EMOCIJA JEDNOG TRENUTKA

Ovo je mjesto na kojem možete slobodno otvoriti svoju dušu i podijeliti svoje emocije s nama.

Moderator: sanela

majka NS

Re: EMOCIJA JEDNOG TRENUTKA

Post by majka NS »

dete svemira wrote:Ono nad cim sam bila nemocna su bili zubi,hemoroidi i evo sad nesanica.
Drago "dete svemira"
samo da Te pozdravim, poželim ti svako dobro i sreću...
Da li si uspela da saznaš, da je nedavno stupila na snagu Izmena Zakona o zdrav.osiguranju... koja se odnosi na pregled i lečenje bolesti usta i zuba - BESPLATNO, u državnim ordinacijama, za nezaposlene i one čija primanja po članu por.domaćinsta (kad živiš s nekim ko radi...) ne prelaze 17.1OO.- din. /po članu (ovo je prosek za januar).
Ako znaš, i imaš mogućnosti da odeš do čika "zube", ako nije daleko, pokušaj ponešto sanirati i popraviti... Do sada bez 1.000.- / 1.500.. din. po zubu - minimum, nisi smeo ni da odeš i otvoriš usta na zubarskoj stolici...
Ovisnicima - znam da ti to više nisi :) - da hrabro koračaš i praviš korake (držim ti fige da istraješ i traješ), propadnu dosta zubi. Trudnoća isto odradi svoje, bebac uzima iz organizma majke sve što treba za formiranje... pa i tu odlaze zubi trudnicama - majkama. Posle porodjaja - dojenje...
Ako si zainteresovana za ove besplatne usluge, napiši, reći ću ti šta ti treba - da ostvariš svoja prava :) Ovo je novo, pa mnogi ljudi još ne znaju...
Puno te pozdravljam, i svaku sreću Ti želim
Last edited by majka NS on Thu Feb 16, 2012 9:37 pm, edited 1 time in total.
majka NS

Post by majka NS »

dete svemira wrote:Osecam se ko ruzno pace.
Nemoj tako, to je trenutno samo... A PREDIVAN CRNI LABUD, a svi drugi mislili da je "ružno pače" :) ...
Pozdrav,
dete svemira

Post by dete svemira »

Hvala za informaciju.
Oko zuba-nije problem u novcu vec u umnjaku koji mora da se radi sa anestezijom jer ide operacija-a ja AJME nisam luda da radim bilo sta bez anestezije. :D :D
To prvo popravljanje zuba sam radila u Subotici i sad ide drugo-vise se ni zubi ne rade na kavlitet od 5 godina-vec svake 2,3 ajde duso kod zubara :(((

Za sad-JA HRABRA MOCNA I SNAZNA ZENA-NECE<NECE kod zubara :D :D ali kad budem isla,vikacu vam za pomoc oko informacija.

Ali ste me zbilja oraspolozili sa samom informacijom da su skotovi napokon nesto uradili za ljude koji nemaju novac...
A mozda mi ipak mozete reci sta znate,da mogu ja da prenesem ljudima kojima bi to pomoglo.Da,ipak,ako mozete,molim vas. :)
Ima jedan film koji se zove ,,salji dalje,,
Volim kad znam nesto sto moze nekome da pomogne.

Eto,tako...Hvala na javljanju...
Veliko kuckanje,mahanje repom i zagrljaj od mene-nas 3
Misli koje misliš
su život koji živiš.
majka NS

Post by majka NS »

dete svemira wrote:Ali ste me zbilja oraspolozili sa samom informacijom da su .... napokon nesto uradili za ljude koji nemaju novac...
A mozda mi ipak mozete reci sta znate,da mogu ja da prenesem ljudima kojima bi to pomoglo.Da,ipak,ako mozete,molim vas.
Ima jedan film koji se zove ,,salji dalje,,
Volim kad znam nesto sto moze nekome da pomogne.
Upravo sam Ti poslala pp, sa detaljnim objašnjenjem, slobodno podatke prosledi svima kojima je potrebno, u tome i jeste viličina...
Besplatne stomatološke usluge se odnose na lečenje, popravku, vadjenje, snimanje (kako cele vilice, tako i na one male snimke - pojedinačnog zuba, i više puta ako zatreba...), operacija (najeftiniju bi platili cca 2.500.- din.,... pa tako do cca 6.000.- din.), skidanje kamenca, čišćenje kanala.......
Jedino protetika ne spada u ove usluge.
Potvrda se izdaje za:
- ako je neko u porodici zaposlen, primanja po članu, ne mogu da prelaze 17.136.- din. (prosek za januar),
- ako je neko zaposlen i živi sam, njegova primanja ne mogu da prelaze cca 23.000.- din.

