Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

yasujirozu

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by yasujirozu »

da, sporo napušta receptore jer je kataklizmički jak, ali je psiho-stabilizacija zeznuta i traje u pm - tu treba, i treba, i treba, vrjemena da se čovjek stabilizira bez da pomisli na njega (ad su štaka koja tijekom konzumacije, a zbog lišavanja kontraefekata bupa, postaju u biti zamjena za zamjenu; dakle, ak se u par mjeseci posle skidanja njih ne riješiš, bit ćeš u još goroj buli)...

jbg, surova istina, no, prvi korak je uvjek najteži...
Caty

Post by Caty »

Yasujirozu ja ad nisam nikad pila niti planiram jer se skidam na svoju ruku,kad bih isla kod dr sigurno bi mi prepisao nesto.. znaci bez ikakvih zamena! Kad kazem da hocu da budem strejt to znaci bez tableta, bilo kakvih na koje se navlaci.. ja kakva sam, opet bi mi trebale godine da se toga resim.
Ja sam treci dan na 0.75 osećam se odlicno kao i uvek na toj dozi, ona mi nilad nije bila problem vec ona sledeca (0.5) ali polako ka tome u nekom buducem vremenu :D
Totalno sam se okrenula nekim drugim normalnim stvarima i radnjama pa tako idem cesto napolje, setam, priroda, dete, drustvo, sve sto nema veze sa bupom i kućom! I super mi je zaista,.nemam nikavu potrebu da dodajem vise.
yasujirozu

Post by yasujirozu »

ma znam kak ti ne koristiš antidepresive, ovo je bio generalni osvrt... al da strahovito brzo postaju problemčina, tj kada počnu funkcionirat u mozgu a to je za ~2/3 sedmice, nema griješke - ima brdo stručnih, svima dostupnih tekstova, o hororima pacijenata koji se žele otarasit ad

poenta? poenta je kak ih treba što kraće koristit jer je bup jak, al bratesestro, ad prave toliku psihopatološku pometnju u uma (kemija ne seratonina, već funkcioniranja elektro-impulsa izmjeđu neurona i sinapsi), da je bolje ostat doživotno na bupu il mišomorom prožjetom uličnom dopu, nego godinama na zoloft et.al "ljekovima"
Ninocka

Post by Ninocka »

Da se razumijemo AD nema nikakav rad!! Nije to bup ako ne uzmes lose ti i kad ga uzmes banja ti, sve ti bude lijepi i krasno!!!Kad pocnes da ga pijes pocne da djeluje tek nakon 15 dana i to neosjetno...
Zato ga ne treba stavljat u isti kos sa drugim opijatima. Pricam iz iskystva i skidanje sa AD i bupa se ne moze poredit!!
Ja da ga nisam pocela piti ovo sve ne bi uspjela!
Sad, ako neko ima skroz cista posla u glavi i jak je, neka pokusa.
Moje misljenje je da poslije bupa je neophodan AD, i tog je misljenja i moj dr.
Ima li neko da se javi ko je cist od bupa, bez AD bez recidiva , mislilm da ne!! Voljela bih da se neko javi i pogura sve koji misle drugacije, jer nisam ja sad neko ko obozava da je u pravu, nego sam realna. I nemojte dozviliti da vam neko ko nema nikakvog iskustva sa AD ogadi isti!!
Bas sam nervozna vecetas pa slabo imam zivaca za praznu pricu tj nepotkovanu cinjenicama!!
Inace, gazim ja dan za danom, odmice ovo vrijeme i po prvi put se radijem sto prolaze dani, ko bi rekao?!
Jedva cekam da se jos neko skine pa da bude u istom sosu kao i ja, i da tako cakulamo.. Tamara pisiiii
Ninocka

Post by Ninocka »

yasujirozu wrote:ma znam kak ti ne koristiš antidepresive, ovo je bio generalni osvrt... al da strahovito brzo postaju problemčina, tj kada počnu funkcionirat u mozgu a to je za ~2/3 sedmice, nema griješke - ima brdo stručnih, svima dostupnih tekstova, o hororima pacijenata koji se žele otarasit ad

poenta? poenta je kak ih treba što kraće koristit jer je bup jak, al bratesestro, ad prave toliku psihopatološku pometnju u uma (kemija ne seratonina, već funkcioniranja elektro-impulsa izmjeđu neurona i sinapsi), da je bolje ostat doživotno na bupu il mišomorom prožjetom uličnom dopu, nego godinama na zoloft et.al "ljekovima"
E ovako!
Da ja tebe nesto zamolim, lijepa rijec i gvozdena vrata otvara !!
Nemoj vise nikad ovako nesto da pises!! Bolje bup cijeli zivot nego Ad !! Molim te, bas je nekako.. Nekako... Nema ni pravu rijec za to !!
Ja sam pila godinu i po! Zivot mi je spasio lagano sam ga prekinula isto ovako postepeno i to ne moze sa ovim da se poredi!!
6 godina nakon toga ni tableticu za spavanje nisam popila!!
Tako da molim te, nista ti ne kosta da mi ispunis zelju i vise ovako nesto ne pises!
yasujirozu

