Suboxone pomoc skidanje hitno!!!!

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

sunrise

Re: Suboxone pomoc skidanje hitno!!!!

Post by sunrise »

i ne ja jednu tabletu nego 1mg.nabijem te
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
MasacreEnElDiscoBar

Post by MasacreEnElDiscoBar »

Chudno meni je bilo prepisano 20ml.(40kom.methadona),+ josh nekad 20ml.(40ml. a pio sam ih sastrane i djeluju)...tako da neznam zashto bi izmishljo ovaj o 35ml....onda zashto je na dozi od 35ml.(70kom.)...ma uff reko zaboravi...(1mg petina od 1 tablete uff,, svaka chast),..sljedechi put ti nechu odgovarat ovaj sam josh puta moro, neznam zashto....I da nabila si ti samu sebe na odgovoru Jaffi o i.v. methadonu,samo je post premjeshten u HARM REDUCTION!!!
sanela

Post by sanela »

Hajde, oboje se smirite i lijepo pročitajte sve postove polako.
Take it easy...
MasacreEnElDiscoBar

Sve okej, ona je rekla shto zna i misli, a i ja...Samo ochito krivo znamo iste stvari!!! Krivo sam reagiro sorry, ''Sunrise''...
sunrise

Post by sunrise »

ja ti kazem idi svaka dva tri dana par miligrama dolje i nece nista od krize osjetiti.ja sam od 50mg a da sam htejla dali bi mi sto pedeset jer njima je cilj da ne radimo razbojnistva ili kako se vec kaze..ja sam svojom voljom se sinula u dva tri mjeseca i sad kad mi treba njhov savjet,oni mnei govore pa poveca met....nisam ja ljuta na tebe...izvini....nego sto je kao jedino mneni stalo a njih zaboli.....
izvini,ne znam ti sta reci...ja bi sa meta isla na lagane tabletice pa na nista a jebanje sa jednog na drugog bas ne vidim uzitak,....iapk svatko ima pravo da si bira najpmetnije sta se njemu cini tako i ti i ja
izvini
moj jezik nekad poleti
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
MasacreEnElDiscoBar

sve pet, al smanjivanje je meni osobno bilo nemoguche, a i znam puno njih kojima isto...trebo bi samnjivat, a dobio bi terapiju za tjedan dana, jednostavno nebi bilo kontrole...Sad, sam ja piso shta rade u bolnicama, i kako je meni bilo najlakshe se skinut i prebacit s metha. na sub., a to otp. 10,11 puta sam radio svakih par mjeseci bi dosho do previshe hepova do chak 40ml., pa sad makivaj pa na sub., pa jedno vrjeme okej pa mi ni sub. nebi odgovarao, pa opet na meth.,2 puta sam u bolnici se skido s methadona... Oni koji su bili do 10 tableta njima su smanjivali do 4 tableta pa 1 dan pauze i prebacili ih na sub. . a, meni i drugima koji su uzimali veche kolichine odma maknuli meth. idali MST(morfij), i nakon 2 tjedna prebacili me na sub...vani sam s tramadolom zamjenio meth. i uzimo ga jedno vrjeme da bi se isto lako prebacio na sub..jer je zeznuto tako velike kolichine smanjivat da bi se prebacio, trebao bi bit u bolnici bar nekolko mjeseci ovako je u 2 tjedna bio transfer gotov....sad sam jedino na nrmabelu i dormicumu...i okej je za sad, valjda bude i simke081... :|
Last edited by MasacreEnElDiscoBar on Sun Jul 10, 2011 9:56 am, edited 1 time in total.
highway61

Post by highway61 »

Kako niko da se seti da spomene da mozeš imati anticipiranu krizu ako uzmeš subutex prerano posle prestanka s metom?
Svugde na netu piše da treba da se spustiš na 30 mg meta (i manje ako možeš), onda moraš da sačekaš 3 dana da ne uzimaš ni met ni subove, i tek onda smeš da uzmeš subutex. Ako ne sačekaš ta tri dana strejt možeš stvoriti napad sličan krizi od opijata za koji kažu da je vrlo gadan. E sad,to poručuje medicina, ponekad te stvari u praksi nisu potpuno proverene, ali mislim da sam video po nekim forumima da je par ljudi uzelo subove prerano i gadno se provelo, čak im je bilo gore nego u klasičnoj zikri. Tako da se ja ne bi zezo na tvom mestu i razgovarao sa stručnim licem pre nego što uzmeš subutex.
Poenta je da je half-life meta poprilično dug, odnosno i kad prestanu glavni efekti dugo ostaje aktivan u mozgu, a subutex deluje kao opiodni agonist; što praktično znači ako ga uzmeš dok ti je u mozgu još uvek aktivan neki opijat, bilo heroin bilo metadon, subutex dolazi do dopaminskih,odnosno opijatskih receptora i počinje da se takmiči za prevlast sa tim opijatom koji je već prisutan. To znači da ne mogu da te šljakaju istovremeno subutex i neki drugi opijat istovremeno, subutex počinje da se bori s njim, odnosno deluje kao blokator, i onda si najebo.
Ako baš insistiraš da se ne konsultuješ sa stručnim licem, ponovo, u svakom slučaju apsolutno moraš sačekati dok spustiš dozu na 30mg, onda od zadnje doze metadona sačekati 3 dana strejt od svakog opijata, i tek onda smeš da uzmeš subutex. E sad, ako to uzimanje subutexa traje par nedelja, verovatno nećeš osetiti neku preteranu fizičku krizu od suba, ali s obzirom da si bio na metu, pa na subu,i da imaš problem zavisnosti, definitivno bi ti trebale psihoterapija i eventualno neke vrste antidepresiva, kako ti već stručno lice preporuči.
MasacreEnElDiscoBar

