Moderator: sanela
Pitaj doktorku za pregabalin - lek za bol. Sta ona misli o tome?Ninocka wrote: ↑Thu Dec 19, 2019 1:09 pmManMan wrote: ↑Thu Dec 19, 2019 10:31 amNinocka wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 3:32 pm Ovaj Diklofenak baš ciljano ubija bolove u kostima. Moram priznati da je dobar i da može da mi umanji bolove za 80%, ali moram
uzeti 150-200mg. što je 3-4 tablete po 50mg.
Nije to sad neki problem, pogotovo što je Diklofenak "zdraviji" i manje uništava jetru, bubrege i telo nego Paracetamoli..
Lirika, epika?
Lirika.Jurke wrote: ↑Thu Dec 19, 2019 5:06 pmLirika, epika?Nesa_neske_01 wrote: ↑Thu Dec 19, 2019 4:53 pmPitaj doktorku za pregabalin - lek za bol. Sta ona misli o tome?
Meni je diklofenak pomogao onako, ne puno. Pregabalin mi je vise pomogao. Skoro da nema bola.
To je zavlačit lek jako, još kad se kombinuje sa dopom ili bupom haos... Brzo na njemu raste tolerancija, čak i roku od par dana. OS jedne tablete dnevno do 20 se stize za 5 dana. Jako oštecuje srce i u kombinaciji sa smiri ima je fatalna... DEA je napravila šatro za skidanje sa horsa... Obzirom da je to njihov '' lek'' jako sam skeptičan povodom njega... Inače imao sam vožnju sa njim i saobracajku žešcu.Nesa_neske_01 wrote: ↑Thu Dec 19, 2019 5:10 pmLirika.Jurke wrote: ↑Thu Dec 19, 2019 5:06 pmLirika, epika?Nesa_neske_01 wrote: ↑Thu Dec 19, 2019 4:53 pm
Pitaj doktorku za pregabalin - lek za bol. Sta ona misli o tome?
Meni je diklofenak pomogao onako, ne puno. Pregabalin mi je vise pomogao. Skoro da nema bola.
Ne znam za to. Nisam se drogirao Lirikom, nego skidao. Bio sam skoro cist. Meni je zavrsio posao. Odlican. Par meseci sam pio. Nista mi nije bilo. Uzimao sam 4 tablete dnevno, posle po 2 tablete. I kraj. Uz kontrolu lekara!Jurke wrote: ↑Thu Dec 19, 2019 5:51 pmTo je zavlačit lek jako, još kad se kombinuje sa dopom ili bupom haos... Brzo na njemu raste tolerancija, čak i roku od par dana. OS jedne tablete dnevno do 20 se stize za 5 dana. Jako oštecuje srce i u kombinaciji sa smiri ima je fatalna... DEA je napravila šatro za skidanje sa horsa... Obzirom da je to njihov '' lek'' jako sam skeptičan povodom njega... Inače imao sam vožnju sa njim i saobracajku žešcu.
Pa uz nadzor i u terapeutske svrhe verujem da vrši posao. Ali u mom kraju se ljudi masovno drogiraju tim lekom. Ja sam i sam pokušavao da se skidam njime pa sam se upropastio toliko da me ni bup nije pokrivao bez lirike, a radio sam i do 8mg i i dalje bivao anksiozan i nervozan.Nesa_neske_01 wrote: ↑Thu Dec 19, 2019 6:05 pmNe znam za to. Nisam se drogirao Lirikom, nego skidao. Bio sam skoro cist. Meni je zavrsio posao. Odlican. Par meseci sam pio. Nista mi nije bilo. Uzimao sam 4 tablete dnevno, posle po 2 tablete. I kraj. Uz kontrolu lekara!Jurke wrote: ↑Thu Dec 19, 2019 5:51 pmTo je zavlačit lek jako, još kad se kombinuje sa dopom ili bupom haos... Brzo na njemu raste tolerancija, čak i roku od par dana. OS jedne tablete dnevno do 20 se stize za 5 dana. Jako oštecuje srce i u kombinaciji sa smiri ima je fatalna... DEA je napravila šatro za skidanje sa horsa... Obzirom da je to njihov '' lek'' jako sam skeptičan povodom njega... Inače imao sam vožnju sa njim i saobracajku žešcu.
Jurke me uplasio, kada vidim da od 1 do 20 tableta Lirike moze doci za 5 dana. Sta da mu kazem nego da sam pio kao lek, ne kao drogu. Uz lekara.Frajla wrote: ↑Thu Dec 19, 2019 7:52 pm Liriku davati nekome sa istorijom bolesti zavisnosti je opasno, posebno u Jurketovoj trenutnoj situaciji
Postoje druge vrste lekova za neuropatsku bol i ne “rade” kao lirica
Blaza varijanta od neuroleptika je karbapin a od antidepresiva koji takodje deluju i na tu vrstu boli - milnacipram i duloxetin
Smiri ti prekomernu aktivnost nerava ili cega vec u organizmu, opusti i lakse ide
Ja sam imala blage epi napade nocu koje sam usporedjivala sa nemirnim nogama, i prepisan mi bio jedan od tih lekova.
Ali Sa tim se moras obiljno pozabaviti i sve samo uz doktorov nadzor. Moze da pomogne dosta
Kada dodje noc ja se pitam sta je sa tobom xxxana.xxxana wrote: