Kod mene je trenutno nestasica Bupa u apotekama...
I ja naravno obratio sam se momku kome sam ustupao vrlo cesto sve ono sto mi Dr. prepise vise na recept..i dobijem odgovor - Kao nema u apoteci, a ja sam uzeo juce,i nemam brate..itd...
Uzeo juce a nema da mi ustupu jednu tabletu, a ja njemu do sada ustupio sigurno preko 20 kutija.
Eto kakvi su ljudi, on je od onih koji jede po tri, cetri osmice dnevno a ne zna ni sam zasto.
Imam jednu tabletu koju bi trebalo da imam bar 7 dana, jer radim stvarno mnogo..pa ce valjda stici do tad.
Samo mi jos to fali da ostanem bez sada kada sam uhvatio zalet na poslu.
Ako ne bude nista onda odoh u subotu, nedelju za Bg.da podignem tamo.
Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Otkud sad to ziki jbt naopako ako je nestasica, ne znam ovaj moj dize sredom pa se nadam da ce podići e tako se meni desilo mislim znas da mi tom decku dajemo pare za terapiju celu a on nam daje jedan deo tj dve table dvojki, njemu ostaju tabla dvojki i tabla osmica dakle dosta vise ali nebitno, on nema posao nema od cega da plaća bup. Mi odemo na more Ostavimo mu pare da podigne jer se vracamo u subotu pa da bi uzeli i dolazimo kuci on umesto dve table dvojki daje samo tri dvojke!! Znaci strasno i jps kaze kao da ste dosli dan kasnije ne bi nista ostalo, takodje jedan.od tih sto uzimaju 20mg na.dan ili koliko.god da ima! Taj tvoj je ispao seljak veka! Nisi ni trebao da mu dajes nista!! Pa ako imas osmicu to moze ziki da ti traje 8 dana ako uzimas po 1mg. Razvuci sta ces i mene je nestasica naterala da spustim na 0.5 i zahvaljujući tome sam i uspela da spustim inace ne.bih mozda jos.
Sve u svemu nadam se da nismo iz istog mesta hahahahaha
Sve u svemu nadam se da nismo iz istog mesta hahahahaha
I zapamti da je bolje ista nego nista!!! Znas dobro kako izgleda kriza i ne uzeti nista a u takvom stanju znaci i pola miligrama veruj mi koliko god da treba da se razvuce, razvuci samo da ne budes bez ičega.
Pa ne verujem da je neka opsta nestasica vec na lokalu ovde kod mene, desavalo se i pre da nestane na po par dana..najvise nedelju dana.
Nadam se da ce i sada tako jer meni recept vazi 7 dana, posle bih morao da ga obnovim ili trazim drugi.
Problem je sto ja ne idem cesto u apoteku pa nisam u toku, a sada pogotovo ne stizem zbog posla i tako...
Jednom je bio neki zastoj kao na granici, uvoz iz makedonije itd..pa smo trcali za Beograd jer tamo ima zaliha po pojedinim apotekama.
A inace mnogo se uzima ovde pa verovatno je zato i doslo do nestasice, mada ne bi trebalo tek tako da nestaje.
To se naruci pa stize za dan, dva najvise.
Znam pouzdano da se dnevno izda na stotine kutija a mesto je relativno malo, tako da je mozda i to razlog.
Pa sta cu drugo nego da podelim tu jednu tabletu na sto vise dana, jer je bitno da budem pokriven sa kolko tolko.
Ne bi bilo bas dobro da ostanem skroz prazan, najvise zbog posla...
A izguracu nekako, ako bas bude stani pani uhvaticu vikend kad sam slobodan da kontaktiram neku apoteku pa cu kolima ili busom da odem negde i uzmem.
A ovaj seljak nece od mene da dobije vise, pa makar ovi u apoteci ponistili neku kutiju.
Ako na primer pise 4 kutije a ja hocu da podignem samo dve, oni neka poniste one preostale dve briga me.
Jos mu ja ustupim sa - 50 posto ucesca sto pokriva moje zdravstveno, odnosno upola jeftinije.
Cinim nekom usluge, racunam isti nam je problem.. pa cemo da se pomognemo kad zatreba, kad ovaj se ponasa kao ona narkomancina sebicna koja gleda samo svoje dupe da pokrije.
Nisam vise u tom fazonu da se preganjam ni sa kim.
Ja jeste da pijem taj lek jer moram, ali sebe smatram ozbiljnim covekom koji gleda svoja posla i pokusava da vodi obican normalan zivot.
Hocu uvek da pomognem. ali kad me neko izneveri to je gotova prica za mene.. znaci takvom coveku vise ne bih poverio ni dve nacrtane ovce da mi pricuva.
Ovo mi je mozda i prilika da malo i ja smaknem dozu na dole..nece da skodi
Nadam se da ce i sada tako jer meni recept vazi 7 dana, posle bih morao da ga obnovim ili trazim drugi.
Problem je sto ja ne idem cesto u apoteku pa nisam u toku, a sada pogotovo ne stizem zbog posla i tako...
