LAZ KAO NACIN ZIVOTA
Moderator: sanela
LAZ KAO NACIN ZIVOTA
ONI KOJI SE UPUSTE U NARKOMANIJU VRLO BRZO POCNU DA SHVATAJU DA BI SE MOGLI UZIMATI NARKOTICI POTREBNI SU NADLJUTSKI NAPORI .NAJPRE SE NEGDE MORA NABAVITI NOVAC ,SAMIM TIM KOMPLETAN NACIN ZIVOTA NARKOMANA SE ZASNIVA NA TOME DA MORA DA NADJE NACIN DA DODJE DO NOVCA ZA KOJ CE KUPITI DROGU.OD TOG TRENUTKA ,KADA COVEK POSTANE ZAVISNIK O DROGI ,ON EGZISTIRA PRIBLIZNO PO OVJ SHEMI--POTRAGA ZA NOVSEM -POTRAGA ZA PREPARATOM-UZIMANJE PREPARATA-PROLAZAK KROZ STANJE EUFORIJE -PROLAZAK KROZ MAMURLUK-KRIZA .SVE DRUGO ,UKLJUCUJUCI BLISKE LJUDE I SRODNIKE SA NJIHOVIM PROBLEMIMA I BRIGAMA ,JE POTISNUTO NA DRUGI PLAN.DUSA JE OKRENUTA ZLU,GLAVA JE OKRENUTA ISKLJUCIVO RAZMISLJANJIMA O TOME KOD KOGA SE I KAKO MOZE POZAJMITI NOVAC .PRIJATELJI I RODITELJI SE VEC POSMATRAJU SAMO KAO IZVOR MATERIJALNIH DOBARA,POZAJMLJIVATI I NE VRACATI NOVAC -NORMALAN JE NACIN BILO KOG ZAVISNIKA.ZATO KADA PRESTANU TAMU POZAMLJUJU NOVAC,NARKOMANU PREOSTAJE DA KRADE ILI SAM DA PRODAJE DROGU.DODUSE IMA MOGUCNOSTI JOS I DA UCENJUJE RODITELJE,PRICAJUCI IM BESKRAJNE PRICE O TOME KAKO CE SE NJIHOVO CEDO LISITI ZIVOTA MAKO MU NEDAJU NOVAC.A NOVAC JE POTREBAN KAO VAZDUH .ON SE SADA DOVODI U VEZU SA ZIVOTOM.MA KOLIKO DA NARKOMAN IMA GODINA MA KAKO DA ON VOLI SVOJE PRIJADELJE,RODITELJE,BLIZNJE,NA PRVO MESTO SAD ZA NJEGA DOLAZE DROGE,JER SE UPRAVO ONE DOVODE U VEZU SA ODRZANJEM ZIVOTA I OTSUTSTVOM BOLA.JARKE SLIKE,NEOBICNI OSECAJ I DOZIVLJAJ,KOJIM SE PODKUPLJUJE NOVAJLIJA,VRLO BRXO POSTAJU PROSLOST.U SADASNJOSTI OSTAJE SAMO BOL,POTRAGA ZA NOVCEM I ROBOM POMOCU PREVARA.UPITACETE KOGA VARAJU,ONI KOJ DOCU U DODI SA DROGOM VRLO BRZO SHVATE DA SVI VARAJU SVE.ONI KOJ SU POSTALI ZAVISNI OBMANJUJU DECU BOGATIH RODITELJA PRODAJUCI IM DROGU POVECOJ CENI ILI UZIMAJU DEO ZA SEBE,AJKULE NARKO BIZNISA POTKUPLJUJU SLUZBENIKE KOJI PROBIJAJU PUT ZA ZAKONE O LEGALIZACIJI NARKOMANIJI.VISE STRUKA RAFINIRANA LAZ-VECITI JE PRATILAC ZAVISNOSTI OD DROGE.NE PROBATI DROGE ZNACI NE POCINJATI SLUZITIN LAZI
Re: LAZ KAO NACIN ZIVOTA
Legalizacijom droge drzava bi preuzela primat, droga pojeftinila, a narkomafija ostala bez izvora prihoda. Oni zaradjuju od skupe droge i od toga sto je nelegalna, skupa, ne pravi se neoganiceno. Poznato je da gde je drzava registrovala diacetilmorfin sve je manje dilera a heroin se prodaje samo onima koji jos nisu dosli do toga da im se izdaje heroin u bolnickim uslovima. Legalizacija droge ubija narkomafiju. Nijedan narkokartel ne zeli da svi seljaci preorjenstisu na sadjenje koke i povecaju proizvodnju kokaina. Jer bi cena droge pala sa recimo 50 evra na 5-10 evra po gramu a drzava bi otkupljivala i preradjivala recimo lisce kokaina ili pravila sinteticki kokain i izdavala ga. Niko ne bi kupio od narkodilera kokain 60-70% cistoce daj boze, kada drzava izdaje farmaceutski kokain 90% cistoce po ceni 5 puta jeftinijoj tj kao da ljudi placaju recimo recepte gde bi pisalo doziranje. Ili drzava bi svaka imala koristi i odm besplatnog izdavanje droge koliko para ode na ztvaranje narko kartela, koliko naroda i policije pogine u kokainskom ratu. A o maku da ne pricamo bilo bi nepotrebno posaditi heroin kada bi se narodu izdavale ampoule sa potpuno cistim farmaceutskim heroinom.
