Moze se!! (eto i ja nesto da kazem:)

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
nanii

Re: Moze se!! (eto i ja nesto da kazem:)

Post by nanii »

Ma Selma ti si čudo PDT_Love_27 BOŽIJE PDT_Love_25
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
selma

Post by selma »

ma ti vala... :)
znam, ali da ti velim...I TI SI :bear:
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
Vivaldi82

Post by Vivaldi82 »

Zdravo Selma,drugi put sam procitala tvoju ispovjest,lijepo je napisana.Baca me na razmisljanje..POgotovo onaj dio kad opisujes prve dane u Retu.Eto ja bi se htjela skinut,al nisam toliko ocajna da bi izdrzala u komuni skidat se na suvo i prestat pusit itd..Ma to vec znas ,iako nista protiv komune nemam ,i voljela bi otic i izdrzat tamo 6 mjeseci ko ti ,sigurno bi mi pomoglo.Posebno me pogodilo kad si rekla "Osjecala sam se ko da sam ja jedina normalna a svi ostali ludi ili vanzemaljci "E tako se ja osjecam na NA sastancima toliko mi bode oci da tamo nepripadam ,a duboko u sebi znam da nisam ja jedina normalna a svi ludi,nego obrnuto ..Naravno zelim nastavit sa sastancima i ocu ....Jedino ta vjera u Boga mi ne ide uopste...Jer to je nesto na sta se nemozes natjerat ili te moze zanimat pa procitas,to je nesto sto samo dodje ili ne dodje ,a ja vjere nemam ,bas ni malo,i razocarana sam u religije..iako znam da religija nije vjera...imam tu neku odbojnost zbog svega sto mi se desilo vezano za rat(nacionalni u Bosni)..al se raspisah ,a samo sam te htjela pozdravit eto,pozd
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
selma

Post by selma »

Pozdrav Vivaladi, neka si se vala javila pa da malo normalno popricamo bez podbadanja :)
Ma kontam te da ti se ne prolazi kriza na suvo i da nisi toliko ocajna, ali bar sto se tice komune postoje i drugi nacini da bi se skinula prije ulaska. Mozes otici na detox,pa onda u komunu...ali opet, ako ti nemas ama bas neku posebnu zeljem za lijecenjem ne znam koliko ces izdrzati...
Mozda ti jednom bude dosta svega, pa se tad se odlucis...
Cigare bi prezivjela, vjeruj. Kad ih nemas u blizini, lakse prestanes razmisljati o njima.
A Bog...ni ja nisam mogla proizvesti sama od sebe od odjednom kao ja nesto pocnem vjerovati u Boga...to su ipak uvjerenja koja nisu dosla od mene i koja su me uvjerila da Bogu jeste stalo..ipak to dolazi odzogo sto bi se reklo, od Njega :) Svi smo bili skepticni i prema vjeri i Bogu i druge gledali kao nenormalne. Pa kakv ces biti, na kaju krajeva, kao narkoman?
Bog dodje kad ti odustanes i predas se od svojih nekih pokusaja i od toga da ti mozda znas nesto bolje...i kad u stvari svatis da si toliko jadna da ti samo Bog jedini moze izvaditi iz toga. Ono sto je najteze slomiti je ljudski ponos i priznat sebi..
Super za NA, bar nesto i negdje da ides. S vrmenom ces se navici :)
Ali kad stvarno se odlucis skidati imas ovu drugu opciju.Pozz
toto-rina

Post by toto-rina »

Mogu da kazem da je cista heroinska kriza nista prema onome sto prezivljavaju ljudi koji se skidaju sa Metadona u centrima tipa RETO. To ne moze svako, apsolutno. To je cist UZAS i pakao na zemlji. Duboko verujem da osoba kada se skida sa toga tako vise nije ista osoba u glavi. Promenila se i to sve, ali mnogo sivih celija tada ode bespovratno. Mozda su zato tako caknuti svi i ne kapiraju neke stvari.
Dobro malo je i u covekovoj priorodi da misle ako su oni uradili nesto da moze svako. To plus godine propadanja mozga sa drogom, pa propadanje u krizi i dobija se osoba koja nije bas sasvim kao normalna.
To se ne nadoknadjuje nikako. Pa ko moze neka proba. Nek bude i 2 dana tamo ako nista drugo bar zna da je probao. Samo mogu odmah da kazem da je Metadonska kriza kuci 5 puta blaza nego kriza tamo. Pomazu ti 24h satro, kao da mogu da ti pomognu. Kazem ne moze to svako. Moras da si totalni ne komformista da bi to izdrzao.
Moze neko da pomisli da je Metadon gori od heroina alki nije tako recenica Grozno mi je ako ne popijem jedan dan Metadon ne stoji. O tome ne treba razmisljati, bolestan si, skapiras to i prebacis mozak u stanju ljudi koji recimo daju inekciju insulina sebi. Penkalo i puf i na posao. Kada takjo shvatis Metadon nema vise problema. Dok razmisljas o krizi i sta ce biti ako ne popijes vecito si u ludilu. Ako ga nema drogiranje ponovo ali dotle se lecis kao covek. Kaao zapadnjak ili isprobas svoju izdrzljivost u centru tipa RETO. Metadonu se uvek mozes vratiti.
Ne pijes Metadon eto tako nego zato sto si bolestan i bolestan si svaki dan bez Metadona. Zato nema ako ga ne popijem. To ako zelis sebi zlo mozes samo da uradis.
saša-ex

Post by saša-ex »

Izvini, Toto, pa komune su i izmisljene na zapadu....
SAMO CEO ŽIVOT...
selma

Post by selma »

Mne samo zanima Toto,kako ti znas da je metadonska kriza kuci laksa nego u Retu?? Jesi ti bio???
U krajnjem slucaju, ako ti se bas ne prolazi medanskog kriza u komuni,imas 21 dan skidanje u bolnici,pa onda odes...
Ako je tebi tako super, onda ostani i cirkaj svoju terapijicu do kraja zivota. Mislim, ozdrzavanje na metadonu?? Ma kakv je to zivot, ne mozes dupetom pomjerit bez terapije??
Vala,metadon,eliksir za zivot... :)
zalosno
selma

Post by selma »

Reach for the sky cause tomorrow may never come...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BRK8P94QXxQ[/youtube]
vudd

Post by vudd »

saša-ex wrote:Izvini, Toto, pa komune su i izmisljene na zapadu....
Ali su ih sigurno izmislili neki Rusi emigranti,koji mrze narkomane.
Kaao zapadnjak...
Eto, zivo me izjede da saznam prije nego li napustim ovaj usljivi svijet...Sta je to na zapadu dobro kad su narkomani u pitanju?Kako izgledaju te pogodnosti dzanki-zapadnjaka?
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
sanela

Post by sanela »

Joj, svaki put kad pročitam neki tvoj post toto-rina, iznenadim se kolika količina gluposti može stati u jedan post. Nemam ništa protiv tebe, samo mi nejasno kako možeš pričati protiv komune toliko, a nikad probao nisi. Ustvari mogu, jer je svaki čovjek koji je čist dokaz da se može prestati sa uzimanjem bilo koje supstance i onda ti pokušavaš na sve načine da ga diskredituješ, proglasiš ludim, sektašem itd. jer onda tebi bude puno lakše.
Post Reply