Moja ispovjest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

milica78
Posts: 45
Joined: Sun Jul 31, 2011 7:45 pm

Re: Moja ispovjest

Post by milica78 »

Jako lepo pišeš......s time ne mislim nikako da ti je život bio lep čak naprotiv, užas!!!! Zanimljivo i držiš pažnju tako da trebala bi više da se pozabaviš time. Žao mi je što nisi uspela da se izlečiš jer svi mi znamo da je met katastrofa i nemoj se zavaravati niko ko je na metu nije samo na metu svi prave recidive , neću ti pričati koliko je to sve štetno i kakve strašne posledice ostavlja i u kakvim raspadima umiru jer ti to znaš! Samo želim ti eto na nađeš neki smisao sem gudre a možda je to baš pisanje.....jer posle deset godina tog načina života mislim da je jako teško ....mada možda nije i nemoguće ;-)
elena91

Re: Moja ispovjest

Post by elena91 »

Vivaldi82 stvarno prelepo pises,ja sam odusevljena,nisam mogla da stanem sa citanjem.pisi nam jos!
User avatar
Vivaldi82
Posts: 264
Joined: Mon Nov 15, 2010 10:35 am
Location: Italija
Contact:

Re: Moja ispovjest

Post by Vivaldi82 »

Nisam vise imala potrebu da pisem o sebi jer nema nista za pisanje .U zadnje vreme ne zivim nego vegetiram ,a dobro znam to stanje jer mi se vec jednom desilo pre 10 god.I bila sam spala na 50kg.Sad je malo drugacije jer sam se jako ugojila.
U zadnje vreme citam dosta literaturu NA.i sad naravno taj prvi korak sa kojeg se jos nisam makla i ko zna dal cu .....Posto sam priznala sebi moje probleme i ono sto me najvise gusi i agoniza,htela sam to da podelim s vama ,jer sam sigurna da cete razumeti i da su neki od vas prosli ili prolaze kroz to ili sl.


Drogiram se 15god,na H sam 10god ,5 god H i cocain zajedno.Takodje 5 god sam na metadonskom odrzavanju.
NIsam pomisljala na skidanje nit se pokusala skinut zadnjih 4 god tj sve do pre godinu dana .Od tada se u meni neprestano smenjuju ta zelja za skidanjem i zelja za heroinom.drogiram se svaki dan ,u periodima vikendaski ,do pre nedelju dana izdrzala sam 2 meseca bez drogiranja pa napravila recidiv.

MOj problem je sto sam se odsekla od sveta .ne trpim nikog ,ni samu sebe.Po ceo dan sedim u sobi citam .gledam filmove,ilil na netu ili pisem.Udata sam, pa se nateram pospremiti u kuci ,oprati i kuvati jer to je neki minimum obaveza koje ispunjavam ,i to mi je tesko
.SAmo kad sam uradjena imam volje da bilo sta radim (ovo vam je sigurno poznato).Desi se da po nedelju ili vise uopste ne izlazim iz kuce.Odem po metadon ili kod doktora ako moram ili u prodavnicu.Istina je da cesto nemam volje da izadjem ni po drogu jer mi se i ona smucila i smucio mi se ovakav zivot.ali muz mi je zavisnik tako da on obicno ide u nabavku (iako pouzdano znam da se i njemu smucilo i stalno mi to govori) i ja mu kazem nemoj da ides iako ti trazim samo ces uslugu da mi ucinis ali oboje nismo dovoljno jaki.... uvek kad platimo sve racune i ostane nam novca mi ne idemo u bioskop nego na semu.

Dugo sam se zavaravala da moje drogiranje nije svakodnevno ,da podmirujem sve obaveze oko kuce ,da dobro jedem i imam dovoljno novca za sve potrebe ,da nikom ne stetimo jer niko nezna da se drogiramo ,najblizi znaju da pijemo metadon.pre sam bila jedna histericna narkomanka koja je stalno trcala da bi nabavila novac za drogu pa posle na semu i nisam stizala ni da jedem ...novca nikad dovoljno al nije me drzalo mesto nikad ,a naslo se i za koncerte i za putovanja ,upoznavanje mnostvo ljudi itd.
Sad se drogiram znatno manje ,zivim ugodno i imam sve na tanjiru.. zatvorena u kuci i iziolovana od sveta,bezvoljna sama ,u stidu i bolesti(fizicke i psihicke posledice dogiranja koje podnose sve skuplje racune za naplatu).Presla sam samo iz jedne krajnosti u drugu i ostala onaj isti zavisnik samo bolesniji i stariji.

