BLOKATORI

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom antagonistima (naltrexon, naloxon) - Nemexin, ReVia, Nalorex.... Postavljajte pitanja i svojim iskustvima pomozite drugima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Moderator: sanela

Post Reply
User avatar
Tužna
Posts: 613
Joined: Thu Apr 20, 2006 8:29 pm

BLOKATORI

Post by Tužna »

Što se naloraxa tiče ja sam ga pila 8 meseci, nikakve kontraindikacije nisam imala, prestala sam da ga pijem jer sam shvatila da je stvar samo u tebi samom i u tvojoj psihi, jer možeš ti da piješ kakve god hoćeš blokatore ako iskreno sam svojom voljom ne želiš da se lečiš.
Nalorex je blokator koji blokira receptore u mozgu za opojne droge ( heroin, metadom, morfijum), trodon može da se uzima, ali nikako nemojte pokušavati da sa trodonom razbijate blokator, kao što nekolicina osoba misli. To su prazne priče da se Nalorex može razbiti trodonom. Ja imala poznanika koji je to uradio i nažalost više nije među živima. Takođe i alkohol može da se pije, ali postajete jako nervozni i rezdražljivi što vam nikako neide u korist.
Po meni ako uzimate Nalorex strogo se pridržavajte uputstva koje Vam je lekar dao i tako ga i koristite, ja sam pila po jednu tabletu ujutru, i ulivao mi je veliku sigurnost i samopouzdanje, jer znam ako uzmem malo (heroina) baciću novac, a ako uzmem puno biću mrtva.
User avatar
Mona
Posts: 199
Joined: Fri Nov 10, 2006 1:04 am

Post by Mona »

Ja sam pila nalorex tachno godinu dana,na zahtev moje majke,a i rekla sam joj da cu piti i godinama ako treba,samo da ona bude mirna i sigurna...Shvatila je i ona(ja odavno) da mi ne treba nalorex i da mogu bez njega,kako kazete,stvar je u glavi,...Zamrzela sam taj svet u kome sam zivela,Nalorex je davao sigurnost u poslednjih par meseci samo mojoj majci,meni se smuchilo da pijem i bensedin a kamoli nalorex svaki dan...

Inache,jako dobar lek i za dugogodishnje narkomane,obavezno je vishemesechno uzimanje Nalorexa,...Prevencije radi,chovek ne moze da se sastavi godinama posle skidanja,zato bih savetovala ljudima minimum 8 meseci da piju Nalorex,...ne shkodi a pomaze,...Ja sam bila spremna da izdrzim i duze samo zbog majke,a moj brat recimo pio je samo 2 meseca i prekinuo,...sinoc sam ga videla posle mesec dana i sumnjam da su on i snajka ponovo pocheli,...Eto,zato sam ja insistirala da se pije Nalorex minimum 8 meseci...ima tu josh...
User avatar
zvrky
Posts: 4075
Joined: Mon Jul 18, 2005 1:22 am
Location: Beograd

Post by zvrky »

ja sam ga primala 6 meseci i takodje mislim da je dobro koristiti ga vise od 2-3 meseca.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
brat_narkomana
Posts: 30
Joined: Tue Nov 14, 2006 12:36 pm

Post by brat_narkomana »

Ljudi ja cu poludeti od mog brata ne znam vise sta da radim. Molim vas pomozite mi i kazite mi koju terapiju da pije da bi se skinuo sa heroina, sta ste vi pili?
Bio je nekoliko puta na lecenju ali se opet vracao na staro.

Zato vas molim pomozite mi nekako ja ne mogu da izdrzim njegovo maltretiranje i prodaju mojih stvari. Pomisljam i na samoubistvo ali je to bezanje od problema.
Argentina
Posts: 18
Joined: Fri Apr 15, 2005 8:26 pm
Location: Lugano- CH

Post by Argentina »

Ako si stvarno došla do toga da razmišljaš od samoubistvu, onda znači da je krajnje vrjeme dapokažeš bratu vrata, jednostavnije rečeno, da ga izbaciš iz stana. Svjesna sam koliko to grubo zvuči, medjutim time što mu dozvoljavaš, da uzima, krade tvoje stvari, podržavaš njegovu ovisnost.
Mislim, da nema potrebe da ti sad pametujemo, kako trebaš razgovarati sanjim, kako ga moraš podržati u tome da se lječi, biti uz njega.........jer si ti to vjerovatno več sve pokušavala, ne jednom, nego sto puta.
I ne mislim, da češ ga manje voljeti ako to uradiš, čak i više, možda je to jedini način (ako ostane bez krova nad glavom) da stvarno uradi nešto od svog života. Neki moraju, ali baš moraju dodirnuti dno, da bi shvatili, gdje jih je dovela njihova ovisnost.
I ne bi bilo loše da i ti potražiš pomoč kod psihologa, jer je više nego očigledno, da neznaš kako izaći iz te situacije. Adekvatan terapeut će ti pomoći da doneseš odluke, koje će u prvi mah tebi donjeti neko olakšanje a možda i tvom bratu.
User avatar
Mona
Posts: 199
Joined: Fri Nov 10, 2006 1:04 am

Post by Mona »

