O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

xxxana

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by xxxana »

StopBup wrote: Fri Dec 20, 2019 8:37 pm Emocije su osnova svega. Poljuljane emocije su zajebana stvar, jer emocije upravljaju uverenjima, a uverenja upravljaju odlukama. I ja sam trenutno u klinču sa raznim emocijama, tako da neću puno da kenjam, samo kažem da je rad na emocijama jako bitan. Ne može se na emocije baš direktno delovati, ali može da se utiče kretanjem kroz zdrave sredine, normalne ljude, zdravim načinom života, težnjom za nečim normalnim, raznim uspesima, itd...
Kako da se uklopis u sve to? Moras prvo sebe dovesti do toga da mozes,mislim mozda ti mozes
xxxana

Post by xxxana »

Jurke wrote: Fri Dec 20, 2019 9:50 pm
xxxana wrote: Fri Dec 20, 2019 7:02 pm
Jurke wrote: Fri Dec 20, 2019 4:09 pm

Ja lelujam. I dalje sam mama i tata... Varira sa dozama i zajebavam se isto kao i Manman...
ManMan psihodelicni co’ek :)
Igraj se, dok ti ne dodje zena i ne istuce te..
Hahahajahaaaaa...Da, ali ona kaze dok mi ne dodje da me skrca! Hehe
To je to Micana, tako se kaze!
Jurke

Post by Jurke »

xxxana wrote: Sat Dec 21, 2019 12:45 am
Jurke wrote: Fri Dec 20, 2019 9:50 pm
xxxana wrote: Fri Dec 20, 2019 7:02 pm
ManMan psihodelicni co’ek :)
Igraj se, dok ti ne dodje zena i ne istuce te..
Hahahajahaaaaa...Da, ali ona kaze dok mi ne dodje da me skrca! Hehe
To je to Micana, tako se kaze!
Lako je vama pričati to, a meni sto cu biti istučen i ckrcan? Kako je meni pitate li se? Još to mi samo u životu fali. Hehehe 😜
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sat Dec 21, 2019 12:43 am
StopBup wrote: Fri Dec 20, 2019 8:37 pm Emocije su osnova svega. Poljuljane emocije su zajebana stvar, jer emocije upravljaju uverenjima, a uverenja upravljaju odlukama. I ja sam trenutno u klinču sa raznim emocijama, tako da neću puno da kenjam, samo kažem da je rad na emocijama jako bitan. Ne može se na emocije baš direktno delovati, ali može da se utiče kretanjem kroz zdrave sredine, normalne ljude, zdravim načinom života, težnjom za nečim normalnim, raznim uspesima, itd...
Kako da se uklopis u sve to? Moras prvo sebe dovesti do toga da mozes,mislim mozda ti mozes
Bio sam se skoro doveo u stanje da se uklopim u sve to, i sjebao se idijot. Sad sam ni tamo, ni 'vamo, ponovo sam u nekom međuprostoru.
Da si izdržala jedno 3-4 meseca da budeš strejt, bilo bi ti lakše da skapiraš uklapanje u sve to. Prosto ti se samo nacrta kad se probude normalne emocije. Ne znam, ja sam se sjebao. Najviše zbog toga što sam za travu ostavljao prostora u svim fazama apstinencije. Prvi put kad sam se zavozao par dana, otišao sam u aut, jbg. Ne kažem, možda bih se u nekoj fazi sjebao i da nisam pušio travu, ali sad je tako bilo.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Sat Dec 21, 2019 8:55 am
Bio sam se skoro doveo u stanje da se uklopim u sve to, i sjebao se idijot. Sad sam ni tamo, ni 'vamo, ponovo sam u nekom međuprostoru.
Da si izdržala jedno 3-4 meseca da budeš strejt, bilo bi ti lakše da skapiraš uklapanje u sve to. Prosto ti se samo nacrta kad se probude normalne emocije. Ne znam, ja sam se sjebao. Najviše zbog toga što sam za travu ostavljao prostora u svim fazama apstinencije. Prvi put kad sam se zavozao par dana, otišao sam u aut, jbg. Ne kažem, možda bih se u nekoj fazi sjebao i da nisam pušio travu, ali sad je tako bilo.
Ne pricam o drogiranju i recidivima.. A za 3-4 meseca cuda se ne desavaju
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sat Dec 21, 2019 10:08 am
StopBup wrote: Sat Dec 21, 2019 8:55 am
Ne pricam o drogiranju i recidivima.. A za 3-4 meseca cuda se ne desavaju
Ne dešavaju se čuda, ali postane jasnije da se može i te kako strejt živeti. Rekoh, neću puno da kenjam, samo znam da se sveži apstinent ne može voditi samo onim što on misli i oseća, prosto mora da radi stvari "protiv sebe", protiv svoje volje. Volja je tu veliki problem u početku.
StopBup

