Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

xxxana

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by xxxana »

Pa pocela sam da preskacem doze licanine, da vidim kako ce mi ici i ne funkcionisem najbolje,glupa sam zesce danas,prazna mi glava skroz e, a kad mi naidje misao,onda je crna da crnja biti ne moze..
Em glupa,em neispavana, sutra cu biti vrh ako veceras ne budem spavala haha
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Tue Jul 30, 2019 10:45 pm Pa pocela sam da preskacem doze licanine, da vidim kako ce mi ici i ne funkcionisem najbolje,glupa sam zesce danas,prazna mi glava skroz e, a kad mi naidje misao,onda je crna da crnja biti ne moze..
Em glupa,em neispavana, sutra cu biti vrh ako veceras ne budem spavala haha
Dobro je to. Organizam se pomalo buni i budi al tako to gledaj. Kad se budes raspeksmezila uz kakvu limunadu od ljubavnog filma il pisme onda znaj da si na ok putu i da emocije samo naviru. Samo se pazi grizodusja jer i ono naleti tu i tam. Prije 20 tak godina i trenucima bazuspjesnog skidanja od dopa bi si rezo ruke stomak nogem cijeli sam u oziljcima i opuscima cigara. Nesto.su tetovaze prekrile pa rukama a nesto neide nikako.toga se cuvaj.toge .briznja savjesli je dobra stvara
xxxana

Post by xxxana »

Svesna sam ja toga, a kako cu se boriti sa tim,to tek sledi,sve ono sto nisam osecala godinama..Uglavnom,planiram do kraja nedelje skroz da ga izbacim..
Frajla

Post by Frajla »

Jurke wrote: Tue Jul 30, 2019 4:16 pm
Frajla wrote: Tue Jul 30, 2019 4:12 pm
xxxana wrote: Tue Jul 30, 2019 4:08 pm Onda tvoj nadimak nisam pomenula i necu se stvarno nastavljati oko gluposti
Nisi niciji jer se nikom ne obracas direktno

Napisala si da ne mozes da verujes kako neko namece svoje misljenje pa hajde da te razuverimo

Ne kapiram, pises pa ne zelis da objasnis... ovde se valjda razgovara , diskutuje, podrska daje
Upravo tako, samo bez varnica. Naravno da svi imamo svoja neka mišljenja i da se razlikuju. Nismo ni svi isti, a ni uvek u pravu. Ja prvi sam nekad ubedjen u nešto, pa me zivot demantuje.
Jesi li smanjivala onaj lek o kojem pričate juče i jel si osetila neku promenu?
Sorry evo sada uletih ceo dan je neka guzva

Kao sto rekoh prepolovih dozu na pola reko da vidim o cemu se radi i kao da sam planirala uspem dobiti termin kod doktorke juce, nesto sam pomerala termine godisnji odmori i ubaci me isti dan. Ovako je tekao nas razgovor vezano za seroquel:
Reko ja sam dobila informaciju od nekoliko prijatelja da je seroquel zapravo veoma opasna rabota i navlaka
Pita ona mene a koji su ti to prijatelji rekli? Doktori?
Pa reko nisu.... kaze ona meni na to: mora da su bivsi zavisnivi, reko tako nekako
I objasni mi ovako : seroquel je veoma bezbedan lek i moze da se koristi i u trudnoci, navlake na njega nema jer on nije lek tipa xanaxa koji ti trazi vremenom da ga pijes vise i vise. Nelagode nakon prestanka uzimanja naravno da se osecaju 2-3 dana nakon prestanka ali to nije nista sto se ne moze izdrzati.
Kod nje sam pocela da idem negde od marta nakon cirkusa sa cigaretama i upoznata je sa tim da imam zavisnicki karakter i sa mojom prosloscu, zena je jedna od najboljih u gradu i ne veryjem da bi se bas toliko kompromitovala.
Napomenila sam tu akciju ostavljanja cigareta pre par meseci ali nemam potrebu da pisem javno o tome jer nije rec o tome na ovoj temi. Ponovo radim sa njom na tome, sada mi je ubacila jos neke sitnice u program ali nisam spremna jos uvek na to jer mi je ovo u martu bas bilo haoticno. Nadam se da cu uskoro stisnuti petlju i njih ostaviti ali ponekad pomislim pa zar mora biti sve perfektno?
Jurke

Post by Jurke »

Ja evo ne spavam opet, neka nervoza... Danas sam se celi dan bavio decom i njihovim potrebama tako da sam vodio borbu sa sobom da ne uzmem još 0,5. Spopalo me je još kada sam uzeo onu drugu četvrtinu dvojke koju uzimam popodne. Tripovao sam sebe da mi je iz nekog razloga potrebna. Prevario sam mozak koji je iz sve snage trazio razlog za još. Navika mi je da kada mi legne plata bila da sebe počastim sa nečim iz asortimana koji sam godinama koristio. Veliki mi je problem bio dugo da novac u glavi ne pretvaram u komade spida, dopa, tableta i svega i svačega. Danas je bio taj dan. Strašna je stvar ta rutina koja je deo ove priče i koja ume da spotiče. Moram da naidjem način kako da to izbegnem bez ove nervoze. Da pretvaram novac u glavi i stvarnosti u druge stvari....
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Jurke

Post by Jurke »

licaninsasela wrote: Tue Jul 30, 2019 9:40 pm
ManMan wrote: Tue Jul 30, 2019 7:41 am Ijao, Ijao?!
Ekipa, ja sam juče prvi put probao Lyrica, Ibogain.
Sasvim slučajno sam dobio dve kapsule, ne znam,
valjda je standardna veličina i količina..
Svejedno.. Pa taj lek je idealan za skidanje sa Bup-a
ako ga uzmeš poslednjih nekoliko dana da ubiješ depresiju i možda i bolove (to ne znam jer me ništa nije bolelo juče, a ni danas)!!
Ima neki efekat razmazivanja i malo euforije kao ekseri..
Eee, da sam ga imao pre nego što sam se skidao uz
muke i uz pomoć Trodona!
No, nema veze.. Sad znam šta je I neću ga više
uzimati, jer je to isto navlaka!