Zelela bi da se otrgnem od droge ,da se oslobodim svega toga ,da izadjem iz ove sobe i osetim sunce na kozi ,da idem redovno na sastanke podrske, da imam neku obavezu koju volim da ispunjavam...da ozbiljno apstiniram da se bar ozbiljno potrudim da apstiniram.
.Moj suprug ne zeli da potrazi pomoc ,on jos uvek misli da ako oce moze sam sebi da pomogne ,ustvari mislim da ga je sramota potraziti bilo koju pomoc,Cak mi je zabranio da pricam o njemu na sastancima.Mozda on i moze da sebi pomogne ali meni sigurno ne moze.Tako da nemam njegovu pomoc ni podrsku ,teski je realista i misli da se ja samo zaludjujem .Iako on pati gledajuci me kako vegetiram u sobi i cesto mi kaze ,evo ti novac idi u soping u trzni centar ,odvezo bi me i kod drugarice u drugi grad ako ocu ili odveo u biuoskop,Ne moze da veruje da sam se toliko promenila od vetropira kakav sam bila.Znam da je zabrinut jer se i od njega izolujem i zatvaram u sobu i cesto se svadjamo zbog mog takvog ponasanja i neispunjavanja obaveza. Svi ostali u mojoj okolini nemaju veze s drogom i s njima o tome ne mogu razgovarati.

Kad apstiniram nekoliko dana ili nedelja svaki put lezem u krevet s nadom da cu sutra uspeti ostati cista ,a onda kad se probudim ceo dan se nadam da cu se uraditi i samo na to mislim iako sam popila metadon i nije mi fizicki lose.
Ponekad me uhvati panika i bojim se da izadjem iz kuce ,obicno idem biciklom ,i stalno razmisljam ako izadjem udarice me kola ili sl. .Slabo se krecem pa sam troma i smeta mi kilaza koju imam viska ,pogotovo kad hodam bole me ledja da se moram zaustavljati i odmarati .

Kad bi samo uspela da se izvucem iz ove sobe iz ovog vegetiranja.Nije mi jasno kako sam dotle dosla,kad bolje razmislim ja se jako malo secam sebe pre 15 god tj pre pocetka drogiranja prvim jointima i tabletama .Za mesec dana mi dolazi majka u posetu i onda cu htela ne htela morati da izlazim iz kuce ,setam ,provodim vreme s njom i apstiniram .Ima da mi se popne na glavu dok ne bude po njenom ,jako brine za moje zdravlje ,cak preteruje ko sve majke ,

Bojim se njenog dolaska.,a trebalo bi da se radujem.
Ovo su manje vise problemi koji me trenutno muce ako zanemarimo fizicko zdravlje i hronicne bolesti .SAd kad sam ih napisala i podelila s vama jos sam ih svesnija.,...
Veliki pozdrav svima ,pisite....
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
User avatar
saša-ex
Posts: 1907
Joined: Sat May 06, 2006 9:55 am
Location: Beograd

Re: Moja ispovjest

Post by saša-ex »

Vivaldi82 wrote: Sad se drogiram znatno manje ,zivim ugodno i imam sve na tanjiru.. zatvorena u kuci i iziolovana od sveta,bezvoljna sama ,u stidu i bolesti(fizicke i psihicke posledice dogiranja koje podnose sve skuplje racune za naplatu).Presla sam samo iz jedne krajnosti u drugu i ostala onaj isti zavisnik samo bolesniji i stariji.
Pe nego sto ti napisem jos nesto, moram da se osvrnem na ovo. Jako si lepo opisala zivot na metadonu. To je jedna od najvecih opasnosti, to uverenje da je sve ok, bar u pocetku. A onda kad se okrenes, posle par godina, provalis da si "isti zavisnik samo bolesniji i stariji". Samo, bez ikakve volje da krenes u lecenje...

Vivaldi, tvoja prica je klasicna, kao i vecine nas ovde... Stigao te je umor, ne vidis puno izlaza, a i za ono sto mislis da ti moze pomoci, nemas podrsku muza. I to ti je ono staro pravilo, ne moze se samo jedan leciti, a drugi se drogirati, kad tad ce te povuci nazad...
SAMO CEO ŽIVOT...
MasacreEnElDiscoBar
Posts: 528
Joined: Tue Apr 06, 2010 11:07 am

Re: Moja ispovjest

Post by MasacreEnElDiscoBar »

