Hocu opet da budem ok

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
Cyber

Hocu opet da budem ok

Post by Cyber »

Pozdrav svim ljudima dobre volje,
prvi put posle svih teskih godina pise i planiram da ispricam svoju pricu "javno".
Imam 34 god. Za H sam prvi susret imao pre 8 godina. Drustvo koje je cirkalo,zatim trava,trodoni i na kraju H. Znaci classic! Tokom svih ovih godina 3-4 puta sam se lecio u Lorijen klinici. Poslednji put pre nepune 3 godine. Necu da pricam koliko je tesko psihicki preci preko izostanka svakodnevne jurnjave i nacina zivota koji je karakteristican u potrazi za H-om. Ok,prebubao sam sve to i nastavio dalje.
Pronasao sam odlican posao,dobro placen i primljen za stalno! U vezi sam sa devojkom koja mi je 10 tak godina bila drugarica i eto,spletom okolnosti su se pojavile emocije i ljubav je izasla na videlo. Zna najbolje od svih kroz sta sam prosao i kakva sam osoba. Izbegavao sam oduvek da se vidjam sa njom dok sam bio u zacaranom krugu. Neverovatno iskrena i voljena osoba!
Evo sada posle svih teskih trenutaka resio sam da progovorim i zatrazim savet od vas. Sve je bilo ok skoro 3 godine dok letos i pored odbijanja poziva "bivseg" druga nisam otisao kod njega sasvim naivno. Znam da je ipak imao plan. Izgleda da mu je lakse kad uvali jos nekoga u sranje. Prica je bila naivna a ja kao magarac pokleknem i uzmem sa njim par dimova. Trudio sam se da zaboravim na tih par dimova ali posle 6-7 dana se cujemo. Ovo je vec treci mesec od recidiva. Kulirao sam po nedelju dana ali kao sto to vec biva pocelo je kuliranje sve krace da traje. U zadnjih mesec dana se svelo na svaki drugi-treci dan. Kao po stoperici,dolazi kasalj,kijanje,nervoza zeludca i eto me. Preslab sam izgleda da se krijem (devojka ima dosta obaveza oko ucenja) i da prebrodim par dana. Primetila je i razgovarali smo par puta ali se sve zavrsilo na tome,ok,batalicu a onda prodje i tih 48 sati. Sada mislim da nismo dovoljno ozbiljno pricali i da nisam ozbiljno zatrazio pomoc od nje.
Strasno! Ne znam da li mi je bilo teze ranije kada je sve bilo ocigledno ili sada kada treba sve da razocaram ponovo. Mojim cutanjem znam da cu se uvuci previse duboko i da je razocarenje neminovno. I dalje ima dobru vezu posao-devojka-obaveze-zivot ali znam da nece biti jos dugo tako ako se nastavi.
Neverovatno koliko se posle 3 godine vrati onaj filing jurnjave i osecaja ( vise umisljenog) da moram da uzmem! Zivot mi jos uvek tece tokom kao da se nista ne desava(gledajuci sa strane) inace bi mi bila skrenuta paznja 100%!
Razgovaracu ozbiljno veceras sa devojkom i reci da ako nastavim da cu potonuti a od nje trazim samo da me saslusa i da bude svesna da se borim. Ne moze mi drugacije pomoci niti trazim. Znam da fizicki problem kod mene je manji nego sto ga ja sam sebi predstavljam i zato sam ljut na sebe!
Kako da se spustim na zemlju? Kako sebe da vratim u stvarnost da sam od kaslja i kijanja ubedio sebe da je kriza kojoj nema kraja? Od bivseg drustva stvarno nisam u kontaktu ni sa jednim (osim sa ovim koji je krajnje uporan a ja kao kreten naivan). Imam drugove sa kojima sam odrastao i koji su me posle svega prihvatili kao da se nije nista desilo. Ok,sta je bilo bilo je, teramo dalje. Nikada mi nisu prebacili! Zelim da ponovo rasterecen gledam filmove,serije,pratim moto trke i naravno igram igrice! Sad je to sve nekako sklonjeno sa strane i nikako da u meni preovlada taj osecaj kako je lepo bez H!
Kako da ublazim ove tupave simptome? Prija mi recimo surutka :D
Trazim od vas neki vodič misli koji ce mi biti putokaz i pravac na par dana.
Hvala narode unapred
ps.proslo je 36 sati i pocinjem da dobijam pundraće
MasacreEnElDiscoBar

