pozdrav svima, eto i mene... novi sam na forumu i tek sam se sad registrovao iako posjecujem forum i citam ispovijesti vec duze vrijeme. nisam mogao da izdrzim, a da ne ispricam i svoju pricu.. pa da pocnem..
imam 21 godinu i u ovoj prici sam evo peta godina... poticem iz da se kaze normalne familije gdje niko ni ne pusi cigare, al moja luda glava mi je dosta promijenila zivot.. uzimao sam sve droge i evo da pocnem od pocetka kako je sve bilo... pocelo je sve s mojim odlaskom u inostranstvo da bih zavrsio srednju skolu i naucio jezik. igrom slucaja, maler ili sudbina, vecina drustva iz skole je konzumirala raznorazne supstance i tako dodjoh i ja u situaciju da probam travu.. vecinu i ne odradi ili los kvalitet ili ne znam ni ja sta vec, mene je prvi put to toliko ubilo da sam se smijao pa nekih 4 sata bez prestanka i tako ja kazem, paf... ovo je za mene i gdje ce nesto bolje od ovoga. od tada sam je koristio bez preuvelicavanja bukvalno svaki dan sve do dan danas.. ona je da kazem tu konstantna dok se ostale droge smjenjuju po potrebi.. nakon odredjenog vremena dodjem u situaciju da probam i kokain koji mi se nesto nije svidio sto ne znaci da sam odbio ikad kad mi je bilo ponudjeno ali nisam imao problem nikad sa njim.. uzimao sam ga s vremena na vrijeme u zavisnosti od finansijske situacije.. probam i eksere i njih pocnem da uzimam povremeno, probam i spid i njega uzimam cesce jer mi nije bilo skupo, a odrzavao budnim dosta, rasprica me, pijem i alkohol naravno uz to sve ovo vrijeme veoma cesto, to zaboravih da kazem. interesantno je da nisam imao nikakav strah od droga, jer mi je posle svake nove droge za mene tada u meni nesto govorilo "i to je to? ma nije to nista strasno, ziv sam i zdrav sam...", sto me je samo tjeralo dalje ludujem i avetam sa drustvom iz skole medju kojima je bilo i muskaraca i djevojaka.. posle nekih godinu i po' dana uzimanja svakodnevno svega i svacega ja se uplasim po prvi put za svoje zdravlje, uhvati me neka tuga i govorim sebi "sta to radim? moras da prekines" i jos sam bio mlad i sve mi je to bilo previse za mene.. i tako se ja vratim u rodnu zemlju gdje ja nastavljam i dalje po starom.. vratio se 10 kila laksi, blijed kao krpa, crni krugovi oko ociju, ali me nista nije dovoljno potreslo da ja kazem konacno stop! nastavim ja tako po starom, uvlacim nove ljude u pricu, znate i sami kako to ide. "kolega" za ove stvari nije falilo.. nakon negdje 3 godine od pocetka uzimanja, dolazi i provaljivanje od ukucana.. nisam ucio, niti studirao, niti ista drugo radio osim klosarenja od ujutro do uvece, cimanja za zavrsavanje, drogiranja... morali su vise shvatiti.. od tada moji su u haosu, bezbroj doktora, psihologa, neuropsihijatara ili kako vec nije nista uspjelo da promijeni.. ja samo klimam glavom i nastavim po svome.. odlazak u beograd na detoksikacije, jedva nagovorim moje da ne idem u drajzerovu jer mi je izgledalo sve to ocajno i nisam htio nego ih ubijedim da mogu sam.. kod vorobieva na zemunu isto.. jednostavno roditeljima nije bilo ni na kraj pameti da njima moze to da se desava i da ne duzim.. sve to prodje kao da nista nije ni bilo, ja i dalje nastavljam.. trava konstantna, druge droge se samo smjenjuju u zavisnosti od situacija, para, itd.. probam i slicicu, to zaboravih da vam kazem, samo sam je jedom probao, jer nije bilo sansi da nesto ima a da ne probam.. ocekivao sam sto bi se reklo "zmajevi da lete oko mene", ali samo se sjecam da me uhvatilo znojenje, smijeh, raspricao se i jedno lijepo iskustvo.. e sad, od ovih poznatijih droga probah sve, ali ne i heroin.. ostade samo on... 8) kad kazem poznatijih, mislim na pecurke koje nisam uzimao i mozda jos nesto ako ima.. koliko brzo pisem ne mogu da se sjetim svih detalja pa zaboravim po