Ovo nije sve, od novina koje se u zdravstvu pripremaju, biće toga još, teška su vremena i realno - teško je ostvarivo dosta toga...
Nešto što će uskoro zaživeti, trebalo bi od trećeg meseca, to je zamena ovih naših kartončića zdravstvenih, na koje se lepe markice... Imaćemo (kao što je to u HR već par godina, i u još nekim zemljama okruženja) - zdravstvenu knjižicu u obliku i izgledu kao kartice za bankomat. Sa njom će biti mnogo lakše pacijentima što-šta.. Više neće morati da se visi po redovima u čekaonicama, naročito oni hronični bolesnici ili bolesnici sa dugotrajnom terapijom - moći će, kad ne mogu da dodju, kad je ovakav kijamet kao sada, da nazovu svog Dr. koji ih vodi, telefon, on ukuca u svoj komp. produženje leka ili novi lek, klikne - obavite i završite razgovor... i Vi pravac apoteka. Tamo vam provuku karticu i vide koji lek vam se izdaje... Ovo je isto novo. Započeće eksperimentalno - za početak sa mislim Valjevom, jer je jedino tamo sve kompjuterski povezano i baze podataka su uradjene... tako da pomaka će biti, polako, ali ide na bolje..

dete svemira wrote:Eto,tako...Hvala na javljanju...
Veliko kuckanje,mahanje repom i zagrljaj od mene-nas 3
hehe, Hvala Ti za ovo...
Veliki zagrljaj i tebi, vama troma, sa sve onim repićem koji maše :smt006
Svaku sreću Ti želim...
dete svemira

Post by dete svemira »

Sad cu sve ovo da prepisem pa da prosledim.
HVALA puno na trudu i brzom odgovoru.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

Juce sam se iz srca smejala.

Pitam ja moju majku-reci mi,jer znas,sta su to kontrakcije?
Kaze ona:
Boze,pa otvori google pa trazi,a imas i Vukajliju pa trazi.

E,reko,neka si mi rekla.

Kaze ona:mene pitas kad beba napuni bar dve i po do tri godine.Sta me sad pitas to?Otkud ja znam.

Umalo nisam pala sa stolice od smeha...

Godinama smo je brat i ja zezali-sto ne moze da bude ko svaka prosecna majka.Ja kazem,ih da nam je Mladenac ovih 9 meseci bio tu,mislim da bi provristao od nas dve...
A sa sdruge strane,on je bio ziva enciklopedija,kontam da bi mozda i znao da mi kaze sta su kontrakcije :D :D :D

I na tome je ostalo-da izguglam ili da procitam na Wikipediji ili Vujakliji
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

Napisala bratu pismo za rođendan.Poslala.

ako je živ,možda pročita.Ako ne-ja se osećam lepo.
Uhvatila me neka blaga tuga,a reko,sad ću ja pero,pljuni pa kreni...Baš lepo se osećam sad...
Volim ta pisma..
Eto,tako...

Idem da legnem,možda uspem na neku čaroliju da zaspim...
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

E,sad sam malko uplasena od porodjaja.Samo malko.

Ne projektujem u glavi,ok sam sa sobom,bebus je ok-dobro smo,ali me sad malo strah od fizickog bola.I to je ok.

Prosla sam svasta i ovo je jedan od tih nekih bolova koje cu proci i sve ce biti ok.Ali-i dalje me je strah.
Mali,mali strah.

Onako-ko glista-mala glista koja puzi polako,polako...
Da,ne volim stvari koje tako na sitno prcuckaju.
Kao i temperatura.Nikad nisam imala problem sa 40 temperaturom.Jbg-bolesna sam i kraj.Ali kad je 37,2 ja se raspadam.

Tako sad i ovo.Da me bas razbija strah,pa da nesto radim sa njim.A ovako-on postoji-vidim ga,osetim i to je to.Ne mogu nista sa njim.

Pif...

Idem da legnem.Sad ide ubedjivanje sebe da JA TREBAM da spavam.
To ludilo i dalje traje.

Eto...toliko od mene za sad...
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Dan-u kojem sam bila jako besna.

