Buprenorfin

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
User avatar
Missy
Posts: 88
Joined: Fri Jan 27, 2012 4:02 pm
Location: Capital city in state of fallen

Buprenorfin

Post by Missy »

I gde ja sad da pisem,kad zakljucase buprenorfin?!
@ sagy
Vidi druze,ne znam da li si ti bio na subu ili bas buprenorfinu,jer ima razlike,ali ipak da't pitam.. Kad sam pocela pricu sa bupom,dobila sam dozu koju mi je dr postepeno povecavao dok nije dosao do neke koja navodno,tj.,trebalo bi da meni bude odgovarajuca. I bila je..neko vreme. Sad sam u situaciji da mi je malo. Ne tripujem,kad se dodam bude ok,ali problem je sto se dodam onim predvidjenim za naredne dane,pa kad dodju ti dani..kuku-lele! A vise mi nece dizati,boga nema,jer vec imam najjacu terapiju od svih koji su na odrzavanju.
Kakva su tvoja iskustva,sta mi je ciniti..? Ne svidja mi se ni malo ta pojava,jer onda ne vidim svrhu svega.. Sta,jel treba citav zivot da povecavam miligrazu po malo dok ne budem jela tablu 8ca dnevno? A o spustanju jos ne razmisljam,jer ne da sam rovita,nego sam iza ove prividne snage i samopouzdanja,uzasno krhka i uplasena!
Pozzz...
Mudar covek ne kaze sve sto misli..ali misli sve sto kaze!
Sagy
Posts: 150
Joined: Sun May 30, 2010 8:38 am

Re: Konacno je stigao Alkaloid Metadon u Beogradskim apoteka

Post by Sagy »

@Missy

To sa povećavanjem doze bupe-a,ne da nema smisla,nego daje kontra-efekt.
Bupe u velikim dozama(ja sam najviše bio na 20mg dnevno),kao da blokira sam sebe,nestaje onaj "high",i piješ ga samo da nisi u zikri od njega.
Čak je lakše "probitI" veliku dozu bupea dopom,nego malu.Ja kad sam bio na 2mg,ni gram dobre robe ne bi osjetio,a na 20mg,i pola uličnog smeća BI ME "ODRADILA".
moj ti je savjet,nabavi bensedina,ima u nas jedan lijek SEROQUEL(jaka spuštalica),koja bi meni pomogla kad sam si smanjivao bupe,jer sam vidio da dizanje doze,nema smisla.Trpio sam nekih 19taj dan(jaka psihiča,stvarno jaka kriza,a fizička se svodi na ukočenist cijelog tjela-tu apaurini pomažu).Meni je ta kriza od bupea,najsličnija krizi od apaurina(bensedina) ili Xanaxa,samo puno slabija.
Kad sam se vratio na 4mg,opet sam osjetio onaj antidepresivni "rad",a ni dopom ga se nije više moglo "probit".
Eto,istrpi 10 tak dana,spusti na 2-4mg,i "na konju si"(ne na onom,ne daj bože :D )
User avatar
ivica
Posts: 869
Joined: Tue Nov 30, 2010 2:16 pm
Location: ZG

Re: Buprenorfin

Post by ivica »

Missy wrote: Vidi druze,ne znam da li si ti bio na subu ili bas buprenorfinu,jer ima razlike,ali ipak da't pitam.. Kad sam pocela pricu sa bupom,dobila sam dozu koju mi je dr postepeno povecavao dok nije dosao do neke koja navodno,tj.,trebalo bi da meni bude odgovarajuca. I bila je..neko vreme. Sad sam u situaciji da mi je malo.
- "Je*** ti ja "doktora" koji ti povećava doze je*** lijekova "
To sam prvo pomislio čitajući tvoj post, a sada kad sam ga pročitao, ,,, ženska ti bi trebala upitat samu sebe šta ti je činit. Šta ti drugo reć. Pa nisi ovca da ti neko drugi upravlja tobom. Ako se oš skinit recu doktoru to, a ako nećeš ,ako ti je dobro na tabletama onda mu isto reci pa kemijajte dok ne nađete odgovarajuću kombinaciju koja zadovoljava tvoje potrebe. I treće stani i razmisli , kakvo to stanje tebe zadovoljava.

