Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

VitaJana

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by VitaJana »

Tamara86 wrote:VitaJana Pokusavala ja da probam zapaliti sa mnogima, dzaba, ne sjeda i ne sjeda. I dok krmaca nije stvarno odlucila da ne sjeda, nece bataliti. Sad batalila, msm ima dugo, i to je zauvijek. :) Luka, znam o cemu pricas, saosjecam cak, isto, isto sve. Nema veze, moze se bez svega, da ne mogu bez gandze. Smjesno :)
Ma znaš što? I da se vratim pušenju trave nije me briga. Manja je šteta nego od suba ili alkohola. A poznato mi je da ljudi mijenjaju jednu ovisnost drugom.
Ne svi naravno. Ali mnogi da
Tamara86

Post by Tamara86 »

Ma naravno, kome sjeda, neka pusi. Nemam nista protiv. Ja samo svoje iskustvo. :) Ne ide nikako. Ako ti sjeda, smiruje te i to, sto da ne.
Tamara86

Post by Tamara86 »

Odoh malo po butiku zaci, pospremiti sta treba, ne mogu vise ni za fb samo sjediti. Pozz, pa se cujemo jos :)
Ninocka

Post by Ninocka »

Luka moj dobri, drago mi je da se " vidimo " vidim nista se nisi promijenio , opet te nista ne razumijem.Tri puta sam procitala tvoj post. :D Znala sam da si kiksao cim si onko nestao
,ali to sad nije bitno bitno Je da si tu u posljednje vrijeme bas na malim dozama.Vidim i dalje da si hiperaktivan, prepreprebrz, i samo nemoj brze bolje u zid da udaris. Cuj do maja, kakav maj zavrsi to prije. Vidji zajebncija traje , ti ako cekas da budes lagan i dobar, i nasmijan sto prije nece to tako lako ici. Ja sam moliprije , pomislila , i to vise od pola godine od kad ne uzimam , uh d mi je sad nesto lako bi sve ovo danas zvrsila lagano.Al ne mozeeee :P Napravi odma plan i kreni, sad bas imas sanse da uspijes. Ali ako hoces neki odg samo konkretno pisi, bez teske psihodelije :|
Luka718

Post by Luka718 »

Ninocka wrote:Luka moj dobri, drago mi je da se " vidimo " vidim nista se nisi promijenio , opet te nista ne razumijem.Tri puta sam procitala tvoj post. :D Znala sam da si kiksao cim si onko nestao
,ali to sad nije bitno bitno Je da si tu u posljednje vrijeme bas na malim dozama.Vidim i dalje da si hiperaktivan, prepreprebrz, i samo nemoj brze bolje u zid da udaris. Cuj do maja, kakav maj zavrsi to prije. Vidji zajebncija traje , ti ako cekas da budes lagan i dobar, i nasmijan sto prije nece to tako lako ici. Ja sam moliprije , pomislila , i to vise od pola godine od kad ne uzimam , uh d mi je sad nesto lako bi sve ovo danas zvrsila lagano.Al ne mozeeee :P Napravi odma plan i kreni, sad bas imas sanse da uspijes. Ali ako hoces neki odg samo konkretno pisi, bez teske psihodelije :|
Hahaha
Izgleda nzm drugačije :D

U maju putujem opet, ne mislim toliko čekati sa ovim.
Kapiram dve nedelje maksimum još pre nego stanem skroz. Samo sam se skoncentrisao u priči na taj maj jer se nadam da ću biti relativno dobar tada..
Znaci ako stanem recimo oko 10-og aprila, do polovine maja da se skockam i ne budem mutav bez bupa ili bilo čega..
To sam mislio :D
To može biti i konkretno pitanje: tvoje mišljenje po ovome gore- mogu li se nadati da ne budem tup u maju?)))

Odoh sad uradim trening
Pa me eto za par sati.
Ninocka

Post by Ninocka »

Ja nisam isla ispo 0.13 mg ti si sad otprilike tu nedje jel? Ako dobro racunam. I budi tu jedno sedam do deset dana . Ja sam bil tri dana na toj dozi i odma na nula i tri dana sam se rostiljala, tako da....Sta znam evo ti Tamara koja se skinula sa 0.50 pa ostalz ziva, evo kucka sa tobom :) Ti si i prosli put dosao do nekih mizernih doza, cak si i preskakao dane jel tako bilo, pa tras!! Mozda ovaj put malo mudrije!!
Ninocka

Post by Ninocka »

Bices tup, sigurno. :) :D :shock: Ali s vremena na vrijeme. I drugacije je meni bilo kuci sa djecom i muzem sve isto, smor isti svaki dan, nego tebi koji opet ides i mjenjas nesto.Daj bree nemoj se zezat vise , vidis kako ti se sve fino namjestilo .Seciiii to. E kuku kuku ja tebe podrim a ja ludja nego ikad! Aj zdravo :lol:
Luka718

Post by Luka718 »

Msm da nisu bile ovako male doze, nešto sam mnogo brze prošli put sve radio.
I sto se toga tiče- jeste da me taj put prekinuo, dosta dugo sam gurao, ali jbg.. a bio sam siguran))
Nema veze
Nego sad sam na 0.25, poslednja tri dana nešto manje od toga, a od sutra kapiram pola 0.25, znaci od sutra 0.13.. i taman 10-15 dana, još jednom to krajcovati malo i eto..

I da, od one price u decembru nikako nisam uzeo više od 1mg- maksimum i to kraj dec i pocetak januara. Sve posle toga je bilo od 0.8 pa manje.
Pa eto, očekujem da ta roštiljanja i ludila, sto kažeš tebi bilo tri dana.. neka meni budu duplo, samo da ne bude mesec :shock:
Zato sam sad ipak odužio za razliku od prošlog puta.
Zato sam sad mudriji :D
Ninocka

Post by Ninocka »

Zapamti, tri dana sam bila lose , famozne noge nervoza i tzanje, ali mjesec sam bila tuzna, i bezvoljna. Ali vidji, to niko nije primjetio , ja sm sve mogla obavljati kao i ranije samo sto sam bila troma i sve sam radila na guranje. Mada, ja sam panicar tipa otvorim oci ujutru i odma sebe ubijem kuku kako cu sad, jbt hocu li moci , vidji koliko obaveza a ja bez suba i tako...Eh, da je meni bilo da me poslije skidanja ceka novi grad, novi ljudi, a ne svako jutro eto ga ispred zgrade kreten koji mi sad nudi jednu osmicu za osam eura a ne za deset...Eto tako
Luka718

Post by Luka718 »

Taj mesec tuge posle je problem.. bzv
A jes plus sigurno sto ću palim daleko, a i klima je perverzija ;)
Guram ovaj trening i iz tog razloga, da sam aktivan sad i kad batalim skroz da nastavim jer mi mnogo znaci. Plus sam ubacio noge- cucnjeve,iskorak i listove kao deo zagrevanja pre svakog treninga- zbog nogu i spavanja..
A na mesec tuge dam računao, znaci da istugujem fino pre nego sto odem.
Pa da tamo tugujem manje)
Tako nešto

Sto si ludja nego ikad?? :shock:
Locked