New age zlo Bup

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
User avatar
Loki
Posts: 313
Joined: Sun Dec 04, 2016 7:44 pm
Contact:

New age zlo Bup

Post by Loki »

Toliko puta ispričana priča...
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
User avatar
Loki
Posts: 313
Joined: Sun Dec 04, 2016 7:44 pm
Contact:

Re: New age zlo Bup

Post by Loki »

Kao što rekoh toliko puta ispričana priča.
Hteli mi ili ne sve naše priče tako jebeno liče, a opet su tako različite. U tome je i majka svih zajeba. Posle ćemo o tome. Sad da vam se predstavim.
Moja priča počinje još daleke 96. Kao i svi prvo trava pa onda Đavo lično. Iako sam i dalje ljubitelj i pobornik legalizacije, odgovorno tvrdim da je trava samo stepenica ka putu bez povratka. Jedino način da se zaštiti od H je da ga nikad ne probaš, drugi način ne postoji.
Do danas sam imao svojih strejt faza. Jedna je potrajala čak 4 godine, a onda je opet stupio ON. Čak u svom CV imam i uspešno skidanje sa Metadona. Nakon Meta je i nastupila moja najveća apstinencija od 4 godine. Sa Meta sam se skinuo tako što sam skidao 15 kapi svake 2 nedelje. I skinuo se bezbolno uz posao koji sam radio. I onda nakon 4 godine odem na pecanje sa starim "ortakom" i vidim ga kako kljuca i to je bilo dovoljno da se opet poklonim Đavolu lično. Oh kakav danak neiskustvu. I posle par meseci nailazim slučajno na Bup.
Iskreno u to vreme moje agonije Bup je bio pravo otkrovenje, i pomogao mi je dosta u životu da se sredim i vratim u normalu. Stoga dosta delim mišljenje sa Zikijem jer forum pratim od 2013 i mog skidanja sa Metadona.
E sad što se tiče Bupa. Imao sam pre 2 godine skidanje gde sam pratio smanjivanje kao što su rekle Frajla i Ninocka. Spustio sam do 1ng i onda skočio. Trajala je kriza 10 dana i onda sam bio pola godine strejt. Kad ne leži vraže, opet padoh na Bup i sad sam na njemu bio skoro 3 godine na dozama od 8mg do 12 mg naravno na nos i zloupotreba.
E sad čekao sam više od 2 nedelje da bilo šta napišem jer sam smatrao da ne morate moju agoniju prolaziti samnom. Držim da sva iskustva nisu realno napisana jer ono što čovek bude sposoban da napiše u onim najgorim krizama i onom paklu od bolova samo može da demorališe ljude koji tek rađaju odluku da se skinu. Stoga sam čekao neko optimalno vreme da napišem osvrt na skidanje.
Naime, ja ne živim u Srbiji. Živim nekih 1200km dalje, ali u Srbiji imam terapiju i tako sam je zloupotrebljavao. Kako zarađujem iznadprosečno čak i za uslove zapadne Evrope nije mi bio problem da jednom mesečno odem za vikend u Srbiju. Usput iskuliram sa svoja dva dečaka koji trenutno žive sa mojom majkom jer je njihovu odneo Đavo i samo je fizički još prisutna na ovom svetu. I ujedno i uzmem svoju terapiju i redovno plus platim privatno i ponesem duplo. Kao što rekoh čekao sam trenutak da budem sasvim iskren i objektivan. 