Jednom je bio neki zastoj kao na granici, uvoz iz makedonije itd..pa smo trcali za Beograd jer tamo ima zaliha po pojedinim apotekama.
A inace mnogo se uzima ovde pa verovatno je zato i doslo do nestasice, mada ne bi trebalo tek tako da nestaje.
To se naruci pa stize za dan, dva najvise.
Znam pouzdano da se dnevno izda na stotine kutija a mesto je relativno malo, tako da je mozda i to razlog.
Pa sta cu drugo nego da podelim tu jednu tabletu na sto vise dana, jer je bitno da budem pokriven sa kolko tolko.
Ne bi bilo bas dobro da ostanem skroz prazan, najvise zbog posla...
A izguracu nekako, ako bas bude stani pani uhvaticu vikend kad sam slobodan da kontaktiram neku apoteku pa cu kolima ili busom da odem negde i uzmem.
A ovaj seljak nece od mene da dobije vise, pa makar ovi u apoteci ponistili neku kutiju.
Ako na primer pise 4 kutije a ja hocu da podignem samo dve, oni neka poniste one preostale dve briga me.
Jos mu ja ustupim sa - 50 posto ucesca sto pokriva moje zdravstveno, odnosno upola jeftinije.
Cinim nekom usluge, racunam isti nam je problem.. pa cemo da se pomognemo kad zatreba, kad ovaj se ponasa kao ona narkomancina sebicna koja gleda samo svoje dupe da pokrije.
Nisam vise u tom fazonu da se preganjam ni sa kim.
Ja jeste da pijem taj lek jer moram, ali sebe smatram ozbiljnim covekom koji gleda svoja posla i pokusava da vodi obican normalan zivot.
Hocu uvek da pomognem. ali kad me neko izneveri to je gotova prica za mene.. znaci takvom coveku vise ne bih poverio ni dve nacrtane ovce da mi pricuva.
Ovo mi je mozda i prilika da malo i ja smaknem dozu na dole..nece da skodi

...
I.ja sam takva ziki, uglavnom za vecinu ljudi mada za neke imam ocito nepovratni kredit.....
Pa ziki ako tebi ne treba toliko kutija.zasto prosto ne kazes doktoru koliko uzimas i da ti spusti terapiju. Ili ako ne onda ti podigni koliko ti treba a ostatak nemoj ni dizati i cao. Ziki da znam odakle.si mozda.bih ti mogla pomoci jer kod nas su dolazili vise puta da dizu kad nije imalo u susednom vecem gradu. Ovde nema mnogo apoteka ali bup uzima mozda svega 15-ak ljudi koje ja znam, i obicno uvek ima da se podigne kazem osim kad su jednom nasrnuli mnogi iz susednih gradova da dizu ovde.. ali naravno nemoj nista javno da pises ovde odakle si mislila sam ako si blizu da ti ja proverim ovde ima li kod mene. Ako te to zanima ti napisi u pp
Inace ja sam se uveliko stabilizovala na 0.5 cak vise ne zurim ujutru da uzmem ono kao odmah nego mi je svejedno kad cu uzeti uopate nemam krizu NIKAD, ni preko dana ni uvece ni sutradan ujutru zaista neverovatno ja sam mislila da je ova doza 0.5 smesno mala ali boga mi izgleda da nije kada se na nju naviknes ona i lepse pokriva od vecih doza jer ti se ne zuri da uzmes novu i cini mi se da bih mogla opusteno i da ne uzmem ceo dan.
Plus pusim svega jednu ili dve cigare na dan iskreno i to mogu da popusim samo kad tek uzmem bup.
Pa ziki ako tebi ne treba toliko kutija.zasto prosto ne kazes doktoru koliko uzimas i da ti spusti terapiju. Ili ako ne onda ti podigni koliko ti treba a ostatak nemoj ni dizati i cao. Ziki da znam odakle.si mozda.bih ti mogla pomoci jer kod nas su dolazili vise puta da dizu kad nije imalo u susednom vecem gradu. Ovde nema mnogo apoteka ali bup uzima mozda svega 15-ak ljudi koje ja znam, i obicno uvek ima da se podigne kazem osim kad su jednom nasrnuli mnogi iz susednih gradova da dizu ovde.. ali naravno nemoj nista javno da pises ovde odakle si mislila sam ako si blizu da ti ja proverim ovde ima li kod mene. Ako te to zanima ti napisi u pp
Inace ja sam se uveliko stabilizovala na 0.5 cak vise ne zurim ujutru da uzmem ono kao odmah nego mi je svejedno kad cu uzeti uopate nemam krizu NIKAD, ni preko dana ni uvece ni sutradan ujutru zaista neverovatno ja sam mislila da je ova doza 0.5 smesno mala ali boga mi izgleda da nije kada se na nju naviknes ona i lepse pokriva od vecih doza jer ti se ne zuri da uzmes novu i cini mi se da bih mogla opusteno i da ne uzmem ceo dan.
Plus pusim svega jednu ili dve cigare na dan iskreno i to mogu da popusim samo kad tek uzmem bup.
Hvala ti Caty, dao sam jednom decku recept da uzme i meni posto je otisao negde na stranu, nije mi rekao gde..
