Pa na forumu je jako malo ikustava u vezi skidanja sa supstitucije, tacnije samo 4! Ali nije ni nemoguce ni tako tesko kada resis i pripremis se na ono sto sledi. Neko je jak neko je slab, pa i ja sam slaba ali pokusavam nesto, bolje i to nego da uzimam 2mg kao nekad i da me.boli uvo sta ce biti sutra. Opet i.mala doza je bolja od toga pa sve i da ostanem na pola mg to.je daleko.bolje nego 2! Sigurno cu ovaj put ici sporije i sa manjim spustanjem, iskusila sam razne metode pa sam nesto iz toga i naučila.
Ja ad necu imati ali mislim da cu laganim i.sporim spustanjem izbeci neke vece krize, ali otom potom, o tome u nekom buducem vremenu. Ako tebi sada odgovara zoloft nastavi sa njim ali naravno razmisljaj i o tome u neko dogledno vreme. Sad je tek proslo mesec dana od skidanja i sigurno je bolje ostati na zoloftu neko vreme nego se vratiti na bup. Ali i to ce sve doći na svoje uskoro.
Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
-
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
nisam siguran da si u pravu povodom jak/slab - mišljenja sam da nitko na supstituciji, i ako je bila/bio, posle toliko masiranja, peripetija i umanjenog mišljenja o sebi zbog brojnih neuspjeha, nije više jak/a...
trebaju se brojne kockice tu posložit za potpuno skidanje, ne samo volja jedinke
trebaju se brojne kockice tu posložit za potpuno skidanje, ne samo volja jedinke
Caty, to je veliki uspjeh dje si sad. Ti si bas bila ubjedjena da nikad neces prestat vuci i da ces tako do kraja, i zaista to je trebalo dosta volje za ovo! Vidis da se sve moze. Sad trezvenije razmisljas , i sve je drugacije. Drzim palceve, i vjerujem u tebe!
Yas... Ja ne znam kako drugi ali ja za sebe kazem da sam slaba. Dok sam se spustala imala sam momenata kad sam bila prepuna samopouzdanja, mislila sam ih ja cu ovo prelako. Cudan je bup po nekoliko dana te digne u visine cak i prilikom spustanja, i onda te nekako slomi.sve tako u krug! A onda kad sam prestala , tek sam onda shvatila koliko je ON vladao , i mislio mjesto mene, pricao , radio. Sve je bup , pa je tesko vratiti se sebi.
Moja dr je misljenja da je najbolje zoloft uzimati godinu, i da tek poslije pola godine on postize svoje pravo dejstvo. Tako da je trenutni plan pola godine, ako mi bas bude bolje i osjetim potrebu i prije cu.
Mada meni je trenutno na njemu odlicno. Imam dva skolarca, ne znam dje cu prije i sve postizem sasvim smireno. Izlazim, druzim se , ma sve skroz kao nekad. Tako da ja nikakve lose strane njega jos ne vidim.
Eto drugari , dosta je od mene !
Yas... Ja ne znam kako drugi ali ja za sebe kazem da sam slaba. Dok sam se spustala imala sam momenata kad sam bila prepuna samopouzdanja, mislila sam ih ja cu ovo prelako. Cudan je bup po nekoliko dana te digne u visine cak i prilikom spustanja, i onda te nekako slomi.sve tako u krug! A onda kad sam prestala , tek sam onda shvatila koliko je ON vladao , i mislio mjesto mene, pricao , radio. Sve je bup , pa je tesko vratiti se sebi.
Moja dr je misljenja da je najbolje zoloft uzimati godinu, i da tek poslije pola godine on postize svoje pravo dejstvo. Tako da je trenutni plan pola godine, ako mi bas bude bolje i osjetim potrebu i prije cu.
Mada meni je trenutno na njemu odlicno. Imam dva skolarca, ne znam dje cu prije i sve postizem sasvim smireno. Izlazim, druzim se , ma sve skroz kao nekad. Tako da ja nikakve lose strane njega jos ne vidim.
Eto drugari , dosta je od mene !
Mene tek što su "nagovorili"
da se ne vraćam na metadonsku terapiju, na kojoj sam bio 13 godina, već razmišljam o skidanju sa Bupa, čitam ovu temu i čudim se.
Nepun mesec kako sam na Bupu, možda malo rano, a možda je baš sada dobar trenutak, sa meta sam se valja do sada skinuo, a na bup valjda još nisam navučen, i ne znam šta mi je činiti?
Sada sam na 6 mg Bupa dnevno.
Nisam celu ovu temu pročitao jer ima puno postova i za nju treba vremena, ali imam nameru, jer je jako korisna, i iz prve je ruke.
