Moj je otac, takodje, imao problem sa alkoholom, ali to je bilo pre mog rodjenja,taj deo ja nisam ni osetila u zivotu, u porodici stvarno problema nije bilo do mog ludila,negde do polovine srednje..
Mislim da je to siroka tema..
O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Moderator: sanela
-
Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Cuj Ja sam bila veoma osetljiva na caletova baljezganja i vrstu psihickog maltretiranja kada se napije. Meni je to kao tinejdzerki jako smetalo i kuci posle skole mi se nije dolazilo i tako da sam nasla drustvo i bezala od problema.... to je jedan od primera.Frajla wrote: ↑Mon Jan 06, 2020 1:46 pmJa se neslazem sa time da sve krece od obitelji. Da je to tako onda bi svi moji isto bili narkomani a nisu. Tako i u drugim obiteljima. Uglavnom je samo jedno dite naekoman a svi ostali su normalni. Problem je u nama jer se ne znamo nositi sa zivotnim problemima.licaninsasela wrote: ↑Mon Jan 06, 2020 1:12 pm [quote=Frajla post_id=149800 time=<a href="tel:1578310435">1578310435</a> user_id=12211]Ne smeta mi rec manastir, smeta mi cinjenica da bezim od problema u zivotu jer nisam u stanju da se izborim sa njima i manastir mi je uvek bio zadnja opcija, kada sa svesna da ne mogu da se nosim sa svim i svakim i da sam probala sve moguce varijante i tamo bi ostala za zivotaNesa_neske_01 post wrote: "Ne uvlaci mi se u dupe vise!" - Uvlacim ti se u dupe koliko hocu, ne mozes mi nista aaaJa pokusavam da popravim odnos sa tobom, bar malkice. Frajl sve ok. Haha uvlacim ti se u dupe, ne vuci me za jezik postacu bezobrazan puno! Haha (Ovo nisi procitala)
Video sam par postova u poslednje vreme, iskrenih od tebe. Razmisljam koliko sam pogresio prema tebi. Jbg.Prelomilo me.
Ja pokusavam samo da popravim odnos sa tobom, ako je moguce?
Za manastir ne znam u tvom slucaju. U manastir se moze otici na neko vreme, ne mora se ostati ceo zivot. Ti to ne volis i nista, ne verujes u cuda te vrste. Ne volis rec manastir zbog tvojih, verovatno.
"Da sam napravila neko sranje verujem da bi me i moji poslali kao i liku na robiju samo da se prekine sve." Verujem ti da bi.
"Moja kada je htela da me ostavi u bolnici bila mi je drzavni neprijatelj broj 1."
Ja roditelje nisam ni imao. Fizicki da. Dva alkoholicara. Nemam tu sta da kazem. Sam odrastao uz muke.
Cvece za tebe:
Ne uvlacim se u dupe. Ti si za mene zenska osoba.
Ja da zelim, mogao bih ceo svet drzati u sebi: https://youtu.be/tMZMhot1wU0
------
Pazi molim te, da ne napises nesto neprimereno tebi, useres i ovo malo sto smo pisali sada.
Po statistikama i iskustvima problem dolazi iz porodice i disbalansa u istoj. Kod mene je cale bio alkos i krenuli smo napred tek kada su svi bili spremni menjati svoje obrasce ponasanja. Sta meni moze doneti manastir na nekoliko meseci i vratim se ponovo u nezdravo okruzenje?
I ne gnjavi me vise sa belim zastavicama i mirom kada ja ne ratujem sa tobom. Naporan si vise jbt, ovo meni deluje kao osnovna skola i neuzvracena ljubav
Svadje prepirke itd u porodici i nezadovoljstvo su jako lose uticali na mene.
