Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Frajla
Posts: 1974
Joined: Mon Jul 27, 2015 3:01 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Frajla »

Manman....

A da pokusas da uzmes 1 mg bupa pre podne i 0.5 mg posle podne? Mislim da bi time resio dobar deo problema.
Od bupa se spava jako dobro, ne znam sto ce ti bensedin?
User avatar
Ninocka
Posts: 1003
Joined: Tue Jun 13, 2017 9:12 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Ninocka »

Manman ja sam ukljucila zoloft mjesec dana prije prekidanja totalnim sa bupom.Nedje na 1 mg , tako sam nekako smislila da ce pocet djelovati taman kad prestanem.Strah je mene AD pa ja nikad nisam kretala sa tom 50 mg dozom idi breee to mi je mnogo, zato te i pukne strahota od njega prvih dana.Polako sa njim treba u pocetku...I ovo sto ti je Frajla rekla je odlican savjet...Inace se previse mrcvaris sa tom 2mg dozom a vidjeces 1 ili 2 isti djavo...
VitaJana
Posts: 383
Joined: Sun Feb 11, 2018 1:26 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by VitaJana »

Noge me rasturaju danas.
Kod nas 28 stupnjeva, a meni vene ko prsti debele.
Vrućina mi i inače smeta za vene, a sad je to još izrazenije.
Nije mi uopće teško otići negdje u hladnije krajeve. Jedino će mi faliti more i kupanje u njemu
Nesa_neske_01
Posts: 816
Joined: Sun Mar 04, 2018 4:07 am

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Nesa_neske_01 »

.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 5:15 pm, edited 1 time in total.
Nesa_neske_01
Posts: 816
Joined: Sun Mar 04, 2018 4:07 am

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Nesa_neske_01 »

.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 5:16 pm, edited 1 time in total.
Alessandro
Posts: 51
Joined: Mon Oct 09, 2017 9:36 am

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Alessandro »

Nesa_neske_01 wrote:
Johnnye wrote: Neske, ja sam uzimao 3x1mg Ksalola 6 meseci. Sve ovo sto ti je Alessandro ispricao je tacno. Skidao sam se sa Ksalola mesec dana. 3x0.5 prva nedelja; 3x0.25 druga nedelja i sledece dve nedelje po potrebi. Nije zajebancija. Pomoci ce ti sigurno, ali gledaj sto manje vremenski da ga pijes.
Poz
Ok. Hvala.
Verujem ja Alessandro_u.
Ja sada nemam izbora. Ili da poludim ili da ga pijem. Jbg.
Ma ja sam poceo da ga pijem,smrcem u zatvoru secaam se prvi put,tad sam i krenuo uopste sa tabletama,ksalol a kasnije i flormidali...Sa njih sam se jedva skinuo,nesecam se vise ni kako...Jednom ih nisam uzimao dugo a poceo da pijemalkohol u medjuvremenu,pa ismrko nzm ni ja koliko komada,odvaljen od alkohola...Dosao kuci,ustajao 5puta za wc,6 put izgubio svest na secund,pao udario glavom o sto i slomio vilicu...To sebi ni danas nisam oprostio,i zalim sto mi se to desilo..A za ksalol kazem da je ad sa sedativnim dejstvom jer mi se cini da je tako pisalo na uputsvu...Teska navlaka,bas mi pre neki dan prica drug koji je tad bio na metu da je vise bio navucen na ksalol negona met,tj vece muke imao...Zvuci smesno sada ali znam da je tako :)
Alessandro
Posts: 51
Joined: Mon Oct 09, 2017 9:36 am

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Alessandro »

ManMan wrote:
Alessandro wrote:
Nesa_neske_01 wrote:Meni je sasvim dovoljan da me uspava i da spavam do jutra.
Nisam naviknuta na te tablete za smirenje i spavanje pa mene to razvali.
Zašto tražiti nešto drugo ako mi je ovo ok?

-> Ne znam razmisljam. Ima i na biljnoj bazi, samo ne znam sta i kako.
Pijem Ksalol valjda od prekljuce. Nemam vise tu energiju iz solarnog pleksusa da me bije.

Tek sada vidim, ja imam bas taj od 0.25mg. A mislio da pijem 1.5mg.

Jedna tableta na ceo dan. To je nista cini mi se.
Mozda cu i dve da pijem. Ujutru i popodne. U normali me.
Za ceo dan 0.5mg nije puno.
Ranije sto sam opisivao je moja anksioznost. Solarni pleksus, cak su me tetive pustile malo sad. Bujica misli.

Ksalol je Jano za lecenje anksioznosti. Nije za spavanje. Citam uputstvo sad. On je meni prepisan. Nego ga ja nisam pio.
Izaziva pad koncentracija, pospanost ili osamucenost. Nuspoj. mogu da budu u pocetku posle nestanu ili ako se lek ne pravilno primenjuje. Treba procitati celo uputsvo.