Re: Hocu opet da budem ok

Post by MasacreEnElDiscoBar »

Pozz!!! Znash da uvjek nakraju sve dobro zavrshi!!Vjerujem da znash shta treba da napravish, ali znam kako si pre slab da se pokrenesh, sam nemozesh to znash bilo bi super kad bi imo potporu djevojke i da ako ti je stalo do nje i njoj do tebe, ona che ti dat podrshku, tako da to i skupa prolazite, ali ako te voli to che i uradit...Mozda che ti predlozit komunu na neko vrjeme ili neko ljechenje, ali glavno je promjenit navike i ochistit tjelo i mozak od opijata, a za to treba bar 1god. i onda tek vidish stvaran svjet u kojem mozesh gradit svoj zivot da bude ispunjen i sretan s puno krugova, a ne samo s tim jednim u kojem se vrtish...Probaj razgovarat s njom i ako joj je stalo do tebe dat che sve da ti pomogne, ali che morat od tebe ochekivat neku zrtvu za to...Teshko je ali nema druge ako zelish bit chist, nego apstinirat bar najmanje 1god. da bi se tjelo i psiha oporavila i da bi mogo vidjet svjet i sebe kakav zapravo jest i onda krenut gradit ispochetka krugove radosti i zadovoljstva bez droge!!Zelim ti svu srechu!!! :wink:
MasacreEnElDiscoBar

mozesh probat terapijama, komunama...Na kraju chesh znat shta trebash uradit...Mislio si na privremeno rjeshenje? terapije su ti privremeno rjeshenje(buprenorfin stim da terapije buprenorfinom imaju dobar postotak uspjeha nego methadon ili mst), kod komuna je drugachije, mozesh izach nakon 2god. i pokleknut i bit napochetku, a i nemora to bit...
Cyber

Post by Cyber »

Prvi put sam pre mesec dana cuo za Sub ili Buprenofrin ili kako god vec ali u kontekstu da "mu" je prodavao diler. Da po pojavi prve krize stavi pod jezik i kao preporodjen. Zvuci mi to god to be truth ali Google mi je pokazao da je to stvarno dosta dobar nacin za pocetak "skidanja",bez kijanja,kasljanja,odlazaka u wc. Isto tako sam se uverio da je tableta od 8mg-4000dinara-40e ... voleo bi kada bi to imao ali vidim da je do toga tesko i skupo doci.
Podrsku devojke cu sigurno imati i jos samo da se pokrenem i dokazem sebi da sam vise uvrteo u glavu nego sto me stizu propratni efekti u kojima smo uvek nalazili "razlog " za uzimanje. Skupicu ovo malo sto zensko nema medju nogama i preguracu, a onda nastavljam sa besomucnim igranjem igrca i malim stvarima koje cine zivot. Bicu ovde i pisacu pa makar sam sebi kako se osecam jer neverovatno koliko pa makar i samo napisano pomaze coveku da se rastereti!
3 godine i eto da pokleknem! Par puta sam sebe uhvatio kako me kajanje bas zbog toga natera da odem jos jedanput?! Debil!
Mozete zamisliti kakve sam promene uneo u zivot za 3 godine koliko sam bio cist? Pa to je neverovatno! Bitno mi je da izguram propratne efekte,nisu ozbiljni ali za pi@kicu izgleda kao sto sam ja,jesu. Sutra je novi dan i naci cu sebi neku obavezu i to fizicku po mogucstvu.
MasacreEnElDiscoBar

