Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

User avatar
Ninocka
Posts: 1003
Joined: Tue Jun 13, 2017 9:12 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Ninocka »

Nedogledija wrote:Uh, u pravu si, dva meseca je kako sam na nula zarez nesto jako malo i kako traje sve ovo, pa sam sve obuhvatila. Od nuliranja su prosle neke tri nedelje, tako nesto. Danas sam u fazi da mi je dobro fizicki, ali je nivo snage k'o u prebijene macke.
Imala sam ovih dana nekih privatnih problema i sve me to jako izmorilo i nisam vise sigurna ni da je ovo samo zbog bupa. To lupanje srca, na primer. Mislim da cu da se pregledam jer sinoc kad je prestalo da lupa, prestalo mi je i sve drugo- vrtoglavica i slabost, bilo mi je bolje.
Uglavnom, mozda se neko vreme necu javljati jer pretpostavljam da ce ovo da traje jos neko vreme...e kad osetim opet znacajno poboljsanje, javljam se. Sta ima ovako da piskaram... Pozd :)
Ti odmori malo, da te ne bi citali dijagonalno ;)
To sto sad prozivljavas , prosli su bukvalno svi ( pogotovo ko je bio dugo na bupu)
Nemoj da se obeshrabris... i to prodje. Svako je nasao svoj nacin da to pobjedi.
Ja sam tu smorenost i kilavost pobjedila zoloftom!! I kasnije sam ga veoma lagano izbacila iz zivota. On me je vratio " medju ljude "( citaj lude ) kikiki
Nedogledija
Posts: 49
Joined: Sun Mar 25, 2018 7:03 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Nedogledija »

Mewni Zoloft ne prija. On podstice manicnost. I lekar mi je to rekao, a i sama sam imala neki osecaj da mi kosti gore od njega bukvalno.

A ta dijagonala... Nisam ja kriva sto vas koncentracija izdaje. :D
User avatar
noel
Posts: 380
Joined: Wed Apr 08, 2015 9:51 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by noel »

Nedogledija wrote:To lupanje srca, na primer. Mislim da cu da se pregledam jer sinoc kad je prestalo da lupa, prestalo mi je i sve drugo- vrtoglavica i slabost, bilo mi je bolje.
Mene je užasno smetalo to lupanje srca, doslovno mjesecima i mjesecima nakon skidanja...
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
Nedogledija
Posts: 49
Joined: Sun Mar 25, 2018 7:03 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Nedogledija »

Ekipo, ipak je ono bilo zbog pada energije. Ona losost... Danas i juce je oke, samo nisam poletna onako kako sam umalo vec navikla. Nego, sta primecujem? - Da pocinju jako da mi smetaju cigare. A volim da pusim. Cim se probudim pomislim kako ne zelim da zapalim i kako mi je lose zbog te tezine u grudima, a do sad je Bup to blokirao.

Za lupanje srca ne znam, noel. Mislim, ne znam od cega je, imam nasledno tahikardiju (ili aritmiju, ne znam ni sama) i secam se jos pre gudro- ere da su mi stavljali onaj holter i da mi na kraju rekose da je prirodno ubrzano i da je do metabolizma. Posle su tablete i supstance razne usle u moj zivot, pa vise nisam ni obracala paznju na te pojave. Uglavnom, jako smeta, i taj kratak dah...
Inace, meni sta god da su merili/ snimali/ brojali - bilo je ubrzano: na snimanju glave pojacana aktivnost nekog dela mozga pa otud "prirodna" nesanica, srce "prirodno" brze kuca, pa imas ADHD... Valjda sam se zato i bila odlucila bas za spustalice.