Radi kako zelis. Mozda je tebi tako dobro.
Ja spavam ok.
ne navlaci se na ksalol...Jako je lepo u poetku ali kad jedmom postanes ovistan o njemu zajeban je jako,iz osobnog iskustva pricam i svojih nablizih prijatelja...Ja sam jednom popio epi napad,nikad pre i nikad posle,i upravo mislim da zbog ksalola,naglo sam stao snjim...Imao sam druga koji je u po noci isao kuci,nije hteo da ostaje do sutra da prenoci snama kad smo na nekoj gajbi samo da bi otisao kuci i uzeti ksalol.Ksalol je antidepresiv sa sedativnim dejstvom...popravlja raspolozenje kao...Secam se jednom nismo ga uzimali neko vreme,bili u crnoj gori pa zavrsili kutiju plavih od 1mg,ismrkali po nekoliko...spavali od sutomora do nisa...Ne znamo sta se desilo,mogao je neko sa sve torbama da nas iznese toliko smo se komirali od par komada....Tako da,nikako duze vreme ksalol,dobar je,ali navlakusa opasna
Jel moguće da ste / da si šmrkao Xalol???
Pa čemu bre to, druže? To ti je kao iglomanija, potreba da se sve živo šmrče umesto da se zguta i koristi kako treba.
Svi ti lekovi imaju 5% leka, a ostatak od 95% je tzv."punioc", kao i kod dopa.. Znači nema potrebe za šmrkanjem, jer se samo upropaštava sluznica nosa! Nije mi nikad palo na pamet da šmrčem Xalol. Jedan put sam šmrkao Bensedin od 5mg. uradio me na isti način kao i da sam ga progutao, samo brže malko. Ali mi zato nos bio začeplje, pa slinio jedno 3-4 dana.. Užas!
Ma cuti druze,sta sve nisam smrkao...JOOOJ...TO JE BOLEST POSTALA...A secam se da me to nikad nije interesovalo,nego kao ajde istrazni zatvor,dosada,ksalol...Smrknemo pa nas uspava uradi...A veruj mi ono sto sam rekao kad se vracali iz CG posle 8dugih dana na suvo bukvalno prvi i jedini put bez dopa,jer su mi svi tada zaleceni narkomani tamo,potrosili sve sto sam poneo,trodone,klometole,bensedine ksalole...izvukli na nos po nekoliko plavih od 1mg,veruj mi od sutomora sledece budjenje,aleksinac ispred nisa,vozom,nzm koliko sati se putuje,bas dugo,komirali se,svi,nas 4ca...oduzeti.... :lol:
Alessandro
Posts: 51
Joined: Mon Oct 09, 2017 9:36 am

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Alessandro »

ManMan wrote:
Alessandro wrote:
VitaJana wrote:Alessandro pričaš li o Irskoj? I ja mislim tamo. Dobro bi mi došlo još jedno iskustvo od tamo.
Okreni stranicu ispred ove pa vidi kako sam.
Usrano ali daleko od toga da se može nazvati krizom.
Od jutros sam na 0,40 ili čak i manje.. Ne znam precizno.
izvini kasnim saovim odgovorom.Ne nije Irska,jedno manje ostrvo je u pitanju...Kamo srece da je Irska,sto dalje to bolje,ovde nasi dolaze ko muve...A vidim da si tiu medjuvremenu odradila posao i mnogo mi e drago zbog tebe.Ja sam probao drugu metodu,koja jeste dobra i mozei treba da budekraca,i bio sam jako blizu...Ali nazalost psihicki deo nisam izdrzao...A samo se fizike plasio,jer ovde dopa ima na izvolte,kiksao sam..Sad moram ponovo.Ipakje cvrsta volhja najvaznija...Ja sam tako bzv dozvolio sebi da kiksnem,bas sam se razocarao...I IZOFIRAO ZESCE kod dragih ljudi...Sta je tu je,idemo jos jednom,malo drugacije...A ti ces procvetati u Irskoj,samo bezi od iskusenja...Ja ga nisam trazio ovde ali eto,zato kazem,staro drustvo,jedan kreten moj drug je trazio djavola dok ga nije nasao pa i mene uvujkao u staru pricu,posle 5god sredjenog zivota kiksnuo sa dopom a onda i sa bupom,kako to vec ide...
Alessandro, reci nam koja je to brža metoda za skidanje sa Bup-a, koja je kod tebe uspela?
Kažeš da ti je uspevala, ali da si ti kiksnuo na polju opijata? Uzeo/uzimao si opet dop par puta, ako razumem dobro?
Pa nije kraj sveta, ako nisi opet na svakodnevnoj jurnjavi za dopom??
Ako si uzeo 2 puta, da se "prisetiš" starih vremena, ja se slažem (sad će mnogi da me linčuju?!!),
ali samo ako je to jedan dan i gotovo?!
Naravno, da se ne ponavlja nikako..

