pakleni plan

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

User avatar
tess
Posts: 495
Joined: Wed Nov 04, 2009 8:19 am
Location: B. Hill Boliwood

Re: pakleni plan

Post by tess »

Pawa wrote: Jel to znaci da si, po njenom misljenju (a i misljenju ostalih hotelskih strucnjaka), zaista spreman za napustanje hotela ili si spreman samo zbog toga sto su sve sobe i apratmani unapred vec izdati, a ti nisi na vreme produzio svoju rezervaciju (ako je uopste predvidjno i dozvoljeno produzavanje)?
Cini mi se da si upoznata sa stanjem u hotelu mnogo bolje nego ja.Istina je da je u zadnjih par dana sve manje prostora u hotelu, tj svi apartmani i sobe su izdate.A da ti nisi nacelnica Maja(na to pitanje ne moras da odgovoris)?
Sve i da sam imao rezervaciju,nisam mogao da uticem na odluku hotelskih strucnjaka.Pre neko jutro sam se probudio i pomislio da je vreme da idem kuci,ali to nikom nisam rekao,sem cimeru.Osecaj je bio da se uljuljkujem pod staklenim zvonom.Njihova odluka me je po malo iznenadila,jer su primerci moje vrste ostajali po 10-15dana duze,uglavnom.Ja ih nisam smarao kad cu kuci i to,pustio sam to njima.Trenutno sam na produzenom terapijskom wikendu,a u utorak idem samo po otpusnu listu.Tada ce me i obavestiti u kom smeru se nastavlja moj tretman.Varijanta je svakodnevno obilazenje istog mesta tj hotelskih strucnjaka(jedini problem je sto i moj brat posecuje istu grupu,a i ne znam koliko imam odgovarajuceg saradnika za tu grupu)ili jednom nedeljno.
A za potpredsednika mi je bas tesko palo :cry: ,znam da nije jedina funkcija...ma serem,da izvines jebe mi se za to,za to su me predlozili jer valjda nemam dlake na jeziku,a i bio sam motivisan za ceo program.I dalje sam i nema ocaja,samo strah i to prvenstveno samog sebe.
Otpor koji sam pominjao odnosi se na neka pravila u toj dnevnoj varijanti(nema drustvenog zivota neko vreme,samo uz saradnika,nema muzike,interneta itd) i moja godina rodjenja,a to je 30.12."73. Tesko je malo,ako razumes,a sigurno razumes na sta mislim.
Sve u svemu, zvala me bratova ns,sa te grupe,da dodjem u ponedeljak u 12h kod nje i verovatno da oceni,dal treba i sta treba.Takodje me smara sto treba da se pise neki dnevni plan,ustvari ne smara me to,nego sto se vec osecam kao invalid 1.kategorije,sto verovatno i jesam,ali sam vec ranije dosta puta prohodavao i sjebavao.Ipak mislim da cu se truditi da budem iskren i dobar inavalid i da cu slusati sta ce mi reci hotelski strucnjaci,jer me hvata jeza od onoga sto je bilo pre nesto manje od 2 meseca.
I da to za anonimne narkomane mi je bilo u planu,ali nije u planu hotelskih strucnjaka jer je zabranjen kontakt sa bivsim,a narocito sadasnjim zavisnicima,cak i sa str8 ljudima neko vreme.
dal' mi steti droga leti?
User avatar
tamarra
Posts: 231
Joined: Mon Nov 23, 2009 4:13 pm

Re: pakleni plan

Post by tamarra »

Zvuči izazovno.;) A da odigraš igru do kraja?
Pawa
Posts: 472
Joined: Fri Jul 10, 2009 7:00 pm

Re: pakleni plan

Post by Pawa »

tess wrote:Sve i da sam imao rezervaciju,nisam mogao da uticem na odluku hotelskih strucnjaka.
To onda znaci da si bio dobar gost. Mozda su te ranije ispratili i mozda na prvi pogled i nije bas gostoljubivo sto se za razliku od ostalih, u tvom ex i njemu slicnim hotelima, dobrim gostima ne govori „dodjite nam ponovo“, ali nemoj im to uzeti za zlo :). Verujem da ti je tesko zbog svih vanhotelskih pravila, ali londonska berza sigurno nece propasti bar jos neko vreme. Mozda ce ti biti lakse da ostanes jos malo na „odmoru“ ako ubedis sebe da trenutno nije pravo vreme za ozbiljna ulaganja i rad na njoj.
Tess nisi malo uradio do sada i verujem da ima smisla, kako tamarra kaze, odigrati igru do kraja. Znas i sam da za sto bolju igru, kao dodatni stimulans, imas i podrsku zenskog navijackog drustva sa foruma. Mada... Nadje se tu jos i poneki dingospo poput vudd-a :wink:
I da... Nisam nacelnica Maja :)
User avatar
supergenije
Posts: 95
Joined: Tue Dec 22, 2009 2:33 pm