2013. sam se razveo baš zbog H i dok sam ja bio na Metadonu bivša supruga se po ko zna koji put vratila Njemu i nije je bilo briga. I do dan danas nije je briga za decu i neka joj je prosto od Boga kad ju je uskratio za taj majčinski instinkt. Ja sam joj davno sve oprostio. I još davno se pomirio sa tim da ja na Bupu i sa iznadprosečno zaradom ipak nisam ništa puno bolji od nje, nego samo često krijem svoju slabost da sam i ja isto džanki samo što to koristim vesto u svoju korist. Ako bude vremena i prilike imam dosta toga da kažem u vezi svega, a za sad je dosta da vam kazem da sam joj iskreno oprostio sve i da nikada pred decom nije niti jedna jedina reč loša izrečena u vezi nje. Ona je njihova majka i bez obzira na sve zaslužuje poštovanje. Ja sam razvod sa njom pretvorio u svoju snagu i u roku od 6 meseci skinuo se sa 300 kapi na nulu i bio 4 godine strejt. Ja vam ne mogu sad objasniti tu snagu koja se javila u meni tada i ta borba za svoja dva zlatna dečaka. Sav sam se njima predao tada i sledeće 4 godine nisam imao čak ni ribu. Eto dokle ide roditeljska ljubav. I onda opet Đavo lično. Po ko zna koji put u mom životu. I onda dolazi Bio kap spas za sve.
I do pre pola godine sam se nosio mišlju kap Ziki nije mi padalo na pamet da ga ostavljam. Za 150 jebeni eura ja sam pravio više hiljada čiste love i čemu onda potreba da se izbaci Bup.
Međutim dešava mi se nešto nestvarno. Počinje da me Bup zbog zloupotrebe raditi na ružno. Bezvoljnost, nervoza itd sve vam je već poznato. I rada se valja da ga bacim skroz jer više nema svoju svrhu ni terapeutsku, niti zloupotreba pomaže.
I dešava se ovaj Covid19 kao što i znate i ja ostajem ovde zarobljen. Đavo mi ne daje mira ja odlazim 12og marta kući po 8 kutija 8mg i vraćam se 14og marta u zadnjoj turi pre sranja i blokade sveta. I kao kažem sebi sad moraš biti pametan i trošiti 2mg dnevno. Kao što pretpostavljate. Lako je reći treba to izvesti kad si jebeni džanki. Bilo kako bilo ja počinjem a vučem do 12mg dnevno govoreći sebi kako kad dođem do N tabli Bupa onda ću stati i krenuti da smanjujem. Od toga naravno nema ništa i ostajem sa zadnjim 7 komada pre tačno 15 dana. I tad se javlja neka dobra energija koja mi govori da nema šanse da krenem u skidanje dok ne bacim sve. I naravno ta zadnja tabla završava u šolji.
Šta da vam kažem. Evo 15 dana već vodim svoju borbu života. Neću vas lagati. Evo počeo je 15ti dan a ja nisam puno bolje. Jesam dosta bolje što se tiče fizičke krize, malo bolje. Ali što se tiče psihe nikad gore. E sad ja imam cilj i trudim se. Idem iz sata u sat i molim Boga da mi da snage da uspem. Ono sto vam hoću reći. Ako Boga znate poslušajte ljude i smanjuje terapiju i tako se skidajte.
Ova priča možda ima srećan kraj. Ali ovaj pakao od 15dana nije vredan kad postoji način discipline i polako smanjivanja.
Javljam se još. Ne mogu više da držim nit svog pisanja tako da je bolje da javim kasnije nego da unesem zabunu.
Svi koji se dvoumite. Ima nacin samo sebe oslušnite i budite iskreni.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
User avatar
Loki
Posts: 313
Joined: Sun Dec 04, 2016 7:44 pm
Contact:

