O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

StopBup

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by StopBup »

Vidi Like, naravno da imam problema, ali sto posto znam da su svi moji problemi izazvani zavisnošću. Bog mi je dao jako dobru memoriju, tako da se jako dobro sećam sebe pre droge. Stanja duha i svega. Bio sam stvarno dobar, i zadovoljan sobom. Odličan učenik, odličan sportista, dobro stajao kod devojka, i tako to. E ali u osmom razredu sam skrenuo sa puta. Probao sam ja drogu i u sedmom, ali ništa se bitno nije desilo. U osmom me uhvatio neki gas, hirovi, druženje sa problematičnima, i eto, malo po malo, završnih ja gde ne treba.
Ma ništa, najbolje se ti ne obaziri na mene, jer se definitivno ne razumemo.
Možda je malo neprimeren moj komentar za Nešketa, ali šta ću, ako sam pogrešio ili prenaglio, izvinjavam se, ali stvarno mislim da čovek treba sobom da se pozabavi. Vidi ti samo pojmove sa kojima on barata, ti pojmovi nisu u direktnoj povezanosti sa gudrom i zavisnošću, bar ja tako mislim. Pročitaj njegovu temu "Nemanje jasne slike", pa će ti biti jasno da čovek ima većih problema sa psihom od zavisnosti. Prosto vidim iz njegovog sadašnjeg pisanja, da on nije sagovornik za mene. Niti on meni, niti ja njemu mogu pomoći.
Saneline, Frajline, Ninockine, Xxxanine i Juketove komentare i savete stvarno razumem i većinu prihvatam. Tebe ne kapiram baš od starta, a evo i Nešketa, tako da najbolje se ne obazirite na mene.
Sebe ti preispitaj. Ako se ne drogiraš, a nije ti dobro, sjeban si, itd, onda treba sobom više da se pozabavaiš, a ne sa mnom da se baviš.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Tebe ne kapiram baš od starta, a evo i Nešketa.
Ne kapiraš tako reci. Ako te pogodilo nešto sa moje strane ili uvredilo, izvini. Ja sam sklon radikalnim konceptima! Jbg. Sam sam takav.
Treba da gledaš šta ti je rečeno, a ne ko govori. Na ovaj način rasteretićeš se osećaja da te neko napada.
Ja ne umem bolje da ukažem nego da te naučim. Ukoliko to nije tvoj put ok. Neću više pisati.
Ljude ljuti ili ih pogađa istina. Zbog toga ne treba da se ljutiš na drugoga. Istina je ta koja boli.

Ono što ti je rekao licaninsasela je tačno. Ne samo on nego i ostali.
I ja sam bio nekad sportista, voleo sam da učim. Nisam bio neki učenik u ukupnom zbiru ocena u školi, jer sam samo učio ono što volim.
Mene su volele devojke.
Od jednog relativno sposobnog momka, zavisnost me je napravila beskorisnim debilom.
Neprimetno vremenom radi oštećenja koje pravi droga na mozgu došao sam do nemanja jasne slike. Nisam bio takav nekad.
Eto tako. Pa sad kako god hoćeš. Baš me briga.

Haha e cara! "Vidi ti samo pojmove sa kojima on barata" :D
ManMan

Post by ManMan »

Ninocka wrote: Fri Dec 06, 2019 8:11 pm Za*ebavate li se vi to ljudi??!! Koji bre poslodavac moze sa udje u tvoj zdravstveni karton??!!

Pa ne može da "uđe", mada me u ovoj Srbiji ne bi bišta začudilo!
Veća je fora ono što sam ovde pročitao da poslodavac traži test na Hep.C??????
Koji je to kurac!?
Hep.C je samo moja i ničija stvar.. Jedino ako bih konkurisao za hirurga ili za mesara, pa da postoji šansa da nekoga zarazim, inače: NE!
Mislim da dovoljno govori stvar da je na starim, papirnim knjižicama, meni `ladno pisalo F11.2 ??
Ej?? Pa kako je to moguće da svaki lekar, koji nema ikakve veze sa narkomanijom, može da zna da si bio registrovan kao džanki??

Ništa me više ne iznenađuje, ama baš!
Prvi put sam ovde pročitao da ljudi (1 samo ili više njih, ne znam) nakapavaju rastvor Bupa u nos??
Razlika između toga i šmrkanja je ..?. Ja, Ne vidim razliku
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
xxxana

Post by xxxana »

Ni ja nemam jasnu sliku, koje li mi F pravi sacekusu :roll:
StopBup

Post by StopBup »

Nesa_neske_01 wrote: Sat Dec 07, 2019 7:23 pm
Tebe ne kapiram baš od starta, a evo i Nešketa.
Ne kapiraš tako reci. Ako te pogodilo nešto sa moje strane ili uvredilo, izvini. Ja sam sklon radikalnim konceptima! Jbg. Sam sam takav.
Treba da gledaš šta ti je rečeno, a ne ko govori. Na ovaj način rasteretićeš se osećaja da te neko napada.
Ja ne umem bolje da ukažem nego da te naučim. Ukoliko to nije tvoj put ok. Neću više pisati.
Ljude ljuti ili ih pogađa istina. Zbog toga ne treba da se ljutiš na drugoga. Istina je ta koja boli.

Ono što ti je rekao licaninsasela je tačno. Ne samo on nego i ostali.
I ja sam bio nekad sportista, voleo sam da učim. Nisam bio neki učenik u ukupnom zbiru ocena u školi, jer sam samo učio ono što volim.
Mene su volele devojke.
Od jednog relativno sposobnog momka, zavisnost me je napravila beskorisnim debilom.
Neprimetno vremenom radi oštećenja koje pravi droga na mozgu došao sam do nemanja jasne slike. Nisam bio takav nekad.
Eto tako. Pa sad kako god hoćeš. Baš me briga.