nesto.. kao npr da sam od provaljivanja od ovih doktora uvijek bio pod terapijom raznoraznih ljekova koje sam pio zbog mojih, a i nastavljao po starom kao da ih nije ni bilo.. kolika je ta zelja u meni prisutna, umjesto da ih pijem, mrvim ih i vucem na nos ne bi li mi se sta desilo sa glavom, samo da se ne pitam sa njom.. i tako ja odlucim se da probam heroin, zavrsi se prvi put jedan komad i meni nista specijalno iskustvo.. od svega ocekivanog iz prica, mene samo svrab i zelja da ispusim steku cigara za sat vremena.. malo se raspricao ali isti djavo kao da sam popio tabletu za smirenje, spusti mi se pritisak i to je to.. znaci, nije mi se toliko svidjelo, ali mene i dalje nesto vuce da ja koristim dop koji me na neki nacin opcinjavao sam po sebi.. mocno zvuci, daj da se manem rolanja i mrvljenja i djavola, elegantno povucem i to je to.. posle jednog dana, ja opet zavrsim da probam da provalim rad, ovog puta tri komada.. i meni opet isto.. i vidim o cemu se tu otprilike radi.. ni napravim ja tu pauzicu od nekih mjesec dana, nastavim sa ostalim, rekoh probao sam ok. sta je bilo, bilo je i nije to to.. da bih ja opet posle svega uzimao jos 5-6 puta i svaki put isto... ne svidja mi se toliko, ali ja i dalje imam neku zelju da se sibam od dopa.. (ne kazem da je los, ali nisam ni bio fasciniran radom).. mijenjao sam i dilere da ne bude da mi daju cokolino i kad god uzmem opet isto.. e sad, uz sve to roditelji, testovi, doktori, tablete svakakve, mene provale jos sigurno 5 puta da sam koristio svasta dok nisu poceli da mi pale testove svake nedelje i prijete lijecenjem u raznoraznim centrima gdje se ostaje i po dvije godine.. da bih to izbjegao ja se odricem trave koja ostaje u mokraci (kod mene oko 3 mjeseca), ja se opredijelim za dop koji izlazi posle 3 dana i na svakom testu u nedelju ja sam kao suza cist a uzimam ga sada dva puta nedeljno... zaboravih da kazem da mi se postepeno koriscenje heroina postajalo ucestalije malo po malo, mic po mic, dok ne dodjoh da u danima kad ne smijem da ga uzimam nego cekam da se iscistim, ja ludim! pijem tablete, pijem alkohol po cijeli dan, samo da se nesto desi sa glavom.. poenta je da ja znam da moram da prekinem kad tad, ali mi se nikako to ne radi sad, nego odlazem i sve govorim mogu ja to.. znam da nisam zaglibio sa heroinom toliko, citajuci neke od vasih ispovijesti i znam da sam za sada samo na nos i povremeno, ja i dalje ne mogu da prestanem da mislim na njega i na sve droge generalno... jednostavno sam navikao da vodim zivot narkomancine i tako mi je kako mi je.. imao sam i probleme sa policijom, to zaboravih da kazem, lose iskustvo bas.. sve u svemu, ne znam ni sam jesam li sta preskocio, ako vas sta zanima pitajte, ako se sjetim cega dodacu.. ima tu svakakvih anegdota, trenutno sto me povuklo da otvorim temu i da se registrujem je to sto sam se uradio sad i ja polako shvatam da sam vrlo blizu prelaska u sto bi se reklo pakao... imam djevojku tri godine i nju sam uvukao u pricu, malo po malo, trava, trava, kokain, pa sad dop.. necu i nju da upropastim, a ja opet ne mogu bez drogiranja pored svih losih stvari koje su mi se desile u zivotu, price sa doktorima, situacije u porodici, uh.. ne znam vise ni sam, ali opet ce mi doci inspiracija pa cu detaljnije ispricati sve sta imam.. ali ovako u grubo sam predstavio neku moju situaciju i imao sam potrebu za tim, da podijelim svoje iskustvo sa vama.. sitacija trenutna je znaci, tablete, dop u pocetku nedelje, ciscenje pred kraj nedelje, test, i opet jovo na novo... i naravno alkohol uz sve to.. kao sto i sama tema kaze, mislim da sam jos na vrijeme da se lakse iscupam iz svega ovoga nego sto bi to moglo biti ako gusce zaglibim.. za sada pozdrav svima pa vam pisem ponovo sledecom prilikom..
