru i budi spreman da neko vreme budes u kurcu. Ali, malo po malo ces se oporaviti. Poremetio si balans u mozgu sa tom hemijom, a to teze pada mladim ljudima (meni je bilo pretesko). Ali sve prodje i vrati se na svoje mesto.

Vrlo je jednostavno - preseci, prestani i veruj da ce biti bolje. Sto pre prestanes pre ces se oporaviti
kalu808
Posts: 4
Joined: Sun Apr 23, 2023 7:37 pm

Re: Vredi li nastavljati dalje

Post by kalu808 »

Bratic kako ide? Nadam se da si uspeo da se skines sa brzine, to je jebeni djavo. O ekserima da ni ne pricam, njih sam nekako jos i prestao jesti pre godinu dve. Meni je na speedu lepo, komunikativan sam, iskren sa ljudima, pricam lagano o svojim problemima sa bilo kim (ili o njihovim problemima) i sve hocu da iskuliram od njega al mi ne ide. Jebeno je kad se naviknes na supstancu al ne mogu ni ja vise ovako, treba preseci jebiga, mladi smo, imamo vremena, zivot je pred nama maltene (koju godinu sam stariji od tebe). Gledaj da vise biras sa kim blejis (ne idi na bleju ako ima gudre npr. ili ako neko kaze ajde da cimamo ovog za resenje ti ustanes - odes). A sto se tice trave i ja purnjam duzi niz godina i mogu ti reci da je najpodmuklija jer te tera da se osecas ok u sranje situaciji - ispadne ti neko sranje u zivotu i umesto da resis problem zabodes se i navaris. Ja lagano mogu da kazem isto i da sam san sjebao zbog marihuane, a ako hocu da iskuliram od hemije treba mi marihuana (nekako mi pomaze, jebem li ga, mozda sam ja sebe ubedio da je tako). Uglavnom jos nije kasno malac prosao si kroz to u ranim godinama i znas dalje sta ne treba pipati. A ko kasno udje u to npr sa 25-30 god nikad ni ne izadje iz jebenog lavirinta. Vidjao sam licno na nekim starijim ljudima sto imaju i decu iz mog grada. Ima nazad i ima nade ciscenju. Popricaj sa nekim ko ti je pravi drugar - ne sa onima cija su drugarstva dzointi na vetru. Ili sa nekim clanom porodice kome mozes da verujes, potrazi podrsku, nisi sam u ovome.
Post Reply