Re: New age zlo Bup

Post by Loki »

Braćo, sestre, saborci, sapatnici...evo novi kapetanov upis....
Dan 16.
Prvi put posle 16 dana i 16 vezanih noći fizika je ustuknula. Ah toliko željene osećaj da nema fizičke boli...ali, uvek i uvek jebeno ali...psiha se probudila...i naravno rovac....
Naime, 100m od mene je centar za borbu protiv ovisnosti i znate šta to znači...sema na dohvat ruke...dal na crno, dal legalno svejedno je...
Kao što napisah u prethodnom postu čekao sam neko vreme da bih počeo pisati i trudiću se ostati tome dosledan, jer smatram da je u najmanju ruku pošteno za ljude koji tek razmišljaju ili kreću u borbu. Danas sam 3 puta oblačio stvari i kretao odlučan da završim Bup. I 3 puta sam sebe krajnjim naporom ubedio da nakon 16 dana nema svrhe to raditi. Kako sam se ubedio??? Pa smatram da nakon 16 dana horora koji sam muški podneo realno je da sam bliži rešenju nego New age zlu Bupu. Danas mi je uspelo. Radi pravde i poštovanja prema ljudima ljudi koji krenu u borbu upisaću se svaki dan da objasnim svoje demonr i kako se nosim sa njima. Ne obećavam uspeh i ne pričam o instant rešenju. Pišem vam svoju priču. Vi je iskoristite kako želite ili nemojte. Ali jedno možete biti sigurni. Pišem je srcem kao neko sa 25 godina gudre iza sebe. Ako spasimo jedan život, znam svoju nagradu....
Ima jedna jako bitna stvar u mom životu koju sam preskočio u vezi svog života, a koju sam mnogi puta presabrao u fazi strejta i mislim da je jedna od najvažnijih u mom ishranom životu.
Septembar 1998 godine i put kojim se ređe ide. Ja u ozbiljnoj vezi već skoro 3 godine i nastaju problemi. Razmaženo sedište nakon jedne svađe saopštavampokojnom ćaleta da hoću da idem u vojsku i da mi je pun kurac svega. Sutradan oko 10 zvoni fiksni, ćale me zove da dođem u vojni odsek. Ja se naravno predomislio d9 ujutru i kažem dobro i naravno ne odem. Kući nastaje revolucija. On je iscimao bitnog čoveka a ja se nisam pojavio, zamisl8 sramote. Ja krajnjim naporom pristajem na dogovor da sutra odem sa njim u vojni odsek i vidim šta i kad ima i dogovorim se kad bih želeo u vojsku. Opet danak neiskustvu.
Utorak odlazim sa ćaletom u vojni odsek. On i dotični pričaju o pecanju i šljivama dok lik kuća na pisaću mašinu. Ja naivno čekam da mi čovek ponudi kad šta i kako, ali iz pristojnosti ne prekidan njihov razgovor. Lik završava kucanje, izljubio se sa mojim ćaletom i meni tužne u ruke da se javim na odsluženje vojnog roka u četvrtak. Hej bre danas je utorak, ja imam jebeni život i ljubav kakva bre vojska prekosutra. Ćale beži dok sam ja u šoku ja ostajem na hodniku da se za dva dana javim na odsluženje vojnog roka. Nestvarno jel da??? Ne i za ovog baksuza.
Da skratimo da vas ne smorim. 21.09.1998. OPERATOR NIŠANDŽIJA na BVP VP Sremska Mitrovica izdvojeno odeljenje VP Stejanovci. Ova gleda glava steže zube kao i mnogo puta do tada i 21.09.'98. se javlja da oduži svoj dug državi. Već po dolasku počinje od prvog dana šuškanje da je kasarna samo regruti centar za Kosovo. Ne zeli da verujem. Ali ko mene pita. 08.12.1998. Ja sam već u kasarni Maršal Tito u Prištini. Ok. Tešim sebe ma sve je ok. Nisu priče tačne.
19.12.1998. na Sv. Nikolu dobijamo 3 konzerve i rolnu toalet papira i kao na gol idemo na vojnu vežbu na jedan dan. Sati je 4:40 ujutru. Krećemo u vozilu punom brojeve municije i komandir na vezu kaže stavite metak u ćeš i zakočice naoružanje. Na moje pitanje zašto dobijam odgovor da je najveća vežba i da idemo na sportski Aerodrom Podujevo u podnožju planine Obrandža i da je takav protokol. Ok. Klinika od 18 godina ponovo gura priču.
Kako sam mlad i umoran od vojske zaspao sam u vozilu i ne sećam se puta do Podujeva. A onda šok. Iskren da budem palio sam se na naoružanje i pucanje. Imao i brojevi gađanje na Pasuljanskim livadama ali nikada nisam bio na par metara od tenka i njegovog bojevog dejstva. Iz sna me budi žestoka detonacija i zvuk velikog rušenja. Nisam ni stigao da se saberem preko veze skiči, alo bukvalno skiči komandir da pucam i topom i mitraljezima. Ja pitam po kome i čemu i dobijam odgovor PO BILO CEMU. A uh kad se setim tog prizora koji sam prvog ugledao kroz horoskop da bih uopšte odlučio u šta i koga da pucam. Pokušaću slikovito.
