-Prvo pa HEROIN-

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

dzankoza
Posts: 106
Joined: Thu Dec 09, 2010 1:16 am

Re: -Prvo pa HEROIN-

Post by dzankoza »

Samo napred zivot bez heroina je mnogo bolji. Puno srece.... :D
lutalica
Posts: 64
Joined: Fri Feb 21, 2014 9:24 pm
Location: split

Re: -Prvo pa HEROIN-

Post by lutalica »

jutro svima,ako vas ima.kako prolazi kod vas jutro,ja se evo spremam popiti terapiju,da malo zivnem,sad sam u teskoj depri i pitam se koja je svrha icega?kad popijem mrvu se dignem,al na kraju isto.eto zanimame kako ste vi,nadam se bolje nego ja.
Kriza,agonija zivih mrtvaca!
junkyuduši
Posts: 2
Joined: Sun Jan 18, 2015 7:14 pm

Re: -Prvo pa HEROIN-

Post by junkyuduši »

jebeš pajdo samo vutra !
User avatar
nepopravljiv
Posts: 402
Joined: Fri Apr 08, 2011 4:48 pm
Location: CRNA GORA

Re: -Prvo pa HEROIN-

Post by nepopravljiv »

fuck vutra daj slatko :bear:
lutalica
Posts: 64
Joined: Fri Feb 21, 2014 9:24 pm
Location: split

Re: -Prvo pa HEROIN-

Post by lutalica »

Slazem se,ja nikad nisam volila vutru.to nije moja droga :D dop ,je sve,koliko ga mrzim toliko ga volim,jednostavno mi je u krvi,i ne znam sta vise da napravim,zadnjih par dana sam uzimala svaki dan po stoju,preko terapije i nikako da ga osjetim.danas nisam,samo terapiju i osjecam se odvratno.nisam imala para,prija isto,pitale na ler nije dao i nista,cjelo vrijeme na forum,kisa pada cili dan,grozno se osjecam,kad uzmem i kad ne.e vidim izlaz.dok sam te dvi ipo god. Bila cista,nista mi bolje nije bilo,muka mi je bilo od normalnih ljudi,fuj.ne mogu u nicem da se nadjem.osim kad sam oko djece,ona su mi sva radost,a ja moram da se rvem sa vragom,i na njeg da trosim energiju,pa uzeo mi je deceniju,jel mu to malo?
Kriza,agonija zivih mrtvaca!
User avatar
sanela
Posts: 4002
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: -Prvo pa HEROIN-

Post by sanela »

lutalica wrote:Slazem se,ja nikad nisam volila vutru.to nije moja droga :D dop ,je sve,koliko ga mrzim toliko ga volim,jednostavno mi je u krvi,i ne znam sta vise da napravim,zadnjih par dana sam uzimala svaki dan po stoju,preko terapije i nikako da ga osjetim.danas nisam,samo terapiju i osjecam se odvratno.nisam imala para,prija isto,pitale na ler nije dao i nista,cjelo vrijeme na forum,kisa pada cili dan,grozno se osjecam,kad uzmem i kad ne.e vidim izlaz.dok sam te dvi ipo god. Bila cista,nista mi bolje nije bilo,muka mi je bilo od normalnih ljudi,fuj.ne mogu u nicem da se nadjem.osim kad sam oko djece,ona su mi sva radost,a ja moram da se rvem sa vragom,i na njeg da trosim energiju,pa uzeo mi je deceniju,jel mu to malo?
Lutalice, vrag mi ne da mira, moram da ti napišem par riječi, džaba...
Kažeš da ti je heoin i krvi i da se pucaš preko terapije? Koja je onda svrha terapije? Lijek sam po sebi ne pomaže, biti samo čist i čekati da se samo od sebe nešto promijeni i da te sunce obasja - opet, ni od toga nema ništa... Do kad se misliš zavaravati da se "liječiš" i da si na "terapiji" kad samo preživljavaš svaki dan?
Kažeš da su ti djeca jedina radost bila djeca kad si bila čista. Hej, i ti si njihova radost kad si čista, a vjeruj da si i da ćeš im biti velika tuga drogirana ili zakucana terapijom da ne znaš gdje si. Ako sama u sebi nemaš snage da se počneš vaditi iz govana, onda nađi snagu u njima. Kakvu majku oni zaslužuju? Kakva im majka ti možeš biti čista? Vrijedi li se potruditi i izboriti s vlastitim demonima?
I ne zaboravi jednu vrlo važnu činjenicu da djeca uče o životu po modelu odrasle osobe. Kakav si im ti primjer? Želiš li da tvoja djeca odrastaju u uvjerenju da je "normalno" biti na "terapiji". biti bezvoljan, biti pogubljen, davati novac za instant zadovoljstvo u vidu praška?
Biti na "terapiji" nije dovoljno. Potražiti pomoć terapeuta koji će te motivisati da se trzneš i počneš mijenjati svoj život - ne samo zbog tebe, nego zbog tvoje djece - je jedina prava terapija. Hoće li biti lako? Neće. Hoće li ti promjena života vratiti osmjeh na lice i učiniti tvoju djecu ponosnom na tebe jednog dana - sigurna sam da hoće.
I samo da znaš, ni u jednom dijelu ovog što sam napisala i što sam pomislila nema nimalo osude, jer znam da je teško. Samo vjerujem da i ti tvoja djeca zaslužujete bolje, a za bolje se valja boriti.
Sretno!
lutalica
Posts: 64
Joined: Fri Feb 21, 2014 9:24 pm
Location: split

