O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

StopBup

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by StopBup »

Moram jos ovo napisati.
licaninsasela wrote: Thu Apr 30, 2020 8:22 pm Zahvali se ksani sta te dobro savjetovala i trpila. Oces jos curu sjebati opet. Ma bolje da sutim.
Kada sam ja to nju sjebao? Jednom u januaru je pobegla od tebe na par dana kad si joj skocio za vrat, tvrdio kako nije ona rodjena da bude cista, kako ce joj hepti sigurno odgovarati, kad joj bup ne odgovara, onda si govorio nakon par dana sto je popricala sa roditeljima i pocela da se zblizava sa majkom, kako u stvari laze da je to uradila, vec da kako si ti govorio, ne kaze majci ni dobar dan, sve to pise na ovoj temi, odlicno se secam. Dobro, bio si u kurcu, ovde se sve u glavnom prasta, nego de mi reci kad sam ja to nju sjebao? Nikad nisam pisao da bih nekog sjebao, niti sam ikog sjebavao. Ne razumem zasto konstantno na mene prebacujes neku krivicu. Jesam samo jednom pocetkom marta spomenuo da sam imao u februaru seriju, u nezgodnom momentu, ali nikog nisam sjebao, Frajla me je opomenula, i ja sam se ucutao. I nisi mi odgovorio kad sam ti rekao da mi nadjes deo teksta, koji podupire tvoju tvrdnju da sam ja imao nameru da je gurnem u recidiv.
licaninsasela wrote: Thu Apr 30, 2020 9:32 pm Pa taj covjek ljudi moji na danku radi teske poljodrivredne poslove. Jel vi to kuzite. Pa ja da sam na danku ne bi moga dvi minute ne radit ili pomislit radit nego ne bi moga ni ovako lijepo lezati zavaljen.
Da li si ti svestan kako se zove ovaj poremacaj/bolest, kad nesto tvrdis na osnovu svojih izmisljenih, odnosno umisljenih premisa? Druze, to se zove paranoja, isto kao sto si tvrdio da sam hteo Xxxanu i Jurketa da gurnem u recidiv.

Sto se tice dzanka, kad vec pominjes. Za sve ove recidive od sredine oktobra, pa do pre desetak dana, otkad sam cist, nista na dzanku nisam radio, dzankao sam se iskljucivo kad ne radim. Samo dok sam bio navucen na bup, sam radio na gudri, a to se zavrsilo krajem maja prosle godine. Pitaj ako te nesto zanima, reci cu ti, nemoj lupetati u napred o necemu o cemu pojma nemas. Za teske i pipave poslove placamo sezonske radnike, jako retko radim teske poljoprivredne poslove, kod nas, moje glavno zaduzenje su bile finansije, trgovina, prodaja, samo sam se ja namerno nedavno sam povukao sa te pozicije, pisao sam o tome, zasto sam to uradio.
xxxana wrote: Thu Apr 16, 2020 10:22 pm
Nista Ksanci, samo da kazem ovo, posto je pala teska optuzba, kao da sam ja tebe hteo da gurnem u recidiv. Pre bih se ubio nego sto bih te gurao u recidiv, tebe i bilo koga drugog.

Eto toliko, odoh odavde na neko vreme, ovde je postala jako truba atmosfera, a i bolje je kad si svez, da nisi, ili da si sto manje na forumu...
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup

Post by StopBup »