Recimo jedan od prvih postova mi je baš upao u oko. Zikijev post.
Posla sa psihijatrima sam imao i pre moje zavisnosti od heriona, manje više jedva da sam bio punoletan, dali su mi dijagnozu "neurotske crte ličnosti", "depresija" koja je takođe neorotskog tipa, i u to vreme "ataci ankcioznosti", što somatski što pshihički, i naravno antidepresive i anksiolitike i zbog toga proveo mesec dana na psihijatriji.
Posle sam se napravio pametan, i sve to "uspešno" lečio dopom, da bi naposletku prešao na met program, pa sam metadona na Bup.
Da nemam problema sa bezvoljnošću iliti depresijom, kostoboljom, povišenim pristiskom, mislim da bi sve dosta lakše rešio. Preduzetnik sam, mali, imam tri zapošljena i ja četvrti.
Imam strah da sada sve ne zajebem kada sam da kažem manje više uspešno migrirao sa metadona na bup.
I baš kako je naveo Ziki u postu, u međuvremenu, imam velikih problema sa kolenima, kičmom, što nema nikakve veze sa krizom već sa godinama starosti i kvalitetom života (45 god).
Dajle, kada bi sada imao slobodnog vremena i skunuo se sa bupa, odmah bi me čekali lekovi protiv bola kolena i kičme, pa onda veća doza antidepresiva i anksiolitika, i naravno lekovi za povišen krvni pritisak. I ko zna šta još, jer dosta dugo sam redovno pod opijatima i ne poznajem sebe tj. svoje telo.

Nepun mesec kako sam na Bupu, možda malo rano, a možda je baš sada dobar trenutak, sa meta sam se valja do sada skinuo, a na bup valjda još nisam navučen, i ne znam šta mi je činiti?
Sada sam na 6 mg Bupa dnevno.
Nisam celu ovu temu pročitao jer ima puno postova i za nju treba vremena, ali imam nameru, jer je jako korisna, i iz prve je ruke.
Recimo jedan od prvih postova mi je baš upao u oko. Zikijev post.
Posla sa psihijatrima sam imao i pre moje zavisnosti od heriona, manje više jedva da sam bio punoletan, dali su mi dijagnozu "neurotske crte ličnosti", "depresija" koja je takođe neorotskog tipa, i u to vreme "ataci ankcioznosti", što somatski što pshihički, i naravno antidepresive i anksiolitike i zbog toga proveo mesec dana na psihijatriji.
Posle sam se napravio pametan, i sve to "uspešno" lečio dopom, da bi naposletku prešao na met program, pa sam metadona na Bup.
Da nemam problema sa bezvoljnošću iliti depresijom, kostoboljom, povišenim pristiskom, mislim da bi sve dosta lakše rešio. Preduzetnik sam, mali, imam tri zapošljena i ja četvrti.
Imam strah da sada sve ne zajebem kada sam da kažem manje više uspešno migrirao sa metadona na bup.
I baš kako je naveo Ziki u postu, u međuvremenu, imam velikih problema sa kolenima, kičmom, što nema nikakve veze sa krizom već sa godinama starosti i kvalitetom života (45 god).
Dajle, kada bi sada imao slobodnog vremena i skunuo se sa bupa, odmah bi me čekali lekovi protiv bola kolena i kičme, pa onda veća doza antidepresiva i anksiolitika, i naravno lekovi za povišen krvni pritisak. I ko zna šta još, jer dosta dugo sam redovno pod opijatima i ne poznajem sebe tj. svoje telo.
Pozdrav,vec duze vremena pratim forum pa sam odlucio da podjelim s vama svoju pricu.Kako da pocnem a da nesto neizostavim,pa pocecu da neduljim ovako uzimao sam heroin 3 godine s malim prekidima nikad nisam bio na vecoj kolicini od pola grama,unazad 2 i po godine sam na terapiji,dvije godine sam uzimao heptanon i od 20.03.2017.sam presao na Suboxone naravno na nacin koji vec svi poznajete(sacekao 48 sati pa onda uzeo bup bilo je krize male ali uglavnom uspjesno sam se prebacio na bup).Posto sam citao vasa iskustva zamolio bi nekog da mi kaze kako da krenem s skidanjem s bupa hoculi imati poteskoce velike et odprilike uzimam bup 5 mjeseci i uzimam 2mg nisam nikad vecu dozu.Dali da krenem s smanjivanjem ili da idem odma na nulu molim vas dajte mi neke koristne savjete Hvala...