Prvi prizor bila je skoro sravnjena kuća sa zemljom ispred koje se na tremu sušio veš i uniformisani ljudi koji beže kud koji. Mladost ludost. Pričom top 20mm i krećem da pucam po tim teroristima koji beze. Nemojte samo da pitate jesam li koga pogodio jer vam to nikad neću reći. To je zakopano duboko u meni i neće nikad izaći iz mene po čemu smrti. Kreće MAGNOVENJE i borba za vlastiti život. Klinac od 18 godina je odjednom u deliću sekunde ušao u svet odraslih, bez suvišnih pitanja poput mašine precizno obavljam svoj deo posla, a to je uništenje neprijateljske žive sile i tehnike. Ipak klinac u meni ne dozvoljava očima da gleda zlo. Ne umem to da objasnim i ne želim.
Akcija traje nekih 3 sata. Ono što sam video i doživeo manje je bitno od toga koliko je neko sa 18 godina odjednom bio u 30im po ozbiljnosti i odgovornosti. Ako vam kažem da od tog Svetog Nikole sledeći put kad sam se probudio u miru i bez akcije pucanja, čišćenja i slično je jun 1999. I Prokuplje nakon povlačenja sa Kosova. To je jebena istina o meni. 6 jebeni meseci pakla. Pravde i nepravde u mojim rukama. Odluke da li neko treba da živi ili da umre je previše što jedan 18godišnjak treba da ima na svojim plećima. Ali ko te pita Srbija zove i tvoja dužnost je se ponašaš onako kako trebaš i braniš svoju zemlju. Ne nije mi žao. Dao sam sebe i to iskreno ne preispitujem se više. Nosila nas je krilatica NEMA NAZAD, NAZAD JE SRBIJA. Tako je, prošao sam i pakao Košara, doduše samo 20 dana ali ako mene pitate i to je previše. Slava momcima koji su svoj život položili na oltaru Košara. Uh jbt. Malo previše sam otišao u svom pisanju, ali rekoh vam da je razlog jer želim biti skroz iskren. Za sad toliko o "lepom detinjstvu generacije 1980. Ako nekada ponovo krene gnoj iz ove rane napisaću još. Za sad dajte mi za pravo da ljubomorno sačuvam detalje za sebe. Hej, pa ja sam ih pobedio ili nisam??? Naravno da nisam jer da jesam H nikad ne bi kročio u moj život.
Dočekao sam i Septembar 1999 i odlazak kuci, ali avaj. Ovaj klinac više nije 19-g9disnjak. Na njegovim leđima je ipak osećaj od 30 godina starosti. I ne ume da se ponaša u civilu i nekako mu neobjašnjivo fali krv, lom i zakon baruta. Uvideo sam da je đavo odneo šalu i zakazujem razgovor sa najboljim psihijatrima u svom gradu. Da mu kažem šta mi je na srcu pa neka me i osudi okolina ja ne mogu više među vršnjake. I šta mislite??? Psihić me pita nakon 3 sata moje priče šta ja zapravo hoću od njega. Oh ti veliki beli mantilu neću ništa osim da čuješ kako duša ovog 19godisnjaka plače i iz nje neprestano curi gnoj. Nije fer nisam ovo zaslužio. On mi kaže da idem miran kući i da sam zapravo super i da ću se priviknuti na normalan život pre nego što mislim i nadam se. Ja mu naivno poverujem i vraćam se normalnom životu i obavezama. Upisujem Višu Poslovnu i selim se u BG. Moj život konačno dobija smisao. Tako ja mislim. Nakon kratkog vremena pojavljuje se u mom životu Đavo lično da ispuni prazninu, ma ne.prazninu, provaliju u duši jednog klinca. I sve ostalo je.istorija koja još drži svoje konce evo i u 2020. godini.
Molim vas da sve ovo ne shvatite kao opravdanje za svaku dalju glupost koju sam napravio. Ali barem je meni lakše da se vadim na to.
Brza digresija na 16ti dan. Fizički sasvim prihvatljivo. Psihički u rasulu sa 100 pravaca i izbora. Ruke sežu nebu u iskrenoj molitvi jedinoj sili koja me nije izdala niti napustila nikada, ni u onim hladnim Kosovskim noćima ni danas. Za sad pomaže. Za sad me drži dalje od recidiva. Dokle??? Videćemo...Nadam e da ima još uvek strpljenja za ovu izgubljenu dušu i da ima volje dati joj ko zna koji po redu šansu da pokaže da ipak u dubini vredi i da je ljubav sve što je pokreće....
Eto za sad toliko...razumite ili ne...meni je nakon svega svejedno...bitno da sam sebe shvatam i razumem i diram u rane koje su se često skrivala duboko u meni. Skrivale, a podmuklo gnojile i bolele...
Idemo dalje. Sutra je novi dan i nova borba. Treba biti čovek. Priznati sebi šta ne valja i to ispraviti. Pa hej, život je pred nama...
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
User avatar
Loki
Posts: 313
Joined: Sun Dec 04, 2016 7:44 pm
Contact:

