Šarao i varao....sebe

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

toto-rina

Re: Šarao i varao....sebe

Post by toto-rina »

Ja sam poceo sam 15 da se drorima, da kazemo odmah na iglu jer sam 10 puta i manje uzeo na nos do 23-24 sam vec znao da se necu izvuci ako se ne desi nesto drasticno da mi promeni pogled na dop. Kako se to nije desavalo ja sam polako shvatao da druge nema nego dokopati se Metadona. Ja ne verujem da sam ja bio mnogo pametniji ili da tu treba neka posebna inteligencija da covek shvcati da ako mesec dana govori sebi sviko vece kada je drogiran da od sutra prestaje a sutradan svaki put misli samo na drogu dok se ne sredi da se to nikada nece dogoditi. Potrebna je samo iskrenost prema sebi i prema drugima i onda je sasvim jasno da su sanse za izlecenje nikakve i da lazem i sebe i druge. Mogao sam da nastavim da radim to svaki dan da pricam od sutra i ja nisam lagao ja sam stvarno najstvarnije osecao da prestajem od sutra ali to je bilo lazno osecanje jer kada nisam pod uticajem droge stvar se menja. Ne znam sta treba da se dogodi da ti shvatis da ako nastavis tako jos 20c godina imaces isto osecanje i zelju da ostavis a u stvarnosti sve manje snage. Moras da shvatis da ti se zelja nece pojacati za izlecenjem varirace doveka i cesto neces moci da je kontrolises i tada ce padati u vodu sve sto si se napatio. Cak je mnogo bolje da si se drogirao pa samo prestao netgo bio od 10 dana samo 3 drogiran jer ti 7 iorganizam pati i unistava sam sebe pokusavajuci da te natera da se izdrogiras. Resenje ti je ili Metadon ili nesto sto ce te 2-3 godine onemoguciti da na svaki ncin dodjes do droge a t5oliko je potrebno da covek moze da se odupre drogi. 10-12 meseci nije nista. Ja sam posle 12 meseci u glavi kao posle 3 bio isto. Samo si fizicki bolje. Ako ne budes uzeo Metadon a i tada ces se verovatno drogirati povremeno ali ti organizam nece se muciti i ako ne budes negde gde neces godinama moci da uzimas drogu dok se ne saberes neces nikada ostaviti heroin.
peter
Posts: 101
Joined: Fri Aug 06, 2010 8:14 pm

Re: Šarao i varao....sebe

Post by peter »

Ovo ti je najnormallnie sto si napisao meni,mnoge sam tvoje postove procitao na drugim temama ,ali to je tvoj zivot i tvoja prica.
Na zalost,ne znam odakle si da bi mogao da shvatis,da je meni trenutno 170%problem h. a 30% to sto sam sam ,i sto mi se veoma ruzno izdesavalo za kratko vreme. nesto kao imas dugo jednog dilera ,ali jednog dana je iskljucni nikada se vise ne ulkjuci.
ruzno i banalno poredjenje,ali trenutno ne mogu da razmisljam drugacije.
Vidis ,ko je hteo da se javi i ponudi pomoc ,vidjenje,razgovor i ect. se danas javio pta dva,a sve ovo je manje vise zezanje i poluigranje,ljudi koji su na terapijama ,ima na drugim temama cistih,nikada isprljanih h. ali,to je nesto drugo.
coveka treba da vidis pa onda da pricas sta i kako .
javio se covek i ponudio da dodje kolima da se "prosetamo",ali ja sam se danas ukakio u krevet,tako da smo odlozili da dodje za dva tri dana.
to,o tome sta koliko i kome steti,ja odlicno znam i nikako ne mogu da se slozim sa tobom. 7 dana sam ja bio pokriven neopijatima,ali nisam imao skoro nikakve tegobe . organizam se nije mucio. on se muci kada ti uvale blokator,taj nazovi lek je smrt za organizam. Kako ja too znam,pa vidis imam u kuci brata koji je sada vec postao jedan od najmladjih dr.farmacije,tema zavisnici -lecenje. Ne razgovaramo ni dobro jutro,ali tehnicki da.
odavno mi je objasnio sta blokator radi sveze "ociscenom organizmu,koliko je to razaranje.
Voleo bih neko da mi napise u kojim se to evropskim zemljama jos upotrebljava,i kako.
Ja,sam se skidao 2000. god . subotexom,i bilo je neverovatno. poredjenje h.tada i sada je nepotrebno
Sto se tice mog brata i blokatora,stvari idu ovako. Kada je lek ok,zasto se nigde ne dobija fiskalni racun,a Revija je vec godinama registrovana,puna kuca registara lekova u nasoj xzemlji.?
zasto apoteka I.otkupljuje od mene ,i kako sme 29 kutija naltraxone-a? i,to po ceni od 40 evra?