Trebam li ja za potpis stavit "nadam se da nisam nikoga uvrijedio" ?
ignorance is bliss!
User avatar
ivica
Posts: 869
Joined: Tue Nov 30, 2010 2:16 pm
Location: ZG

Re: Konacno je stigao Alkaloid Metadon u Beogradskim apoteka

Post by ivica »

Sagy wrote: moj ti je savjet,nabavi bensedina,ima u nas jedan lijek SEROQUEL(jaka spuštalica),koja bi meni pomogla kad sam si smanjivao bupe,jer sam vidio da dizanje doze,nema smisla.
To je antipsihotik !!! Ni za boga miloga to ne uzimat ako si u krizi ili pak nisi skroz pokriven!
To je za podemonit... postaneš zombi, mozak spava a tijelo divlja ajme to se meni dogodilo. Nikad više nikad više....!!
ignorance is bliss!
User avatar
Missy
Posts: 88
Joined: Fri Jan 27, 2012 4:02 pm
Location: Capital city in state of fallen

Re: Buprenorfin

Post by Missy »

Prvo..hvala,drustvance,na savetima.
Sagi,dobila sam vec slican savet u vezi Bupe-a,to da se spustim na manju miligrazu i to cu i uraditi..evo od sutra,hehe.. Ne,stvarno,htela sam vec od danas ali (jao,jao,narkomanski izgovori..) ne mogu se obuzdati kad podignem novu turu a da se ne napunim malo vise,tako da od sutra secem ostro..pravo na 2mg pa sta mi Bog da! U krajnjem slucaju,ako bas ne budem mogla da izdrzim,lako cu se dodati,he..
Nego,nije mi jasno o kakvim ti krizama od apaurina i ksanaxa pricas..meni su te pilulice igracke,nikad se nisam ni navlacila,ni krizirala..posebno mi je bensedin smesan..daaaj bre,pa jela sam ga kao tik-tak bombonice.
Ivice dragi,to sto si me ti pitao,pitao me i moj dr.. Sta hocu! E,to se i ja pitam,jos uvek.. Sada,trenutno,htela bih da nekako sredim terapiju da budem dovoljno ok..znaci,da se lepo osecam,ali ne i da budem "uradjena" ko balvan. E sad se postavlja sledece pitanje,da li ja hocu da se lecim ili ne.. Poznajuci sebe,svesna sam da,na zalost,nikada necu moci da funkcionisem skroz clean! Pokusavala sam,nebrojeno puta,ne vredi..i nista mi drugo ne preostaje nego da se sa tim pomirim i prestanem sa uzaludnom borbom koja se uvek na kraju zavrsi pobedom prokletog heroina. Ovako,na Buprenorfinu bar znam da sam samo na tome i kraj. Moj dr je jedan veoma realan,upucen,predusretljiv i da tako kazem,saradljiv covek. Nije tip lekara kakav se tebi ucinio iz moje price,da samo deli ono sto trazim,naprotiv..vrlo tesko mu je iscupati nesto sto si ti zamislio,a on ne odobrava u potpunosti,ali kako sam mu ja stari i dobro poznat pacijent,voljan je da se dogovorimo oko svega. Uspela sam,teskom mukom,da mu iskukam da mi poveca dozu,ali mi je rekao da to nikakve svrhe nema i da cu se i sama uveriti,kao i to da srljam u glupost i da cu mu zakukati opet nezadovoljna,jer to nije resenje.
Dakle,posto sam,eto,sa vise strana posavetovana skoro isto,poslusacu.. Zato,ako se sutra ovde pojavim s kuknjavom,dajte mi malo podrske. Jesam resila,ali mi nije ni malo sve jedno,cak sta vise plasim se..uzasno! I Boga molim da me taj strah ne spreci u nameri!
Hvala vam jos jednom..;)
Mudar covek ne kaze sve sto misli..ali misli sve sto kaze!
User avatar
Missy
Posts: 88
Joined: Fri Jan 27, 2012 4:02 pm
Location: Capital city in state of fallen

Re: Buprenorfin

Post by Missy »

Pa nisi ovca da ti neko drugi upravlja?[/quote]
Jesam ovca! Ili jos bolje guska! Ili neki mesanac ta dva! Eeej,covece,pa unazad koliko godina mojim zivotom upravlja heroin! Ne kazem da ja volim sto je tako i da se mirim sa tim,jer da je tako,ne bih se ja sad zjbvala sa Bupom. Na njemu mi je prica potpuno drugacija. Svoja sam,a on je tu da mi pomogne da ostanem svoja. Samo sam malo poludela jer nisam ocekivala da ce mi se desiri ovo sto se desava. No,s'obzirom kakav sam megaloman,ne bih trebala biti iznenadjena. Samo jos tu megalomaniju da udavim u sebi i jesam na konju (ne onom,pu pu pu..) ;)
Uspecu..zainatila sam se,a to mi je jos jedna od jacih karakternih osobina,hehe.. Drz'te fige!!! :)
Mudar covek ne kaze sve sto misli..ali misli sve sto kaze!
User avatar
Missy
Posts: 88
Joined: Fri Jan 27, 2012 4:02 pm
Location: Capital city in state of fallen

Re: Buprenorfin

Post by Missy »