[/quote]
Jedan od primjera je moga biti da. bjezis u sport i zdravo okruzje. Price koje sam cuo u komuni se uglavnom svode na osjecaj manje vrijednosti i emocionalnu labilnost. Puno slucajeva znam tata cuger sva djeca ok. Tata cuger samo jedno od djece u kurcu a svi ostali ok. Tata cuger djeca u teskom i zdravom sportu. Sve ovisi dal je dijete pod navodnike zdravo u glavi ili nije. Ako nije i ocev alkoholizam gleda kroz osjecaj manje vrijednosti tu dolazi do problema. Nije tata kriv i nije ti on stavljo gan u ruke nego si to radila sama odnosno sa drustvom gdje si se osjecala sigurnom i di su uglavnom svi bili u slicnim situacijama doma i di na kraju nisi osjecala da si manje vrijedna jer je tata cuger. Sve u svemu da si psihicki bila zrela ne bi skrenula na krivi put i ne bi se stidjela tate cugera.
-
Ti si zlato moje jedno razmazeno deriste koje iz obijesti ne zna sta da radi sa samom sobom moram da kazem. Zivis na sedmom nebu i boli te patka dal je cuko bio u setnji ili nije. Lagana meditacija doma pod okriljem obitelji koju debelo koristis za svoje danki izlete.
Sada su stvari malo drugacije, ali da,bila sam dugooo u zabludi o zivotu.. Nije lako ni kad se negde osvestis,samo da znas i prihvatis stvari potpuno drugacije.. Ko nije koristio bilo koga u tim fazama? O toj vrsti manipulacije si i sam govorio sa razlogom.. To je kod nas prosto tako..licaninsasela wrote: ↑Mon Jan 06, 2020 2:27 pmTi si zlato moje jedno razmazeno deriste koje iz obijesti ne zna sta da radi sa samom sobom moram da kazem. Zivis na sedmom nebu i boli te patka dal je cuko bio u setnji ili nije. Lagana meditacija doma pod okriljem obitelji koju debelo koristis za svoje danki izlete.
Bila je u gasu, i mislila je da sve moze, i da se njoj ne moze obiti o glavu drogiranje, bar ja tako mislim, gledam po sebi, tako je bilo kod mene u tim pocecima.licaninsasela wrote: ↑Mon Jan 06, 2020 2:27 pmTi si zlato moje jedno razmazeno deriste koje iz obijesti ne zna sta da radi sa samom sobom moram da kazem. Zivis na sedmom nebu i boli te patka dal je cuko bio u setnji ili nije. Lagana meditacija doma pod okriljem obitelji koju debelo koristis za svoje danki izlete.
Nemoj joj govoriti da je deriste.

Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Bila.. Kako to dobro zvuci hahaStopBup wrote: ↑Mon Jan 06, 2020 2:58 pmBila je u gasu, i mislila je da sve moze, i da se njoj ne moze obiti o glavu drogiranje, bar ja tako mislim, gledam po sebi, tako je bilo kod mene u tim pocecima.licaninsasela wrote: ↑Mon Jan 06, 2020 2:27 pmTi si zlato moje jedno razmazeno deriste koje iz obijesti ne zna sta da radi sa samom sobom moram da kazem. Zivis na sedmom nebu i boli te patka dal je cuko bio u setnji ili nije. Lagana meditacija doma pod okriljem obitelji koju debelo koristis za svoje danki izlete.
Nemoj joj govoriti da je deriste.Prosla je ona davno fazu derista, jos ce pomisliti da ima jos fore da se voza, hahaha, salim se. Like, ona je po generacijama mladja samo 14 godina od tebe.