Jako je teško promeniti se, neke loše osobine i navike koje vučeš još iz rane mladosti, a koje nisi ni smatrao problemom, pa posle shvatio da su te stvari dobrim delom kumovale u održavanju tvoje zavisnosti. Uh, sastavilo me gomila problema protiv kojih se borim sada, baš se trudim da se promenim, i prilično je teško, ali se borim. Idem lagano, nigde ne srljam, između ostalog, trudim se da kod sebe izgradim tu strpljivost, i da ne srljam, srljanje, nemanje strpljenja i htenje svega ne brzinu su jedan od mojih osnovnih problema kao čoveka. Neko je ovde možda kroz moje pisanje mogao pogrešno da zaključi kako sam ja radan i vredan, jesam đavola, lenj sam, samo što sam se prosto godinama naučio da radim, jer sam prosto morao da imam, ali generalno, i lenjost je jedan od mojih osnovnih problema kao čoveka. Sada se borim i protiv te lenjosti, trudim se da radim one stvari koje su normalne, a ne odnose se samo na tu zaradu, na novac... Takođe sam još pre droge mnogo tražio neka zadovoljstva, i puno vremena tako provodio, nedavno sam shvatio da u opšte ne treba živeti za ta zadovoljstva, treba svoj život učiniti vrednim, pa će zadovostva sama doći, bez da se nešto trudiš da ih nađeš...
Eto toliko za sad od mene ljudi, pozdravio sam vas i na onoj Likinoj temi, nego me nešto uhvatilo neko razmišljanje sada, pa reko' daj da napišem koju reč na forumu.
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Thu Apr 16, 2020 7:27 pm
Imas ti Frajla veliko srce, moram ti priznati. Jeste mi malo smetao, tacnije sve do pre jedno pola sata nisam bas kontao tvoj negativan stav prema meni zadnjih dana, ali sam poceo da kapiram malo pre, kad se setih foruma i pomislih da malo iscitam napisano i da ja jos nesto dodam. :) I ako nisam kapirao, pretpostavljao sam da tu nema nikakve lose namere, pa naravno da nisam zapocinjao prepirku. Sa tobom sam ovde 90 posto vremena bio u kul odnosu, tako da nisam ni pomislio da imas nesto protiv mene, nisam kapirao samo zasto si mi se onako obracala, ali razjasnjava mi se to polako, jer sam konacno, mogu reci izasao iz onog auta od zimus koji je potrajao skoro 3 meseca, i konacno poceo ponovo da gledam na stvari kako bih rekao otvorenih ociju. :) Meni je dosta bolje, bas sam se pomucio oko nekih stvari zadnjih par dana, i pocelo je da se isplacuje, no rano je za bilo kakva slavlja naravno, mada, moze se reci da sad jos uvek na neki nacin slavim svaku noc kad legnem normalan u krevet. Nista pozdrav, pa cu se opet javiti za 4-5 dana. Odoh spavati. Hahah, zadnjih nedelju dana, svaku noc pred spavanje odgledam po epizodu, dve, "Otvorenih vrata", nisam gledao tu seriju par godina, a ona je po meni jedna od naboljih ikad, i uz nju zaspivam u zadnje vreme. :)
StopBup

Post by StopBup »

licaninsasela wrote: Thu Apr 30, 2020 8:22 pm
Evo odgovor na ovoj temi, da bi ona tvoja tema ostala za zajebanciju. Jesam ti ja onda odgovarao bez veze, tripovao da imaš nešto protiv mene, jer sam stvarno bio malo prolupao, pa pisao bez veze. :) Nego evo sad da ti odgovorim šta stvrno mislim. Što se tiče psihijatara u Novom Sadu, koji rade u dispanzeru za bolesti zavisnosti, to je katastrofa. Imaju dve doktorke, po meni obične tuke. Znam ih obe, jer sam kod jedne bio po sudskom nalogu, jer sam bio pao sa travom, pa sam morao tamo da idem da se testiram, da sud proveri da li mi treba lečenje, a drugu sam upoznao kad sam čekao druga da podigne recepte za bup. Ova prva je toliko "predana" poslu, da sam ja tamo došao u svojoj najgoroj fazi navučenosti, a ovoj nije na kraj pameti palo da me testira na svoju robu, bup, a imala je pravo, već sam radio test koji otkriva sve sem bupa i LSD-a. Ja navučen kao stoka tada bio, čim mi je zvonio alarm u 5:00, za posao, pre wc-a, pre bilo čega sam mrvio i vukao bup, a doktorka me svetski nahvalila za sud, ne što sam joj se sviđao, nego što sam joj stvarno tako delovao, inače me baš cedila, i nikako nije htela kad sam je molio da mi ispiše taj papir bez testiranja, jer sam bio u cajtnotu za sud, a i dan pre toga sam pušio travu, "Komunikativan, zdrav, negativan na 10 vrsta droga.", to je napisala, i još štošta, a i ovako dok sam pričao sa njom, ne bih joj dao ovce da mi čuva, a ne da me leči. Sa 100 litara vode, pijući je dan i noć, uspeo sam da prevarim test, da razblažim thc u mokraći, inače da sam naredni dan radio test, bez ogromne količine vode, bio bih naravo pozitivan, i morao bih da se "lečim" kod nje od trave. Dok sam čekao u čekaonici, imao sam priliku da vidim 10-ak ljudi koje ona "leči", to su bili ljudi Bože sačuvaj, sve izgubljeni, bez zuba, a pogledi se gube u daljini, a priče među sobom koje su vodili ti ljudi koji su tad imali od 35 do 45 godina po mojoj proceni, su bile na nivou pubertetlija, nestašnih pubertetlija. Ona druga je oduševljena bupom, sve bi ona na bup, i njena glavna priča oko lečenja je bup. Bila je u toj ordinaciji jedna dobra doktorka, ja je znam preko 25 godina, jer je mama mog druga, i bila mi je lekar opšte prakse kad sam bio dete, ali ona tu ne radi već 10 godina, jer je po meni savesna, i ono što država nudi što se tiče lečenja zavisnosti se kosi sa njenim principima, još dok je radila tamo, za novine je pričala protiv metadona, i da bi država trebala bolje da se organizuje što se tiče lečenja zavisnosti. Generalno nemam problema za koje bi mi mogle pomoći tablete, pa je i to jedan od razloga zašto se ne vidim kod psihijatra. Ostao mi je taj jebeni rovac, koji već slabi, i ređe se javlja, tako da u koliko u narednom periodu bude problema, jedinu pomoć za sebe vidim u dobrom psihoterapeutu, ali sam za sad i od toga odustao, ne kažem da neću ići, samo sad ne osećam potrebu. Došao sam do odgovora zašto sam se drogirao, ako ne do svih, sigurno do većine, pre nikad o tome nisam ni razmišljao, već samo o tome zašto hoću da prestanem, znam svoje mane, borim se protiv njih, za sad guram sam, a kao što rekoh, samo u psihoterapeutu vidim eventualnu pomoć za sebe, meni samo priča sa upućenim ljudima, rad na sebi i promena navika može pomoći. Što se tiče komune, ne smatram da sam u problemu te vrste gde bi mi to moglo pomoći, ne kažem ja da sam bolji od tih ljudi tamo, samo za moj problem tamo jednostavno ne bi bilo ništa. Imam mnogo toga oko čega ovde napolju moram da se birinem, i šta da sačuvam, ja ne vidim baš rešenje za probleme u bežanju i sklanjanju, razne poslovne veze bih izgubio, kontakte sa prijateljima, odavno se ne družim ni sa kim ko se drogira, morao bih da lažem gde sam, jer skoro niko ni u gradu, ni na selu nema pojma za moj problem sa drogom, a i oni koji znaju, znaju da sam bio duvadžija kao klinac, nemaju pojma da sam bio navučen. Iz komune bih izašao k'o pao s' Marsa, sjebao bih posao, i verovatno bez dinara bih izašao. Dobro bih sjebao veze u privatnom poslu, a možda bih izgubio i mesto u firmi, u koju uvek mogu da se vratim.
Eto toliko, za sad ide ovako, ne žalim se, a šta ću dalje, zavisi od razvoja situacije, ma ništa ne isključujem, samo za sad sam zadovoljan kako guram ovako na suvo.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Ovako Frajla. Covik radi u zagrebu ka neki trgovacki putnik. Moza tri dana da eskivira posal. Trenutno je odnosno zadnjih 10 godina na bocici solucije koja ga drzi normalnim. Popravi se jos ili dopon ili sa tabletama hepta. Kaze da je navucen na oko 25 hepta dnevno a da nije nabuban. Pocela mu se voda radit u organizmu. Jos ga ta voda ne jebe da ga gusi. Dobro ozgleda meni na prvu. Nismo se 20 godina vidili. On bi tija napraviti transfer sa hepta na sub. Doktor mu je reka da ce ga staviti na 32 mg i tako odrzavati. Meni to izgleda puno. Doktor bi ga stavija na odrzavanje a on se zeli svega rijesiti. Sta da radi? Koliko mora biti cist da uzme sub i koliko da uzme? Ja mu pomoci ne mogu jer ne znam a reka sam da cu izviditi sa ekipom preko foruma.????? Cekam prvi odgovor ali pametni sta da napravi jer doktora nece da slusa jer i njemu 32mg izgleda puno. Ja ne znam te omjere hept- sub. Molim pomoc pod hitno za kpmunskog frenda? Sta da radi i kako. Mene ce pislusati jer mi viruje i ne mislim ga zajebati. Ja sam bija na 1mg suba najvise i neznam nista pogogotovo o tim prebacima. Zelim samo iskrene i pammetne i iz iskustva odgovore. Na prvu covik izglrda ko da nije na nicem. Kriz pricu smo dosli do toga sta radi i sta bi volija kroz par miseci. Na forum ne zeli neznam zasto. I nije me briga. Covik oce napraviti transfer sa 25 hepta na sub ali ne zna kako a dr ga ne jebe ni pet posto.
Frajla cekam tvoj odgovor sta i kako.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Zaboravija san reci da je covik na dozivotnom odrzavanju heptima u soluciji. Uglavnom uzas. A on zeli opet na nulu ali radit mora. Preko suba bi moga tako nadam se. Uglavnom cekam sta ce neko pametno reci pa ga nazovem i objasnim sta da radi i kako. Zato Frajlu i cekam jer sve zna a ja nisam bija u takvim situacijama. Covik ima volje jer sam dvi godine zivio s njim i medu nama nemya laganja.
Frajla