E sad, neko je pitao za istorijat uzimanja Bupa i period pre njega... pa da dopunim generalije. :) Na Bupu sam bila od avgusta 2016. a pre toga ga neprogramski uzimala neka tri meseca vezano svaki dan. Pre toga sam se povremeno cackala pocetkom te 2016. nakon sto sam batalila dop koji je trajao citave protekle godine, dakle 2015. Ta mi je bila najgora u svakom smislu. Pamtim da sam sasvim cista bila samo dva meseca, i to su bili novembar i decembar 2014. Te godine sam se bas ozbiljno gudri posvetila, bas sam bila predana. :lol: Pre toga je islo rekreativno, ali sam bila vise brljavac pod sifrom F19 jer sam doslovno sve uzimala, ali najcesce tablete i te jeftine stvari. Malo- malo su me ispirali tad, znaci 2012. 2013. i te '14. Malo se smirim pa opet po starom, vec se svi i navikli... da me zateknu obucenu u kadi, sa olupanim sakama, da primaju pzoive iz urgentnog i sve slicno. Ni ne secam se vise i ni ne zelim da se secam.
I znam sta vam sad pada na pamet "Auu, ova ce se opet skinuti pa sve za*rati", pa posto to i logicno zvuci, da napomenem: imajte u vidu da sam tad ipak bila klinka, do neke 20. hormoni su tu aktivno ucestvovali, a i cela situacija u kojoj sam bila ne moze sa ovom sad ni da se poredi vise ni u kom smislu.
Eto sad je tu citava prica, sturo, ali oke je.

noel, kako si ti sada, jesi skroz na skroz, komplitli klin? :D Kad su prestale odvratne nuspojave? (samo mi ne reci molim te ono "Nisu ni prestale" :? ) Ja sam tebi covece tako zahvalna na ovoj temi, i svima od vas 'pionira' nego mislim ti si je pokrenuo pa si najzasluzniji. :D Secam se zimus, kad sam pocela da citam forum, pokazivala sam nekim drugarima uvodni post i onaj prikaz okupiranosti receptora. I znate sta? Oni su tek tad otkrili da vec 2mg obavlja pola posla, da postoji nesto sto se zove poluzivot i da on traje i po nedelju dana, decku tadasnjem sam citala neke postove ne bi li smanjio jer sam kontala- ako mu ne znaci kad ja kazem, evo gomila ljudi koji su se gudrali i koji opet isto govore... Nije mi uspelo to podsticanje, al' nema veze. Znacilo je meni.
User avatar
noel
Posts: 380
Joined: Wed Apr 08, 2015 9:51 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by noel »

Nedogledija wrote: noel, kako si ti sada, jesi skroz na skroz, komplitli klin? :D Kad su prestale odvratne nuspojave? (samo mi ne reci molim te ono "Nisu ni prestale" :? ) .
Skroz na skroz, hvala Bogu :) Kažem, meni je najgadnije bilo tih prvih šest mjeseci, sedam, osam...više ne znam ni sam... da prođe to lupanje srca, anksioznost, nemir, nespavanje...
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
User avatar
danko75
Posts: 1
Joined: Thu Sep 13, 2018 5:58 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by danko75 »

Evo jednoga novoga. 43 su mi g. Završio sred. Med. Pokušao faxfarmaciju. Oženjen u braku 23g troje djece. Zakačio se za H sa 23g1998g. ne dugo oko 3 mjeseca bez kontrole pa sam odlučio prestati haha. Godina agonije traženje metadona, kad su morali u usta pred dr.pa mi pljunu i prodaju sljedećih par godina. Napokon priznanje i liječenje u bolnici ali ambulantno. Prelazak na sub čim se pojavio u Hrv. Prve recepte smo plaćali, bio je to 2mg.subutex. Cijelo vrijeme zaposlen. 10 g. Poslje odnosno sada još se nisam uspio skinuti sa suba. Liječenje sam prekinuo zbog osude okoline te papira gdje ti f 13 može naškditi pa smo to kroz depresiju i politoxikomaniju furali. Kupujem ih 8 mg. Rijetko da sam uzeo više od 2mg kroz zadnjih 10g. Bezbroj puta sam se pokušao skinuti, još na amb.liječenju zvali su me lizač, haha jer sam uzimao 1/3 od 2 mg. Ali to je njima bilo kao ništa ali mi koji smo pokušali znamo da je velika i duga patnja između 0.3,4mg i 0.
Padao sam i padam najviše kada trebam snage za radni dan za djecu, školske zadaće i čak živce za oboje. Kada se počnem skidati kako ste i opisali postupno kada od 0.2 na 0 četvti dan pođu problemi najviše mi nedostaje snage i kasnije sna. No i to ide nekako, zapravo me dokrajči što postanem neuravnotežen ideje naviru, izlazi mi se, napravio bi nešto i na kraju uzmem sub i vratim se u svoj poznati kavez. Eto na 1mg trenutno u dan pa u dva dana. No ono što me smeta to je stanje pod subom bezidejno, beživotno, ako popijem sa društvom onda kopnim......... Pozz svima..
User avatar
Ninocka
Posts: 1003
Joined: Tue Jun 13, 2017 9:12 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Ninocka »

