Moja borba

Ovo je forum za osobe koje žele prestati piti ili koje su prestale piti i žele prodiskutovati o problemima s kojima se suočavaju prilikom održavanja apstinencije. Ovdje možete saznati informacije o programima i metodama liječenja alkoholizma

Moderator: sanela

Str
Posts: 16
Joined: Sun Jun 01, 2014 9:41 pm

Re: Moja borba

Post by Str »

Pozdrav!

Evo da se javim.

Apstinirao sam 7 meseci.Nisam bio loše i reko ajde da popijem jedno pivo u fazonu nisam ja težak slučaj mozda će mi prijati jedno pivo.I popijem jedno uspava me , momci sa kojima sam bio kao ajde još po jedno opet ne prija.Dođem kući razmisljađm ajde sad ću da popijem kafu i rakiju da se podignem posto me pivo uspavalo i tu se napijem.

20 dana nakon toga opet se napijem razlog je što sam previše idealizovao Crkvu i crkveni život.Jer sam se baš interesovao za to.Nisam imao želju da se zamonašim ali sam stalno slušao intervjue ljudi iz Crkve monaha najviše.Razlog tome je što sam kao alkoholičar proživeo
teške traume i psihička stanja tokom skidanja i za vreme dok sam se alkoholisao.Drugi razlog je sto sam hteo da obnovimo vezu sa bivšom devojkom.3 x puta sam na svakih 20 dana se napio ali valjda zbog lekova glava me je posle toga razbijala i psiha isto...

Nisam zatucan razumem ljude koji su ateisti ,komunisti, i ostale Ideologije.To je meni ok ,lepo je kad čovek ima neki ideal,ali sam mišljenja da ideologije nisu primenjljive u praksi.Pa mi je ideja o postojanju Boga i danas najbliža.

Uglavnom prošlo je opet nekoliko meseci u apstinenciji i mogu da kažem da sam sad čak veoma zadovoljan čovek, nije idealno ali biće bolje.Alkohol mi ne pada napamet i mislim da sam izlečen.Sticajem okolnosti skoro sam morao da ispiram usta i grlo rakijom i nije mi padalo na pamet da se napijem.

Moje mišljenje kako sam se izlečio:

Počeo sam da radim stvari koje su me činile srećnim dok nisam bio alkoholičar ili ti zagrizen i alkos.Gledao sam filmove i slušao muziku koju sam ranije i koje su mi izazivale pozitivne emocije koju sam voleo dok nisam bio alkos.

Sve vreme sam se bavio sportom.Leti sam išao sam na reku i plivao.Sad sam isto konstntnom treningu vise od 2 meseca.

I dalje pijem terapiju i javljam se psihijatru.Ali su doze male.
Anabela11
Posts: 115
Joined: Tue Sep 14, 2010 9:02 pm

Re: Moja borba

Post by Anabela11 »

"Sticajem okolnosti skoro sam morao da ispiram usta i grlo rakijom i nije mi padalo na pamet da se napijem."
-----------
Soda bikarbona cini cuda!
Ravna kasika se rastvori u casi mlake vode. Mnogo bolje od rakije.
A moze i morska so.
Str
Posts: 16
Joined: Sun Jun 01, 2014 9:41 pm

Re: Moja borba

Post by Str »

Pozdrav svima.
Godinu i po sam u apstinenciju.Ostali su psihički problemi.Nadam se da Cu se izlečiti.Od skoro se lecim u Palmotićevoj.Pijem terapiju.
Post Reply