Novi partneri nakon komune?

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Zlatnosunce
Posts: 8
Joined: Mon Dec 07, 2020 5:21 pm

Re: Novi partneri nakon komune?

Post by Zlatnosunce »

Akkasha Come Back wrote: Tue Sep 14, 2021 11:47 pm
đondo wrote: Tue Sep 14, 2021 10:12 pm Ovako po zadnjih nekoliko odgovora ispada "bježi od njega kao vrag od tamjana"! :evil:
I to je samo moje mišljenje, ništa nikome ne prigovaram niti bilo koga napadam. ;)
Ljudi, generalno gledano su se jako puno promenili, nema više ni "dođi na kafu" jer više niko nema interesovanja ni za šta ako od toga nema ništa, svi imaju problema, gadna su vremena, i uobičajena pojava je da se beži što dalje od nekoga samo ako nazreš da je u problemu akamoli ako znaš sigurno da jeste, ne važi za "naš svet" nego za ceo svet.Najkraće.
Ja sam pokrenula temu, a pošto sam aktivna osoba svoje prijatelje zove samnon da idu u kino, kazaliste, vozit bicikl, setat 5 kilometara minimum.
Dakle, ja ne gubim vrijeme na sjedenje u kaficu 2-3 sata, za mene je druzenje sa nekim zapravo aktivnost koja ostane uspomena na kraju...

Evo imali smo dogovor otic nesto isto gledat kao umjetnicko i lik se nije pojavio, nije se ni ispricao sta nije dosao. Srecom sa jednom zenskom sam se isto dogovorila pa nisam izvisila sama, ta cura bila sva sretna sta sam ju pozvala! Od njega nikakva isprika..

To ponasanje da se dogovorim i osoba ne pojavi sam zadnji put prije 10 godina dozivila od prijateljice koja se tad drogirala i zaboravila je dogovor samnom
Ja sam bila jedina prijateljica koja je ostala s njom - u vrime kad su je svi zivi odjebali.
Ona je fino zavrsila faks, ima momka, zivi sa momkom zgrada preko puta moje - sa prozora ili balkona joj pogled baca na ulaz moje zgrade.
Njeno ponasanje - nije me vidila dugo jer sam bila van rodnog grada - nije dosla se niti pozdravit kad sam odlazila niti je dozivjela moj dolazak.

Tesko razocarenje sam dozivila sta ovaj nije dosao na dogovoreno druzenje jer sam zeljela podjelit dozivljaje i pokazat mu tu umjetnicku instituciju, besplatan dogadaj, subota.. a od njega ni a ni b ni isprike. Grozno
Post Reply