Re: New age zlo Bup

Post by Loki »

Kapetanov dnevnik. Dan 17 bez Bupa.
Spavanje se nije vratilo. Dugih 14 dana bez sna. Sve ukupno za ove dve nedelje sam spavao između 3 i 3,5 sati. Nikada duže od 10 minuta u komadu. Šta me drži i nosi??? Nemam pojma. Nekako se navikne čovek kao i na sve. I prestane da smeta. Kao i fizička bol koja još uvek nije nestala.
Od 3eg do 17og dana bol je bila jeziva i užasna. Ne toliko jaka koliko uporna. Praćena onom jezom, drhtanjem i roštiljanjem u nogama. Oh ti užasi svima nama dobro znani. Ti užasi kojih se plašimo i zbog njih unapred odustajemo.
Da podsetim, ja sam skočio sa 12mg na suvo bez i jednog jedinog pomoćnog medikamenta. Imao sam 3 Cafetina i 4 Brufena od 600 koje sam pojeo u prvih dva dana u kojima i nisam imao nikakvu bol niti problem.
Evo sad 17ti dan je prvi koji je osvanuo nijansu bolji od ostalih. Nijansu bolje fizički, i dve nijanse bolje psihički. Borba i dalje traje i ja je merim iz sata u sat. Znam da izgleda glupo posle 17 dana, ali ipak nemam još pravo da se prešaltam na brojanje dana. Previše puta sam pao da bih sad euforično leteo u nebo i smatrao da je posao gotov. Nije ni blizu gotov i borba tek predstoji. Kako će biti videćemo. Ono što jedino znam da ću dati sve od sebe i da ću se boriti do zadnjeg atoma snage.
Idemo dalje.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
User avatar
Loki
Posts: 313
Joined: Sun Dec 04, 2016 7:44 pm
Contact:

Re: New age zlo Bup

Post by Loki »