Da,zaboravih.... Veliko HVALA,predpostavljam dragoj Saneli,za otvaranje nove BUPRENORFIN teme! :)
Mudar covek ne kaze sve sto misli..ali misli sve sto kaze!
User avatar
sanela
Posts: 4002
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: Buprenorfin

Post by sanela »

Missy wrote: Uspecu..zainatila sam se,a to mi je jos jedna od jacih karakternih osobina,hehe..
A da, ovo je inače najbolji način liječenja ovisnosti... ili nije, to je pokazatelj emocionalne (ne)zrelosti.
Draga Missy, mislim da je vrijeme da se ozbiljno posvetiš liječenju, a to znači da potražiš stručnu pomoć koja ne podrazumijeva samo tablete, nego i psihološku podršku, promjenu načina razmišljanja, načina nošenja s emocijama, načina ponašanja... a to je sve zahtijeva veliku odlučnost (a ne inat), upornost i strpljenje... Sve se to gradi s vremenom dok prakticiraš nove načine ponašanja... a da bi ih prakticirala neko te treba usmjeriti... to se radi kroz terapiju... ili komunu... ili AN... inat tu ne pomaže, draga moja, čak naprotiv...
Na tebi je da izabereš nešto od navedenog... ili da nastaviš lupati glavom u zid i da plačeš kako ti treba još Bupe-a koji nećeš dobiti (po svemu što napisa), pa eto ti odličnog izgovora da se pukneš....
Kakogod, sretno :)
User avatar
ivica
Posts: 869
Joined: Tue Nov 30, 2010 2:16 pm
Location: ZG

Re: Buprenorfin

Post by ivica »

Missy wrote: Uspecu..zainatila sam se,a to mi je jos jedna od jacih karakternih osobina,hehe.. Drz'te fige!!! :)
A povrh toga žensko, a one kad se zainate ajme ajme!!
ignorance is bliss!
User avatar
ziki
Posts: 1029
Joined: Thu Nov 03, 2011 11:29 am
Location: Motherland-SRB

Re: Buprenorfin

Post by ziki »

Odgovor za majku iz N,Sada.
Posto je tema gde mi je postavljeno pitanje posle toga iz drugih razloga zakljucana a vezano za moj oporavak.

Hvala na pitanju majko, dobro sam imam bolove tako na pokret i kad lezim moram sve na jednu stranu, desna strana mi je povredjena ali prolazi vec dosta je bolje nego prvih dana, nisam mogao da mrdnem.
Odlezao sam par dana u bolnici da se urade analize, snimanja i isprimao sam injekcije protiv bolova, prvo dikolofenak prvo vece, onda trodon jedno vece jer se upalilo od bolova i sada pijem tablete diklofenak od 100 mg. Imao sam i visok pritisak i to alarmantno 190/100 tj prvi dan sad je ok i tu sam isprimao injekcije i pijem vazotal 5 mg za pritisak.
Sto se tice ostalih lekova trenutno nisam zavistan ni na jedan u smislu da imam jake krize i da nemogu da funcionisem bez njih.
Sto se tice posla,otvorio sam bolovanje a firma mi je u obnavljanju, promenio se vlasnik i trenutno je slabija proizvodnja tako da prakticno i da sam zdrav verovatno bih sedeo samo formalno dok ne prorade nove masine.
E sad sto se tice daljeg lecenja tog hronicnog umora i tog tzv endordinskog sistema,bolova u misicima i kostima imam podrsku od dva brata od tetke koji su u nemackoj u frankfurtu,pa da odem tamo da mi zakazu na nekoj klinici i da me pomognu finansijski malo.
To sad jos uvek razmatram i cekam da me ovo prodje da mogu lakse da putujem.
U medjuvremenu zavrsavam ovde kod psihijatra koji je specijalizovan za bolesti zavisnosti pa cu sa tim izvestajem, da ga prevedem na nemacki i nosim to samnom.
Sve u svemu odvajam sad definitivno vreme za sebe i dok se ne budem oporavio necu da radim, do sada sam se oslanjao na lekove protiv bolova samo da bi izgurao na poslu i to mi nije nikakvo resenje.
To su mi neki planovi,imam srecu sto me ta braca ne pustaju da potonem tek tako i resili su da me vade iz problema.
Sad me drzi ta nada da su nemci daleko bolji u medicini nego sto je to kod nas slucaj pa videcemo sta oni kazu.
Mozda bude zamenska terapija, mozda neka druga rehabilitacija, terapija protiv bolova plus lecenje depresije koje je neizbezno.
Ja bih najvise voleo da mi odrede neku terapiju koja ne stvara zavisnost i ako treba otisao bih u neku banju,planinu i tako neki centar za rehabilitaciju gde bih imao i fizikalnu terapiju, zdrava hrana, svez vazduh itd.
Eto, hvala sto si me se setila i jos uvek sam tu i pratim forum.
Pozdrav!
...
Locked