VitaJana
Nemoj se prepadas))
Polako, strpi se još nekoliko dana i bićeš cool na to 0.2...
Pa kad bude to planiraj šta i kako dalje))
Samo polako.
Od starta si išla fino, lagano... tako da-strpi se sad još malo, znaces sama kad je vreme za sl korak.
Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Ma radim gluposti Luka..
Sad mi je i zijevanje teško podnijeti.
Nije ni čudo, ja sam zaboravila što znači prava kriza. Ništa... Pokušala sam, više neću i idem dalje bez ičega od tableta
Sad mi je i zijevanje teško podnijeti.
Nije ni čudo, ja sam zaboravila što znači prava kriza. Ništa... Pokušala sam, više neću i idem dalje bez ičega od tableta
Ipak ide na bolje. Čini se da sam se napokon jučer stabilizirala i na ovoj dozi. Jučer i danas sam odlično. Znači taman negdje peti ili šesti dan se organizam privikne na tu spuštenu dozu. Nadam se da će mu toliko trebati i kad sasvim prestanem.
Biti ću još sutra i prekosutra na 0,20, a od ponedjeljka još malo kidam, ako uspijem tu mrvicu otkinuti još jedan put.
Zapravo, čak mislim da trenutno pijem i malo manje od 0,20. Ne mogu točno procijeniti.
Zaista nevjerojatno kako toliko mala doza može čovjeku popraviti raspoloženje. Pogotovo ako se organizam proteklih dana mučio.
Ne bojte se ljudi, ovo nije ništa strašno ako se skida postepeno
Biti ću još sutra i prekosutra na 0,20, a od ponedjeljka još malo kidam, ako uspijem tu mrvicu otkinuti još jedan put.
Zapravo, čak mislim da trenutno pijem i malo manje od 0,20. Ne mogu točno procijeniti.
Zaista nevjerojatno kako toliko mala doza može čovjeku popraviti raspoloženje. Pogotovo ako se organizam proteklih dana mučio.

Ne bojte se ljudi, ovo nije ništa strašno ako se skida postepeno
Bravo bravo!
Svaka cast samo po planu!
Svaka cast samo po planu!
-
Imam ja pitanje jedno, kolko recimo treba da prodje od zadnjeg uzimanja meta, da bi se uzeo bup. Pritom met uzet jednom u pet dana. Od tog zadnjeg uzimanja koliko treba da prodje, Jel dovoljno 36 sati recimo? A tebi vita jana svaka cast, Samo polako I tu si... Drzim fige!!!
Mislim da je dovoljno. Možda da pričekaš simptome ustezanja pa onda uzmeš sub?Alessandro wrote:Imam ja pitanje jedno, kolko recimo treba da prodje od zadnjeg uzimanja meta, da bi se uzeo bup. Pritom met uzet jednom u pet dana. Od tog zadnjeg uzimanja koliko treba da prodje, Jel dovoljno 36 sati recimo? A tebi vita jana svaka cast, Samo polako I tu si... Drzim fige!!!
Noćas sam loše spavala. Bilo mi vruće. I čitavu noć sanjala sub u brizi kako jednu tabletu podijeliti na 20 jednakih dijelova

Neki polusan. A bila lijena popiti nešto za spavanje
-
Drugari, ja samo da se javim i zahvalim na savetima, bila sam na operaciji zuba i u nekim problemima pa nije bilo vremena i nerava za kuckanje. VitaJana, nisam procitala sve pristigle postove, ali vidim po ovom zadnjem da furas po planu pa da pozelim srecu i tebi i svima ostalima!
Poslusala sam vas sto se tice (ne)preskakanja dana i odustala od tog samomrcvarenja. Sada sam na 1,6 peti ili sesti dan, stvarno nisam sigurna. Tu su naleti nervoze i povremeno jeze, jutros sam kijala ko sveti Ilija i to bi za sada bilo to. Ne bih bas da brzam sa bacanjem na 1 mg, zato sam isplanirala da ovako vozim do cetvrtka- na 1,5 pa lagano prema 1. To bi trebalo da je dovoljno vremena. Do nule mislim da cu stici za mesec dana, ni bi trebalo duze da potraje. Sada ne osecam nikakve nove simptome i nemaniceg vrednog opisivanja, pa cu pisati kad bude...i kad procitam postove, sad udjoh samo da se oglasim i zahvalim na savetima.
Sve naj svima pa se citamo!