Metadon,pa nisam zeleo da ga pijem 90-e zasto bih sada,nemam ja nista protiv,ali imam primer u svom komsiluku efekat njega posle dv godine bez ikakvog recidiva.
da gse na njemu stabilizujem? malo smesno,kada sam ja u pitanju. Ja,ne moram na posao,tako da kada god sam ga popio,samo sam se valjao po krevetu i kunjao,ne stondirao .
kako to da se ja stabilizujem.
sada su mi ponudili i da besplatno uzmem subotex kao odrzavanje,ali sam video na IN-u i kako je decko prosao koji ga je platio da se skine. kakve dijareje,kakva ludila.........

ja zelim da budem strejt,i tada sam stvarno srecan i zadovoljan. to je odavno moja droga ,koju povremeno uspem da "konzumiram"
kada sam se preselio u ns,nisam dve godine popio bensedin,zasto,pa bio sam zadovoljan zivotom,eto zasto.
sada sam sam,i to je najveci problem u mom lecenju.
nema vise LJUDI,a ja ne zelim da budem pivopija u parkicu kod Pinka
odem ja tamo i pitam vrsnjake,kako vam je ,pomaze li u zivotu,od 6,njih 7 su mi rekli samo se mirno budim.
ako je to stabilizacija,onda je to,taj lek zlato.
bese ima onaj googl film METHADONIA,SVE MLADI I SRECNI LJUDI. CAK I ONA GOSPODJA STO JE SKROZ CLEAN 19 GOD. I VODI PROGRAM ,JE BEZ ZIVACA ,I POLUHISTERICNO PRICA.....AKO JE I TO PRILOG ONDA ODOH KOD vUJOSEVICA(JA MU BIO 1 PACIJENT)KOJI MI JE PLACAO 7 DANA U METADONU DA MU PRICAM O ONOME STO JE UCIO ALI NEMA PRAKSE. SEDELI SMO OD POLA SEDAM DO 9,9 I TRIDESET UVECE=DVE BOCICE PO 300KAPI...............TADA,KO TO BESE KAZE
NEKOME ON PRIJA I TAJ STIL ZIVOTA
MENI NE,JA CU SE I DALJE BORITI I KUKATI KADA GOD MI JE TAKO ,ALI NA SVOJOJ TEMI
KOME SMETA,PRESKOK!
POSTENO
PETAR
Borba i dalje traje!
Borba traje do kraja!
Borba svakog dana!
User avatar
Vuk
Posts: 1315
Joined: Sat Dec 06, 2008 1:17 pm
Location: Beograd

Re: Šarao i varao....sebe

Post by Vuk »

Boga mi pošteno! =)
Žao mi je što ti je takva muka sada, ali mi je ipak drago da si tu i da koliko toliko želiš da ideš putem koji vodi napolje.
Negde si mi napisao da sam možda zaboravio kako je to bilo drogirati se, nekad si mi rekao i da "nebi da me vraćaš pričom u taj stari svet". Hvala ti što si mislio na mene ali zapravo nije tako. Ja sam čist danas upravo zato što nisam zaboravio kako mi je bilo, nadam se da nikad i ne zaboravim. A priče iz tog sveta samo me podsete često koliko stvari imam da na njima budem zahvalan. Sećam se koliko sam puta povraćao u krevet jer nisam imao snage da ustanem i to tako ostavljao danima tu da trune. Sećam se kako je kad ne možeš da stigneš ni do svog wc-a jer tu samo pršti sve. Sećam se i kako je udarati glavom u zid samo da prođe bol u svim drugim delovima tela. Sećam se i kako je sećati se svega toga pa ipak ići ponovo na šemu posle nekoliko dana i sebi činiti svesno još gore. Sećam se i nadam se da nikad ne zaboravim.
Danas, tu si gde si. Jel boli - boli. Jel muka - muka je. Jel teško - jeste. Jel dosta - to je na tebi da kažeš. Ide sad to svakim danom polako na bolje, ali o tome znaš sve mnogo bolje nego ja ili čak i većina ovde. Ide polako, ali ide i na bolje, bar sve dok ti radiš koliko možeš da nastaviš da se udaljavaš od svega toga.
Heroin će nestati za nekoliko dana. Psiha ostaje malo duže, znaš i to. Ali znaš i da postoji način da se i to sredi. Malo po malo, kroz rad, priču, iskrenost, otvorenost, voljnost. A što se usamljenosti tiče od sada više ne moraš da budeš sam ako ti ne odlučiš tako.
Polako, ide sve to. Za sada večeras, pa sutra ponovo. Nadam se da se gledamo za dan dva.
Javi se, piši, šta god treba da ti prođe vreme. Nisi sam i nisi prvi koji to prolazi. Ali možda, nadam se, poslednji put.
Moon child
peter
Posts: 101
Joined: Fri Aug 06, 2010 8:14 pm

