Skinuli se sa dopa i suboxona - naša ispovijest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
Anonimna86
Posts: 5
Joined: Tue Mar 22, 2016 9:27 am

Skinuli se sa dopa i suboxona - naša ispovijest

Post by Anonimna86 »

Pozdrav svima,

želim s vama podijeliti našu ispovijest, dečko i ja.... na dopu 3 godine, na suboxonu 7 godina....sub smo ušmrkavali i nabavljali na crno, bez posjeta doktoru, ljekaru....stvorili smo si život i sada želimo dijete i odlučili smo reći dosta!!!!!!!!!!!!!!! Bili smo svaki na 8mg sub-a dnevno, pokušali se skinuti prije toga milijun puta....opet se vratili na to sranje zbog psihičkih kriza više nego fizičkih. Tješili smo se i zavaravali sami sebe da možemo stati kad god želimo sve dok se nismo suočili s istinom i sami sebi rekli da smo ovisni i da to neće biti tako lako i da nam to sranje uništava živote i prije nego se ne skinemo ne možemo ići na dijete.

I jesmo se....uspjeli smo uz pakao, ali jesmo. Prvo što smo napravili jest da smo zamrzili to toliko jako da poslije fizičkih kriza nismo ni pomislili na sub. Čak kad smo bili na kavi kod frenda koji nam ga inače rješavao i ponudio nas sa 2 crte koje su bile ispred nas na stolu - odbili smo.

Skidanje: godinu dana smo postepeno smanjivali količinu i pratili kako nam tijeli reagira....po mjesec il dva 1 mg manje dnevno i tako smo zadnji mjesec došli na to da smo zajedno trošili 4 mg tjedno, znači nas dvoje 4 mg - svaki po 2 mg tjedno....to je bio najteži dio...ušmrkavali smo toliko male crte kao vlasi samo da prođe ona jeza iako smo već osjećali fizičku krizu...onda smo uzeli zadnju karticu i to je bilo to...kad smo sve potrošili rekli smo nećemo više, iako smo imali suba sa svih strana dostupnog i jeftinog. Prvi dan - pakao, drugi dan - pakao pakla - treći dan nismo mogli ustati iz kreveta i tada smo uzeli svaki po 100mg tramala i po 10mg normabela što nam je potpuno otklonilo fizičku krizu, četvrti dan - isto 100mg tramala i 10mg normabela - peti dan smanjili na pola - 50mg tramala i 10mg normabela - šesti dan isto tako i sedmi dan samo normabel bez spavanja. Uz to puno kretanja, rad, rad i samo rad, vjera, ohrabrivali jedan drugoga, na pameti nam je bilo samo to da to radimo svojeg budućeg djeteta i naše budućnosti, pili smo jako puno vode i magnezija, jeli voće....i uspjeli smo. Čisti smo i ne pomišljamo na to da uzmemo više to smeće, tu i tamo popušimo joint uz crno vino! Osjećamo se kao da smo se ponovno rodili, vratili su nam se osjećaji, plačemo na reklame, kad se nešto lijepo dogodi nekome do koga nam je stalo sretniji smo nego ta osoba.

Ne mogu reći da nam je skidanje trajalo tjedan dana...NE!!!!! Skidanje nam je trajalo GODINU dana i drugačije ne ide. Uz postepeno smanjivanje, iako je najteže doći ispod 1mg, ali mozgu treba godina dana da se polako oslobodi tog otrova, budite sami sebi psihijatar - prije nego krenete zamrzite to sranje, zamrzite ga iz dna duše!!!!

Prije par dana, došao nam frend i ostavio karticu - neka se nađe za kroz vikend - bacili smo sve u wc školjku!!!

Može se ljudi, može, neću lagati da postoji bezbolno skidanje su suba - to je laž i svatko tko kaže suprotno sere da bolje nemože srat! Psiha radi čuda, nađite razlog zašto se hoćete skinut, ak sebe ne volite dovoljno, postoji netko do koga vam je stalo i napravite to radi njega/nje!!!

Pozdrav svima i sretno, iskreno od srca sretno!!!!!!
whisper
Posts: 2
Joined: Tue Mar 22, 2016 4:20 pm

Re: Skinuli se sa dopa i suboxona - naša ispovijest

Post by whisper »

Dušo moja sve je to lljepo čuti,ali polazite opet prema opasnom putu zablude tj.ovisnosti!
Čovjek je strejt samo kad mu netreba ništa drugo osim jela i vode! Zašto?
Jer osoba koja jednom razvije bolest adikcije(ovisnosti) živi sa njom ceo život!
Znači ako mi hočemo da budemo čisti nesmemo unositi u sebe nikakvih psihoaktivnih substanci,pa značilo to koji joint ili čašu vina.Pitanje nije dali če se desiti recediv,več kad če se desiti.To znači da se moramo iz dana u dan boriti za našu odluku i to ceo život.Zato se nesmemo obmanivati ili opuštati bilo čime osim zdravih prirodnih osečaja koji dolaze iz duše.
Svakako hoču da kažem da,SKINUTI SE JE LAKO ali tek posle nas čeka ogromno posla sa samim sobom,ako hočemo ostati čisti.Naučiti se opuštati bez ičega.kao i rešavati probleme ili neugodne situacije sasvim trezni bez dodatnih amortizera.
Ali svakako vam želim puno uspeha na vašem putu i to da ste se odlučili napraviti prvi korak čestitam.
Anonimna86
Posts: 5
Joined: Tue Mar 22, 2016 9:27 am

Re: Skinuli se sa dopa i suboxona - naša ispovijest

Post by Anonimna86 »

Evo upravo saznala da sam trudna tako da i kavu mičemo iz života.... a nismo popili i popušili pa ima oko 3 tjedna (cigarete ne pušimo), preokupirani i prezamoreni poslom zaspimo...tako da...evo, imala sam potrebu podijeliti ovo s vama, da nekoga ohrabrim ili barem dam trunku nade...znam koliko je nama to bilo potrebno u tih godinu dana postepenog skidanja....iskreno, ne vjerujem da bismo uspjeli da se zajedno nismo pigali po podu i urlali od bola i tješili jedan drugoga....to može razumjeti samo onaj tko to prolazi i pretpostavljam, samo pretpostavljam da nam je zbog toga možda bilo mrvicu lakše!

pozdrav svima!!
cica glisa
Posts: 34
Joined: Thu Aug 12, 2010 5:49 pm

Re: Skinuli se sa dopa i suboxona - naša ispovijest

Post by cica glisa »

Jos kad bi oterali iz zivota i te tipuse sto dolaze i ostavljaju neke stvari.
Anonimna86
Posts: 5
Joined: Tue Mar 22, 2016 9:27 am

Re: Skinuli se sa dopa i suboxona - naša ispovijest

Post by Anonimna86 »

selimo u drugi grad....počinjemo ispočetka, bez ikoga poznatoga!!!! To nam je jedini spas!!

nadam se da sam nekome pomogla svojim postom, ako ikome treba podrška slobodno se javi u privatnoj poruci

pozdrav svima i sretno!
Post Reply