NEZAVISNA ORGANIZACIJA

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

User avatar
vudd
Posts: 2218
Joined: Fri Sep 26, 2008 6:06 pm
Location: Jugopotamija

Re: NEZAVISNA ORGANIZACIJA

Post by vudd »

S obzirom da se, i ja pored nekih, ne slažem sa mišljenjima pojedinaca ovde - to ne znači da ne možemo da komuniciramo, saradjujemo ili slično. Ja se uvek izdižem iznad svoji, personalnih OSEĆACANJA, te se bacam na profesionalno-objektivnu perspektivu sagledavanja problema. Samo, i samo tako, možemo postići nešto u trenutcima kada je Srbija na raskršću izmedju povratka u prošlost i nastavka "popravke pruge" za voz, u koji bi seli, za svetlu evropejsku perspektivu. Popravka pruge - tranzicija, promena sistema, i sl... Voz - put-politika kojom bi se "vo(D)zili" tokom prilaska evropksom sistemu vrednosti - za početak.
on zna,on hoce,on moze...za srbiju,za jevropu,za prugu
na sledecim izborima glasaj za jedino ispravno

SNNMO
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
User avatar
sanela
Posts: 4002
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: NEZAVISNA ORGANIZACIJA

Post by sanela »

@ Borise, na tvoj upit o saradnji odgovorit ću ovdje iako si mi poslao pp.
Pročitah post koji si napisao.
Jedini vid saradnje koji možemo ostvariti jeste ovaj koji si ti i do sada prakticirao, a to je da otvoriš ovu temu o aktivnostima koje tvoja NVO provodi, te da o njima ti i tvoj alter ego "Jaffa" pišete.

Kad ističeš nedostatke mog moderiranja foruma, imaj na umu da sam te davno mogla banovati, bez obzira na tvoj certifikat iz informatike, jer si se registrovao sa dva nicka, zatim, imao si bezbroj ispada na forumu, pa sam prešla preko toga, tražio si da ti se obrišu sve teme i govorio da više nećeš pisati na forumu, pa si se opet vraćao.

Uglavnom, imaš sad svoj forum, pa budi moderator i reguliraj pisanje na forumu po svom nahođenju.

Nek ti je sa srećom....
AnAna_mo
Posts: 1637
Joined: Tue Aug 26, 2008 3:08 pm
Location: Mostar, BiH

Re: NEZAVISNA ORGANIZACIJA

Post by AnAna_mo »

Jaffa wrote:Pricajte Vi sta hocete, ali "mali" rastura. Evo, sada je osnovao i forum i za sada - koliko JA vidim, ide mu. Ja ne znam, zasto bi iko ovde imao nesto protiv da neko mlad ko ima elana i energije da se sa ovako mucnom i iscrpnom temom njaka. A da ne spominjem ljude... Na http://metadonplus.serbianforum.info , covek je napravio prvi SRPSKI forum posvecen lecenju zavisnosti od narkotika. Prvo posecen blog/sajt, pa free forum - koji za par dana ima vec 6-7 clanova, nije lose. Mali fura i fura i dobro je dok imamo tako nekoga. Neka se buni, neka postavlja granice vise,i vise - U CEMU JE PROBLEM? Ja zaista ne znam. Ako je problem to sto je on sa 20 dobio metadon, a neko sa 40 ne dobije, stvar je iskljucivo u iskrenosti,istranjnosti i intenzitetu problema. On je svuda isao pod supervizijom, i dalje ide, i sve je ok. 2x hospitalizovan, vise od 4 detoksikacije, i vise od 4-5 neuspelih OFICIJALNIH lecenja. Dakle, samo je jos mlad decko sa zavidnom inteligencijom, trebao da zaradi HCV ili HIV pa da onda kazu:" E,sada moze..." ! Hvala Bogu, i ja mu cestitam ,iako sam duplo stariji a cekao sam GODINAMA za istu - cestitam na svemu, i na ucestalosti i istrajnosti! Decko je CIST otisao na dan kada je primljen u mmt, sto malo ko radi!!! Sve u svemu, svi oni koji su sa prostora SRB, i zele da doprinesu razvoju jos jednog ovakvog foruma - sto smatram da je dobro - posetite http://metadonplus.serbianforum.info i pogledajte aktuelne teme te postavite nowe. Inace, forum je samo delic sajta/bloga http://metadonplus.blog.com- koje taj "mali" je tako odradio da vise izgleda na PLACENI DOMEN tipa .rs ili .net ,pa i neki domaci .com !
Ajoj Check nisi valjda stvarno mislio da te raja neće provaliti da si pod drugim nickom?
Svaka čast "malom", stvarno rastura sa forumom!
I još dobio metadon sa 20 godina, jebote, pa koji je to životni uspjeh!
Meni je heptanon odobren sa 17 godina, ja najbolja!
Ajde umri.
Potpis.
Voyager
Posts: 1078
Joined: Sun Nov 13, 2005 12:54 am