![]()
Dobro nisam bas u gasu, morala sam da se ogradim od svega,a ni to nije lako.. I sad sam gde? Nemam pojma

Jedan od primjera je moga biti da. bjezis u sport i zdravo okruzje. Price koje sam cuo u komuni se uglavnom svode na osjecaj manje vrijednosti i emocionalnu labilnost. Puno slucajeva znam tata cuger sva djeca ok. Tata cuger samo jedno od djece u kurcu a svi ostali ok. Tata cuger djeca u teskom i zdravom sportu. Sve ovisi dal je dijete pod navodnike zdravo u glavi ili nije. Ako nije i ocev alkoholizam gleda kroz osjecaj manje vrijednosti tu dolazi do problema. Nije tata kriv i nije ti on stavljo gan u ruke nego si to radila sama odnosno sa drustvom gdje si se osjecala sigurnom i di su uglavnom svi bili u slicnim situacijama doma i di na kraju nisi osjecala da si manje vrijedna jer je tata cuger. Sve u svemu da si psihicki bila zrela ne bi skrenula na krivi put i ne bi se stidjela tate cugera.licaninsasela wrote: ↑Mon Jan 06, 2020 2:19 pmCuj Ja sam bila veoma osetljiva na caletova baljezganja i vrstu psihickog maltretiranja kada se napije. Meni je to kao tinejdzerki jako smetalo i kuci posle skole mi se nije dolazilo i tako da sam nasla drustvo i bezala od problema.... to je jedan od primera.Frajla wrote: ↑Mon Jan 06, 2020 1:46 pmJa se neslazem sa time da sve krece od obitelji. Da je to tako onda bi svi moji isto bili narkomani a nisu. Tako i u drugim obiteljima. Uglavnom je samo jedno dite naekoman a svi ostali su normalni. Problem je u nama jer se ne znamo nositi sa zivotnim problemima.licaninsasela wrote: ↑Mon Jan 06, 2020 1:12 pm [quote=Frajla post_id=149800 time=<a href="tel:1578310435">1578310435</a> user_id=12211]
Ne smeta mi rec manastir, smeta mi cinjenica da bezim od problema u zivotu jer nisam u stanju da se izborim sa njima i manastir mi je uvek bio zadnja opcija, kada sa svesna da ne mogu da se nosim sa svim i svakim i da sam probala sve moguce varijante i tamo bi ostala za zivota
Po statistikama i iskustvima problem dolazi iz porodice i disbalansa u istoj. Kod mene je cale bio alkos i krenuli smo napred tek kada su svi bili spremni menjati svoje obrasce ponasanja. Sta meni moze doneti manastir na nekoliko meseci i vratim se ponovo u nezdravo okruzenje?
I ne gnjavi me vise sa belim zastavicama i mirom kada ja ne ratujem sa tobom. Naporan si vise jbt, ovo meni deluje kao osnovna skola i neuzvracena ljubav
Svadje prepirke itd u porodici i nezadovoljstvo su jako lose uticali na mene.
[/quote]
Pa da, al ko je psihicki jos zreo u tim godinama
Sto kaze Xana to je siroka tema, i tu ima jos dosta stvari pocevsi od rata itd....
No da ne mracimo, ispalo je koliko toliko dobro
-
"I ne gnjavi me vise sa belim zastavicama i mirom kada ja ne ratujem sa tobom. Naporan si vise jbt, ovo meni deluje kao osnovna skola i neuzvracena ljubav" Tripujes kakva osnovna skola i neuzvracena ljubav. Lepo ti kazem ako je moguce izgladiti odnos sa tobom, ako ne nista.Frajla wrote: ↑Mon Jan 06, 2020 12:33 pmNe smeta mi rec manastir, smeta mi cinjenica da bezim od problema u zivotu jer nisam u stanju da se izborim sa njima i manastir mi je uvek bio zadnja opcija, kada sa svesna da ne mogu da se nosim sa svim i svakim i da sam probala sve moguce varijante i tamo bi ostala za zivotaNesa_neske_01 post wrote: "Ne uvlaci mi se u dupe vise!" - Uvlacim ti se u dupe koliko hocu, ne mozes mi nista aaaJa pokusavam da popravim odnos sa tobom, bar malkice. Frajl sve ok. Haha uvlacim ti se u dupe, ne vuci me za jezik postacu bezobrazan puno! Haha (Ovo nisi procitala)
Video sam par postova u poslednje vreme, iskrenih od tebe. Razmisljam koliko sam pogresio prema tebi. Jbg.Prelomilo me.
Ja pokusavam samo da popravim odnos sa tobom, ako je moguce?
Za manastir ne znam u tvom slucaju. U manastir se moze otici na neko vreme, ne mora se ostati ceo zivot. Ti to ne volis i nista, ne verujes u cuda te vrste. Ne volis rec manastir zbog tvojih, verovatno.