Re: Šarao i varao....sebe

Post by peter »

ko je ovde covek,PITAM JA
?
Borba i dalje traje!
Borba traje do kraja!
Borba svakog dana!
peter
Posts: 101
Joined: Fri Aug 06, 2010 8:14 pm

Re: Šarao i varao....sebe

Post by peter »

Pitanje za ove "pametne " sto sve znaju!?
Borba i dalje traje!
Borba traje do kraja!
Borba svakog dana!
User avatar
sunrise
Posts: 2372
Joined: Wed Aug 03, 2005 9:40 pm
Location: Wien

Re: Šarao i varao....sebe

Post by sunrise »

Izvini ako sam te povrijedila i bila gruba ali mi je namjera bila da ti iskreno kazem svoje misljenje.

O tome da lazes lazes sebe. Zavaravas sebe. Petljas sebe. Ne ide to tako Pero. Ne mozes ti skinuti se i ostati cist tek tako,bez icije pomoci sa strane. Jako dugo,mozda pola zivota si u dopu i sve ti se vrtilo i jos ti se vrti oko njega. A,opet,üpo meni, nekako naivno gledas na sve ako mislis da ces bas sada,ovaj put imati zadnje skidanje i nikad vise u zivotu. I da vise nikad u zivotu neces uzeti dop. I da vise nikad u zivotu neces zvati dilera. I da vise nikad neces biti stond i kljucati. Si siguran da je to moguce, jesi li uopce siguran da je to ono sto ti zelis?

Odkada si na forumu se vrtis u krug i stalno se ponavljaju iste scene i situacije.
To mi je zao. Nema potrebe za toliko mucenje. Mogao si do sada biti i izaci iz komune,jel tako? Mogao si i na drugi nacin biti ok,ali nisi. Zasto? Zato sto su ti se sad desile neke jako ruzne stvari i da ti bude lakse, da izadjes na kraj sa problemom ti si uzeo dop? Jel tako? To je ono sto rade narkomani.Tako to kod nas funkcionira. A,sad se treba nesto lijepo desiti. Nova Godina, Bozic,pokloni,mozda ti neka lova uleti. Eto sad se mozes razveseliti i uzeti dop.

Voljela bi za tebe da stvarno nesto napravis, dobro za tebe i tvoje zdravlje i sutra u zivotu.
Sta stvarno mislis da je bolje za tebe,svaki mjesec se skidati na suho i muciti tijelo nego biti na lijeku?

Kako si danas? Kako ti je prosla noc?
Opet ti kazem ne ljuti se ali to je moje misljenje.I ne zelim ti zlo nego dobro.
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
peter
Posts: 101
Joined: Fri Aug 06, 2010 8:14 pm

Re: Šarao i varao....sebe

Post by peter »

nema veze,za takve price postoji pp. nista nisi postigla ovim postom
steta,gotivio sam te mnooooooogo.
Borba i dalje traje!
Borba traje do kraja!
Borba svakog dana!
User avatar
sunrise
Posts: 2372
Joined: Wed Aug 03, 2005 9:40 pm
Location: Wien

Re: Šarao i varao....sebe

Post by sunrise »

Znam i sama da tim postom nisam nista postigla.
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
User avatar
sunrise
Posts: 2372
Joined: Wed Aug 03, 2005 9:40 pm
Location: Wien

Re: Šarao i varao....sebe

Post by sunrise »

SARAO I VARAO
SEBE
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
yasujirozu
Posts: 1701
Joined: Sun Feb 01, 2009 10:00 pm

Re: Šarao i varao....sebe

Post by yasujirozu »

Mali off spram popovicevskog egzistencijalnog seirenja o svijetu i svemu al' citajuci vladu-beobandu posljednih dana imam utisak, naspram jevremu, bobiju, selmi i ostalim sanelama da je njemu, rjetkom al' zar i jedan nije dovoljan, hept promjenio zivot. Nema ironije, ne zivi on savrseno (a tko od nas zivi?) al' je, rekao bih, i za njega i za okruzujuce drustvo ipak bolje.. Nuff' said.
Locked