KOJU (MUUU)ZIKU SLUSATE? ;)
Moderator: sanela
- mise en place
jurkas
Idem ja u kurac poslije ovoga posta.
Koje taj jurkas i shta,sve mi se cini neka bolesna improvizacija,a improvizacije su za muzicere i...
Sta se deshava i gdje su ljudi zaduzeni za ROCK_PORTRET
Veljko Despot& Sinisha skarica
Stvarno me zanima ko je onaj nafurani snob kga toliko uzdizesh IGLO i poklanjash mu toliki prostor.
Povracanje pluca na bini....fuck...pa to je r´n´r,zar nismo svi vidjeli Igy-jevu veliku kitu ili Richardsa kako se shtepa iza bas-bubnja.
Ovo nema veze sa "sta trenutno slushate"
su puta madre de mierda
mise
Koje taj jurkas i shta,sve mi se cini neka bolesna improvizacija,a improvizacije su za muzicere i...
Sta se deshava i gdje su ljudi zaduzeni za ROCK_PORTRET
Veljko Despot& Sinisha skarica
Stvarno me zanima ko je onaj nafurani snob kga toliko uzdizesh IGLO i poklanjash mu toliki prostor.
Povracanje pluca na bini....fuck...pa to je r´n´r,zar nismo svi vidjeli Igy-jevu veliku kitu ili Richardsa kako se shtepa iza bas-bubnja.
Ovo nema veze sa "sta trenutno slushate"
su puta madre de mierda
mise
hahah vidi kako se moj rod raspalio.... jel se to u tebi budi kolegijalnost? 
ne se sikirati rode, jebes toga tko god da jeste vec.
da li je snob ili ne nemam pojma jer nikad cuo za njegov lik i djelo ali ja se generalno kako napisah slazem sa njegovim stavom glede narkomana.
ti si takodjer u pravu kako muzicar mora biti pokrenut nekim oktanima u krvi jer inace taj muzicar ni za kurac nije osim eventualno pjevati u crkvenu horu ali ovaj je u pravu sa tim svojim vidjenjem ovoga kao nekakva pacenika ako je stvar sa njime bas takva kakvu ju je opisao.
mislim, pa zasto bi se netko identificirao i prepoznavao u samoinduciranome razaranju?
ja razumijem kada se ja prepoznam u muzici nik kejva, neki crnac iz geta u nekakvome hip hopu... ali zasto bi se sada netko prepoznavao u nekakvoj dzanki agoniji... sa kojom nema nikakve veze?

ne se sikirati rode, jebes toga tko god da jeste vec.
da li je snob ili ne nemam pojma jer nikad cuo za njegov lik i djelo ali ja se generalno kako napisah slazem sa njegovim stavom glede narkomana.
ti si takodjer u pravu kako muzicar mora biti pokrenut nekim oktanima u krvi jer inace taj muzicar ni za kurac nije osim eventualno pjevati u crkvenu horu ali ovaj je u pravu sa tim svojim vidjenjem ovoga kao nekakva pacenika ako je stvar sa njime bas takva kakvu ju je opisao.
mislim, pa zasto bi se netko identificirao i prepoznavao u samoinduciranome razaranju?
ja razumijem kada se ja prepoznam u muzici nik kejva, neki crnac iz geta u nekakvome hip hopu... ali zasto bi se sada netko prepoznavao u nekakvoj dzanki agoniji... sa kojom nema nikakve veze?
i am what i am and what will be will be
- mise en place
all right
Ma rode sve o.k. i svako svoju karu nosi..
Neke stvari mi ipak nisu jasne,tip kaze da je bio "primoran" das bude na koncertima i to..
Nije bitno sta i kako razmishlja i gleda na narkice,ali neko ko mozda skuplja i vrti kablove po konceruma ilio radi za cro-recor..,ili tv moze da ga pushi jer to mu je profesija.
Svi ti su uvlake ,znam o cemu govorim.Preko shupka do tv.ekrana.
Sto se tice Gprana on je sigurno na pismo opet neshto promrljao ili mozda odsvirao neshto...ja ga isto nebranim ali on nikome nije poslao pismo ,pa jebi ga.
Kaze Katainas,da je interesantno sto i ja mislim.
KO zna shta se krije iza tog,pisma,koliki naboj negative pa kud puklo da puklo.Taj snob ne kaze da je Goran mozda teshko bolestan ili tako neshto nego samo ga shara i osudjuje.
