Ovo je fakat prepotentno do boli...Sto se tice svinja Matej 7:6(Novi zavet).Da nema Jevrejina i Grka nebi im postojale poslanice u Novom Zavetu kad smo vec kod Novog Zaveta.Ne mogu svi biti isto.Nemam pojma odakle vam to.Procitajte nekad Bibliju pa onda komentarisite o stvarima ovako niste kompetetni za dalju konverzaciju.Pozdrav.
A i odražava,jednim dijelom,zašto jadnog Džizusa,svi svojataju(računa se da osim 2 najveće,katoličke i pravoslavne,ima još nekoliko tisuća razno-raznih kršćanskih denominacija,zajednica,bratstava,sekti,i štatijazna čega sve ne),i naravno,kad pričaš s njima,samo oni ispravno tumače Bibliju,ovi ostali su u krivu,zabludjeli itd.
Biblija nije neki roman ili beletristika,koja se da "nekad pročitat".Procitajte nekad Bibliju
To je kompleksan skup,nekih 50tak(ne znam točan broj),knjiga,od kojih svaka,novim čitanjem,baca drukčije svjetlo,na stvari o kojima piše.
Pa pisana je u rasponu od nekih 5000 godina,i temelj je morala,etike,i većine religija zapadne civilizacije,i IMHO,da stvarno nije,ni tema za raspravu,ni razbacivanje citatima iz iste,na ovakvom forumu.
Uostalom,i sam Džizus(ne pišem ovo iz nepoštovanja prema dotičnom,nego,želim da naglasim,da nisam ni neki veliki vjernik,ni član nikakve crkve,zajednice,sekte...,moj odnos s dotičnim je nešto između mene i njega,bez posrednika),
nije djelovao samo zbog onih,koji su se tada nazivali,jedinim koji su "pravovjernih",nego zbog svih nas,jedinih bića na ovom planetu,koji imamo sposobnost da razlikujemo dobro i zlo(uh,odoh ja preduboko,OVER AND OUT