lijecenje hepetitisa c

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

la_na

Re: lijecenje hepetitisa c

Post by la_na »

p.s.
ovo sto sam pisala da morra biti zadovoljeno da bi se dobila th. vrijedi samo za hrvatsku , ostalo ne znam ali nekako mi se cini da su svuda dalje ti ,,uvjeti,, normalniji..
eto, sretno svima
selma

Post by selma »

klara60 wrote:Malmase, jesu li ti gotovi rezultati? Koji je sijedeci korak?
Zvala sam prije dva dana bolnicu,trebali su mi poslat nalaze na kucnu adresu...Trebali su stici ovih dana.
Ovde su u toj udruzi rekli da bi mi cak oni mgli davati tu terapiju, ali da opet nazovem. Trebala bih ovih dana vidjeti. U BL u socijalnom su rekli da BiH i Hr imaju dogovor u zdravstveno iz BiH pokriv troskove lijecenja u Hr samo u hitnim slučajevima, ali takvu vrstu terapije ...ne postoji zakon za to....ALI..da postoji neki zakon ''podizanja terapije u naturi''' what ever means it i da to komisija treba odobriti, ali da trebaju imati više detalja...
Tako kad saznam zasigurno mogu li mi ovi iz udruge davati terapiju u suradnji sa doktorom,vanjskim suradnikom...onda bih trebala i nakon sto napravim biopsiju ,traziti na komisiji da bi odobre to podizanje u naturi,pretpostavljam da mi odobre podizanje terapije u BiH , ali koju mogu primati ovde...

A onda..prije svega toga trebam vidjeti kakvo zdravsteno osiguranje cu imati,jer ce se nesto mjenjati...do sada je placala firma, ali tad mozda nece, to je malo komplikovano...

Hvala vam sto me se sjetite i sto ste mi se javili onaj dan. :) Lijepo vas je bilo cuti!:)

Puno vas pozdravljam!
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
selma

Post by selma »

la_na wrote:p.s.
ovo sto sam pisala da morra biti zadovoljeno da bi se dobila th. vrijedi samo za hrvatsku , ostalo ne znam ali nekako mi se cini da su svuda dalje ti ,,uvjeti,, normalniji..
eto, sretno svima
I u Hr se razlikuje od grada do grada... znam bas jednog momka iz ZD koji tamo nije isao na terapiju jer je komlikovano malo je reci,ali u ZG je ,recimo, dobio terapiju bez problema i to cak ne mora dolaziti tamo svako malo, nego svaki mjesec...dakle, sve zavisi...
winston85

Post by winston85 »

Podrška iz komšiluka... :)
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
selma

Post by selma »

Pozdrav komšiluku! :)
klara60

Post by klara60 »

Negdje sam cula da covjek kad ustane prvo poogleda u komsiju pa u sunce...Zato mojim komsijama, Winstonu na istoku i Malmase na zapadu veliki pozdrav!
A, ti Winstone uvijek si tu kada treba dati podrsku, hvala ti za to.
winston85

Post by winston85 »

:D
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
la_na

Post by la_na »

razlika je jer lijek ide na teret bolnice tak da ovisi kome ce odobrit a kome ne, trocclana komisija odlucuje.. ma ugl. bolje ne znati kako se radi :/
Anita-Ana

Post by Anita-Ana »

Ja sam HCV pozitivna vec 8 godina... Da ne lazem prvo sebe pa sve druge, sve ove godine koristim narkotike (naravno, svako zna sta je u pitanju), i idem na kontrole jetre, tj. jedino radim transeminaze koje su relativno malo povisene.... Zaista ne znam kako... Tako da sve ove godine lekar na infektivnom govori da je virus u akutnom stanju i da mi ne treba jos lecenje... Bar ja mislim da njega zabole nesto za mene... jer smo i tako svrstani u niza ljudska bica Mislim na nas zvisnike) !!! Zar ne bi trebala da se obratim nekom drugom lekaru i makar dobijem uput za biopsiju???
selma

Post by selma »

ako imas virus 8 g, on ne moze biti u akutnom stanju, vec u hronicnom.
Cudan neki doktor.
Za terapiju trebas biti minimalno god dana cista i ne smijes pucati preko nje. U kombinaciji sa drogom, ta terapija je katastrofa..i onako je sama od sebe otrov.
Ako zelis na terapiju, prvo se skini i onda potrazi drugog lijecnika.
Post Reply