Nego narod je ogorcen mrznjom prema drogi oslepeo da vidi istinu da narkomafija je jedina koja se protivi legalizaciji droge, izdavanju metadona, klinikama, jer masovno po mexicu dizu klinike za lecenje u vazduh gde se izdaje metadon. Jer gledate vi to, jer cujete. A vlast da ne bi morala da legaliuje drogu jer kada bi narod znao da bi time drzava eliminisala narkomafiju napali bi ih da se droga legalizuje. Pa se zato prebacuje kako zli narkobosovi zagovaraju legalizaciju. Sto da bi prodavali drogu po jeftinijoj ceni, jer bi mogli da se takmice sa drzavoim u proizvodnji nikada. Nastavili bi da se bave onim cime su se bavili i pre dilovanja.
Sirenjem drugacijeneistine narkomafija i dalje opstaje, narkomana ima sve vise, a drzave tapkaju u mestu jer i one rade u dilu sa nekim organizacijama koje se bave prodajom droge. Kada budu uskoro objavljeni rezultati Svajcarske, Engleske o tome koliko je procenat kriminala smanjen i broj prodavaca droge ocekujte legalizaciju teskih droga tj lekova za mnoge dozivotno upropascene u sve vise zemalja.
Nego narod je ogorcen mrznjom prema drogi oslepeo da vidi istinu da narkomafija je jedina koja se protivi legalizaciji droge, izdavanju metadona, klinikama, jer masovno po mexicu dizu klinike za lecenje u vazduh gde se izdaje metadon. Jer gledate vi to, jer cujete. A vlast da ne bi morala da legaliuje drogu jer kada bi narod znao da bi time drzava eliminisala narkomafiju napali bi ih da se droga legalizuje. Pa se zato prebacuje kako zli narkobosovi zagovaraju legalizaciju. Sto da bi prodavali drogu po jeftinijoj ceni, jer bi mogli da se takmice sa drzavoim u proizvodnji nikada. Nastavili bi da se bave onim cime su se bavili i pre dilovanja.
Sirenjem drugacijeneistine narkomafija i dalje opstaje, narkomana ima sve vise, a drzave tapkaju u mestu jer i one rade u dilu sa nekim organizacijama koje se bave prodajom droge. Kada budu uskoro objavljeni rezultati Svajcarske, Engleske o tome koliko je procenat kriminala smanjen i broj prodavaca droge ocekujte legalizaciju teskih droga tj lekova za mnoge dozivotno upropascene u sve vise zemalja.