Verujem da ti od tog 1-2 uzimanja nije proradila ni fizička ni psihička kriza?
Mada to što si pustio da te neko ponovo povuče u taj svet je veliki kiks, nema šta! Ja se makar ne dam povući u taj svet opet.
Mene nema šanse da me neko navuče na dop opet tek-tako.. Pokušali neki par puta i stoički sam se držao, odjebao ih i ugasio mobilni na 2-3 dana, odmah!! Znam ja sebe, ako danas uspem da kažem Ne, to ne znači da ću i sutra uspeti. Brojeve nemam odavno, pa ne mogu ni da dođem do dopa, koji ne želim ni da tražim. Dovoljno mi je uništio život.
Necu da se vadim na druge,sam sam kriv...Jbg,debil,jer ovde ima dopa bas na izvolte,kvalitetnog...A ja zaboravio da psiha igra najvazniju ulogu ustvari,posle ajde da tako kazemo...Jer svi se mi fizike plasimo ustvari najpre...Pa neko je opisao slicno,stvar je sa metom...Samo krace nego sto on kaze,uzima se met par puta neka je i 5 u totalu,neka i 7,samo da te pokrije,fora je da se izgura 15 dana jer toliko kriza traje odprilike....Posle se malo izdrzi,nista strasno i to je to...Evo moj se drug ponovo skinuo tako,ali tamo dopa nema gde je otisao...Ja kiksao opet... A oborio bio toleranciju skroz...posle tog neuspelog pokusaja uzeo bup posle 24 dana i osetio kako doza 0.4,0.8 radi,sto je meni bilo nestvarno,jer sam vukao i na nos pa nikad manje od 2,nikad...Ali eto kiksao na kraju,psiha...cudno mi bilo da mi nista nije,nisam navikao,nisam bio spreman,tj jesam ali sam poklekao...Sad cemo ispocetka,drugacije...Ali def metoda Frajla i ostali,smanjivanje je prava stvar,jbg ja hteo da ubrzam stvar,i bio na korak od uspeha,psiha me sjebala...Bas sam se sjebo.Ali evo sabiram se ponovo i pravim plan ponovo,jbg sta ces...Ne mogu da ocajavam vise
Johnnye
Posts: 41
Joined: Wed Jan 24, 2018 6:13 pm

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Johnnye »

Alessandro wrote:
Nesa_neske_01 wrote:
Johnnye wrote: Neske, ja sam uzimao 3x1mg Ksalola 6 meseci. Sve ovo sto ti je Alessandro ispricao je tacno. Skidao sam se sa Ksalola mesec dana. 3x0.5 prva nedelja; 3x0.25 druga nedelja i sledece dve nedelje po potrebi. Nije zajebancija. Pomoci ce ti sigurno, ali gledaj sto manje vremenski da ga pijes.
Poz
Ok. Hvala.
Verujem ja Alessandro_u.
Ja sada nemam izbora. Ili da poludim ili da ga pijem. Jbg.
Ma ja sam poceo da ga pijem,smrcem u zatvoru secaam se prvi put,tad sam i krenuo uopste sa tabletama,ksalol a kasnije i flormidali...Sa njih sam se jedva skinuo,nesecam se vise ni kako...Jednom ih nisam uzimao dugo a poceo da pijemalkohol u medjuvremenu,pa ismrko nzm ni ja koliko komada,odvaljen od alkohola...Dosao kuci,ustajao 5puta za wc,6 put izgubio svest na secund,pao udario glavom o sto i slomio vilicu...To sebi ni danas nisam oprostio,i zalim sto mi se to desilo..A za ksalol kazem da je ad sa sedativnim dejstvom jer mi se cini da je tako pisalo na uputsvu...Teska navlaka,bas mi pre neki dan prica drug koji je tad bio na metu da je vise bio navucen na ksalol negona met,tj vece muke imao...Zvuci smesno sada ali znam da je tako :)
Meni nije smesna tvoja prica uopste. Pio sam ih davno, pre dopa i bupa. Skroz strejt. Mada je meni psihic prepisao recept i rekao da nije problem ako se pije 2 do maksimalno 3 meseca. Tad se skida po uputstvu. Malo duze sam ih pio i poslusao docu kako da se skidam. Dve prve nedelje dok sam ih smanjivao, nije bilo problema. A lek je pravi gadnik, istovremeno si opusten i nekako ti je lepo i fino. Druge dve nedelje kad sam ih pio po potrebi, bilo je sve suprotno od lepo, fino i opusteno. Ksalol je anksiolitik nije AD, mada poseduje neka svojstva jer je po svojoj hemijskoj strukturi razlicit od ostalih benzodiazepina. Ja ne smem vise nikad da pijem Ksalol, iskreno. Nema sta sebi sad da prebacujes. Bilo pa proslo, guraj napred, proslost ne mozes promeniti. Nema plakanja nad prolivenim mlekom...
Nesa_neske_01
Posts: 816
Joined: Sun Mar 04, 2018 4:07 am

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Nesa_neske_01 »

.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 5:16 pm, edited 1 time in total.
Locked