Kapetanov dnevnik dan 18 bez Bupa
Prvi put u zadnjih 16 dana odspavah 2 sata u komadu. Kakvo otkrovenje i melem na ranjenu dušu.
Fizički prvi put posle 18 dana mogu reći da sam pristojno. Ne dobro, ali podnošljivo. Sad iskreno ne znam da li da se radujem ili plačem od muke. Fizička bol je bila srednje jačine, ali uporna 24/7 i trebala je čelična volja da se trpi i ne krene po šemu. Sad kad je fizika prošla dolazi ono naše pravo narkomansko lice kojeg se lično ja najviše bojim.o dragi Bože kakvi su ovo danas bili emotivni i psihički rolerkosteri. Da, jesam polako povratio pravog sebe. Ali pravi ja sam u stvari onaj pokvareni džanki koji uz opravdanje duhovnosti i višeg cilja poteže konstantno za opijatima. Velika je ovo borba i moj apel je da ako ste u mogućnosti da ispratite Noela, Frajlu i Ninocka i polako smanjite dozu i preskočite ovaj pakao koji ja trenutno proživljavam.
Kad se setim koliki mi je ego bio prvih 2-3 dana skidanja. Ono u fazonu šta bre seru svi kad je svejedno sa koje doze skočiš u apstinenciju. Oh kako je taj veliki ego treći dan pukao i lupio u pod. Kakvo poniženje i spuštanje u stvarnost. Moj vapaj je nemojte to sebi da radite ako postoji i promil šanse za smanjenjem.
Iskreno kad smanjujete vi ste konstantno u nekoj polu zikri. Alo sa napomenom na POLUZIKRI. Ovu pravu me želite da sačekate. Verujte mi. Nije mi cilj nikoga plašiti i u onom magnovenju zato i nisam pisao. Baš iz razloga jer sam imao svašta loše reći. Sad sa ove distance rekao bih da se sve da podneti, ali treba imati veliki motiv, velika muda i uslove da se ne može baš tako lako završiti šema. I dalje držim do toga da smo svi različiti i da ničija priča ne može biti univerzalna, ali bez obzira na sve ako ikako možete smanjujete postepeno do nule. Me pravite se hrabri kao ja pa da skočite sa 12mg na nos. Jedino ako ste mazohista pa želite dve nedelje da opštite sa đavolom svaki tren u te 2 nedelje. Ja nisam to planirao i mislio sam da će biti lako. O kako sam se zajebao. Upoznao sam Đavola lično i tek predstoji period da saberem utiske koliko me je to sjebalo i promenilo.
Fiziku za sada smirujem dugim šetnjama, treningom do iznemoglosti, toplom klupskom svakih 2 sata. I nekako uspeva. Ali psihu? Nemam pojma. Nekako guram iz sata u sat. Jedina prednost, možda, je ta što sam ja dobru reviziju života uradio pre skidanja. Ta revizija je trajala otprilike pola godine pre samog početka skidanja. Tad je delovalo apsurdno, ali sad mnogo pomaže.
I šta da vam kažem još. Guram iz sata u sat i nadam se da će se dobro završiti.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
User avatar
Loki
Posts: 313
Joined: Sun Dec 04, 2016 7:44 pm
Contact:

Re: New age zlo Bup

Post by Loki »

I kao što moj dobri Golub iz Goblina otpeva jednu veliku istinu u pesmi Luna:

TO OD CEGA BEZIŠ TI, TO SE NE LEČI. TO SE POBEĐUJE!!!

Eto malo metaforično da objasnim svoja osecanja i emocije u ovom haosu.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
User avatar
Jurke
Posts: 1467
Joined: Sun Jun 23, 2019 7:03 pm

Re: New age zlo Bup

Post by Jurke »