Ovaj princip se koristi kad je alkohol u pitanju, pa je broj alkoholičara svake godine sve veći. I država gubi veliki novac na liječenje alkoholičara i šteta koje se naprave zbog alkohola - nasilje, povrede na radu, saobraćajne nesreće itd. Tako da teorija da bi se legalizacijom kontrolisa promet pada u vodu.Beobandit wrote:Legalizacijom droge drzava bi preuzela primat, droga pojeftinila, a narkomafija ostala bez izvora prihoda.
vladan wrote:ONI KOJI SE UPUSTE U NARKOMANIJU VRLO BRZO POCNU DA SHVATAJU DA BI SE MOGLI UZIMATI NARKOTICI POTREBNI SU NADLJUTSKI NAPORI .NAJPRE SE NEGDE MORA NABAVITI NOVAC ,SAMIM TIM KOMPLETAN NACIN ZIVOTA NARKOMANA SE ZASNIVA NA TOME DA MORA DA NADJE NACIN DA DODJE DO NOVCA ZA KOJ CE KUPITI DROGU.OD TOG TRENUTKA ,KADA COVEK POSTANE ZAVISNIK O DROGI ,ON EGZISTIRA PRIBLIZNO PO OVJ SHEMI--POTRAGA ZA NOVSEM -POTRAGA ZA PREPARATOM-UZIMANJE PREPARATA-PROLAZAK KROZ STANJE EUFORIJE -PROLAZAK KROZ MAMURLUK-KRIZA .SVE DRUGO ,UKLJUCUJUCI BLISKE LJUDE I SRODNIKE SA NJIHOVIM PROBLEMIMA I BRIGAMA ,JE POTISNUTO NA DRUGI PLAN.DUSA JE OKRENUTA ZLU,GLAVA JE OKRENUTA ISKLJUCIVO RAZMISLJANJIMA O TOME KOD KOGA SE I KAKO MOZE POZAJMITI NOVAC .PRIJATELJI I RODITELJI SE VEC POSMATRAJU SAMO KAO IZVOR MATERIJALNIH DOBARA,POZAJMLJIVATI I NE VRACATI NOVAC -NORMALAN JE NACIN BILO KOG ZAVISNIKA.ZATO KADA PRESTANU TAMU POZAMLJUJU NOVAC,NARKOMANU PREOSTAJE DA KRADE ILI SAM DA PRODAJE DROGU.DODUSE IMA MOGUCNOSTI JOS I DA UCENJUJE RODITELJE,PRICAJUCI IM BESKRAJNE PRICE O TOME KAKO CE SE NJIHOVO CEDO LISITI ZIVOTA MAKO MU NEDAJU NOVAC.A NOVAC JE POTREBAN KAO VAZDUH .ON SE SADA DOVODI U VEZU SA ZIVOTOM.MA KOLIKO DA NARKOMAN IMA GODINA MA KAKO DA ON VOLI SVOJE PRIJADELJE,RODITELJE,BLIZNJE,NA PRVO MESTO SAD ZA NJEGA DOLAZE DROGE,JER SE UPRAVO ONE DOVODE U VEZU SA ODRZANJEM ZIVOTA I OTSUTSTVOM BOLA.JARKE SLIKE,NEOBICNI OSECAJ I DOZIVLJAJ,KOJIM SE PODKUPLJUJE NOVAJLIJA,VRLO BRXO POSTAJU PROSLOST.U SADASNJOSTI OSTAJE SAMO BOL,POTRAGA ZA NOVCEM I ROBOM POMOCU PREVARA.UPITACETE KOGA VARAJU,ONI KOJ DOCU U DODI SA DROGOM VRLO BRZO SHVATE DA SVI VARAJU SVE.ONI KOJ SU POSTALI ZAVISNI OBMANJUJU DECU BOGATIH RODITELJA PRODAJUCI IM DROGU POVECOJ CENI ILI UZIMAJU DEO ZA SEBE,AJKULE NARKO BIZNISA POTKUPLJUJU SLUZBENIKE KOJI PROBIJAJU PUT ZA ZAKONE O LEGALIZACIJI NARKOMANIJI.VISE STRUKA RAFINIRANA LAZ-VECITI JE PRATILAC ZAVISNOSTI OD DROGE.NE PROBATI DROGE ZNACI NE POCINJATI SLUZITIN LAZI
Laz ima svoju istoriju i duboko je u korenima covecanstva.Ne lazu samo narkomani iako im je to jedino oruzije u vecini slucajeva i poznati su po tome.Ja sam imao prijatelja koji bi lagao nekog treceg pred mojim ocima i zahtevao od mene da to potvrdim a nikada se nije drogirao.Laz u zavisnosti je jedna vrsta snalazenja da bi se doslo do supstance to si dobro rekao.E sad jako je tesko narkomanu u apstinenciji koji radi na sebi da se oslobodi toga.Barem je meni bilo.Na pocetku sam na silu govorio istinu da bih kasnije poceo da ublazavam istinu koja kada se prevede u realno razmisljanje bude laz.I dan danas mi se desi da precutim neke stvari ali posle par dana jednostavno me izjeda i moram da kazem istinu.Bukvalno me proganja dok je ne izgovorim.Pobediti laz je jako tesko jer istinu koju sami pravimo je jako tesko priznati pogotovo kad covek zagrize u laz a savest proradi tada bivamo baceni na muke.Zato mislim da je dobro drzati se istine ma kakva ona bila jer je covek rasterecen mnogo vise nego kad vuklja laz na ledjima pored ostale muke koju sam pravi.