Post by Frajla »

licaninsasela wrote: Sat May 16, 2020 3:54 pm Zaboravija san reci da je covik na dozivotnom odrzavanju heptima u soluciji. Uglavnom uzas. A on zeli opet na nulu ali radit mora. Preko suba bi moga tako nadam se. Uglavnom cekam sta ce neko pametno reci pa ga nazovem i objasnim sta da radi i kako. Zato Frajlu i cekam jer sve zna a ja nisam bija u takvim situacijama. Covik ima volje jer sam dvi godine zivio s njim i medu nama nemya laganja.
Liko nemam iskustvo sa heptima, ali ono sto sam cula je da se ne moze bas tako lako preci na sub. Mora da bude cist od hepta da ga ne bi oprala krizetina.
Zato je to za preporuku odraditi u bolnici Pod nadzorom lekara
Potrazi malo “ transfer sa metadona na bup” i naci ces iskustva.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Frajla wrote: Sat May 16, 2020 4:19 pm
licaninsasela wrote: Sat May 16, 2020 3:54 pm Zaboravija san reci da je covik na dozivotnom odrzavanju heptima u soluciji. Uglavnom uzas. A on zeli opet na nulu ali radit mora. Preko suba bi moga tako nadam se. Uglavnom cekam sta ce neko pametno reci pa ga nazovem i objasnim sta da radi i kako. Zato Frajlu i cekam jer sve zna a ja nisam bija u takvim situacijama. Covik ima volje jer sam dvi godine zivio s njim i medu nama nemya laganja.
Liko nemam iskustvo sa heptima, ali ono sto sam cula je da se ne moze bas tako lako preci na sub. Mora da bude cist od hepta da ga ne bi oprala krizetina.
Zato je to za preporuku odraditi u bolnici Pod nadzorom lekara
Potrazi malo “ transfer sa metadona na bup” i naci ces iskustva.
Pogledat cu malo. Kolko smo danas uspili kratko pricati on je spreman dva do tri dana biti cist na krizii i onda 8 cu stavit pod jezik. Neznam nista o tome a on si ne moza priustiti bolnicu radi posla. Znam par likova tu kod mene sta su napravili transfer bez problema. Ali ne da mi se njih traziti radi sebe jer ne zelim imati posla sa njima. Znam da su to radili radi love. Nastavili bi primati po 20 do 25 hepta i prodati ih a uzimali bi subotex koji nema nalakson tako da bi se i dalje mogli furati dopom. Kuzis? Radi sebe ne zelim imati posla sa njima a ovdje ih ima ko govana.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Kolko taj jedan heptanon ima mg? Pronaso sam na netu da ako si uzimo manje hepta transfer se moze napraviti za cetiri sata. Ako uzimas 30 mg hepta onda moras cekati 24 i ako mozes podnijeti krizu i duze. Sto duze. Ali najmanje 24 sata. Poznavajuci mog kkomunskog frenda on je spreman da bude cist puna dva dana i duze i onda 8cu ili 16icu staviti pod jezik. Koji ce mu kurac 32mg. Vidim da je iskren i ozbiljan i medu nama nema laganja. Nema veze sta se nismo vidili 20 godina jer kad smo se danas vidili vrime ko da je stalo. Bilo nas je cetvorica, njih dva iz zagreba, ovaj drugi je na dopu i ne misli se skidati jer kaze da mu je ok tako, onda ovaj drugi bi se skinija ali je kaze on oko 25 komada dnevno jer pije soluciju i uzima dop da se dopuni, bija je treci iz mog kraja, on je malo ok malo nije i ja koji sam trenutno najbolji od njih. E sad... Moram s njim pricati telefonski jer vidim da nije ok i da je nesretan sta je u toj situvaciji i kaze ako ne nade izlaz iz toga bit ce strik i ja mu to vjerujem. Zivi sam, nema obitelji ali relativno ok financijski stoji. Nece ni da cuje za doktore jer mu uvik utrpaju jos vecu terapiju i jos lijekova koje baca i ne pije ih. Solucija ga turbo jebe jer mu se voda pocela stvarati i ja sam to odmah vidio a i on to vidii boji se. Zato i oce na sub pa smanjivat i ukinit ali kako doci do tocnog vrimena transfera da ga zikra ne opizdi????
Jurke