Loki wrote: Sat May 09, 2020 9:13 am Kapetanov dnevnik. Dan 17 bez Bupa.
Spavanje se nije vratilo. Dugih 14 dana bez sna. Sve ukupno za ove dve nedelje sam spavao između 3 i 3,5 sati. Nikada duže od 10 minuta u komadu. Šta me drži i nosi??? Nemam pojma. Nekako se navikne čovek kao i na sve. I prestane da smeta. Kao i fizička bol koja još uvek nije nestala.
Od 3eg do 17og dana bol je bila jeziva i užasna. Ne toliko jaka koliko uporna. Praćena onom jezom, drhtanjem i roštiljanjem u nogama. Oh ti užasi svima nama dobro znani. Ti užasi kojih se plašimo i zbog njih unapred odustajemo.
Da podsetim, ja sam skočio sa 12mg na suvo bez i jednog jedinog pomoćnog medikamenta. Imao sam 3 Cafetina i 4 Brufena od 600 koje sam pojeo u prvih dva dana u kojima i nisam imao nikakvu bol niti problem.
Evo sad 17ti dan je prvi koji je osvanuo nijansu bolji od ostalih. Nijansu bolje fizički, i dve nijanse bolje psihički. Borba i dalje traje i ja je merim iz sata u sat. Znam da izgleda glupo posle 17 dana, ali ipak nemam još pravo da se prešaltam na brojanje dana. Previše puta sam pao da bih sad euforično leteo u nebo i smatrao da je posao gotov. Nije ni blizu gotov i borba tek predstoji. Kako će biti videćemo. Ono što jedino znam da ću dati sve od sebe i da ću se boriti do zadnjeg atoma snage.
Idemo dalje.
Zdravo Loki burazeru. Moj savet ti je da ne mučiš sebe na suvo vec ako vec nemaš problem sa time da odeš kod psihijatra i uzmeš neku terapiju koja ce ti pomoci da spavaš i preguraš dan. Nesanice i nemir u nogama traju po meni previše dugo i ja makar nisam uspevao na suvo ni posle 6 meseci apstinencije da izguram. Tek kada sam dobio AD sam zaspao kao čovek...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Frajla
Posts: 1974
Joined: Mon Jul 27, 2015 3:01 pm

Re: New age zlo Bup

Post by Frajla »

Samo pisi, pratimo ...

Pozdrav
licaninsasela
Posts: 3385
Joined: Fri Feb 01, 2019 8:52 am

Re: New age zlo Bup

Post by licaninsasela »