Nije bitno ali taj isti jazavac kaze da se pali na ziku koja izlazi iz tog narkomanskog duha unishtenog po prilicno.,ili mu je mozda neki rod?
Mislim da tu ima puno toga ,a inprovizaciju u svrhu samozadovoljavanja neka zabije via-anal
Ja isto mrzim i nepodnosim neke ljude pa im nepishem pisma.
long live r´n´r pa cim god bio inspirisan.
mise
Neke stvari mi ipak nisu jasne,tip kaze da je bio "primoran" das bude na koncertima i to..
Nije bitno sta i kako razmishlja i gleda na narkice,ali neko ko mozda skuplja i vrti kablove po konceruma ilio radi za cro-recor..,ili tv moze da ga pushi jer to mu je profesija.
Svi ti su uvlake ,znam o cemu govorim.Preko shupka do tv.ekrana.
Sto se tice Gprana on je sigurno na pismo opet neshto promrljao ili mozda odsvirao neshto...ja ga isto nebranim ali on nikome nije poslao pismo ,pa jebi ga.
Kaze Katainas,da je interesantno sto i ja mislim.
KO zna shta se krije iza tog,pisma,koliki naboj negative pa kud puklo da puklo.Taj snob ne kaze da je Goran mozda teshko bolestan ili tako neshto nego samo ga shara i osudjuje.
Nije bitno ali taj isti jazavac kaze da se pali na ziku koja izlazi iz tog narkomanskog duha unishtenog po prilicno.,ili mu je mozda neki rod?
Mislim da tu ima puno toga ,a inprovizaciju u svrhu samozadovoljavanja neka zabije via-anal
Ja isto mrzim i nepodnosim neke ljude pa im nepishem pisma.
long live r´n´r pa cim god bio inspirisan.
mise
Evo tek sad vidim ovo:
- ne da vi drugi ne znate, ali etoooo - kiss
Jeee!!! Veliki pozz tebi KatarinaS, i tebi PollyJean, cure znaju što je mjuza eheeeebas si me Ramona obradovala. Pre neki dan pricam s nekim ortakom o tome kako bi se, od srece, verovatno upiskila u chegice, da imam priliku da odem na koncert J.J.Calea

mise_en_place,ima ljudi koji nalaze sebe u narkomaskoj agoniji,ali mozda ne znaju da je to narkomanska agonija,vec samo neka neodredjena,teska tuga koju i sami osecaju negde u dnu duse..Na primer,ima stvari koje deluju na prvi pogled kao recimo,tip pati za ribom,pesmu nikad NIKAD ne bi provalio neko ko se nikad drogirao nije...eto,od muzicara sa prostora ex yu ima dosta stvari od Bajage,EKV,crvene jabuke,itd koje pevaju o dopu,samo treba skapirati o cemu se tu zapravo radi.Masa ih slusa,vode roditelji klince na koncert da slusaju i pevaju zajedno "...putevi na kojima nema stanica
vuku me
do tebe
do tvojih zjenica
i dalje..."
Nasla sam mozda najsabiji primer,sad mi je bas stao mozak,ali razumeli ste sta sam htela da kazem....
vuku me
do tebe
do tvojih zjenica
i dalje..."
Nasla sam mozda najsabiji primer,sad mi je bas stao mozak,ali razumeli ste sta sam htela da kazem....
- mise en place
5,9
hej majo pa to opet nema veze sa muzikom..mislim
Agonija ili neko stanje"duha"u kojem se nalaze muzicari ili bilo kakvi izvodjaci nema veze sa "izdavackim ugovorom" kao sto vidimo.
Pa kad Milan Mladenovic zapjeva i pusti glas"iz dubine shuma" kakve to veze ima.Milan je istio dehidrirao na stage pa i mnogi drugi,ne moze se zato osudjivati...
"Toplo je na jastuku, u polusnu..."i svi su odlazili sa bine kratko da se bocnu ili povrate,a neki nisu kao Goran i ko moze da provali kako se on uistinu osjeca...
Neko ko je PRIMORAN da ide na njegove koncerte...i jaki pati zbog toga a koa informisan o svjetu muzike i koristi termine kao Blues,missisipi i sta ja znam,upucen...nema veze
Mislim mozda mu je ovaj "od zene bivshi " ili tako nesto.