Re: pakleni plan

Post by supergenije »

Tess samo da te pozdravim, sad polako znas i sam...iskusan si prosao si ove faze x puta, znas gde si slab i na koga tako da ovog puta nemoj da zaseres. Znam sad da i ja serem sa ovim frazama ali kapiras me sta ti zelim kazati :wink: Duhovit si i inteligentan lik, mozda da poradis sad malo na naslednicima :D
User avatar
tess
Posts: 495
Joined: Wed Nov 04, 2009 8:19 am
Location: B. Hill Boliwood

Re: pakleni plan

Post by tess »

I"m good "couse,I play.I will play every day.
dal' mi steti droga leti?
User avatar
klara60
Posts: 550
Joined: Wed May 14, 2008 8:42 am

Re: pakleni plan

Post by klara60 »

Tes,
imas moju veliku podrsku. Nemoj posustati-sad se dokazi!
Hajde napisi tih osam pravila apstinencije sto si tamo naucio i inace podjeli iskustva sa nama.
Veliki pozdrav!
User avatar
tamarra
Posts: 231
Joined: Mon Nov 23, 2009 4:13 pm

Re: pakleni plan

Post by tamarra »

tess wrote:I"m good "couse,I play.I will play every day.
:D
User avatar
tess
Posts: 495
Joined: Wed Nov 04, 2009 8:19 am
Location: B. Hill Boliwood

Re: pakleni plan

Post by tess »

klara60 wrote: Hajde napisi tih osam pravila apstinencije sto si tamo naucio i inace podjeli iskustva sa nama.
Veliki pozdrav!
1.) Izbegavati staro drustvo i mesta gde se koristi supstanca.
2.) Izbaciti svu supstancu iz kuce(i alkohol).
3.)redovno uzimati blokator.
4.)svaki dan bez supstance doziveti kao kapital (u svakom smislu).
5.)Otvoreno govoriti o sebi da si narkoman,alkoholicar...(ovde se ne misli da ides po svetu i svima govoris o tome,nego prihvatiti tu cinjenicu).
6.)Pomoci drugim pacijentima koji su u krizi(ovo se odnosi samo kad si na hospitalu i u okviru terapijske zajednice,inace moze da bude mac sa dve ostrice).
7.) U slucaju krize odbraniti se organizovanim sistemom odbrane(bitno je prepoznati da je kriza nastala i ne zatvarati se u sebe,nego traziti okidace).
8.) U slucaju recidiva ,javiti se odmah strucnom timu.
9.)nepisano pravilo je pridrzavati se ovih osam pravila!
Nisam mozda bas po redu napisao,ali to je to.
dal' mi steti droga leti?
User avatar
tamarra
Posts: 231
Joined: Mon Nov 23, 2009 4:13 pm

Re: pakleni plan

Post by tamarra »

Dobro zvuče pravila!
Koje ti se čini najzahtjevnije?

Vezano za pravilo broj pet.
Prije nekoliko mjeseci sam upoznala ženu koja je liječena alkoholičarka. Vježbamo u istoj grupi ("rekreacija"), pa išle skupa do tramvaja. I pričamo nešto o navikama, ritualima, disciplini i ona sa takvim ponosom kaže: "znate, ja sam izliječena alkoholičarka i trebalo mi je da dođem do zdravog nagrađivanja sebe". Nismo puno pričale o tome, ali je mene oduševio ponos sa kojim je ona to rekla. Uspjela je žena! Dobila bitku, ponosna na svoju pobjedu i ne želi da to išta zasjeni. Nosi to kao medalju. :)
User avatar
7474
Posts: 653
Joined: Tue Dec 15, 2009 11:28 pm
Location: Novi Sad, Voša

Re: pakleni plan

Post by 7474 »

veliki pozdrav i veliko dobro došao, od mene!

već sam te negde pitao da li si nastavio da uzimaš Naloreks (ili neki sličan blokator)?
koliko sam razumeo, u klinici si dobijao naloreks kad su te skinuli sa meta. da li si sad na nekoj terapiji i da li njen deo podrazumeva i blokator?

ako je tako, nadam se da se snalaziš sa njim i da ćeš deliti sa nama iskustva u vezi sa blokačem.


što ne iskaš od Sanele da ti prebaci temu na ISPOVESTI. tako bi nam svima bilo lakše da te nadjemo, komentarišemo and ostalo. i onako ovo pisanje više nema veze sa nazivom teme. ovo jako liči upravo na ispovesti..
"this is my final fit, my final bellyache with no alarms and no surprises, no alarams and no surprises, no alarams and no surprises, please!"
Post Reply