Metadon skidanje, info o kapima

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
Toki
Posts: 5
Joined: Mon Nov 16, 2020 6:04 pm

Metadon skidanje, info o kapima

Post by Toki »

Kako je ova godina sva neka cudna, tako se nekako pokolopilo da se ove godine skinem sa svih opijata te mi treba informacija o kolicini Metadona u jednoj kapi (ili mozda koliko ima tocno kapi u 1mg Metadona) ako netko zna?:D
Cudno pitanje, ali bio sam sve ove godine na 20ml (10mg/ml) Metadona, 2 x 10 mg Normabel te antidepresivi i sada sam nekako zaglavio na racunanju tih kapi.
Pocetkom godine sam prestao piti antidepresive (doc mi je rekao da ih nema smisla vise piti) i to nije bio nikakav problem, a nakon toga sam smanjio Normabel i prije cca 5 tjedana sam ga prestao piti u potpunosti .
Isto tako sam polako skidao Metadon i sada sam na dvije-tri kapi ujutro i isto toliko popodne (pijem dva puta zato sto sam oduvijek dobivao Metadon za dva puta dnevno)
Trenutno mi to smanjivanje Metadona nije jos uvijek tako strasno.....bole me kosti (vecinom leda i oko gluteusa :D ), znoje mi se dlanovi, malo me bole misici, diareja, ne mogu bas spavati, kisem dnevno nekih dvadesetak puta :D , ali ne znam je li to jos od Normabela posto sam ga pio vise od deset godina ili je to od smanjivanja Metadona. Pretpostavljam da je dio od Normabela posto mi je par dana ok, a onda me par dana bole kosti i sl.
Pomoglo bi mi ako netko od vas zna koliko je tocno kapi u 1mg Metadona od 10mg/ml?

Reakcija doca sto sam prestao piti Normabel: "Bezvese se mucis, mogao si ga jos tako piti bar deset godina!" (nije rekao u sali, covjek je bio ozbiljan)
Reakcija na postepeno skidanje s Metadona : "Mozemo te opet prebaciti na Subutex!" (sada mi hoce dati opet Subutex posto sam oduvijek na svim testiranjima pozitivan samo na svoju terapiju, no nema sanse da se opet navlacim na Sub).

Sto se Subutexa tice, njega sam prvo pio, ali kada je dosao Suboxon to me dotuklo posto nisam mogao nikako funcionirati na istom (stalno sam samo spavao) pa su me prebacili na Metadon. Suboxon sam pio 3 x 8mg.
Zadnje cca dvije-tri godine mi stalno pricaju kako bi mozda opet trebao na Subutex, ali sam pocetkom godine odlucio skidati Metadon i sada sam malo zapeo oko tih kapi.
Skidanje s Normabela i sada Metadona je samoinicijativno posto doktori u krugu xxx kilometara samo pristaju na transfer s jedne stvari na drugu (pokusao sam vise puta pricati o tome s njima, no kao sto rekoh oni ne pristaju na skidanje nego me hoce opet vratiti na Sub).

Jos samo jedno pitanje, po vama kada mogu otprilike maknuti i te dvije kapi ujutro dvije popodne?
Danas ujutro sam provjerio i rijec je sigurno o dvije kapi, ne tri.

Recidiv apsolutno nikada nisam imao posto u vrijeme kada sam ja uzimao sub uvijek se pricalo kako ne smijes dop na sub pa nisam ni pokusavao.
O dopu uopce ne razmisljam posto nemam volje za njim, a i vec sam u svojim cetrdesetima i ne padaju mi na pamet takve stvari + vec desetak godina nisam vidio nikoga od ekipe koja se i dalje drogira.
Pusio nisam nikada, alkohol organski ne podnosim i trenutno mi je uz par kapi Metadon jedini porok kofein (a i to smanjujem posto mi se vise ne da biti ovisan ni o toj salici blage kave dnevno).