Haha e cara! "Vidi ti samo pojmove sa kojima on barata" haha aaa :D
Nisi me pratio od starta, pa nisi baš najbolje upućen o meni. Dobro Neške, možda mi i nađemo zajednički jezik. :) Ja na primer nikad nisam tako duboko zagazio u drogu da postanem "beskorisni debil" kako ti reče. Ne sprdam se sa tobom, ni po što, niti te osuđujem, niti bilo šta drugo, samo kažem da finansijski i društveno nisam nikad dotakao dno. Dotakao sam neko svoje lično dno, ali emocionalno, dok sam bio na bupu. Bio i tada prisutan u normalnom društvu, stalno zaposlen, samo sam se dobar deo vremena folirao pred drugima da sam skroz ok, a nisam bio nikako. Bup je moje jedino navlačenje posle trave. Ne bih sad opet da ponavljam moju priču sa početka, niti ima smisla.
Nije me ništa pogodilo, samo volim na ovom forumu koliko je moguće da sa svima imam normalnu komunikaciju, a ne nečije postove da preskačem ako smo na istoj temi, pa pokušah da ti objasnim da si dosta pogrešio što se tiče pisanja meni.
Radi konstruktivne komunikacije, valjda prvo svi treba da imamo koliko toliko jasnu sliku jedni o drugima. :)
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sat Dec 07, 2019 7:37 pm Ni ja nemam jasnu sliku, koje li mi F pravi sacekusu :roll:
Jesi krenula ti na psihoterapije? Ja ću definitivno krenuti u koliko se opet sjebem. Kako ti reče, nemamo više vremena za gubljenje. :)
ManMan

Post by ManMan »

xxxana wrote: Sat Dec 07, 2019 7:37 pm Ni ja nemam jasnu sliku, koje li mi F pravi sacekusu :roll:
F stoji za "FIJU-FIJU" čovek.. hahahaha!!
Imaš internet, ukucaj i pretraži šifrarnik bolesti koje se obeležavaju sa F.. Uglavnom Narkomanija i psiho-poremećaji...
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Nisi me pratio od starta, pa nisi baš najbolje upućen o meni. Dobro Neške, možda mi i nađemo zajednički jezik. :) Ja na primer nikad nisam tako duboko zagazio u drogu da postanem "beskorisni debil" kako ti reče. Ne sprdam se sa tobom, ni po što, niti te osuđujem, niti bilo šta drugo, samo kažem da finansijski i društveno nisam nikad dotakao dno. Dotakao sam neko svoje lično dno, ali emocionalno, dok sam bio na bupu. Bio i tada prisutan u normalnom društvu, stalno zaposlen, samo sam se dobar deo vremena folirao pred drugima da sam skroz ok, a nisam bio nikako. Bup je moje jedino navlačenje posle trave. Ne bih sad opet da ponavljam moju priču sa početka, niti ima smisla.
Nije me ništa pogodilo, samo volim na ovom forumu koliko je moguće da sa svima imam normalnu komunikaciju, a ne nečije postove da preskačem ako smo na istoj temi, pa pokušah da ti objasnim da si dosta pogrešio što se tiče pisanja meni.
Radi konstruktivne komunikacije, valjda prvo svi treba da imamo koliko toliko jasnu sliku jedni o drugima. :)
Dobro, tačno.
Problem je takav da u dobrom broju dok zavisnik ne padne skroz po svima pitanjima koja si naveo neće da se leči. Ni tad. Dočeka smrt.
Toga sam se nagledao, lično svojim očima, preko 20 godina.
Da li ćeš ti tako proći ja ne znam. Ne daj Bože.
pa pokušah da ti objasnim da si dosta pogrešio što se tiče pisanja meni
Molim te reci mi gde sam pogrešio. Moraš da budeš tačan.

Što se tiče bupa i ostalih derivata opioda, daću sliku da vidite kako izgleda mozak.
Image
O tome možete naći više na google sa: how look brain after opioid addiction
Ni ja nemam jasnu sliku, koje li mi F pravi sacekusu
Ne plaši se šifara. To na kraju ništa ne znači.
Nejasna slika se popravlja umnim radom(radom na sebi). Osvešćivanjem svog problema. Kada je osoba svesna problema, onda može da ga reši.

------
"Radi konstruktivne komunikacije, valjda prvo svi treba da imamo koliko toliko jasnu sliku jedni o drugima"
Možda sam ja tu kriv. Trebao bih da kažem, da sam ja ovde dosta toga rekao o sebi, ali ranije. Da toga nije bilo, ne bi mogli da mi pomognu. Ne mogu ponovo da pišem o tome. Izvinite. Čak se ni ne sećam više.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

ManMan wrote: Sat Dec 07, 2019 7:46 pm
F stoji za "FIJU-FIJU" čovek.. hahahaha!!
Imaš internet, ukucaj i pretraži šifrarnik bolesti koje se obeležavaju sa F.. Uglavnom Narkomanija i psiho-poremećaji...
Ovo sam voleo kada sam bio mlad i polu debilan, haha malo zeze: https://www.youtube.com/watch?v=ZzAEd1MgeJ0
Ja luzer? https://www.youtube.com/watch?v=86a22VBxEHc
xxxana

Post by xxxana »

Auu Neske, a sta je sa nama koji smo ojadili mozak pre bupa, znaci mi ga sad nemamo? :)
Post Reply