Poslusala sam vas sto se tice (ne)preskakanja dana i odustala od tog samomrcvarenja. Sada sam na 1,6 peti ili sesti dan, stvarno nisam sigurna. Tu su naleti nervoze i povremeno jeze, jutros sam kijala ko sveti Ilija i to bi za sada bilo to. Ne bih bas da brzam sa bacanjem na 1 mg, zato sam isplanirala da ovako vozim do cetvrtka- na 1,5 pa lagano prema 1. To bi trebalo da je dovoljno vremena. Do nule mislim da cu stici za mesec dana, ni bi trebalo duze da potraje. Sada ne osecam nikakve nove simptome i nemaniceg vrednog opisivanja, pa cu pisati kad bude...i kad procitam postove, sad udjoh samo da se oglasim i zahvalim na savetima.
Sve naj svima pa se citamo!
Nedogledija, samo pomalo.
Ako nemaš nekih rokova onda si daj vremena koliko god treba.
Ja sam u drugačijoj situaciji, morala sam zbrzati to skidanje. Iako to možda nije ni loše jer bih vjerojatno razvlačila u nedogled.
I skidaj male doze dok ne osjetiš stabilnost pa onda opet.. Ide to
Ako nemaš nekih rokova onda si daj vremena koliko god treba.
Ja sam u drugačijoj situaciji, morala sam zbrzati to skidanje. Iako to možda nije ni loše jer bih vjerojatno razvlačila u nedogled.
I skidaj male doze dok ne osjetiš stabilnost pa onda opet.. Ide to
-
VitaJana, nemam ogranicenja vremenskih osim ovih koje sama zadajem, a to je podlozno nuznim izmenama tako da s te strane nisam u stisci. Dala sam sebi taj neki okvir od maksimalnih mesec dana da dodjem do nule, sto znaci da ce biti prostora za eventualno razvlacenje tj. stabilizovanje na minijaturnim dozama ako organizam zavapi za takvim necim. Nije to sad neko rigorozno, mazohisticko samoogranicavanje (kakvim sam pre bila sklona sa drugim drogama), samo mi se prosto smucilo kao i vecini ovde i ne bih vise odlagala i rastezala.
Sad nesto razmisljam, covece...pa ja sam u zimus sa 4mg prestajala na 4- 5- 6 dana, sa 2mg na celih, suvih, jezivih 7, vrtela sam se ovde lisena bilo kakve pomocne pills tehnologije osim bensedina... i sad da me pitate zasto sam taj poslednji put, recimo, prsla i uzela opet 4mg i to na nos- ja pojma nemam. Zasto sam bila ubedjena da taj nasuvo s bensedinom plan moze uspeti na duze staze- ni to ne znam... Da sam tad uzela miligram ili manje umesto 2mg sve bi mnogo brze islo, usudicu se reci da bi bilo i gotovo i da bih sad pisala o postbupovskoj anksioznosti, Frajlinoj magli i slicnom. Ali dobro je i ovako jer, pored toga sto sam podigla toleranciju, imam i uvid u najgoru verziju stanja. Iz ove perspektive, mogu reci da cak ni to nije strasno toliko koliko jeste cinjenica da je bilo nepotrebno.
Za mene je jedan od strasnijih simptoma bio neopisivi osecaj hladnoce, ono kao ne dolazi spolja nego iznutra, iz kostiju. Secam se da sam par puta morala da uletim u prvi grejani objekat.
Inace, u jednoj od tih epizoda prestajanja uzimala sam Trodone, pa mozda ce nekome koristiti da kazem da su mi bile dovoljne dve tj. 100mg dnevno, pocevsi od 4. dana. Znaci, dvaput manje od onog bolnickog 3x 2. Jedino sestog dana sam morala uvece jos dve drmnuti, u nemogucnosti da nadjem polozaj. Ovde procitah da Trodon ima poluzivot od 6 sati i tacno tako je i bilo- ako bih popila u podne, kriza bi se u punoj snazi vratila bas oko ponoci. Hocu da kazem da nije lose pomocu njih pregurati tih nekoliko najzajebanijih dana i jos gorih noci, iako sada ne nameravam da ih nabavljam, ali za one koji iz bilo kog razloga nisu u mogucnosti da se zabiju u kucu u toj fazi- mislim da su okej izbor u manjim kolicinama i ne duze od tih nekoliko dana, preciznije- 5.6. 7. 8. dan. To je ta neka sredina procesa u kojoj izgubimo najvise snage, zato kontam da nije lose pomoci sebi da bar uspemo da zaspimo i budemo koliko- toliko aktivni i sacuvamo se za sledecu fazu kad nastupi najjaca anksioznost. Eto, mozda nekome posluzi...
... a sada da kazem ono glavno sto sam zaboravila- danas sam uzela 1mg. I to tako sto sam smrvila polovinu, podelila na 4 jednake linijice, a onda jednu sunula u kasiku i izvela jezicnu akrobaciju.
