Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.
ivica wrote:
Najobičnija psihijatrija na koju odeš s uputnicom od doktora opće prakse. Inače traje 2 mjeseca poput boravka u bolnici, nakon 2 mjeseca je produžiš itd...
Ništa obavezno, nemaju nikakav program posebit ali zato tamo radi taj doktor koji je kako sam već napisao...
Prihijatrijska ustanova na rabu,kompleks koji ima 9 velikih odjela, šetalište, igralište i sve zaokruženo ogradom od 2 metra,zelenom, pod nadzorom hladnog oka kamere.
U rijeci kao i u zagrebu u sklopu bolnice imaš i mali odjel zatvorenog tipa di rade taj detoks. A praksa je da se đanki spusti na prihvatljivu dozu i zatim odma odvede na rab i nastavi bit na th i spuštat i spuštat i spuštat ili ostat na ljekovima pa izać vanka nebitno.
Po meni odlazak ne detoks je nepotrebam jer je to malo stresno. Bolje je na rab odma. Bit tamo 4 mjeseca i ako nisi na hepovima polako spuštaš subove i sve oke.
Ja kada sam bio tamo: Trebao sam ponit sa sobon nekih 200tinjak heptanona jer na rabu nisu imali hepove nego suboteks dakle lijek koji služi isključivo za odvikavanje od hepa od otrova. Došao sam popodne u ludaru. U razgovoru sa dežurnom sestrom koja je odma došla sam rekao da bi mi eventualno oko 2 ujutro trebalo 5-6 hepova jer da mi se neda da me kriza budi. Reko je oke i dobio sam tih 5-6 hepova koje nisam ni popio nego ubacio u rukav od pidžame i to slučajno a poslije mi je sinulo šta bi sa tim mogao. Slijedeći dan dođe Dr zudenigo i dogovori se sa tobom kako ćeš spuštat te hepove prije prelaska na sub i ode za svojim poslom a tebe prepusti tehničarima i pacijentima.
Ja sam bio bez prebijene pare pa sam štekao hepove ujutro nebi popio sve nego samo par komada jer sam to dilao prejeftino jednom liku jer su mi trebale cigarete što me zajebalo jer sam 3-4 puta pao u nesvijest jer mi je jako pao tlak zbog drugih tableta koje sam morao pit ali je meni to bilo prejako pa me obaralo pa sam hodao kao zombi 15 dana po dugačkom hodniku zatvorenog prijemnog odjela broj 7 da bi tek poslije 15 dnevne muke izašao na odjel broj 8 di su pomiješani ptsp ,alko i narkomani. Odjel 8 nas je brojao 13 narkomana i svi ostali na odjelu pacijenti su na moje blagu čuđenje bili toletantni spram ovisnika i tamo sam upoznao najkvalitetnije ljude koje za svog života nisam uspio srest. Bila je idila, ali bilo je i puno gorkih trenutaka i melankolije i sna. Ja sam je prošao i izišao svojevoljno , no prije toga sam sam sebi uspio spustit dozu i zadnjih 10tak dana spavao kako tako ali BEZ opijata. Kad sam otišao ća, na trajektu grad rijeka kojoj sam se približavao je bila nekako bistrija kao i cijeli svijet oko mene. Ja sam se ponovo rodio i bio kao malo dijete puno želje za ponovnim otkrivanjem svijeta. Znatiželjan a štaću di sam kakav sam.
Eto što je psihijatrija, bar meni bila ovaj zadnji put . Jesam malo sam se raspisao mislio sam obrisat post ali eto baš neću.