Re: -Prvo pa HEROIN-

Post by lutalica »

Hvala ti sanela na podrsci,napisala sam ti jako dug post,all kad ga krenuh poslati nestade,to mi se drugi put desava,i sad mi se ne da ponovo,ovo sa terapeutom,je odlican savjet,o kojem sam i sama mislila,moram se raspitati kad odem u centar na kontrolu da me upute ako znaju,jer ja pojma nemam kako to ide,evo ako neko zna nek mi da savjet,sigurna sam da bi mi to pomoglo vise nego ista .hvala ti sto ti je na odredjen nacin stalo do mene. :D
Kriza,agonija zivih mrtvaca!
lutalica
Posts: 64
Joined: Fri Feb 21, 2014 9:24 pm
Location: split

Re: -Prvo pa HEROIN-

Post by lutalica »

Pozz.evo me nakon skoro godinu dana .pratim redovito ali neda mi se pisat.Jos uvjek sam na visokoj terapiji.20 hepti dnevno.Dop ne uzimam.ne drzzim se sa ekipom.prosli tjedan sam krenila kod psihologa.Sto sam dugo i zelila.Nadam se da ce mi kako tako pomoci.I zelim se rjesiti hepta .ali ne znam kako.nadam se da ce krenuti na bolje.Eto pozdrav svim supatnicima i tebi Sanela. ;)
Kriza,agonija zivih mrtvaca!
User avatar
Nicolo b
Posts: 71
Joined: Wed Aug 20, 2014 5:20 pm

Re: -Prvo pa HEROIN-

Post by Nicolo b »

Malo ne spavam,malo kopkam po forumu pa Lutalice citam i tvoju ispovest u ove sitne sate...Popricaj jos jednom sama sa sobom da li si spremna da ostavis terapiju? Ceka te mali pakao pun praznina,depresije i ostalih gluposti....Najgore i najopasnije je kada se ocisti covek,pododje psihicki,fizicki,uglavnom stabilizuje se malo i finansiski i onda puca sam od sebe i ajde posle ko zna koliko vremena da se uradi samo malo,jedanput,lepo je vreme,nemam obaveza,niko nece da zna a roba te radi kao prvi put,sve je savrseno(a i dosta si trpela).....Sutra malo sjebana,pregura se dan,nastavlja se straight zivot,obaveze svakodnevne,sve ok....Probudis se jedan dan na levu nogu,neko ti napravi sranje neko,ti nista kriva ispastas..U besu trazis izgovor da i ti imas dusu i da mozes i ti malo nekad za sebe nesto da ucinis...Lomis se dal da odes na semu ili na drugi nacin ugodis sebi...Kao se mislis dok razmisljas gde je diler i dal ima onu istu vrhunsku robu....Naravno kod dilera si uradjena ali bolje je bilo prosli put iako se kune da je ista roba,prebiras dzepove za jos jednu lutku i dan gubi kontrolu....
Naravno ovo se ne odnosi na tebe,tako sam se barem ja navratio ko zna koliko puta,kada mislis da si jak,da si cist,da samo jedanput jos cisto bezveze a i mnogi tada padnu....Nikako ne pristaj da menjas tvoju terapiju za subotex(buprenorfin)...Opet ces biti u istom problemu sa skidanjem...Jedino sto na bupu je covek malo bistrije glave,nema rad nikakav(u pocetku malo,prvi mesec) ali nikako ti ne preporucujem da se prebacujes na tu terapiju(ako ti je to opcija uopste).Uglavnom sa toga se retko ko skinuo.....A dobro razmisli,imas mnogo toga da izgubis na sta si spremna....Naravno niko ne planira ostatak zivota provesti na terapijama ali mora covek boti spreman na zivot bez icega...Imas ovde na forumu brdo prica i ispovesti,ja ti samo mogu dati savet da tu terapiju ne menjas za buprenorfinsku,posto vidim da lekari predlazu i tu opciju,tu se vracas na pocetak.plus bup je cudan sam po sebi i neistrazen a zadrzava se u organizmu mesecima.....Tako da ti zelim puno srece za koju god opciju da se odlucis ili sama sebe preslisas pa odlucis da lagano pocnes polako da smanjujes nedeljno doze...Puno srece..
PROTECT ME FROM WHAT I WANT !!
lutalica
Posts: 64
Joined: Fri Feb 21, 2014 9:24 pm
Location: split

Re: -Prvo pa HEROIN-

Post by lutalica »

Nicolo b. Prije svega hvala ti na ovako opsirnom odgovoru da tako kazem.i hvala sto citas.Al nikako da nastavim pisati.Vjerovao ti meni ili ne bas onoga sto si opisao se bojim ako se skinem.jer sam takva.Moj psihijatar me uporno "tjera" da idem na Sub.Sto necu ni u ludilu.Probala sam i nikako mi ne odgovara.Izuzetno sam razdrazljiva.agresivna i sl. Ostacu na metadonu do daljnjeg.Pomazu mi dosta razgovori sa psihologicom.Vidjecemo.Citam ja ovdi ispovisti vec par god.U kojoj si ti fazi i jel ima tvoja ispovjest tu?hvala i javi se slobodno.
Kriza,agonija zivih mrtvaca!
Post Reply