A, Vi, kako ste?
Pozz, ManMan
Ima efekat zakacenja drug moj. Pregagalin kad te radi na jedenje i preveliku pozitivu znaj tada da si se predoziro lirike. Ona se kod kvalitetnih psihija daje prvo mic po pic a to znaci pocetek ide sa 25 ili 50 mg i kasnije se dize bas radi tog predobrog rada. Cim ti je prasuper od nje znaj da ti mozak budalesa i stani odma sa.njoj jer ces za par dana traziti taj rad a nece ga biti.
A moze li lirika brate onih par dana bez bupa pokriti bez da imaš problem? Znam joj rad i znam joj probleme koje donosi i da je lako zavoza ti se, ali sam kontao ne da sa njom zamenim, vec da se pokrijem taman toliko da mogu da radim tih dve nedelje posle prekida sa bupom. Kontam ona za te dve nedelje i gubi onaj njen rad, a nisu dovoljno duge da bude navlaka, ako si pažljiv...
xxxana

Post by xxxana »

Frajla, radi kako mislis da treba,dovoljno si zrela i pametna da znas sta rade lekovi koji te drze u apsolutnoj ravnotezi, a pritom ap..Za skidanje sa leka sam vec rekla da ga nisam toliko pila, pa mogu da kazem nesto o tome..
Lek je jak i sama si to osetila do sad,to ne moze da se ne oseti po prekidu, a kad sam ga ja pila vazio je za noviji lek,a vec tada su prstale info o opasnosti leka, danas su se vec sigurno utrostrucile..
Opet kazem ti znas kako ti je, sta i koliko mozes,ovde samo razmenjujemo misljenja

A joj Jurke,naidje prosto, ja to razumem,nije to samo kod tebe,tako je kod vecine,pogotovo na skidanju
Jurke

Post by Jurke »

Otspavah dva sata i evo, oči ko krompir...
Frajla

Post by Frajla »

xxxana wrote: Wed Jul 31, 2019 12:55 am Frajla, radi kako mislis da treba,dovoljno si zrela i pametna da znas sta rade lekovi koji te drze u apsolutnoj ravnotezi, a pritom ap..Za skidanje sa leka sam vec rekla da ga nisam toliko pila, pa mogu da kazem nesto o tome..
Lek je jak i sama si to osetila do sad,to ne moze da se ne oseti po prekidu, a kad sam ga ja pila vazio je za noviji lek,a vec tada su prstale info o opasnosti leka, danas su se vec sigurno utrostrucile..
Opet kazem ti znas kako ti je, sta i koliko mozes,ovde samo razmenjujemo misljenja

A joj Jurke,naidje prosto, ja to razumem,nije to samo kod tebe,tako je kod vecine,pogotovo na skidanju
Xano, ja sam totalno svesna da sam bivsi zavisnik i da nemam ni najmanji problem otici na psihoterapije ako osetim da negde skripi jer volim da budem oprezna. Ako zatreba potpomoci se i tabletama jer sam ih i pre pila i bez problema ukidala, ali uz doktorov nadzor kad odrade svoje.
Kada sam se skida sa dopa u drazjerovoj su me dugo drzali na karbapinu i povreno haloperidolu i po prestanku mi je bilo dobro jer je lek odradio svoje
4 godine pisem ovde o borbama kroz koje sam prolazila nakon bupa i nikada nisam rekla da je sve divno i sjajno nego ako nisi oprezan moze lako da se prepustis ponovo tom vrzinom kolu, nije lako ali je definitivno mnoooogo bolje nego dok sam bila na bupu.

Ovde se ljudi malo malo pa osudjuju ako pocnu piti antidepresive ili antipsihotike i svi bi nesto odjednom da ne popiju vise ni aspirin ako krene tremperatura, uozbiljite se mi smo ipak psihicki oboleli svi ovde i to treba drzati pod Kontrolom.
xxxana

Post by xxxana »

Frajla,mozda nekad kazem nesto, pa to tako zvuci,ali ne,ne osudjujem nikoga, apsolutno sam svesna ove price i stanja posle ovih prica i ne znam ni sama sta mene ceka ovog puta, ne znam dal cu za sebe moci posteno da se izborim,a tek drugima da pricam iz mog ugla kako bi oni trebali da rade, a sta ne..
Osudjujem lek kao lek, ad kao ad, ap kao ap, iz svog iskustva,a ne ljude koji ih konzumiraju, jer kad prodje ono sto oni zapravo urade,nastaje ista ona realnost ,koja istu tezinu ima i ajmo u krug..
Mozda cak i gore,jer shvatis da si opet tu na tacki sa koje si krenuo..
Ljudi trebaju da se bore za sebe kako umeju i znaju,a tu smo da podelimo iskustva, nema nista lose u tome sto psihicki padnemo,trazimo resenja,obratimo se strucnjacima, sve ovo su normalne stvari i ne uticu na velicinu coveka,
mene zanima,a verujem i druge koji se bore sa bupom i sobom, kako su neki ljudi, koji su prosli neke stvari iz prve ruke,izmedju ostalog i ti,pa cak i taj noel, iako vas ne znam licno..Ni sa kim i ne pricam,eto jedino ovde sa vama na forumu..
Locked