Pomoc . :/

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
bez buducnosti .

Pomoc . :/

Post by bez buducnosti . »

prvo me interesuje jel svima ovako tesko napisat prvu recenicu .
zivim u porodici koja ima problema sa ovisnoscu , moj brat se puca heoinom,a ima 30 godina..da koristi drogu ima malo vise od 10 godina.Naravno poceo je sa travom,kasnije mu nista nije bilo dovoljno jako..zadnji put kad sam ista saznala o njemu,bio je taj da je na heroinu.Zena ga je ostavila i odvela malo dijete,a najgore sto dijete ima poremecaj u razvoju zbog uzimanja droga .
Shvatam da je svima vama teze jedno barem milion puta,al' vi jedini razumijete i jedini mozete pomoci .
imala sam i dugu vezu sa "travarom" koji je i povremeno dilao,i bila sam uvucena u sve to .
Mama me je znala voditi u klinike za odvikavanje da vidim kakva cu postati .
jos imam strah od toga da su roditelji u pravu,i da cu zavrsit kao moj momak,ili brat .
niko se nije navukao bez razloga,odnosno bez nekog sranja koje mu se desilo,i svaki dan se sve vise zatvaram u sebe i vise razmisljam o pocetku drogiranja .
mozda niko nece prociitati,jer ima ih vec navucenih,tako da moja prica ne vrijedi . problem je u tome sto nisam ni punoljetna,a sve dublje propadam . Ako iko bude imao vremena ili strpljenja,molim da malo pomognete .
hvala ako ste uopste bacili pogled na ovo . :)
Boban

Re: Pomoc . :/

Post by Boban »

bez buducnosti . wrote:prvo me interesuje jel svima ovako tesko napisat prvu recenicu .
zivim u porodici koja ima problema sa ovisnoscu , moj brat se puca heoinom,a ima 30 godina..da koristi drogu ima malo vise od 10 godina.Naravno poceo je sa travom,kasnije mu nista nije bilo dovoljno jako..zadnji put kad sam ista saznala o njemu,bio je taj da je na heroinu.Zena ga je ostavila i odvela malo dijete,a najgore sto dijete ima poremecaj u razvoju zbog uzimanja droga .
Shvatam da je svima vama teze jedno barem milion puta,al' vi jedini razumijete i jedini mozete pomoci .
imala sam i dugu vezu sa "travarom" koji je i povremeno dilao,i bila sam uvucena u sve to .
Mama me je znala voditi u klinike za odvikavanje da vidim kakva cu postati .
jos imam strah od toga da su roditelji u pravu,i da cu zavrsit kao moj momak,ili brat .
niko se nije navukao bez razloga,odnosno bez nekog sranja koje mu se desilo,i svaki dan se sve vise zatvaram u sebe i vise razmisljam o pocetku drogiranja .
mozda niko nece prociitati,jer ima ih vec navucenih,tako da moja prica ne vrijedi . problem je u tome sto nisam ni punoljetna,a sve dublje propadam . Ako iko bude imao vremena ili strpljenja,molim da malo pomognete .
hvala ako ste uopste bacili pogled na ovo . :)
Tvoje razmisljanje je skladno sa tvojim godinama i sve se bojim ako ti ljudi kazu da ne probas,da ces probati.Ako ti ja ukratko ispricam svoju pricu,reci ces da neces dotle dogurati.Jedno zapamti niko nikada nije kontrolisao drogu nego droga njega i svima je otprilike slican pocetak i kraj a uzroci uzimanja su nebitni jer svako moze da nadje razlog i slaze sebe zasto je poceo.Ja sam za deset godina drogiranja zaradio dve bolesti jednu psihicku i jednu fizicku.Par godina sam cist i trenutno pokusavam da lecim jednu od boljki.Nemam reci da ti objasnim koliki je droga prevarant i crnjak kako moze fino da te zavede i kupi ti kartu za zombilend u jednom pravcu,zna se.Pozdrav
klara60

Post by klara60 »

Bacamo mi pogled djevojcice, ali na ovu tvoju recenicu
bez buducnosti . wrote:i svaki dan se sve vise zatvaram u sebe i vise razmisljam o pocetku drogiranja .
meni je pogled :shock: ...Pa zar nisi vidjela to sve sa bratom? Zar zelis njegov put i takav model za "prevazilazenje problema"...Kazes da te je mama vodila na klinike da vidis "kakva ces postati", moj ti je savjet, da li sa mamom ili sama, da ponovo odes na neku od tih klinika i potrazis psihologa, psihijatra i razgovaras s njima, trazis savjet i pomoc za izlazak iz depresije...Mlada si i sa malo vise volje mozes rijesiti svoje probleme i imati zivot sa lijepom sadasnjoscu i buducnoscu, zivot kakav ti i pripada...
Sretno, djevojcice
sunrise

Post by sunrise »

Ok.malo i kuzim tvoju mamu.ali i da te nije vodila u bolnicu da vidis druge imas pored sebe tvog brata a sto je jos gore i sto me jako boli u cijeloj prici je tvoj mali necak koji je bolestan i ima probleme za koje nije kriv i koje nije sam uzrokovao,nego netko drugi.

Ok,imala si tipa koji je dilao travu. Vise nemas.
Ja ti savjetujem da budes jako dobra i bliska sa mamom i tatom i da gledas sa sto vise ispunis svoj zivot.Da si nadjes ciljeve da znas gdje zelis doci i kojim putem tamo moras.
Jel ides u skolu? si gotova sa njome? zelis raditi ili studirati? Tko tij decko? Tko su ti prijatelji?
Ispuni svoj zivot i tim ce sve manj emjesta biti za te tuzne i tugobne misli kojima nije ni mjesto kod tebe?
Koliko imas godina?
Pisi ovdje jer ces sigurno puno nauciti a mozda ti netko i pomogne svojim primjerom ili savjetom
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Post Reply