Nadam se da ce u toku veceri da mi to donese.
Inace saznao sam i razloge zasto nema trenutno ovde itd.
Da ne pisem sada mnogo, ali kada nema u apotekama onda se pojavljuju neki drugi ilegalni nacini nabavke ..i to nekoga interesuje pa namerno stopiraju ovo..
Tu mislim na nadlezne.
Hvala ti u svakom slucaju.
Nadam se da ce u toku veceri da mi to donese.
Inace saznao sam i razloge zasto nema trenutno ovde itd.
Da ne pisem sada mnogo, ali kada nema u apotekama onda se pojavljuju neki drugi ilegalni nacini nabavke ..i to nekoga interesuje pa namerno stopiraju ovo..
Tu mislim na nadlezne.
Hvala ti u svakom slucaju.
...
Naopako ako to rade ali nista me ne bi zacudilo. Ja se nadam da ovde ima, do sad je imalo uvek. A cekam ovog decka da podigne u 11:15 vec sam usla u krizu uveliko!!! Malopre provalim da sam se skroz preznojila, a juce sam zevala ceo dan mrzelo me da pišem ali vec juce popodne sam se osećala kao da sam u krizi.
Treci dan ide nova doza od 1.25mg bupa,ali sinoc me spicila tolika kriza da je to nemoguce ne znam kako,jednostavno probudio sam se negde oko 2 ujutru sav mokar,toliko me stezalo u prsima hajde kontam gripa,kad me nakon 15tak minuta spuca neki nemir u nogama pa to je katastrofa samo sam se okreto do jutra i uzeo dozu oko 8 ujutru i tek nakon neki sat vremena sam bio malo bolje sad je ok.
E sad kako je to moguce,dali je to zbog toga sto sam zadnji 4-5dana poceo da uzmam bup normalno pod jezik(u predhodnim postovima sam pisao da sam ga 5 mjeseci zloupotrebljavao) ili je do doze,ali nisam ja sad toliko dugo na bupu nisam bio nikad na vecoj dozi od ta 2mg.Jednostavno neznam......
E sad kako je to moguce,dali je to zbog toga sto sam zadnji 4-5dana poceo da uzmam bup normalno pod jezik(u predhodnim postovima sam pisao da sam ga 5 mjeseci zloupotrebljavao) ili je do doze,ali nisam ja sad toliko dugo na bupu nisam bio nikad na vecoj dozi od ta 2mg.Jednostavno neznam......
Hope, kada si spustio dozu i na kojoj dozi si presao na normalno uzimanje?
Hope bup je totalno čudan isto je i mene juce uhvatila neka kriza mada ni približno losa kao jutros, a tek sam imala.da uzmem u 12h do tad sam se preznajala, nemir u nogama, malaksalost, fizicki uzasno lose.iskreno!!! A danas je deseti dan spuštanja na 0.5! Ako izuzmem jedan dan kad sam uzela 1mg. Pisala sam ti da kriza mora da stigne ja mislim da je to zato sto si jedan dan preskocio i sad te to stiglo, zalihe su presusile ii BAP! Ja sam isto uzeka ispred 12h i trk posle sat vremena tj sad osecam malo olaksanje mada ne mnogo isto su mi zalihe presusile i sad samo to sto uzmem iman u organizmu ma moracu dugo da ostanem na ovoj dozi da bih se stabilizovala. Sto se tice načina uzumanja nema to veze sto si počeo pod jezik ja mislim nego samo zato sto si jeran dan preskocio aj mi napisi opet kako si spustao tj koliko dana na kojoj dozi? Videces da prava borba pocinje ispod 1mg i tad vec svako spustanje mora da.bude vrlo malo i da traje dve nedelje, sad.isto valjalo bi da na svakoj dozi ostanes dve nedelje, bez zurbe da te ne bi stiglo kao i sad, dobro je da so izdrzao i da nisi posustao! Da nisi dodao ali odmah da ti kazem trudi se da ostanes na toj dozi ali ako bas bude neizdrzivo dodaj 0'25 ili tako neku mrvu mada ces videti onda da to ne znaci mnogo pa ces shvatiti da nema svrhe tako malo dodavati. Ja bih u takv situacijama prosto jedan dan uzela vise i od sutta nastavila po starom i cao i sad se ne libim da to uradim ali to moze jednom u sedam dana da se uradi a onda nastavi po starom. Ali opet ne kazem da je to ispravno i to svakako oduzuje ceo proces ali i olaksava. Jer ja sam recimo jedan dan povecala prosle nedelje i zboh toga moram duze da ostanem na 0.5 plus me je zbog toga evo opet stiglo spustanje i, kriza.. tako da ima to i svojih mana ali od coveka zavisi sta ce uraditi. Bolje je svakako da istrpis dva dana i posle.postaje opustenije dosta. Ako si od ponedeljka krenuo sa 1'25 odmah da znas da posle 3-4 dana postaje lose i to traje do nekog sestog dana ali je sve lakse ne.brini to ce sve da se stabilizuje do petka jer si ti u nedelju preskočio i to te najvise zajebalo.