Re: NEZAVISNA ORGANIZACIJA

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:54 am, edited 1 time in total.
User avatar
ivica
Posts: 869
Joined: Tue Nov 30, 2010 2:16 pm
Location: ZG

Re: NEZAVISNA ORGANIZACIJA

Post by ivica »

Jaffa wrote:Pricajte Vi sta hocete, ali "mali" rastura. Evo, sada je osnovao i forum i za sada - koliko JA vidim, ide mu. Ja ne znam, zasto bi iko ovde imao nesto protiv da neko mlad ko ima elana i energije da se sa ovako mucnom i iscrpnom temom njaka. A da ne spominjem ljude... Na http://metadonplus.serbianforum.info , covek je napravio prvi SRPSKI forum posvecen lecenju zavisnosti od narkotika. Prvo posecen blog/sajt, pa free forum - koji za par dana ima vec 6-7 clanova, nije lose. Mali fura i fura i dobro je dok imamo tako nekoga. Neka se buni, neka postavlja granice vise,i vise - U CEMU JE PROBLEM? Ja zaista ne znam.
Nema tu nikakvog problema. Mali ako ima dva klikera u glavi neće kupit sebi auto ili se obuć u nešto skupo ili pokazivat da ima love. Hoću reć da će doć lova sa svim tim šta mali pokreće i neka dobro je šta. Samo nebi se baš složio da je to sve BORBA protiv. Nebi nikako ...
ignorance is bliss!
User avatar
Kroki
Posts: 23
Joined: Wed Dec 14, 2011 5:11 pm

Re: NEZAVISNA ORGANIZACIJA

Post by Kroki »

Vceikruna wrote:METADON SAVE LIVES!!!

meni umro tri drugara :cry: od njega
User avatar
Fela Kuti
Posts: 158
Joined: Tue Feb 09, 2010 9:26 pm

Re: NEZAVISNA ORGANIZACIJA

Post by Fela Kuti »

Vceikruna je napisao/la:
METADON SAVE LIVES!!!
Kroki wrote: meni umro tri drugara :cry: od njega
Mora da su se pridržavali propisane terapije i nisu ga pucali i zloupotrebljavali na druge načine.
Sorry za drugare ali može se umreti i od benzosa ako se neko baš potrudi.
Sagy
Posts: 150
Joined: Sun May 30, 2010 8:38 am

Re: NEZAVISNA ORGANIZACIJA

Post by Sagy »

Kroki wrote:meni umro tri drugara :cry: od njega
A moja 2 prijatelja se zabili autom u stup.
Jedan na groblju,drugi u kolicima.
A "samo" bili pijani...
User avatar
Kroki
Posts: 23
Joined: Wed Dec 14, 2011 5:11 pm

Re: NEZAVISNA ORGANIZACIJA

Post by Kroki »

Sagy wrote:
Kroki wrote:meni umro tri drugara :cry: od njega
A moja 2 prijatelja se zabili autom u stup.
Jedan na groblju,drugi u kolicima.
A "samo" bili pijani...
jeste. i ovi ga svi zlo upotrebili. jedan pio alkohol, uzo artane, i pitaj boga jos koje lekove preko.
drugi uzo met, dop, pa isto artane, alkohol, ksalole jebem li ga sta nije jos. a izaso sa 18meseci robije. Terapiski ako ga pijes, moze da ti promeni zivot.

konacno zivot bez dopa i sranja
Post Reply