Po duzini posta vidite da sam okej. E sad, videcemo za tri- cetri dana kako ce teci stabilizacija na ovoj miligrazi. Ja sam optimisticna, kao i uvek. Sinoc me, moram priznati, saplitao rovac ljigavi zbog stare navike smrkanja, izviri tako s vremena a vreme... Tad pustim seriju, udjem ovamo pa citam ciljano one postove o zivotu bez bupa i koliko je kvalitetniji, kazem nekom (najcesce mami) da me uhvatise vragovi
itd. Inace, sam otvorenog srca za sve savete o sankcionisanju tih misli kojima sami sebe nagovaramo da nesto uzmemo. Postalo mi je na neki nacin zabavno da ispitujem odakle te ideje dolaze i da nalazim nove nacine borbe sa dosadom i svime sto uz to ide. To je zato sto sam neko vreme posle onog prestanka od 14 dana letos, zivela u cuvenom uverenju: "Vidis da mozes da prekines..." i znam da zvuci smesno posle toliko godina opet se pecati na istu samoobmanu, ali kazme vam, fascinantno mi je kakve sve glupe ideje stoje iza nekih postupaka, samo kad malo rasceprkas po njima. Tako mi je jednom, u toku onog perioda doradjivanja kada sam bila posebno usamljena, sinulo "Ta druga polovina je jedna osoba"...koje, jel'te, nema... Secam se da sam tu polovinu tad ipak uzela i posle nje vise nijednu. Nekako je ta dorada otpala negde usput posle te recenice sto mi se pojavila u glavi. Ima tu neceg... kao da raskrinkas samog sebe pa ti dodje glupo da se opet u oci lazes.
(odoh malo u setnju pa se vracam).
Sad nesto razmisljam, covece...pa ja sam u zimus sa 4mg prestajala na 4- 5- 6 dana, sa 2mg na celih, suvih, jezivih 7, vrtela sam se ovde lisena bilo kakve pomocne pills tehnologije osim bensedina... i sad da me pitate zasto sam taj poslednji put, recimo, prsla i uzela opet 4mg i to na nos- ja pojma nemam. Zasto sam bila ubedjena da taj nasuvo s bensedinom plan moze uspeti na duze staze- ni to ne znam... Da sam tad uzela miligram ili manje umesto 2mg sve bi mnogo brze islo, usudicu se reci da bi bilo i gotovo i da bih sad pisala o postbupovskoj anksioznosti, Frajlinoj magli i slicnom. Ali dobro je i ovako jer, pored toga sto sam podigla toleranciju, imam i uvid u najgoru verziju stanja. Iz ove perspektive, mogu reci da cak ni to nije strasno toliko koliko jeste cinjenica da je bilo nepotrebno.

Inace, u jednoj od tih epizoda prestajanja uzimala sam Trodone, pa mozda ce nekome koristiti da kazem da su mi bile dovoljne dve tj. 100mg dnevno, pocevsi od 4. dana. Znaci, dvaput manje od onog bolnickog 3x 2. Jedino sestog dana sam morala uvece jos dve drmnuti, u nemogucnosti da nadjem polozaj. Ovde procitah da Trodon ima poluzivot od 6 sati i tacno tako je i bilo- ako bih popila u podne, kriza bi se u punoj snazi vratila bas oko ponoci. Hocu da kazem da nije lose pomocu njih pregurati tih nekoliko najzajebanijih dana i jos gorih noci, iako sada ne nameravam da ih nabavljam, ali za one koji iz bilo kog razloga nisu u mogucnosti da se zabiju u kucu u toj fazi- mislim da su okej izbor u manjim kolicinama i ne duze od tih nekoliko dana, preciznije- 5.6. 7. 8. dan. To je ta neka sredina procesa u kojoj izgubimo najvise snage, zato kontam da nije lose pomoci sebi da bar uspemo da zaspimo i budemo koliko- toliko aktivni i sacuvamo se za sledecu fazu kad nastupi najjaca anksioznost. Eto, mozda nekome posluzi...
... a sada da kazem ono glavno sto sam zaboravila- danas sam uzela 1mg. I to tako sto sam smrvila polovinu, podelila na 4 jednake linijice, a onda jednu sunula u kasiku i izvela jezicnu akrobaciju.

(odoh malo u setnju pa se vracam).
Samo polako.
Nije loše zacrtati termin, ali mjesec dana mi se ipak čini malo.
Ja sam ograničena s vremenom pa će se sve ovo razvući na skoro 2 mjeseca.
A bila sam na samo 2 mg.
Koliko dugo si ti na subu?
Nije loše zacrtati termin, ali mjesec dana mi se ipak čini malo.
Ja sam ograničena s vremenom pa će se sve ovo razvući na skoro 2 mjeseca.
A bila sam na samo 2 mg.
Koliko dugo si ti na subu?