Sport(plivanje) najbolje dok se tolko ne umori tjelo da nemozesh gledat i hranit se zdravo...A buprenorfin se dobiva besplatno kod dr.,,.Samo pishi kako ide!!! Drzim fige!!! :wink:
Cyber

Post by Cyber »

Bazeni su mi na 300m od kuce! Sutra kad stigne kasalj itd. potrudicu se da odem na plivanje,obecavam,samom sebi.
Posto sam iz Bg-a ne znam da li to za recepte vazi i kod nas. Ne pravim se naivan ali ...
Hval disco bar ...sutra nadam se izvestaj sa bazena
klara60

Post by klara60 »

Uh,Cyber tebi se život pokazao sa najljepše strane (mislim na ove tri godine, posao, ljubav, stari drugari isl.), a ti bi da se kockaš! Nešto tu ne štima. Kako da te taj »drug« tako lako nagovori? Zar ti nisi jači od toga? Zar ti sve ljepote koje su se ukazale nakon robovanja H, nisu dovoljno privlačne da mu odoliš? Razmisli o uzroku, šta te je navelo na to ponovo. Razgovaraj sa djevojkom iskreno, idi do psihologa, psihijatra, popričaj s njima dok to, ne daj Bože, nije uzelo maha. Uz sve to probaj sve ovo što si već spominjao: bazen, fizički rad, nešto što će te okupirati, što neće dati mjesta i šanse »rovcu«. Udalji se od tog »druga«, bavi se sportom, ako imaš vremena idi na neki kurs, treninge, hrani se zdravo, može sirutka, čajevi, voće itd.itd.
Hajde, pokaži da si jači od tog zla!
Želim ti uspjeh.
Cyber

Post by Cyber »

klara60 wrote:Uh,Cyber tebi se život pokazao sa najljepše strane (mislim na ove tri godine, posao, ljubav, stari drugari isl.), a ti bi da se kockaš! Nešto tu ne štima. Kako da te taj »drug« tako lako nagovori? Zar ti nisi jači od toga? Zar ti sve ljepote koje su se ukazale nakon robovanja H, nisu dovoljno privlačne da mu odoliš? Razmisli o uzroku, šta te je navelo na to ponovo. Razgovaraj sa djevojkom iskreno, idi do psihologa, psihijatra, popričaj s njima dok to, ne daj Bože, nije uzelo maha. Uz sve to probaj sve ovo što si već spominjao: bazen, fizički rad, nešto što će te okupirati, što neće dati mjesta i šanse »rovcu«. Udalji se od tog »druga«, bavi se sportom, ako imaš vremena idi na neki kurs, treninge, hrani se zdravo, može sirutka, čajevi, voće itd.itd.
Hajde, pokaži da si jači od tog zla!
Želim ti uspjeh.
Da,zivot je krenuo neverovatno ka boljem... citajuci ostale ispovesti vidim da sam ja bio na vratima pakla dok su neki vec duboko gazili po njemu.
Izgleda da sam previse zaboravio strahote kroz koji sam prosao zajedno sa izmucenom majkom i zaboravio na sve njene suze!!! Izgleda da sam bio i previse dokon! Nikada nisam smisljao opravdanja,problemi itd. pa necu ni sada. Problema svakodnevnih naravno da ima ali ...
"Drug" je danas udaljen ... kao: "ma i meni je vec svega preko" ... block lista na mob je cudo
Trudicu se da uzivam u muzici Serj Tankiana+ simfonija,vode i surutke u beskonacno. Na odmoru sam jos 2 nedelje pa cu se potruditi da radim nesto valjano.
Hvala ti Klara
Last edited by Cyber on Fri Nov 04, 2011 9:32 am, edited 1 time in total.
Nacionale

Post by Nacionale »

Bazen zaista pomaze:)
Cyber

Post by Cyber »

Probudih se pre 2 sata,sanjao ruzno. Nemam neki poseban plan. Bazeni rezervisani sa vaterpoliste danas :|
Post Reply