Ne mozesh ti nekoga naterati da se skine sa droge ako on to sam ne zeli,...Ja sam prekidala svaki kontakt sa mojim bratom kad god nije hteo da se lechi,...zadnji put nismo se videli ni rech jednu prozborili 9 meseci...i urodilo je plodom,sam je dosao kod mene kuci,zakucao na vrata i zamolio me da ga primim u kucu na 7 dana dok ne primi blokator...Nismo prichali ni tih 7 dana,posle je nekako sve ishlo lako,...Evo sad opet ne prichamo jer ja opet sumnjam,kad mi bude uradio test,tek cu ga onda pustiti u kucu,ovako,necu da znam za njega,...Zajedno smo se uvalili u to i on josh ne moze da dodje sebi,...nije mi zao,ne mogu da mu pruzim podrshku,on je ni nece,sam je sebi dovoljan...a kad je frka onda me zove...blaH :roll:
brat_narkomana
Posts: 30
Joined: Tue Nov 14, 2006 12:36 pm

Post by brat_narkomana »

Ja sam BRAT NARKOMANA, a ne sestra:)
Inace i ja sam se drogirao ali sam prestao jer sam karakter. Ja znam kako sve to ide i kako treba da se ponasa sa narkomanima zato sto radim sa tim. Ali nekada mi stvarno pukne da mi dodje da ga ubijem, ali ga podrzavamo u svemu pruzamo mu svu mogucu paznji (ja i keva) cale ga se odrekao, razvedeni mi roditelji.
Inace mene ointeresuje koja je terapija najbolja koja moze da mu pomogne. Mene to zanima
Argentina
Posts: 18
Joined: Fri Apr 15, 2005 8:26 pm
Location: Lugano- CH

Post by Argentina »

Poprilično konfuzan post. Kažeš da znaš kako sa narkomanima, a odmah poslije kažeš kako bi ga ubio nekad. I još kažeš da si se i ti drogirao (kad si prestao ako nije tajna?). I još kažeš da radiš sa narkomanima i da mu pružaš svu moguču pažnju (ni jedan terapeut se neče složiti sa tobom da je to najbolje rješenje).
Koje terapija je najbolja za njega če ti reči samo i isključivo doktor ako te zanima farmakološka terapija (ljekovi). Niko od nas nije kompetentan da odučuje šta je najbolje za tvog brata, ne poznajuči njega, njegovu istoriju, itd, itd....
I što se tiče psihoterapije postoji više "grana". Koja vrsta je najbolja se odlučuje opet na bazi psihološkog profila osobe, njegovih potreba, a i toga što nudi samo zdravstvo u tvom gradu.
Mislim, da je ipak najbolje rješenje, da nadjete način da zajedno (ti i mama) ubjedite brata, da potraži stručnu pomoć. Pružajuči mu samo svu moguću pažnju problem sigurno nećete rješiti.
Vjerovatno moj odgovor opet nije ono što bi ti htjeo čuti, zar ne?
brat_narkomana
Posts: 30
Joined: Tue Nov 14, 2006 12:36 pm

Post by brat_narkomana »

Ne naprotiv to je istina i ne ljutim se. Ja sam prestao da se drogiram pre dve godine, skidao sam se na suvo i niko ne zna kako mi je bilo ali sam uspeo to da prebrodim, ne znam da li sam napisao ali me je brat na to navukao. Inace danas sam mu kupio neku terapiju za skidanje koju mi je preporucio doktor, to je Rivatrol, Ksalol i Marotilin (ako sam tacno napisao ovo poslednje). Od danas je poceo da se skida, ali samo daj Boze da to i potraje, optimista sam kao i uvek inadam se da ce uspeti.
To sto sam napisao da radim sa narkomanima, radim i znam kako je raditi sa njima, ali imam osecaj da mi je mnogo lakse da radim sa drugim ljudima nego li' sa mojim bratom.

I puno vam hvala jer mi je mnogo lakse kada ovo mogu da podelim sa nekim.
Argentina
Posts: 18
Joined: Fri Apr 15, 2005 8:26 pm
Location: Lugano- CH

Post by Argentina »

Svakako nas obaveštavaj kako ide skidanje. Što se terapije tiče, ja živim u Švajcarskoj, gdje se upotrebljavaju drugi ljekovi. Pretpostavljam ipak da terapija koju si kupio nije neka "strong", jer je za takvu obično potrebna hospitalizacija. No nadajmo se, da če tvoj brat proči kroz tu krizu, pitanje je samo šta če biti poslije. I sam znaš, da 3-4 dana koliko traje fizička kriza nije dovoljno da bi se izlječila ovisnost.

A to što kažeš, da ti je lahke sa drugim narkomanima nego sa svojim bratom je sasvim normalno. Njega voliš, to znači da je itekako prisutna emotivna komponenta, zbog koje ga čas voliš, pa čas mrziš. I baš zbog toga ti savjetujem da potražite pored tvog bratskog angažmana i stručnu pomoč, jer koliko god da znaš kako raditi sa narkomanima, toliko možda nekad nisi u stanju da skontaš, šta je dobro i šta je loše u odredjenom trenutku za tvog brata. To kažem jer vjerovatno i sam znaš, da se i osobe pored narkomana nekako navuku na odredjene mehanizme ovisnosti. Ne zovu se djaba suovisnici.
Srećno
Post Reply