Jos sam na vrijeme
Moderator: sanela
Re: Jos sam na vrijeme
batice, lupi neki enter, ako za boga znadeš
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
Hej na vrijeme, jesi ti Crnogorac?
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
slažem se.........ivica wrote:Kako naslov kaze "Jos si na vreme"
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
CG je u pitanju
sjutra pada test, nisam nista cinio osim rakije pa vidjecemo sjutra sta ce biti... nadam se, nista!

Pitanje je koliko si ti svestan toga sto radis a rekao bih da si malo svestan jer normalno nebi to radio.Gadno je kada se na pocetku igras vikendaskih filmova i kao sve to kontrolises onda odjednom padne mrak i sledece sto je budis se jedno jutro sa organizmom starca od 80 godina nedaj boze zarazen hepatitisom c koji je pecat ovisnosti o heroinu.Jako se tesko vratiti u normalu iz tog stanja.Mnogi unapred izgube borbu i predaju se.Probleme koje u zivotu imas mozes resiti pomocu nekog ko zna kroz sta prolazis.Kvalitetna psihoterapija,Anonimni narkomani,Komune,Porodica sve u zavisnosti sta ima uticaj na tebe.Niko ne kaze da je lako krenuti u borbu sa ovisnosti ali je pobeda moguca sa maksimalnim ulaganjem sebe.Naravno za to ti je potrebna svest o tome kako mozes da zavrsis i prvenstveno volja da zivis cist.Jer ne propadas samo ti vec svi oko tebe koji te vole.Ovde mozes pitati ljude kako su zavrsili sa tom ljubavi prema drogi.Ja sam recimo probudio se jedno jutro lud kao struja sa dijagnozom poremecene licnosti od svakojakih psihoaktivnih supstanci koje su mi sluzile da bi prosirio svoje vidike.Na drogi sam osecao sirenje percepcije i mogao svakojake stvari.Naravno to je bilo samo u mojoj glavi a u stvarnosti sam bio jadna narkomancina od pedeset i kusur kilograma sa tripom da sam veci od drugih i pametniji sa kojim su se na ulici posprdavali.Ja jos nisam upoznao nekog ko je pomocu narkomanije postao pametniji i bolji covek.Hocu da kazem da trebas imati jak razlog i volju zbog cega zelis da se lecis jer ovo sto ti radis je tesko pacenje.Ne znam koliko imas godina ali vremenom ce ti biti jos teze.Niko nije dobro zavrsio ko god je usao u ljubav sa drogom pogotovo heroinom.Nemoj lagati sebe nos,igla sve je to isto sranje s tim sto igla donosi rizik od zaraznih bolesti kojih imas ceo spektar kao na vasaru ludila.Neko je ovde rekao davno i to sam zapamtio da se karta za zombilend izdaje u samo jednom pravcu pa pre nego sto stignes do saltera razmisli dobro.Dobrodosao i pisi.Veliki pozdrav.
Nemoj se brate furat na staž !!! to je najgora patetika koju đanki stavlja ispred sebe. Staž je laž! Što će ti staž u "zemlji zombija" kako kaže boban. Nakon nekog vremena se taj famozni staž navodi samo kao izgovor... i predstavlja se kao glavni argument , glavno oružje protiv skidanja, zapravo protiv sebe.drug wrote: imam 21 godinu i u ovoj prici sam evo peta godina...
Nešto kao "navučen sam 10 godina,neznam drugačije, ili počeo sam jako rano još sa 12-13 godina pa mi je dopanje procvjetalo skupa sa mnom valjda neznam ni ja zašto volim dop itd itd..."
Psihofolozofija, tj. malo soli:
Droga je jako nezanimljiva stvar. U zemljama na balkanu je danas najaktualnija glupost tipa turbo folk i party.
Ako si van tog kruga onda budi i van onoga što taj krug prezire. Izgradi treću osobu.Taj krug ne voli narkomane. Zato budi drugačiji!!
ignorance is bliss!