Posle toliko vremena opet problemi!

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

sunrise

Re: Posle toliko vremena opet problemi!

Post by sunrise »

znam goru zemlju zemlju korupcije...Nigerija......... :rolleyes:
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
dobrica

Post by dobrica »

probaj da piješ po dva bensedina 2 puta dnevno(neko vreme) ali ipak potraži savet lekara, jer je tebi ostećena psiha a i fizički deo.
EX-Heroin

Post by EX-Heroin »

Ne znam dobrice da li si meni ovo pisao ili...no dobro pisao sam ti na p.p..a što se tiče korupcije i Nigerije da nisam mislio na afričke zemlje probao sam da nas svrstam u koliko toliko normalan svet. Da kažem evropsku civilizaciju.
A ako je meni bilo ovo namenjeno za bensedin ja pijem ksalol i smanjujem ga da ne bih spavao posle podne jer me metadon posle podne smara. sad nije psiha nego je kod mene poremećeno lučenje endorfina i to trajno zato ja i nemam volje i ne mogu bez opijata maltene ni da radim nikakve volje nemam. Sada sam se vratio na svoju dozu pa ću videti kako će biti u naredne dve nedelje posle dva meseca sada nešto malo osećam. Inače nije problem u psihi da sam recimo psihotičan ili čak ni depresivan nisam. Nego onako...jednostavno ni za šta kao da nemam volje sve mi je svejedno. Da svet propadne ja bih sedeo i mirno posmatrao... :(
sunrise

Post by sunrise »

i,ti,opet mislis da to nema veze sa psihom? ako ne sa njom,sa cime drugome?
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
EX-Heroin

Post by EX-Heroin »

Htedoh reći da nema težak poremećaj tipa psihoze, shizofrenije. Ponekada depresivne epizode ali to je uvek povezano sa nečim, raskid ozbiljnije veze, izgubljen posao što je inormalno, na kraju ovde ijma milion razloga za depresiju.
To sam hteo reći a ima vezom direktno sa nedovoljnim ili neodgovarajućim dejstovm leka. Ako ja na svim opijatima sam kreativniji, radno mnogo sposobniji, odnosno jači mi je voljni momenat onda mora da je do leka ipak. Zar ne? A letargije je baš njegova nuspojava i to nisam jedini na žalost znam još dvoje ljudi od kojih jedan ukoliko ne dobije drugi lek bojim se da će se sejbati čovek a ima toliko planova pokrenutih i jako je mlad i šteta bi bila ogromna da on se ne iskaže ali na metadonu je 5 godina uz ogromne nuspojave svo vreme koje je raznim lekovima probao da kupira i ne pomaže ništa na duže staze...To sam mislio. Ja nemam razlog da budem derpesivan i nisam samo mi nedostaje elana nekako mi je sve svejedno. Nisam ni nervozan, niko me ne provocira samo sam sebe haha..Sada mi je malo bolje odnosno malo više ali to će nestati za najviše mesec dana pošto sam sada na staroj dozi i to tek dva tri dana sada sam malo motivisaniji ali u prvih 4,5časova najviše(to će se smanjivati i po trajanju i po intenzitetu dok se ne svede na vrl9o blag i slab osećaj svega dva sata, normalnost 2 do 4 i posle toga letargija)
Post Reply