Zanimljivo jer sam i ja prolazio i sad prolazim kroz to ''robstvo'' heroina...Ja sam se odluchio za komunu po 3.puta..Trebo bi do kraja ovog mjeseca otich...Koliko sam shvatio uzimash methadon, vjeruj on je puno gori od heroina, a i nuspojave su koje si navela:nezainteresiranos, bezvoljnost, zakuca za stolicu i teshko se pokrenut, uz to ide depresija za koju su mi dr.rekli da izaziva methadon, pa uz njega neznam dali uzimash neke antidepresive...Uglavnom ako se zelish rjeshit tog znash shta treba, npr.ostat s muzem nemogucha misija skidanja, promjena okoline i navika uspjeh!!Ali za to treba vremena...Drogirash se ko i ja dugo otp.tako da nakon godinu dana bez opijata, tjelo se oporavi i onda si na pochetku i treba gradit sve ispochetka cjeli zivot...Nakon 3-4god. vidish dali ti treba josh vremena da se promjene navike ili ne, tad se otvara jako puno moguchnosti, kojih sad nema, jedino shto ima je patnja bespomochnost i trenuci zadovoljstva koje daje droga uz ostalo i ne vide se neke druge moguchnosti za razvitak zivota u kojem ima toliko toga dobrog i super, a s drogom si na samo jednom mjestu s jednim ciljem i tek nakon 3god.apstinecije se dobiva ona snaga za razvijanjem svog zivota, druzenjem, moguchnost biti sretan i ispunjen zivotom(za to su mi posvjedocili momci koji su bili u komunama duze vrjeme)....Meni je cilj se maknut 6mj., poshto sam sad mogu rech chist oko 6mj., ali se muchim stalno jer nisam promjenio navike, nadam se nakon tih 6mj.vidjet shta mi treba za dalje...A nadam se da chesh i ti nach pravi put zadovoljstva i sreche!!!Drzim ti fige da uspijesh biti sretna, kako sam vech negdje napiso biti stalno sretna s povremenim trenucima nesreche, a ne biti stalno nesretna s povremenim trenucima sreche koju daje droga!!!Probaj nach nachin, sigurno ga znash, ali da bi se uspjelo treba snosit posljedice kao shto chu i ja i svi ostali!!!Drz se!!!! :wink:
outlow
Posts: 54
Joined: Fri Jan 29, 2010 11:52 pm

Re: Moja ispovjest

Post by outlow »

ciao djaci,
ja sam isto tako ovisnik o heroinu trenutno u apstinenciji.

vivaldi,znam vrlo dobro o cemu pishesh i neznam shta da napishem a da vec neznash osim...
mislim da si duboko u nezgodnoj situaciji i skoro nemogucoj,bar da se sam uspijesh izvuci.
kako to da dobijesh metadon a da se pucash.
ovdje gdje ja zivim to je nemoguce,analitika nesmije biti pozitivna na dop,inace poslije dva upozorenja ,ostanesh bez metadona.morash biti bash dzanki sa stazom da ti daju metadon a da radish shta hocesh,pucash se pushish koku i.t.d.

fazon je shto morash promjeniti citav jedan zivotni stil...,ali kako?
nije loshe ako idesh na te grupe i metadonski tretman shvatish ozbiljnbo i pokushash malio po malo spushtati dozu..,dugo traje ali eto ,varijanta je.
morash izaci iz kuce.shetnja,upishi neki kurs ,pokreni se,potrudi se malo za neke obaveze.
tri puta sam bio na metadonskoj terapiji ili u programu.mislim da je taj period kad sam najvishe benzodiacepina i trave i svega uzimao.kao ne pucam se ,neuzimam heroin pa onda krek i sva ostala sranja.
dan prodje i prodju mjeseci i godine ...,sve isto.zadnji put sam se bio udebljao kao svinja.
komuna,program i tako sam ostao cist par godina,imao sam recidiv ali sam se iscupao brzo i nastavio odrzavanje.
lako je pricati ali kad se navucesh ,sjetish se svog sranja kroz koje si proshao i opet ti nije dosta(pricam o sebi),tako da samo kad sam cist ima neke nade za mene.

vivaldi,vadi se iz toga kako znash,cupaj se kako mozesh jer sve je teze i teze sa vremenom se izboriti.

sretno
elena91

Re: Moja ispovjest

Post by elena91 »