Marka na tvom mestu pre bih ostala na bupu jos neko vreme nego ga zamenila za.saku lekova. Nije ni bup bezopasan ali mozda ipak za sad bolja varijanta s obzirom na sve te bolove i godine bilo.bi ti jako tesko da radis posao i sve ali naravno mozes da probas kako ti je bez.bupa. inaj na umu da se on koristi i kao terapija protiv bolova ali u daleko manjim kolicinama.za početak mozes da krenes sa spustanjem doze da vidis kako to izgleda. Do 2mg bi trebalo da ide lagano! Nista te ne košta da smanjis mislim da ti toliko nije potrebno a vec si se skinuo sa metadona sto je najbitnije. Sada cu bas da pogledam taj zikijev post.
I ako resis da se skidas najpre moras ssmanjiti dozu postepeno evo ja sam na 0'75mg i opet ne bi imalo sanse da naglo prekinem na nulu a da nemam neku krizu.
I ako resis da se skidas najpre moras ssmanjiti dozu postepeno evo ja sam na 0'75mg i opet ne bi imalo sanse da naglo prekinem na nulu a da nemam neku krizu.
Ok Caty, tako otprilike i ja mislim.
Sa tim da ću pokušati narednih dana sa dozom od 4mg dnevno. Valjda nisam još toliko fizički navučen na bup da mi to ne bi krenulo za rukom. Psihički jesam sasvim sigurno, čim ja (skoro pa) jedva čekam da popijem bup a nisam u krizi, a sem dobre volje i smanjenje bolova u kolenima i leđima (koji nemaju ama nikakve veze sa krizom) ništa naročito ne dobijem. Dakle psiha kod mene još radi i svetan sam toga. Metadon sam dosta puta zaboravljao da popijem, pa sam morao da se vraćam kući po njega.
Metadon ima tu oštricu za razliku od bupa, na metu sam bio u plus fazi 4-5 sati po uzimanju a posle me stigne minus faza raspoloženja i bezvoljnosti da mi je dolazilo da sve oteram u tri lepe p.m. To je kod bupa dosta manje izraženo, i bolje što je tako.
A čudim se, pošto sam prešao dobar deo teme, i vidim da nije baš tako jednostavno skinuti se sa bupa možda bi sada neko od Vas rekao, eh da sam na tvom mestu, ja bih to ovako. To bih hteo da čujem ako ima još neko mišljenje.
I meni je metabolizam stvarno usporen, kod mene bup deluje tek za sat i po do dva, a obavezno pred uzimanje bupa dobro operem zube i desni sa električnom četkicom, ne pušim 15-ak minuta po uzimanju leka, i ne jedem/pijem sigurno do dva sata po uzimanju bupa.
Uglavnom javiću kao ide.
Sa tim da ću pokušati narednih dana sa dozom od 4mg dnevno. Valjda nisam još toliko fizički navučen na bup da mi to ne bi krenulo za rukom. Psihički jesam sasvim sigurno, čim ja (skoro pa) jedva čekam da popijem bup a nisam u krizi, a sem dobre volje i smanjenje bolova u kolenima i leđima (koji nemaju ama nikakve veze sa krizom) ništa naročito ne dobijem. Dakle psiha kod mene još radi i svetan sam toga. Metadon sam dosta puta zaboravljao da popijem, pa sam morao da se vraćam kući po njega.
Metadon ima tu oštricu za razliku od bupa, na metu sam bio u plus fazi 4-5 sati po uzimanju a posle me stigne minus faza raspoloženja i bezvoljnosti da mi je dolazilo da sve oteram u tri lepe p.m. To je kod bupa dosta manje izraženo, i bolje što je tako.
A čudim se, pošto sam prešao dobar deo teme, i vidim da nije baš tako jednostavno skinuti se sa bupa možda bi sada neko od Vas rekao, eh da sam na tvom mestu, ja bih to ovako. To bih hteo da čujem ako ima još neko mišljenje.
I meni je metabolizam stvarno usporen, kod mene bup deluje tek za sat i po do dva, a obavezno pred uzimanje bupa dobro operem zube i desni sa električnom četkicom, ne pušim 15-ak minuta po uzimanju leka, i ne jedem/pijem sigurno do dva sata po uzimanju bupa.
Uglavnom javiću kao ide.
Pa ti si dugo bio na.metadonu, sad bup mesec dana, kriza koja bi usledila ne bi bila samo od bupa, nego i od metadona! Mislim skinuo si se sa njega ali govorim o psihičkoj krizi. A na bup ne mozes da se navuces za.mesec dana ali kao sto rekoh stvar je i u metadonu.. zato bi kriza bila zajebana sigurno!
