Narkomanija- uzrok ili posledica problema?
Moderator: sanela
Narkomanija- uzrok ili posledica problema?
:drinkers:
Last edited by cumez on Tue Apr 27, 2010 11:04 pm, edited 1 time in total.
Re: Narkomanija- uzrok ili posledica problema?
Dobrodošla!
Super što si odlučila da kreneš svoju temu...nastavi da pišeš i nastavi da kopaš po forumu, ima naravno gomila priča o drogiranju i narkomanskih naklapanja ali ima i drugačijih priča, svako nađe ono što traži!
Dobrodošla!
Dobrodošla!
Moon child
Pocela sam da se drogiram u osnovnoj skoli- najpre vutra, trodoni, eksperimentisanje sa svim i svacim, pa opet trodoni, pa hors i opet hors..
Tesko je priznati sam sebi-djavo radi svoje :snakeman:Pocela sam da citam forum nesto pre 2 godine. U to vreme sam citala one delove ispovesti u kojima pise kako, koliko se neko drogirao a ostalo me nije zanimalo, zasto da citam price o lecenju kad ja nisam slaba, lenja i glupa kao narkomani koji idu na lecenje.
Drago mi je da si ipak pristala na lijecenje -Srecno!
dobro dosla

- VVV -ex prokleti
E pa dobrodošla 

Svijetlo ne može postajati bez mraka u koji bismo ga stavili
willkommen
a što se naslova/pitanja tiče , moj odgovor je POSLEDICA!
nego, obzirom da si friška, kako pisanjem na forumu, tako i gutanjem blokatora, zanimaju me tvoja iskustva sa nalorexom.
ja sam upravo 3 ili 4 meseca izdržao na njima i potom prestao da ih pijem, da bih deetak dana nakon porestanka, počeo da se drozam.
ovo sam ti napisao kao savet da budeš posebno obazriva i da te sedative, u sradanji sa svojim lekarom, eventualno zameniš nekim konkretnim antidepračem. čini mi se da je kod mene to bio glavni problem i nemanje potrebnog AD-a glavni razlog da recidiviram iliti nastavim sa drogiranjem, tamo di sam stao..
drži se foruma, kontam da ti je ovakav vid otvaranja i istresanja tereta, sada baš jako potrebno!
svako dobro,
Nik!
a što se naslova/pitanja tiče , moj odgovor je POSLEDICA!
nego, obzirom da si friška, kako pisanjem na forumu, tako i gutanjem blokatora, zanimaju me tvoja iskustva sa nalorexom.
ja sam upravo 3 ili 4 meseca izdržao na njima i potom prestao da ih pijem, da bih deetak dana nakon porestanka, počeo da se drozam.
ovo sam ti napisao kao savet da budeš posebno obazriva i da te sedative, u sradanji sa svojim lekarom, eventualno zameniš nekim konkretnim antidepračem. čini mi se da je kod mene to bio glavni problem i nemanje potrebnog AD-a glavni razlog da recidiviram iliti nastavim sa drogiranjem, tamo di sam stao..
drži se foruma, kontam da ti je ovakav vid otvaranja i istresanja tereta, sada baš jako potrebno!
svako dobro,
Nik!
"this is my final fit, my final bellyache with no alarms and no surprises, no alarams and no surprises, no alarams and no surprises, please!"
Pozdrav i hvala na dobrodoslici.
Citala sam slicne price, ali bih volela da cujem jos neka iskustva na temu- STA MISLITE O VEZI/BRAKU DVOJE BIVSIH ZAVISNIKA? Mislim na dvoje ljudi koji su se zajedno drogirali, prosli sav taj pakao do dna a onda se odvojili da bi se skinuli.
Kapiram da je uslov za pozitivan odgovor- da imaju stabilnu apstinenciju. Ali, da li mogu oni da imaju stabilnu apstinenciju, da li je u tom slucaju pitanje vremena kad ce jedan da "namigne" ovom drugom..?
Sta vi mislite o tome, jel znate neke primere?
Ja mislim da to ne bi islo, iako bih volela da je drugacije
Citala sam slicne price, ali bih volela da cujem jos neka iskustva na temu- STA MISLITE O VEZI/BRAKU DVOJE BIVSIH ZAVISNIKA? Mislim na dvoje ljudi koji su se zajedno drogirali, prosli sav taj pakao do dna a onda se odvojili da bi se skinuli.
Kapiram da je uslov za pozitivan odgovor- da imaju stabilnu apstinenciju. Ali, da li mogu oni da imaju stabilnu apstinenciju, da li je u tom slucaju pitanje vremena kad ce jedan da "namigne" ovom drugom..?
Sta vi mislite o tome, jel znate neke primere?
Ja mislim da to ne bi islo, iako bih volela da je drugacije

Čak i da kao činjenicu uzmemo da su ti ljudi potpuno izlečeni (mada ne znam šta to tačno podrazumeva) i da se nikada više neće drogirati teško mi je da zamislim takvu zajednicu u zdravoj atmosferi.
Ako već jesu "izlečeni" onda su prilično i promenjeni. Zašto bi se vraćali svojim starim vrednostima onda? Ljubav? U toj situaciji sve bi mi to više ličilo na nemogućnost novog početka, strah od ostatka sveta i zatvaranje u poznato makar bilo i loše, nego na ljubav.
Kao što rekoh - teško mi je da zamislim - ali verujem da je možda i moguće...samo ne za mene...jbg, romatnik...
Ako već jesu "izlečeni" onda su prilično i promenjeni. Zašto bi se vraćali svojim starim vrednostima onda? Ljubav? U toj situaciji sve bi mi to više ličilo na nemogućnost novog početka, strah od ostatka sveta i zatvaranje u poznato makar bilo i loše, nego na ljubav.
Kao što rekoh - teško mi je da zamislim - ali verujem da je možda i moguće...samo ne za mene...jbg, romatnik...

Moon child