Kako da mu pridjem?

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Pawa

Re: Kako da mu pridjem?

Post by Pawa »

nirvanai wrote:ja sam u vezi sa covekom koji uzima heroin 10 godina.ZIvimo zajedno I imamo I malo dete. Sve ove godine ja nisam znala da on uzima heroin...
Sumnjala sam da uzima nesto(kazem sumnjala jer nista,ama bas nista ne znam o drogama)...
... niti mi je padalo na pamet da se informisem o drogama
Ja ne bih previse o njemu, covek je bolestan i to je to. Mislim da i vrapci vise znaju da iskljucivo od njega zavisi da li ce se leciti ili ne.

Medjutim, meni su ljudi poput tebe neverovatni. Nekapiram do koje mere covek treba da bude iskljucen iz svog zivota pa da deset godina neprovali da mu se partner drogira!?! Mislim, nije to komsija kojem u prolazu kazes dobar dan. To je neko sa kime zivis. Nakon toliko godina trebalo bi da znas kako dise i da u najmanju ruku mozes da predvidis svaku njegovu reakciju. Zatim, ono sto mi tek ne dopire do mozga je da neko moze sebi da dozvoli da sumnja na takvu stvar, a da pri tom ne prevrne zemlju kako bi dosao do informacija kojima bi demantovao ili potvrdio svoje sumnje. Ta prica o neinformisanosti, pa i za period od pre deset godina, mi je suluda. Ko je hteo na tu temu da se informise mogao je i tada da nadje nacin, a posebno ako mu crv sumnje radi.
Moje misljenje i stav su da nema zivota sa narkomanom i mislim da, kao sto rece txvlr, ti i dalje postavljas sebi pogresna pitanja.
dragance72 wrote:bolje i jedan roditelj i zdrava atmosfera nego dva od kojih je jedan jako bolestan i fizički i psihički i moralno..
Slazem se sa ovim.

Pozdrav i srecno.
sunrise

Post by sunrise »

Ti ces se draga moja ubiti u pojam od razbija glave sta je on uzeo ili nije.
br.1.neko ko je samo na metadonu ne spaljuje deke ni odjecu. On funkcionira kao normalan covjek.
2.Jako puno ste skupa a on ti i dan danas laze
3.gledaj da sebi i svom djetetu nadjes mjesto gdje cete bit sigurni i stabilni i makni se sto prije od njega. Roditelji ste i partneri a on nema povjerenja da ti kaze da im aproblem.sigurno ga ne bi tukla nego kako si naivna jos bi sve od sebe dala da mu pomognes.Ocito je jako sebican i zatvoren u svoj svijet. Mozda i malo nasilan i agresiovan kad ti prijeti da ce tebi uzeti dijete. na osnovu cega,ne ide to tako
nadji potporu u nekome,da li roditelji ili brat ili porodica i gledaj da se maknes od njega
50mg nije puno
10 mg nije puno
Ali meni se cini da nije on samo na tome
I zasto ti draga moja donosis novac u kucu umjesto njega
nemoj,mlada si,nemoj gubiti vrijeme na takve lesinare
I hvala Bogu sto ti se neije povjerio jer bi g atek tad pocela zaliti,pa jadan on,pa ko zna sta je on porsao kroz itd itd.

Gledaj dijete i sebe
dijete raste brzo a jo sbrze pocne kuziiti ko radi i ko ima pare i sta je pravo a sta krivo u kuci
misli na njega
i puno pozz
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Anabela11

Post by Anabela11 »

.
Last edited by Anabela11 on Tue Mar 15, 2011 8:10 pm, edited 1 time in total.
sunrise

Post by sunrise »