Post by dete svemira »

Odlazak kod ginekologa.Ucenici na praksi-sta vec.Moja doktorica objasni zasto tabletomani ne smeju u trudnoci da piju lekove.
Ja precutim.Opet.Jesam popila te lekove-ali zar treba ceo grad da mi bruji iza ledja-to je ona...Jos klinci me gledaju-kao ccc
Trazum test za hepatitis,neda mi.Kaze za 2 nedelje svakako radim.Stanem na crtu,mora da mi da uput.Uspem da je ubedim i lepo joj objasnim.Ok.Mrzi je da napise jos jedan uput,pa spoji higijenski sa brisem itd sa hepatitisom.Kaze,ako te budu vratili ,dodji po uput.Pitam je-jer trebam da zakazem i da cekam opet 2h.Pogleda me i cuti.Ja-VISE NEMA LJUBAV I PRIHVATANJE.UDAVICU JE GOLIM RUKAMA.Brojim do 1000-i 10001 molitva ne pomaze.
Prepise mi opet neke lekove-i tu pucam skroz.Pitam je koja je cena-kaze oko 500din.
I ja joj lepo kazem da sve recepte imam kuci i da to njeno prozivanje za tabletomaniju i lekove stoji kod mene na polici i da necu vise da sakupljam recepte.
Izvadi ona rezultate krvi-kaze-malokrvna si-mozes svaki dan da popijes po jednu casu kupinovog vina.Na to se nadoveze da se ne hranim zdravo,da jasno ona vidi po nalazima koliko sam ja brizna buduca majka,moze ona da zamisli mene itd....Pricam o doktorici koja zna o apstinenciji,SVEMU-od samog pocetka trudnoce.
7 meseci me zena izuva iz cipela.7 meseci me zivu sahranjuje i podjebava AMA DOSTA.Zene ce mi doci glave zadnjih dana.Sve neke SUDINICE oko mene :( :( :( :(
Jebalo te i vino,i lekovi za 57dinara na ulici i svi tvoji recepti.NEMA PROGRAM,nema ljubav,nema apsolutno nista.Da je davim i da mi ne bude zao.Da je bacim sa sprata i da joj napravim venac od belih ruza.
3 meseca mi kutija lekova stoji na polici.Jedan jebeni lek nisam popila,ni za glavu,ni za bolove,nizasta.Ona ce da me njaka i pomera...Odlepila sam...
Moze da se desi SAD da se porodim,a ona-IMA KADE.Gde bre zenska glavo ima kade?!
Ja pukla skroz.
Izadjem i pocinjem da placem.Kazu ljudi,zene,sajtovi-HORMONI.Q hormoni.Tu nema H od hormona.Apsolutno ludilo i ne prihvatanje.
Kaze mi moja psihologicarka-znas-da si debela ugojena sosa i da imas stomak do zuba,bila bi drustveno prihvatljiva trudnica.Ovako-cak ni to ne mozes da budes.Odma si neuhranjena.

Sve u svemu,odlazim da predam neki papir majci,onda me ona saceka.Necu da pricam sa njom,necu da joj izbacujem svoje smece iz duse i glave-ona lupa vratima-ja ovakva,ovakva.Ne ljutim se na nju-zabrinuta je,ima strahove-razumem je.Nemam jednu losu emociju i jezivo me boli sto je ljuta-ali okrecem se i odlazim-tek tu mi se place-ali osecam da moram da je zastitim od sebe i svojih grubih reci-ovo je 1-5 toga sta je danas tamo bilo i do kojih reci je doslo.Sutra je krajnje testiranje,to cekamo vec 6 meseci-s tim sto sam se ja smirila-jednostavno sam nemocna-a ona-izgleda da ce biti tek kad se bebus rodi.Doduse-i ja cu biti mirna tek kad se on rodi po pitanju njega.Sad je jednostavno iscekivanje i njega i rezultata ...broje se dani.Ja i dalje mislim da sam je sacuvala,ona misli da sta god-sam trebala da joj kazem.

Secam se jedne price gde su roditelji insistirali na ,,istini ,, i onda je covek rekao:to je proslost.Da li da kazem istinu-i da ih povredim?
Nije rekao istinu.
Meni je to DIVNA stvar-sto se tice bliznjih-koliko to da ne moram ODMAH da izbacim-smece,a drugo-da jednostavno pustim da se stvari slegnu i onda lagano-tek po koja recenica da se saopsti.

Danas je bio dan -ne izlazi iz kuce.
Kraj dana je-ziva sam,cista i nadam se zdrava.NIsam nikoga udavila,opet-zao mi je majke.

Zao mi je i sto sam konstantno umorna i sto ne mogu da uzivam u ovim trenucima kad osetim tacno gde su bebusu noge,gde glava-osecam mu pokrete...I divan je osecaj kad sam ok,odmorna i kad to mogu.Ali-dobar deo dana,nedelje nisam...toga mi je jako zao...sve ovo ce proci i nikad se nece ponoviti...Samo sad sam trudna,samo sad osecam kako lupa-i jako me nervira sto sam dopustila da me doktori,sve zivo oko mene poremeti-svaki put....Zao mi je sto nisam znala drugacije-ali opet-zahvalna sam na tome sto imam.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
dete svemira

Post by dete svemira »

Ludilo zvano doktorica je proslo.
Ja ok.Danas prve kontrakcije.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
Post Reply