Pjevaj,sviraj,radi sta hocesh... i uzivaj
just a r´n´r´but i like it
23,11,stereo mc´s u Elsner -halle,sutr ujutro idam po kartu yes!
Agonija ili neko stanje"duha"u kojem se nalaze muzicari ili bilo kakvi izvodjaci nema veze sa "izdavackim ugovorom" kao sto vidimo.
Pa kad Milan Mladenovic zapjeva i pusti glas"iz dubine shuma" kakve to veze ima.Milan je istio dehidrirao na stage pa i mnogi drugi,ne moze se zato osudjivati...
"Toplo je na jastuku, u polusnu..."i svi su odlazili sa bine kratko da se bocnu ili povrate,a neki nisu kao Goran i ko moze da provali kako se on uistinu osjeca...
Neko ko je PRIMORAN da ide na njegove koncerte...i jaki pati zbog toga a koa informisan o svjetu muzike i koristi termine kao Blues,missisipi i sta ja znam,upucen...nema veze
Mislim mozda mu je ovaj "od zene bivshi " ili tako nesto.
Pjevaj,sviraj,radi sta hocesh... i uzivaj
just a r´n´r´but i like it
23,11,stereo mc´s u Elsner -halle,sutr ujutro idam po kartu yes!
- Igla.U.Plastu.Sijena
Re: jurkas
po čemu zaključuješ da ga ja "uzdižem"? Ako se ne slažeš s njegovim mišljenjem, to nije razlog da mrziš ni njega, a ni mene.mise en place wrote: Stvarno me zanima ko je onaj nafurani snob kga toliko uzdizesh IGLO i poklanjash mu toliki prostor.
Izvini, ali r'n'r je puno, puno više od povraćanja i fiksanja. Postoji ogroman broj varijanti između crkvenih puritanaca i povraćanja pluća. To što svoj stav pravdaš iz subjektivnih razloga ničim ne dokazuje da si u pravu. Objasni po čemu je štepanje iza bine i padanje u delirijume neizostavan dio r'n'r? Šta je tebi r'n'r?mise en place wrote:Povracanje pluca na bini....fuck...pa to je r´n´r,zar nismo svi vidjeli Igy-jevu veliku kitu ili Richardsa kako se shtepa iza bas-bubnja.
vraćam se odmah!
- Igla.U.Plastu.Sijena
Re: all right
i ti si primoran biti sa strejterima na poslu, u prodavnici..nema izolacije.mise en place wrote:Neke stvari mi ipak nisu jasne,tip kaze da je bio "primoran" das bude na koncertima i to..
Javna ličnost je JAVNA. Neko svoju poziciju, moć, potencijal koristi na pogrešne načine.
pa možda si u pravu..ali u tom slučaju je stvarno tužno da Bare s takvim talentom dovede sebe u poziciju da ga svaka stoka argumentovano može pljunuti.mise en place wrote:Nije bitno sta i kako razmishlja i gleda na narkice,ali neko ko mozda skuplja i vrti kablove po konceruma ilio radi za cro-recor..,ili tv moze da ga pushi jer to mu je profesija.
Svi ti su uvlake ,znam o cemu govorim.Preko shupka do tv.ekrana...
"i Umjesto pop portreta sa prešutnim slaganjem cijele redakcije dobio sam mandat sastaviti osobno i javno pismo, nasloviti ga na adresata imenom prezimenom Goran Bare, a opisom posla: pjevač, te poslati u eter elektroničkim putem. "mise en place wrote:Sto se tice Gprana on je sigurno na pismo opet neshto promrljao ili mozda odsvirao neshto...ja ga isto nebranim ali on nikome nije poslao pismo ,pa jebi ga....
Dakle, dobio čovjek radni zadatak od muzičke redakcije.
.
Nažalost, njegovo "snobovsko" mišljenje dijeli mnogo ljudi iz r'n'r svijeta. Ja nisam shvatila da osuđuje Bareta jer kaže :mise en place wrote:Taj snob ne kaze da je Goran mozda teshko bolestan ili tako neshto nego samo ga shara i osudjuje
"Poštivao sam situaciju da clean and sober ne možeš na stage i da bolje daješ tek kad si stimuliran. Poštivao sam tvoje Shane Mc Gowan navike i odluke da je ponekad stalak za mikrofon najpouzdaniji friend. "
Ono što mu smeta je :
"Ali ono što me uvijek odbijalo i bunilo u cijeloj toj percepciji tebe kao izvođača je ta «tragika». Ta «bol». Taj urlik. Ta boca smrskana u čelo......