Ja sam na bupu pusila kao luda...kasnije, kad sam prestala svaku cigareru sam prekidala na pola. Medjutim godinu dana kasnije , pusim kao luda.
Sto se tice tog lupanja srca , kratkog daha, gusenja... Mene je dugo drzalo. Ali ja sam sve pretrage uradila i otkrili da je u pitanju hormon.
Cim sam krenula sa terapijom , prodisala sam i bilo mi je bolje.
Nedogledija
Posts: 49
Joined: Sun Mar 25, 2018 7:03 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Nedogledija »

Cestitam, noel! A i da nisi cist, kud ces rusiti sneska svima koji procitaju, a? :D Salim se malo, samo super da cujem da prolazi. Znam to i sama, ali volim bar jednom nedeljno da dodjem ovde i da me neko podseti da prolazi. :lol:

Ninocka, iskreno malo mi je lakse kad cujem da su i vama ta lupanja i kratki dahovi bili prateca pojava jer sam se vec bila zabrinula da nije nesto nevezano, da nemam problem sa cukom. Inace, meni je do 13. godine, dok nisam pocela da pusim, curila krv iz nosa svaki dan i tako godinama. Bilo bi mi cudno kad izostane i bila sam tezak adrenalinac- zavisnik od penjanja na visine i skakanja, od kradje, nisam cak ni hodala normalno od te hiperaktivnosti nego sam najcesce trcala, skakutala nekako... Bas lud trip kad se setim, uvek sam bila ubrzana. A onda nekako, zato sto su me od 17 kljukali necim, skoro sam i zaboravila da sam prirodno takva- ubrzana.
Sve u svemu, danasnji dan je bio okej, za spavanje sam uzela nesto na bazi konoplje, OVOLIKA vutra nacrtana na kutiji. :lol: Nije losa stvar.
User avatar
Ninocka
Posts: 1003
Joined: Tue Jun 13, 2017 9:12 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Ninocka »

Nedogledija wrote:Cestitam, noel! A i da nisi cist, kud ces rusiti sneska svima koji procitaju, a? :D Salim se malo, samo super da cujem da prolazi. Znam to i sama, ali volim bar jednom nedeljno da dodjem ovde i da me neko podseti da prolazi. :lol:

Ninocka, iskreno malo mi je lakse kad cujem da su i vama ta lupanja i kratki dahovi bili prateca pojava jer sam se vec bila zabrinula da nije nesto nevezano, da nemam problem sa cukom. Inace, meni je do 13. godine, dok nisam pocela da pusim, curila krv iz nosa svaki dan i tako godinama. Bilo bi mi cudno kad izostane i bila sam tezak adrenalinac- zavisnik od penjanja na visine i skakanja, od kradje, nisam cak ni hodala normalno od te hiperaktivnosti nego sam najcesce trcala, skakutala nekako... Bas lud trip kad se setim, uvek sam bila ubrzana. A onda nekako, zato sto su me od 17 kljukali necim, skoro sam i zaboravila da sam prirodno takva- ubrzana.
Sve u svemu, danasnji dan je bio okej, za spavanje sam uzela nesto na bazi konoplje, OVOLIKA vutra nacrtana na kutiji. :lol: Nije losa stvar.
Jbt, sta ti sve nije, ti si neiscrpni izvor , svasta ima kod tebe...
i dje sve nabavis ti ta "pomagala" ... ja u pg jedva benedin mogu nabavit.
Nedogledija
Posts: 49
Joined: Sun Mar 25, 2018 7:03 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Nedogledija »

:lol:
Ninocka, to je u apoteci keva mi uzela. Konoplja- nerval i Konoplja- forte; prvo je za smirenje i za san, a drugo za imunitet. Nisam ni ja znala da postoji u tom obliku, ali moze da se naruci, a nije ni skupo. Ne znam tacno koliko, ali ako je moja mama izgovorila da nije skupo, znaci da nije ni 1ooo din, oko 5oo po mojoj slobodnoj proceni. Ima pomagala raznih, ali samo ovo koristim i poneki Bensedin, tj. popih dva dana po jedan. Sada se vratila iz setnje pa da iskuckam odgovor i odoh u san.
Pozd ljudovi, lepo spavajte :)
Locked