Zato mi se ne sviđa rab...jer ljudi rade šta hoće sa terapijom,piju,ne piju, mjenjaju je, sub za hep, hep za sub, nije bitno...kako mi frend kaže,pa odi odmori malo,to ti je hotel !!! ja ću pomalo, 4mg suboxona nije puno, ok, nije ni malo s obzirom na vremenski period...ali idem na detox prvo definitivno.Dobila sam antidepresiv koji sada moram početi piti tako da serotonini prorade prije nego dođem na odjel. ja sam ful optimista ovaj put...nemojte me bacat u bedaru,...znam da neće bit lako,ali uz ovu moju konjsku volju koju imam sada mislim da ću uspjet.a onda lagano normala, zanimacije, hobiji, i ogromna želja da postanem majka jednoga dana,želim bebača više nego išta na ovome svijetu,koje će se roditi ZDRAVO !!! to mi je najviši cilj,i velika motivacija za skinut fucking 4 mg. MOGU JA TOOOOO
Uf bogati neš ti nisam ni znao 4 mg ma to je prva liga. Ja sam mislio da mlatiš kudikamo više. ma daj toš izgurat sa jednom uputnicom mada bi ti ja preporučio da ostaneš 3 mjeseca. 2 mj. za skidanje i 1 za oporavak i onda neka ti neko sredi da ideš u neku komunu MORAŠ TO, sve moje preporuke su za to.
A što se tiče kemijanja i mutljanja sa tabletama to sam morao jer mi je doktor forsirao da kada izađem sa psihijatrije trebam biti na 2mg a i 2 mg je bila zadnja doza prije ukidanja što meni nije nikako odgovaralo. Moš mislit. Probaj moraš probat ga nagovorit da ti daje po 1mg tj pola male. Moraš jer tako neš osjetit muku.
HonkyTonky wrote:Zato mi se ne sviđa rab...jer ljudi rade šta hoće sa terapijom,piju,ne piju, mjenjaju je, sub za hep, hep za sub, nije bitno...kako mi frend kaže,pa odi odmori malo,to ti je hotel !!! ja ću pomalo, 4mg suboxona nije puno, ok, nije ni malo s obzirom na vremenski period...ali idem na detox prvo definitivno.Dobila sam antidepresiv koji sada moram početi piti tako da serotonini prorade prije nego dođem na odjel. ja sam ful optimista ovaj put...nemojte me bacat u bedaru,...znam da neće bit lako,ali uz ovu moju konjsku volju koju imam sada mislim da ću uspjet.a onda lagano normala, zanimacije, hobiji, i ogromna želja da postanem majka jednoga dana,želim bebača više nego išta na ovome svijetu,koje će se roditi ZDRAVO !!! to mi je najviši cilj,i velika motivacija za skinut fucking 4 mg. MOGU JA TOOOOO
A što umjesto na psihijatriju ne odeš u neku komunu? Kod vas je to barem okej uređeno, ne plaćate, a imaju dobar program...
Izolacija sama po sebi baš i ne pomaže mnogo, bez obzira na volju. Iskoristi tu volju koju imaš i kombiniraj je s pravom stručnom pomoći i podrškom za promjenu načina življenja. Ili ovo što ti Ivica napisa.
I naravno da možeš....
sanela wrote:
A što umjesto na psihijatriju ne odeš u neku komunu? Kod vas je to barem okej uređeno, ne plaćate, a imaju dobar program...
2009-te godine , ženska kuća zajednice "susret" za razliku od muške kuće, točnije prihvatnog centra nema terapiju opijatima, nema skidanja suboteksom i hepom po malo kao u muškoj kući . Samo antidepresivi i sedativi. E viš to je bilo 2009-te mada ja sumnjam da se šta promijenilo do sada. Ako će u susret neka ide odma poslije raba. Ej odma.
Druga je vjerska tu moš doć ka oš moš otić ka oš. Ne moraš papirologijat ne moraš ništa osim samo nazvat ja bi uša i to je sve.
svi su me provalili da za komunu nisam zagrizla niti ne pomišljam.možda krivo razmišljam, ali ne pijem ni antidepresive ni nikakve sedative,ok,- mali normabel od 5 -i to uredno po jedan , kad me tamo zakašetaju s tabletama ,mojih 4 mg. cu lako skinut. psiha mi je odavno ok, imala sam 100 prilika i za uzet hepove opet, sused mi dila, ja sam to sve odjebala...znam da neće bit lako, detox- mjesec dana ( rab po potrebi koliko vremena treba,treba..) Vjerske komune me živciraju jako,bila i okrenula se, a šta se tiće susreta-mislim da su odlični,...ali ne razmišljam za sada o njoj. otom-potom.