Zato jer si bio (?!?) narkoman i zato jer si prolazio kroz 15-godišnji heroinski ili bilo kakav pakao.....
Stari moj, ma koga briga. Ili grublje, `ko te jebe. I tebe i tvoja vječno ista sranja. I Dinu Dvornika. Jebeni samoljubni i samoživi prickovi. "
Smeta mu i :
"Sada si solo igrač. Kao.
A zapravo imaš privilegij svirati sa sjajnim muzičarima koji te cijene i ne gledaju poput mene. Levačića treba lupom tražiti. Kralja je u Pipsima pokazao što mu gitara znači i kako se njome služi. I ostali…ali ne bih o njima.
Danas te i Račan sluša. Adlešička (ona i Bahatoga voli) i cijela ta «napredna i mladima bliska» politička lijeva elita kojoj si sam drukao i agitirao"
Kontaš, prodao se rocker za dop. Prodao ljudsko dostojanstvo. Postao ono protiv čega se r'n'r bori "Isti ste kao i advokati, političari i trgovački putnici.
Jebeni scum i ološ najniži na zemlji. Lajete i lažete. Prodajete spike. "
..Bare se kao gnuša licemjerja i prodanosti strejtera, takmičarskih malograđana i sl. a fura njihove vrijednosti. Ne možeš folirati, o tome se radi.
A i dosta gadna stvar koja mu smeta kod Bareta :
"Zato, još jednom, ne seri.
Izgubio si već jednu ženu. Strašna, tragična bol. Imaš dijete koje treba toplog i brižnog oca koji nije umjetnik, ni patnik, nego otac. Tata. Onaj koji golim rukama do krvi grebe ne bi li mulcu osigurao bolje sutra nego ga je stari imao.
Imaš drugu ženu. Krasoticu. Koja te prati i štuje. Slijedi tvoj put.
Uzvrati joj respekt, mučeniče samoproglašeni."
vraćam se odmah!
- mise en place
sorry
o.k. evo mise se smirio...
Prije svega Iglo izvini ,oprosti ja valjda stvarno nisam sposoban da na to gledam objektivno.,sto je opet moj jeben kiks.
Opet kazemneopravdavam Bareta i nikog ko se tako ponasha ,i tu zurku prodaje "svima"a,
r´n´r´zaista nema granica,i nazalost umjetnici,muzicari koji su bolesni nazalost ponekad gube svjest na bini ,dehidriraju,povracaju
Bolest nebira momenat,a "losh" nemoze ni da pjeva ni svira.
Mnogo energije izlazi van iz tjela a ono sto ulazi nazalost je samo gadro.
Eto josh jednom se izvinjavam,ti zapravo neuzdizesh nikog..
poklonjen
mise
Prije svega Iglo izvini ,oprosti ja valjda stvarno nisam sposoban da na to gledam objektivno.,sto je opet moj jeben kiks.
Opet kazemneopravdavam Bareta i nikog ko se tako ponasha ,i tu zurku prodaje "svima"a,
r´n´r´zaista nema granica,i nazalost umjetnici,muzicari koji su bolesni nazalost ponekad gube svjest na bini ,dehidriraju,povracaju
Bolest nebira momenat,a "losh" nemoze ni da pjeva ni svira.
Mnogo energije izlazi van iz tjela a ono sto ulazi nazalost je samo gadro.
Eto josh jednom se izvinjavam,ti zapravo neuzdizesh nikog..
poklonjen
mise
Neka taj šupak koji je pisao to preseravačko pismo NAPIŠE JEDNU PJESMU poput 'Ja sam budućnost (da li ti se sviđam)' ili neke od kult pjesama kult benda, Barinih Majki, pa nek onda sere - ljubomorna mala piskarala - napišite dobre pjesme, osnujte bend, pa ... Eh da, ali ne ide to tako - za napisati jednu takvu pjesmu kao Bare treba mladost provesti svirajući po garažama i po shemama i sve ostalo što nosi pravi rockerski život - dok je ovo piskaralo doma gledalo Oprah s mamom i tatom (odatle mu vjerojatno i ideja da postane novinar, ko Oprah: buahahaha!!!)
Ne'š ti kurčevog pisma
Ne'š ti kurčevog pisma