je imash obichno krizu pogotovo, ako se duze uzima hep. i velike kolichine, najbolje je smanjit chim manje mozesh...da nebude tako velika kriza...mene dok su prebacivali na sub. imo sam malu krizu..mada sam 2 tjedna bio na MST-u bez hepova i bio negativan na njih, al su se zadrzali josh negdje u tjelu...zato dok su me prebacivali, prvo su mi dali nakon 1 dan pauze subutex(valjda da samnje tu krizu jer suboxon ima taj naloxon pa moze bit izrazenija kriza) 2mg pa tako po 2 svaka 4 sata do max.6mg., i tek drugi dan su mi dali suboxon, veche doze...osjetio sam nelagodu vishe neku u glavi nego pravu krizu, al bash neugodan osjechaj, al 3.dan je bilo sve okej...da, najbolje bolnica i struchno osoblje kod tako velikih doza metha....
highway61

Post by highway61 »

Nije taj napad/kriza od naloxona, nego od samog subutexa, kao što sam napisao on ne deluje kao ostali opijati, da se dopunjuje sa njima i može da se koristi zajedno sa drugim opijatima, kao na pr. heroin+metadon, već se takmiči sa njima u mozgu kao opiodni agonist-deluje kao blokator i ako već imaš neke opijate na receptorima on stvori blokadu i napad. Tebe su prvo prebacili i na MST par nedelja zato što ima kraći half-life od Metadona, što znači kraće je aktivan u mozgu nego Metadon, tako da ne mora da se čeka 3 dana apstinencije dok ispari iz mozga pre nego što smeš da pređeš na subutex, nego je dovoljno da se pauzira samo jedan dan.
**Nalorex sam služi samo da spreči mogućnost zloupotrebe Suboxona (koji je u stvari subutex+nalorex, odnosno druga vrsta leka- mešavina opijata i blokatora, u odnosu na čist Subutex-opijat) na sledeći način: ako se uzme intranazalno ili intravenski, u mozak odlaze i nalorex i subutex, tako da i blokator i subutex prorade, nalorex preovlada i ne osetiš nikakav efekat samog opijata Subutexa. Ako se, opet, uzme sublingvalno, odnosno pod jezik, nalorex se rastopi u ustima i ne dopre do mozga, tako da se aktivira samo opioid Subutex=Buprenorfin u Subuxonu. E sad tako je u medicinskoj teoriji, u praksi izgleda (barem prema onome što tvrde zavisnici na forumima koji su iz svog iskustva zloupotrebljavali lek) da je količina nalorexa- blokatora prema buprenorfinu-opijatu 1:4 suviše mala da bi preovladala, tako da je suboxon,isto kao i subutex podložan zloupotrebi, ali je farmaceutima trebala dobra priča za marketing ili šta već.
MasacreEnElDiscoBar

da sve znam to...suboxon su uveli radi zlouporabe, da nema furanja s njim jer znam da ufurash suboxon, naloxon che stich prije do receptora i izazvat che krizu(sad su neki pokushavali intravenski sa suboxonom pa bi ga prvo malo rastopili u ustima i gluposti, ali suboxon nejde intravenski jer odma bude krize, pricho mi jedan momak da je probo i uzas zavrshio na hitnoj), a pod jezik neche tako brzo stich do mozga ko subuxon, a i poshto su male kolichine naloxona djelovanje che bit uredu...(sad subutex mogu utimat samo trudnice, takav su stavili zakon u HR).... E sad vjerojatno su meni dali prvo subutex jer on nema naloxon, valjda da nebi imo izrazeniju krizu kod prebacivanja koju sam mogo imat jachu da su mi odma dali suboxon!...

Da sigurno bi bilo najbolje chekat 3 dana poslje uzimanja methadona(al, tu je onda 3 dana krize) uzet sub.,
Ja sam chito u prospektu methadona da kod prebacivanja treba bit na max.6 tabl.(a tako mi i dr.rekla) i da se pricheka 24h ili kad nastupi prva apstninenciska kriza onda uzet sub..u bolnici znam da meth. smanjuju na 4 tabl.(20mg.) i nakon pauze od jednog dana, prebacuju ih odma na sub.chim osjete krizu...
Sad su tu nijanse kako ko radi i gdje...jel cheka duze ili odma prebacuje chim stupi kriza na sub.
Post Reply