Post by StopBup »

Ninocka wrote: Fri Dec 20, 2019 11:40 am
Sub, je li ovooo moguceeeeeeeeeee????😳😳😳
Ninocka, ti si legenda, ozbiljno. :D Ova 3 smajlija su ti legendarni, hahahah, mislim da sam se najsladje nasmejavao na forumu na neke tvoje komentare. Jos, ti si mi najsvetliji primer kako covek resi problem, oporavi se, kako se kasnije nosi sa tim i koliko ozbiljno treba sve to shvatiti. Dobro, naravno da ne zaboravim da pohlavim i dr Fraju. :) Ja stvarno u pocetku, ni blizu nisam shvatao ozbiljnost problema, pa sam se dosta vremena sa njim nosio prilicno neozbiljno. :) I ja cu vrlo uskoro kod psihoterapeuta. Nego ako se dobro secam, ti si isla u neku organizaciju koja se bavi tim, cije je sediste u Beogradu? Kako im je ime organizacije, koliko to kosta, i koliko otprilike traje, onako okvirno? Pretpostavljam da nije fiksno, verovatno nemaju svi isti broj seansi...
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

xxxana wrote: Dve godine? U jbt..
Pa dobro, moze da se proba
Probaj. To je pocetak. Vremenom bi trebalo, da uvidiš koliko je tezak problem zavisnosti. U tvom slucaju tvoj problem.
Zgadiceti se droga. Neces imati potrebu za njom. Počinje čupanje. Pojavi se snaga, volja, nekako odjednom, samo od sebe.

Svesna si problema, ali ne i tezine u potpunosti. Kad osetis tezinu do kraja. Krece napredak. Osvestis se, krenes da grizes napred.
Ne guraj tezinu od sebe. Prihvati je. Ona spašava(težina)! Tu ćes sebe možda prelomiti do kraja. Ne znaš, dok ne stigneš dotle.

Godine mogu da budu u pitanju. Od 2 do 3 godine. Budi spremna na to.

Nauci sebe da negativno preokrenes u pozitivno. Odatle stize dodatna snaga.

Koju boju volis? Napisi mi broj boje.
Image
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat Dec 21, 2019 8:14 pm, edited 1 time in total.
Frajla

Post by Frajla »

StopBup wrote: Sat Dec 21, 2019 5:44 pm
Ninocka, ti si legenda, ozbiljno. :D Ova 3 smajlija su ti legendarni, hahahah, mislim da sam se najsladje nasmejavao na forumu na neke tvoje komentare. Jos, ti si mi najsvetliji primer kako covek resi problem, oporavi se, kako se kasnije nosi sa tim i koliko ozbiljno treba sve to shvatiti. Dobro, naravno da ne zaboravim da pohlavim i dr Fraju. :) Ja stvarno u pocetku, ni blizu nisam shvatao ozbiljnost problema, pa sam se dosta vremena sa njim nosio prilicno neozbiljno. :) I ja cu vrlo uskoro kod psihoterapeuta. Nego ako se dobro secam, ti si isla u neku organizaciju koja se bavi tim, cije je sediste u Beogradu? Kako im je ime organizacije, koliko to kosta, i koliko otprilike traje, onako okvirno? Pretpostavljam da nije fiksno, verovatno nemaju svi isti broj seansi...
Ninocka je cudo!
kad izvali nesto- patos:)

Jurke kako ide? Dokle si dogurao?
Stopicu, jesi odustao od ideje za novu? Zapamti, svaku minu na koju ne nagazis je veeeliki uspeh za tebe! I svaki naredni izazov ces lakse pregurati i sve ce ih biti manje i manje
Pozdravljam vas, kod mene je haos u decembru ne stignem ni da citam kako spada
Jurke

Post by Jurke »

Frajla wrote: Sat Dec 21, 2019 7:18 pm
StopBup wrote: Sat Dec 21, 2019 5:44 pm
Ninocka je cudo!
kad izvali nesto- patos:)

Jurke kako ide? Dokle si dogurao?
Stopicu, jesi odustao od ideje za novu? Zapamti, svaku minu na koju ne nagazis je veeeliki uspeh za tebe! I svaki naredni izazov ces lakse pregurati i sve ce ih biti manje i manje
Pozdravljam vas, kod mene je haos u decembru ne stignem ni da citam kako spada
Uhhhh ja Frajlita tapkam u mestu i čekam suprugu da dodje da joj predam decu i obaveze oko kuće i njih. Ne trazim u njima opravdanje vec znam da ne mogu da to uradim dok mi ona nije tu. Nakon par dana od njenog dolaska idemo ona i ja k' lekaru, a onda krecem u ozbiljnu borbu ovaj put. Ne ide meni ovo smanjivanje jer i kada vidim da mogu da izguram dan na minimalnoj dozi ja se dodam i ode sve k' vragu.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Post Reply