Post by yasujirozu »

hajde, hajde, nemoj se uznemiravat, pišemo o lijekovima ne djeci, no ok, neću više dirat antidepresive, a ti možda uklaviri da tvoj, začuđujuć izliv žuči i branjenje, ima veze s zoloftom i navučenošću na njega (čuj, nema rad :D pa ne zove se ad džabe; to što je drugačije od bupa, ne znači da ga nema, a jednako zapadaš u ravnodušno, vegetativno stanje...)

dobro, odista prestajem i što bi ishlapeli egomanijak aleister crowley rekao: do what thou wilt shall be the whole of the law
Last edited by yasujirozu on Thu Aug 24, 2017 3:11 am, edited 2 times in total.
yasujirozu

Post by yasujirozu »

nego, tko je beše ona forumska kolegica također iz cg koja je pronašla nekakav čudotvorni miks lijekova savjetom neke žene iz srbije, miks koji dok si rekel piksla, skida s bupa?
Caty

Post by Caty »

Jeste se javljala neka budvanka koja je bila kod neke zene iz Srbije cini mi se, koja skida narkomane, sa heroina, supstitucija..ali ta prica deluje totalno nerealno. Mislim mozda radi neki vid detoksa uz neke lekove ali ko ti garamtuje da ces posle ostati ok, niko naravno, mora covek malp i da se napati :P msda ja sd ne bih patila ako ne moram ali dobro.

Sto se tice ad ja zaista ne znam ovo sto pise yasujiorzu sigurno da ima smisla, tj nacin na koji deluje, naravno da se rad ne oseca pobogu nije to opijat, u ovoj situaciji skidanja sa opijata možda zaista pomaze i ne sumnjam da je tako, ali i to treba resavati cim prodje kriza, tj posle par meseci ako mene pitate. Ja sam gledala dosta snimaka na youtube ljudi koji su se skinuli sa bupa bez dodataka ikakvih ad i bilo cega znaci moguce je sigurno, a i ja cu nadam se svojim primerom dokazati. Ne mozes ninocka reci da je nemoguce skinuti se bez ad jer ne znas nisi.to iskusila. A to sta doktori pričaju...oni uvek prepisuju ad i sta vec treba,.jer im je to posao. Tamara se skinula sa bupa i nekih ad i cega sve odjednom je prekinula sa svim! Kad covek odluci ne treba mi nikakva tableta niti sta, samo volja! Ta depresija od bupa je neizostavna dok ne prodje kriza.

Meni ide super danas.je 4. dan na 0.75mg ovaj put cu ostati duze na toj dozi pa cu najpre smanjti na 0.66 pa 0.5. A ne odmah na 0.5!
Ninocka

Post by Ninocka »

Ja sam se i ogradila i rekla da bi voljela da se javi neko, i da kaze da je izvodljivo. Ili da npr evo Caty, uspije pa da imamo i takav primer.
Znam da je tesko jer sam na pocetku pila 4 tinu od 50 mg i to je nista. Optimalna doza je 100 mg. Pa kad sam krenula da se spustam i zoloft jos nije krenuo djelovati, cak ni mala doza, bila sam poprilicno u tackana, sjedim i posmatram.
Situacija se znatno promijenila kad je poceo djelovati i kad sam povecala dozu. Ihaa to je vec bilo drugacije.Isuvise je komplikovano maci se sa bupa,i bolje je piti AD i uraditi konkretno nesto nego zabrljati. Tako da ja znam kako je okusiti odsustvo bupa , bez AD. Ja nisam toliko jaka da bi to uspjela.
Nervira me generalno ta prica, jer je ista kao da ja krenem da vama pametujem o heroinu npr sa kojim nemam iskustva. Ali mi je neko rekao, pa sam nesto cula, pa nesto vidjela i sad ja kao imam nesto da kazem.
Opet kazem voljela bi da neko uspije jer bi to bilo odlicno da se bas nista ne uzima , pa ni AD u prebrodi se kriza.
Miguce da sam ja preslaba.. Zaista mislim tako. Slusam vas i sve poprilicno lako djeluje ja bih krace dosta od vecine na bupu, i pored AD imam velikih borbi sa sobom!
Slaba sam...
yasujirozu

Post by yasujirozu »

piči ti kak ti odgovara i dok ti odgovara, no je srž mog postovanja bila da se ne zadržiš predugo na zoloftu - napravit ćeš sebi gore sranje od onog s kog si se željela maknut

iskoristi kao prijelaz, i bjež od toga
Locked