Vivaldi ,nema bre razloga da se bojis zbog dolaska mame to jest da imas tremu sta ces sa njom,kako ces i ovo i ono ,kad te vidi,pa pocne da ti prica,ja mislim da je fantasitcno sto dolazi zbog toga sto ces morati da se trgnes silom ili milom,znaci nece biti zajebancije,nego hoces-neces -MORAS! to ti je idealna prilika da izadjes iz te monotonije i zatocenistva.
Svaki dan ce ti biti ispunjen ,moraces da skitas,da idete tamo-vamo pa da organizujes rucak-veceru ,znaci full time job imas hihi htela -ne htela,izacices apsolutno iz te ravne linije i zivotarenja u 4 zida zabrikadirana.
posle kad ona ode,moras da nastavis tako a ne nikako i ni po koju cenu da se vratis ranijem stanju.
A kazes da si se bas drasticno ugojila,ja mislim da ti i to lose,jako lose utice na psihu.Pa ja se secam kad sam se u jednom periodu ugojila 5 kg ja sam bila poludela,nisam se smirila dok nisam smrsala do poslednje i jos malo vise,ipak smo mi zene po tom pitanju hihi ... u svakom slucaju treba sebi da zadas zadatak da smrsas i da se vratis u top -formu,znaci to da ti bude zadatak i da ga izvrsis po cenu ne znam zivota.Posvetis se regulisanju toga,em imas neki cilj ,radis nesto ,i to ne nesto bez veze nego da budes lepa i zgodna i za svoje zdravlje i opste stanje..i onda tu pocni da kuvas zdravu klopu,povrce,voce ,kuvano ...pa idi da kupujes sta ti treba,to moze da ti bude lepa zanimacija a i kad vidis kako si sve lepsa i zdravija,to ima da ti da gas...ides da kupis to,pa dok skuvas,pa klopas sa muzem ...bolje ces se osecati to zagaranotvano ...a uvedi i neku fizicku aktivnost ,nemas kondiciju zato se umoris i sve pocne da te boli ali kondicija se napuca bar ocas-posla bas kao sto i izgubi ali brzo se i vrati. Nego ti samo vozi dalje,zadihaces se ,umoriti 5 puta vec 6 neces ni osetiti ,tako to ide.Samo hodaj i hodaj za pocetak,nemoj autom nista ..nego tako opet zadaj sebi neki zadatak da odes tamo,da odes vamo.A i skitaj sa drugaricama bice ti sladje i lakse i neces ni osetiti da si hodala nekoliko sati,idite u setnjice ili sa muzem nebitno.Ali samo da se maximalno aktiviras i VRATIS U ZIVOT! pa muz ti je u pravu idi u shopping ,bioskop nesto sigurno volis,a i sigurno,sigutno bi se lepo provela i bila srecna kad dodjes kuci pa se nesto desavalo ,prepricavas,nego tebi naporno kad pomislis da skitas jer si ispala iz toga ali kad bi sutra otisla ,rekla bi jbt sto sam ovoliko cekala da odem tamo.

A ne znam malo nezgodno sto ti je i muz u tome svemu koliko je i dobro jer imate istu muku ,i zna kako je tebi toliko jednako je i lose,jer i vucete jedno-drugo.On koliko sam shvatila ne gaji cak ni iluzije da izadje iz te price..nece ni da prica o tome...To je tek prica za sebe.Ali polako,jedan po jedan problem eliminisi ,ti prvo ovo ,sad kad ti dodje keva ti mu daj gas,skitaj sa njom ,posveti se tome da vam svaki dan bude lep,zanimljiv,da se svasta nesto desava da budes VAN KUCE maximalno ,koliko god mozes,samo da ne sedis tu ...pa posle kad ona ode da drzis taj tempo.
User avatar
sunrise
Posts: 2372
Joined: Wed Aug 03, 2005 9:40 pm
Location: Wien

Re: Moja ispovjest

Post by sunrise »

ajme sto pizdis curooooooooooooooo.
ona je na metu.kao i ja ,ali ne vise...ali taj fucking met deblja,ovaj moj mijesaju sa ma ni ne znam kako se zove.............i desi se da se napuses....jedno je gojaznost,pretilnost,debljina......aj daj joj neki leso recept za ribicu da si skuha????? imam isti problem pa zato tako reagiram,nije do klope ni nezdrave klope ni icega,,,kemija.............
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
elena91

Re: Moja ispovjest

Post by elena91 »

Samo mi bre zeno kontriras,nije u redu,nije :D
User avatar
malic
Posts: 248
Joined: Thu Sep 22, 2011 7:17 am

Re: Moja ispovjest

Post by malic »

@Elena,ne kapiras celu foru oko metadona,ViValdi i Sunrise!

Nisam i necu da budem drveni advokat samo ti kazem da isuvise poletno,ali je to vrlo naivno gledanje na taj ogroman problem koji nosi metadon sa sobom. Mozda fizicki ga se i najlakse otarasiti ga se!
Druge stvari su muka,ali dobro sad. Ovde se zaustavljam. Situacija je kod obe devojke vrlo razlicita i svakoj je na svoj nacin......to one znaju samo kako im je.
Lepo je sto dajes podrsku Vivaldi,ali i sa Sun. Nema potrebe za tolikim ,ne znam kako da nazovem,ali nije ni vazno.
Ovo ti pisem samo da bi bar malo zagrebala po povrsini shvatanja o cemu se radi i sta je to muka koju nose droge,a pogotovo hemija.
Pozdrav
Post Reply