Slobodno uzmi prvo 4mg cak i dodaj jedan ako mislis da ti treba ali po ličnom iskustvu manje doze cak i lepše rade tj deluju nekako si vise svoj. E sad prvo vreme na bupu je sve bajno i sjajno i super ali vremenom na tako visokoj dozi pocne polako da te ubija u pojam, da se zatvaras u sebe, da te mrzi sve zivo , i to svakome pre ili kasnije pocne da se desava. Mislim da spustanje na 4mg neces ni osetiti! Mada savetuju da se doza spusta za 25% tebi je to 30-ak posto manje sto nije neka razlika, probaj sto da ne sigurna sam da ce ti biti ok. A javice se valjda jos neko sa svojim misljenjem
Buprenorfin dugo deluje i sporo se oslobadja zato nema sanse sa ti bude lose ni 72 sata a kamo li 24 nakon uzimanja e vec kad se spusti ispod 2mg postaje malo teze i dejstvo krace traje (naročito ispod 1mg).
Slobodno uzmi prvo 4mg cak i dodaj jedan ako mislis da ti treba ali po ličnom iskustvu manje doze cak i lepše rade tj deluju nekako si vise svoj. E sad prvo vreme na bupu je sve bajno i sjajno i super ali vremenom na tako visokoj dozi pocne polako da te ubija u pojam, da se zatvaras u sebe, da te mrzi sve zivo , i to svakome pre ili kasnije pocne da se desava. Mislim da spustanje na 4mg neces ni osetiti! Mada savetuju da se doza spusta za 25% tebi je to 30-ak posto manje sto nije neka razlika, probaj sto da ne sigurna sam da ce ti biti ok. A javice se valjda jos neko sa svojim misljenjem

Buprenorfin dugo deluje i sporo se oslobadja zato nema sanse sa ti bude lose ni 72 sata a kamo li 24 nakon uzimanja e vec kad se spusti ispod 2mg postaje malo teze i dejstvo krace traje (naročito ispod 1mg).
Mislim da se navedeno već dešava kod mene. Prvih dana sam hteo da se vratim na metadon, pa mi je onda jedno kratko vreme, oko sedam do deset dana, bilo Ok, pa sam sada prilično mrzovoljan, i već sam uzeo naravno neplanirano nešto što mi je ostalo od godišnjed odnora, kao da se malo saberem, i to vreme sam uglavnom u kući sam, i radim pasivne poslove (gledam filmove i TV), a sutra bih već trebao da počnem da radim. Baš me mrzi ali moram nekako.Caty wrote: Slobodno uzmi prvo 4mg cak i dodaj jedan ako mislis da ti treba ali po ličnom iskustvu manje doze cak i lepše rade tj deluju nekako si vise svoj. E sad prvo vreme na bupu je sve bajno i sjajno i super ali vremenom na tako visokoj dozi pocne polako da te ubija u pojam, da se zatvaras u sebe, da te mrzi sve zivo , i to svakome pre ili kasnije pocne da se desava.
Opet ponavljam, nisam siguran, možda je to moja karakterna osobina, možda i dejstvo bupa, a možda i jedno i drugo.

Ili je pak sve ovo malo prerano, ne znam ni sam više.

Upravo na to sam mislila i po meni toje bas dejstvo bupa ali dobra stvar je da se to menja na bolje sa smanjenjem doze, bar kod mene je tako. Moj muz uzima vise od mene i samo gleda tv, cuti, znaci uzasno me to nervira ali i sam je provalio da mu je bolje kad uzme manje! Kazem ti sto je doza veca to je veci taj kontraefekat! Probaj manje da uzmes moguce da ces prodisati i zivnuti! Znam da u takvom stanju svi pomisle da im je malo. , da treba da dodaju ali je bas naprotiv. Ja sam se najlepse osecala na 1mg pa i na 0.75 kad se priviknem. I da, u nekom momentu moze da se oseti smanjenje u vidu blage krize (umor) ali kad to prodje postane mnogo bolje zato vredi istrpeti dan dva. A i to se oseti tek posle 3-4-5 dana, sve zavisi. Ne znam dal si citao na početku teme da se pola doze bupa usvaja u roku od 24h a druga polovina polako sledeca dva dana, tako da u sebi imas zalihe prethodnih dana i nema sanse da ces osetiti spustanje, bup se prosto sam spusta tako da sve to ide lagano kao sto rekoh do 1-2mg a ispod vec malo teze. Sta god da odlučis mislim da te ništa ne košta da smanjis dozu, mesec dana je proslo, nadomestio si krizu od metadona i verujem da mozes da spustis cisto da vidis koja doza ti vise odgovara kad se vec sad tako smoreno osecas bez ikakve volje.