On tebi nikad nije ni priznao da ima problem sa drogama
kako znas da je na dopu 10god.
I jos nesto, on od dokrota doboje recept koji moja ovjeriti kod Amstarzta (ako si u austriji ili njem,) i onda mora u apoteku svakog dana po metadon ili ako radi i oni mu vjeruju onda dobije za tih 7 dana terapiju da nosi kuci. Ne znam gdje se nalazis,ja ti pisem kako je npr. u Austriji.
50ml je dosta ali ne too much,to je za osobu koji je dnevno uzimao oko 2gr i to dosta godina.
Vi ste jako dugo skupa, i sta u svom tom vremenu on nije skupio vjere i hrabrosti da ti se povjeri i kaze da je ovisnik,to me cudi
I sa cime on tebi ima prijetiti sa djetetom,on ovisnik,ne radi,enma fix job,ti majka,cista,radis i kako ti on moze prijetiti.
da li je nasilan spram tebe,posebno kad mu treba lova,zasto ga se toliko plais
ako si sredjena i imas papire svi ce ti pomoci bilo gdje u europi da se nalazis

kakva je vasa veza,komunikacija
Metadon isto radi da su ti jako male zjenice,ali ako si samo na terapiji i ne zloupotrebljavas ju onda ne mozes ni deke spaljivati ni biti stond

Otvori se malo vise da bi ti ,mogli sto bolje pomoci
Koliko ti je dijet staro,da li je ono svejsno svadja i problema koje imas
Sta te vezuje uz njega,da li ga i dalje tako jako volis ili ne zeis da ti dijete raste bez oca i obitelji. draga moja,djeca tako brzo rastu,mene moja je sa oko dvije godine tako jako znala iznenaditi svojim razmisljanjem i zakljukcima da sam bila u soku

pisi i odgovori molim te,voleja bi ti bilo kako pomoci
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Anabela11

Post by Anabela11 »

.
Last edited by Anabela11 on Tue Mar 15, 2011 8:12 pm, edited 1 time in total.
Vivaldi82

Post by Vivaldi82 »

Koliko god bio vjest neki narkoman ako se zena iskreno zanima za svog muza u 10 god ili manje bi primjetila da nesto ne stima i potrazila uzrok tome,pokusala popricati s njim,jer i ako je 5 god ,to je veliki ogroman period,Ti si napravila djete s osobom koju uopste ne poznajes...Ili te on ustvari nikad nije smatrao osobom od povjerenja s kojom moze o svemu pricati.Kazes ti si izolovana osoba?'Treba biti izolovan od svjeta ,pa ne primjetiti da ti se muz koji spava i dise ,pored tebe drogira ,da ima neki problem i da negdje ide tajno,da nesto krije itd..Ili ti mozda nisi to htjela vidjeti ,nisi se htjela potruditi zaci dublje u tvoje sumnje,otvoriti si oci prije..mozda ste i mogli spasiti brak?."Ocito je da je on bolestan covjek"i zelis ga ostaviti,ali te grize savjest... Da te je sasvjest malo ranije zapekla pogledala bi ga bolje u oci ,mnogo prije i ne bi okretala glavu,mozda ne bi uspjeli spasiti brak,ali bi postjedela sebe samu ovakve duge zablude i razocarenja u kojoj si zivjela.Nadam se da si spremna i poznjeti malo komentara koliko ih ti spremno drugima pises,pozd
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
izabella

Post by izabella »

MUZ TI SE DROGIRA 10 GODINA,ZIVITE U ISTOJ KUCI,JEDETE ISTI HLEB-IMATE DETE KOJE JE KAKO KAPIRAM MLADJE OD 10 GODINA
I TI NE KONTAS SVE OVO VREME DA TI JE MUZ NARKOMAN???????

A NASLA SI DA POPUJES KORISNICI vivaldi82?
kazes narkomanija nije bolest?
sta trazis onda ovde?

MISLIS DA JE TVOJ MUZ ZDRAV?

MENI SE CINI DA SI TI BOLESNIJA OD SVIH NAS NA FORUMU,I DA TI NIJE MESTO SA NAMA ZDRAVIMA...
ZATO-BAY,BAY!
sunrise

Post by sunrise »

Nemojte tako.
Za osobu koja nikad nije imala veze ni sa kojom drogom je malo teze povezati neke konce
A,mi,narkomani smo tako vjesti u muljanju,petljanju i manipuliranju nasih dragih da je to gotovo cudo.

Pitanje je sta ces sada kada znas sve?
Ja sam ti rekla svoje misljenje i dala savjet od srca.
Ti pronadji snagu u sebi zbog sebe i tog djeteta i idi sto dalje od njega.
Post Reply