Da li je ovo moguce ?!

Ovo je forum za osobe koje žele prestati piti ili koje su prestale piti i žele prodiskutovati o problemima s kojima se suočavaju prilikom održavanja apstinencije. Ovdje možete saznati informacije o programima i metodama liječenja alkoholizma

Moderator: sanela

pike1
Posts: 2
Joined: Tue Jan 29, 2013 11:08 am

Re: Da li je ovo moguce ?!

Post by pike1 »

ee sto se tice alkohola tu bi mogao da pricam najmanje 3 dana ali i to je malo, sve sto mi je doneo alkohol su vrlo ruzni trenutci... vise puta izgubljen zivot u pitanju je saobracaj i to ne samo moj nego i saputnika, sudovi, zatvori.. itd.. itd.. A poticem iz dobre porodice, fine, dobrostojece ali sve to pokvari jedna osoba koja krene krivim putem. I samo da naglasim ja nisam od onih alkoholicara koji svakodnevno padaju u nesve st od pica, NE ja naravno pijem svakodnevno ali to nisu velike kolicine ali kad se olesim to je obavezno neko sranje.
User avatar
ziki
Posts: 1029
Joined: Thu Nov 03, 2011 11:29 am
Location: Motherland-SRB

Re: Da li je ovo moguce ?!

Post by ziki »

Alkoholicari su obicno po kafanama i ispred prodavnica a ne za racunarom na internetu. Alkoholicari retko kucaju na tastaturi, obicno ih jedva razumes i kad pricaju i uglavnom su umokreni i uneredjeni.
Nije tebi nista.
...
User avatar
ziki
Posts: 1029
Joined: Thu Nov 03, 2011 11:29 am
Location: Motherland-SRB

Re: Da li je ovo moguce ?!

Post by ziki »

Imam komsiku frizerku, ujutru mora da se naloce da bi mogla da radi drhte joj ruke, nekom ce da odsece uvo.
U radnji ima wc koji je samo za nju, nije za musterije. I onda svremena na vreme ode tamo a unutra arsenal alkohola, i potegne da bi mogla da radi. Ovako kad je covek pogleda dobro izgleda, sve ok ko je ne zna a ujutru ko je vidi kad ustane i pre nego sto se nasminka stvarno ruzna slika, slicno kao i na heroinu...raspadanje.
...
User avatar
bojanol
Posts: 2268
Joined: Sat Jan 20, 2007 11:16 am
Location: V O J V O D I N A
Contact:

Re: Da li je ovo moguce ?!

Post by bojanol »

Grozan je alkohol. Probaj da odeš do nekog lekara.
Ja sam pio preko 20 godina, svaki dan, a sad sam strejt vec 3 meseca.
Valjda mi se zgadilo.
User avatar
sanela
Posts: 4002
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: Da li je ovo moguce ?!

Post by sanela »

bojanol wrote: sad sam strejt vec 3 meseca.
.
Super.. =D>
Nacionale
Posts: 26
Joined: Sat Oct 22, 2011 11:37 pm

Re: Da li je ovo moguce ?!

Post by Nacionale »

Kad sam kod kuće ili na poslu, nemam uopšte potrebu za alkoholom, ali kad izađem, obavezno pijem. I to samo pivo, žestinu sam ranije (rakiju), mada sam to u poslednje vreme izbacila. Kad pijem, popijem u proseku od tri do šest, sedam piva, u zavisnosti od toga koliko se zadržavam u kafiću ili sa ekipom već negde...
User avatar
W.White29
Posts: 78
Joined: Fri Sep 28, 2012 2:49 pm
Location: RS

Re: Da li je ovo moguce ?!

Post by W.White29 »

Drasticno sam smanjio alkohol,u zadnjih mjesec i po ponekad uleti i to jedno pivo za vece i na tome prekidam.Prije sam bas pio i to uglavnom zestu(vlahovac,rakija,votka,itd)pivom sam se druzio uglavnom ljeti .Radnim danima se manje pilo,al opet rijetko se preskakalo tek kad sam poceo s benzosima to sam smanjio vikendima sam se znao oduvati,Boce-bocice :drinkers: su inace uvijek prisutne u mojoj kuci stari cuga svakodnevno valjda sam od njega to i pokupio pa mi i nije nikad bilo cudno zacugati u kuci,il`se dobro nahajcati pred izlazak il` katkad obican odlazak na pice.
Alkohol je previse drustveno prihvatljiv kod nas,on je dio folklora tako da i ne cudi sto se puno cuga
zagrepcanka
Posts: 85
Joined: Fri Mar 16, 2012 1:16 am
Location: Zagreb

Re: Da li je ovo moguce ?!

Post by zagrepcanka »

Nacionale wrote:Kad sam kod kuće ili na poslu,....
jesi to ti seve? :lol:
ljudi ce vam oprostiti sve,osim istine....
IWantToLiveCleanNo2
Posts: 15
Joined: Mon Dec 05, 2011 12:16 am

Re: Da li je ovo moguce ?!

Post by IWantToLiveCleanNo2 »

Ja vise ne mogu da podnesem alkohol. Dok sam bila mlađa bio mi je kao fazon da se napijemo i izađemo, iako sam imala primer u kući šta alkohol radi od čovjeka.

Kako sam starija sve manje i manje konzumiram, uopšte me ne privlači. Popijem čašu vina kad je neko slavlje, samo da nazdravim i vratim se na sok. :drinkers:

Za Novu Godinu sam danima planirala kako ću se ja izuti od alkohola jer je 2012. bila grozna godina i valja je onesvješten ispratiti (kakva logika :roll: :roll: ) i pila sam cijelu noć ali sam se istovremeno u glavi borila protiv alkohola jer ne trpim kad nemam kontrolu nad sobom. I tu vidjeh da nema smisla, samo se trujem bzvz.

Još malo da cigarete batalim i čista sam ko suza. :-D
User avatar
nanii
Posts: 558
Joined: Wed Jan 26, 2011 11:24 pm

Re: Da li je ovo moguce ?!

Post by nanii »

IWantToLiveCleanNo2 wrote:Za Novu Godinu sam danima planirala kako ću se ja izuti od alkohola jer je 2012. bila grozna godina i valja je onesvješten ispratiti (kakva logika :roll: :roll: ) i pila sam cijelu noć ali sam se istovremeno u glavi borila protiv alkohola jer ne trpim kad nemam kontrolu nad sobom. I tu vidjeh da nema smisla, samo se trujem bzvz.
Koja logika fakat :D
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
Post Reply