Post by Jurke »

licaninsasela wrote: Sat May 16, 2020 5:40 pm Kolko taj jedan heptanon ima mg? Pronaso sam na netu da ako si uzimo manje hepta transfer se moze napraviti za cetiri sata. Ako uzimas 30 mg hepta onda moras cekati 24 i ako mozes podnijeti krizu i duze. Sto duze. Ali najmanje 24 sata. Poznavajuci mog kkomunskog frenda on je spreman da bude cist puna dva dana i duze i onda 8cu ili 16icu staviti pod jezik. Koji ce mu kurac 32mg. Vidim da je iskren i ozbiljan i medu nama nema laganja. Nema veze sta se nismo vidili 20 godina jer kad smo se danas vidili vrime ko da je stalo. Bilo nas je cetvorica, njih dva iz zagreba, ovaj drugi je na dopu i ne misli se skidati jer kaze da mu je ok tako, onda ovaj drugi bi se skinija ali je kaze on oko 25 komada dnevno jer pije soluciju i uzima dop da se dopuni, bija je treci iz mog kraja, on je malo ok malo nije i ja koji sam trenutno najbolji od njih. E sad... Moram s njim pricati telefonski jer vidim da nije ok i da je nesretan sta je u toj situvaciji i kaze ako ne nade izlaz iz toga bit ce strik i ja mu to vjerujem. Zivi sam, nema obitelji ali relativno ok financijski stoji. Nece ni da cuje za doktore jer mu uvik utrpaju jos vecu terapiju i jos lijekova koje baca i ne pije ih. Solucija ga turbo jebe jer mu se voda pocela stvarati i ja sam to odmah vidio a i on to vidii boji se. Zato i oce na sub pa smanjivat i ukinit ali kako doci do tocnog vrimena transfera da ga zikra ne opizdi????
Ja znam da sam na ličnoj kozi osetio zestoke nus pojave, to jest zveknula me je zestoka kriza kada sam posle dva dana pauze od meta uzeo 8mg bupa. Preporučio bih makar 72h pre nego što uzme bup.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Post Reply