Sad vidjeh i procita sve. Svaka cast na hrabrosti. U potpunosti te razumijem jer kad god sam se skidao, skinuo bih se na suvo. Da sam na tvom mjestu, ali nisam, ja bi i dalje nastavio tako bez pomocnih lijekova sa strane. Zasto? Zato sto osobno se neznam kontrolirati i onda pretjeram s necim drugim. Ne znan da li cugas ali ako cugas pokusaj i cugu baciti jer cuga je takoder vrsta recidiva a i moze te prebaciti opet na nesto. Osobno nisam nikad cugo ali znnam mnoge koji su se presaltali sa suba ili dopa na cugu ili kad se dobro ociste popiju koju i onda padnu jer glava nije cista. Vjerujem da imas "prostora" da si priustis lukzuz jos nekih 20tak dana kad bi moga vec i par sati dobro odspavati a i poceti raditi ako moras radi egzistencije. Eto, drago mi je da procitam nesto takvo jer sam i sam u toj domeni sadomazoa jer drugacije nisam ni imo mogucnost a i nisam se zna skinit uz pomoc ljekova. Za sada u potpunosti kuzim u kakvoj si zajebanoj situaciji ali vrijeme je vec sada na tvojoj strani i bivati ce ti svakim danom sve lakse sta se fizikalije tice a glava ko glava. Vidim da imas neki plan i program sa se kaze i nisi ovo odradija cisto onako eto sad prekidam i stop. Imas neki plan kako dalje a kad imas plan i jos uz to ako imas mogucnosti dati si lukzuz i ne moras raditi onda si ili ako hoces onda je najgore proslo. I fizicki i psiha. Psiha se razori ljudima koji su u teskim materijalnim situacijaa jer ne znaju kako dalje sad kad su cisti. Kolko vidim ako sam dobro sve povata ti si materijalno stabilan i ne igea ti primjer 2 mjeseca ili 3 nerada. Tako da imas sve predispozicije da se dobro skockas. Ovdje ljudi pominju crve. Pusti crve. Crvi produ kroz par sati i nemoj si tad dozvoliti da padnes. Sad ako padnes moras opet iznova prolaziti agoniju. Vjeruj mi, svako sljedece skidanje je teze sto psihicki sto fizicki. Zato pamet u glavu jer vidim da je imas i drzi se " kursa" koji si lupio u " juznoj americi" i lagano si sad kod 18 dan " na indiskom oceanu" a destinacija neki ti bude" japan ili gore iznad " rusija". To je cirka jos 20 dana " brodskog dvevnika". Samo hrabro i nema straja da ceses uspiti. Kazem, u potpunosti te razumim i teraj i dalje po svome bez doktora i raznih kurceva od psihica jer si slican meni a kad sam ja uspio ovako lud biti sada cist preko godine dana to mozes i ti. Je, sadomazo je. Ali ti si sebi to moga priustiti ka ja jer ne ovisim o mjesecnoj placi sta je turbo veliki plus. Neko ce ovdi reci a i rekli su mi neki da sam materijalist ali kad imas neku kintu sa strane lakse se ova muka podnosi i nemas pritisak onog beznada sta i kako dalje a pogotovo u danasnje vrime kad ljudi jako tesko zive. Ako sam uprati dobro imas i dvoje dice i imas se za koga boriti. Takoder velika i pozitivna stvar. Eto vjerovatno ces nadam se bar malo shvatiti sta sam ti tija reci. Razumim te mislim jako dobro i kako rekoh slicni smo u nekim stvarima. Kad dodes k sebi ono sta se kaze da odes na sljaku i umoran se vratis, otusiras se, pojedes nesto, malo sa djecom pa spavanje 6 7 sati. Onda ako te vec jebu traume iz rata( i mene jebu) mozes viditi sta poduzeti sa ptsp. - om. Zajeban je i dolazi kod mene u nekim etapama i tu sam onda zna isto zaleci, pasti. Ja pokusavam sve bez lijekova. Imam problem kicme i sad se dosli do toga da je i kuk tome svemu kumovo. Nisam kuk zalijecio a kicma je bila naceta. Sad kako krivo hodam radi kuka tako mi i kicma osla u kurac. Imam izgleda opciju kuk operirati a za kicmu ne znam nista sta i kako ce biti. Uglavnom doktor mi prepirucio da si uzmem brufene. Uzeo od 800 a zena imala od 600 i bneke knavone voltarene ma sve. A reka mi ako ne mogu izdrzati bol da mi moj dr prepise tramale. Ja mu kazem da to ne smijem jer nece zavrsiti dobro poznavajuci sebe. Meni bi oni umanjili bol, srati ne bi moga sigurno jer stisnu govno pa sam se lijepo neki dan otvoro sa kombinacijom brufena od 600 i 800 u granulama po 4 5 komada svaki plus par knavona i voltarena. Nista jeo i otrovo stomak. Samo si naskodio. Zasto? Zato sta neznam biti umjeren i zato se ne usudim popit tramal jer znam sebe. Bilo bi mi lijepo i onda sam gotov.
E toga se cuvaj. Jedino ako si karakter pa da pijes onako kako ti je dr propisao. Ali nemoj jer si na pola puta i u pozitivnoj silaznoj putanji. Drzi se kursa j.amerika- rusija. Atlantik si preso. Sad uzimas gorivo u capetownu i na indijskom oceanu si. Kad prode malaku i podrucje singapura vec ces odspavati po sat dva. A kad dodes na tihi ocean onda se prica o fizikaliji i spavanju anulira. Budi dobar kapetan svoga broda je brod radi na isti princip kao ljudski organizam. Biologija primjenjena u brodostrojarstvu.
Guraj barba guraj to na suvo. I vjerum mi da se moze. Vidis i sam na koncu da se moze.
Loki? Ime si dao po nekom avlijaneru u dvoristu ili?
licaninsasela
Posts: 3385
Joined: Fri Feb 01, 2019 8:52 am

Re: New age zlo Bup

Post by licaninsasela »

Loki kako ide? Jel se i dalje drzis kursa? Nisi valjda zalega pa te vise nema? Kakva je situvacija? Dokazi sebi i drugima da se moze tako na sadomazo skinuti.
Post Reply