"Da sam napravila neko sranje verujem da bi me i moji poslali kao i liku na robiju samo da se prekine sve." Verujem ti da bi.
"Moja kada je htela da me ostavi u bolnici bila mi je drzavni neprijatelj broj 1."
Ja roditelje nisam ni imao. Fizicki da. Dva alkoholicara. Nemam tu sta da kazem. Sam odrastao uz muke.
Cvece za tebe:
Ne uvlacim se u dupe. Ti si za mene zenska osoba.
Ja da zelim, mogao bih ceo svet drzati u sebi: https://youtu.be/tMZMhot1wU0
------
Pazi molim te, da ne napises nesto neprimereno tebi, useres i ovo malo sto smo pisali sada.
"Po statistikama i iskustvima problem dolazi iz porodice i disbalansa u istoj. Kod mene je cale bio alkos i krenuli smo napred tek kada su svi bili spremni menjati svoje obrasce ponasanja. Sta meni moze doneti manastir na nekoliko meseci i vratim se ponovo u nezdravo okruzenje? "
Nista, ako imas nezdravo okruzenje, onda je jako tesko, mozda nemoguce.
"Ne smeta mi rec manastir, smeta mi cinjenica da bezim od problema u zivotu jer nisam u stanju da se izborim sa njima" Ok. I sta ces sad?
Sta sta cu sada Neske?
Nije to ništa čudno što se tiče moje mame, ona prosto ne zna šta je zavisnost, pa me ni najmanje ne čudi što se malo protivila. Ali lako sam joj objasnio razloge zašto hoću da idem, i naravno da je podržala tu moju odluku. Eh što bih ja voleo da sam tako normalan kao moja mama, hahah, ali biću.xxxana wrote: ↑Sun Jan 05, 2020 9:52 pmTo za majku je i meni bilo cudno, da je potrebno ubedjivanje,al’ aj, da se ne mesam..Frajla wrote: ↑Sun Jan 05, 2020 9:25 pm Auuuu ala smo svi redom tvrdoglavi!
Svi smo tvrdoglavi na svoj nacin, ja za seroquel, lika letos, xana za psihoterapiju... da ne nabrajam dalje:) i niko nikoga nije poslusao nego tek kad se opecemo onda shvatimo, tako je isto i sa Stopicem
Pozitivno u svemu ovom je cinjenica da je odlucio ici na psihoterapiju i potraziti strucnu pomoc, pa da se nadamo da ce tamo saznati da ipak treba ozbiljnije pristupiti problemu nego do sada!
Ono sto je alarmantno u celoj prici je majka! Uspeo je da ubedi roditelje da mu treba pomoc. Da li se ovde radi o guranju problema pod tepih, neznanju ili strahu? totalna disfunkcionalnost! Ja kada sam mojima rekla da mi treba pomoc - zaplakali od srece i potrudili se da idu sami na terapije da bi bili bolje upoznati sa mojim problemom i kako mu pristupiti.
Stopicu, ne verujem da je iko od nas bio narkoman tipa kristine iz mi deca sa k zoo, sada su vremena drugacija, ne moras spavati po parkovima da bi se reklo evo ga dotakla je dno! Dno sam dotakla kada sam znala da ne mogu funkcionisati bez moje doze! Imala sam brdo love, fantastican posao normalno drustvo i dilera. Ali tatu i mamu nikada prevariti ne mozes! Moji su hvala bogu imali snagu da se suoce sa mojim problemom bez da ih je zanimalo sta ce ko iz familije reci ili naseg okruzenja, zapravo bolelo ih je dupe za druge bitna sam im bila ja!
Ja sam bila godinama cista posle heroina, i zavozam se tako dva tri vikenda, cetvrti vikend zaredjam celu narednu nedelju i gotovo! Uzmem tada jos nepoznat bup i ostanem na njemu 9 godina i to samo zbog toga sto sam se povremeno cascavala. Pa ti sam odluci da li je to malo, nedovoljno, dovoljno ili mnogo!
Xanci kako je kod tebe? Jesi bila vec na terapiji ili uskoro?
Nisam jos, uskoro..

Srećno Badnje veče, zdravi bili!

Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.