sanela wrote:Ovaj princip se koristi kad je alkohol u pitanju, pa je broj alkoholičara svake godine sve veći. I država gubi veliki novac na liječenje alkoholičara i šteta koje se naprave zbog alkohola - nasilje, povrede na radu, saobraćajne nesreće itd. Tako da teorija da bi se legalizacijom kontrolisa promet pada u vodu.Beobandit wrote:Legalizacijom droge drzava bi preuzela primat, droga pojeftinila, a narkomafija ostala bez izvora prihoda.
Po tom pitanju mislim da ce se uskoro oglasiti zemlje koje izdaju heroin po vecim gradovima da kazu kava je situacija sa heroinom. Od skoro je pocelo treba najmanje 3-5 godina da prodje. Ono sto kaze policija je da ne moze da se poredi sa stanjem pre ni sto se tice dilera ni sto se tice kriminala. Dilera ima ali su maltene prestali da prodaju heroin. Ali ipak treba neko ovako da se izjasni jer milicija moze da vidi samo po tome koliko hapsi i otprilike sta se desava. A tu treba i lekari da kazu svoje i ostali. Droga i alkohol nikada ne mogu da se porede jer je naord pomahnitao za alkoholom totalno. Toliko ga ima da je to nenormalno, obasipaju nas reklamama, gledamo emisije gde pijance. Zavisnici ce uvek biti na losijem glasu od alkosa a niko me nece ubediti da ce neko kupiti heroin ako mu izdaju cistiji u bolnici. Ne pricam o skidanju sa droge jer ce se narod uvek i sve vise drogirati i sve gorim i sve lakse sklepanim drogama dok covecanstvo ne shvati gde to ide pa precutno dozvole nesto. Znaci droge ima sve vise i gde se leci Metadonom i gde streljaju i dilere i narkomane vec 50 godina. Za sada samo cujem da ima manje tamo gde izdaju heroin. Moguce da ce ipak da se nadje neko ko vise voli da kupuje od dilera nego da mu drzava dodeljuje. Znaci oni ce se drogirati nece prestati il ce dobiti od drzave drogu ili ce je kupiti od narkomafije koja ce za te pare oruzije.
Ako dobiju cistu od drzave nece kupiti od dilera. Ali drzave se jos uvek koprcaju da neizdaju drogu jer tako one placaju proizvodnju toga a ovako uzimaju pare od narkomafije da bi mogla da radi odredjeno vreme. Znaci sta god covcanstvo pokusa sem legalizacije ne uspeva. A sve je pokusano po 5 puta. Situacija sve gora pa nek pokusaju i to onda jednom a vec su to uradili u Svajcarskoj i Engleskoj lako je ukinuti posle, ali ne smeju jer bi u roku od 3 godine svima svanulo sta se desava. Zabraniti je lako javno, tajno ne mogu nikada. A alkohol i droga ne mogu nikada da se porede jer je alkohol se uvukao u drustvo i sa njim pocinju slavlja sa njim pocinju proslave, droga je bolest. I ljudi ce nastaviti da kradu i ubijaju da bi odrzavali svoju bolest sem ako im neko ne da drogu a za pare koje daju dilerima da kupe bombe i automate nek kupe garderobu i da jedu.
Alkohol i droga moguda se porede isto kolko i vidis coveka sa konzervom hainekena i cipsom coveka sa krvavim rukama i spricem eto tako.