Mozda mogu napisati sto pijem od dodataka prehrani, ali ne znam kolikobi to bilo odgovorno s moje strane posto se bavim sportom koji oduzima minimalno osam sati tjedno pa mi uvijek trebaju ekstra dodaci zbog dosta visoke potrosnje energije, minerala i sl.
Jednom davno sam pricao ljudima o sportu pa su me svi popljuvali kako je nemoguce baviti se sportom kada si na terapiji, a i iskreno govoreci nemam ni okvirnu ideju pomaze li sto od toga sto pijem (pomaze mi kod sporta, ali ne znam pomaze li kod skidanja + nije da sam se skinuo s Metadona posto ga jos pijem).
Toki
Posts: 5
Joined: Mon Nov 16, 2020 6:04 pm

Re: Metadon skidanje, info o kapima

Post by Toki »

Prije malo više od 24 sata sam popio zadnje dvije kapi.
Jednostavno nemam više volje piti ih i ne znam koliko ima smisla dalje tako piti po dvije kapi (pogotovo zato što već dosta vremena tako pijem).

Pripremio sam se na sve moguće bolove.

Jedina stvar od kemije koju imam su tablete za spavanje koje mi je dao doktor opće prakse (Sanval i Cerson) pa mi to pomogne u zadnjih mjesec dana da bar par sati odspavam po noći.

Kao što sam rekao, ako moram izdurati samo bolove kao što su bolovi u kostima, mišićima, znojenje, diareja i sl. onda to nije nikakav problem.
Ma nije problem ni da me slomi u krevetu par dana, samo neka se to riješi.

Jucer sam za svaki slučaj kupio i par litara vode od kokosa zbog ekstra minerala (dosta sam se informirao u ovih zadnjih godinu dana o smanjivanju Metadona i kako si što više olakšati).
Uz to pijem oko 2,5-3 litre vode dnevno (ionako mi je oduvijek trebalo dosta tekućine zbog sporta).
Istina da mokrim ko' manijak, ali gledam da je to pozitivna stvar.
Last edited by Toki on Thu Nov 19, 2020 10:49 am, edited 3 times in total.
StopBup
Posts: 2699
Joined: Tue May 21, 2019 1:52 pm

Re: Metadon skidanje, info o kapima

Post by StopBup »

Ukupan broj kapi, podelis sa brojem mililitara. To ti je formula za izracunavanje broja kapi u jednom mililitru, onda taj broj podelis sa 10, i onda dobijas koliko kapi daje 1mg metadona. Dalje, prostom matematikom mozes izracunati kolika je kolicina metadnona u jednoj kapi, mada to je glupost. :) Rece da je koncentracija 10mg/ml...
Toki
Posts: 5
Joined: Mon Nov 16, 2020 6:04 pm

Re: Metadon skidanje, info o kapima

Post by Toki »

StopBup wrote: Wed Nov 18, 2020 9:19 pm Ukupan broj kapi, podelis sa brojem mililitara. To ti je formula za izracunavanje broja kapi u jednom mililitru, onda taj broj podelis sa 10, i onda dobijas koliko kapi daje 1mg metadona. Dalje, prostom matematikom mozes izracunati kolika je kolicina metadnona u jednoj kapi, mada to je glupost. :) Rece da je koncentracija 10mg/ml...
Hvala lijepo na odgovoru, ali odustao sam od Metadona i daljnjeg smanjivanja (kao što rekoh u postu prije koji još nije vidljiv) prije 48h.
Mislim da nema više smisla zezati se sa smanjivanjem pa sam prekjučer ujutro popio zadnje dvije kapi.
Ovo sada mi je prvi puta u xx godina bez terapije i sada čekam neku gadnu krizu za par dana, ali spremio sam se za nju psihički i fizički.
Jučer navečer mi je bilo malo lošije, no ništa posebno te ne znam je li to od Metadona ili još uvijek malo od Normabela. Tko će ga više znati od čega je sve ovo. :D
Kod kuće mi je poveća količina terapije, no gotov sam s tim....jednostavno ne mogu više to piti.
Sada mi jedino preostaje čekanje gadne krize, no ne znam kada će doći.

Edit:

Danas treći dan, još ne znam kada očekivati krizu.
Bole me malo kosti, mišići, zglobivi, ne spavam najbolje, znoje mi se dlanovi, diareja, ali ništa strašno tj. za sada mi je bilo gore od Normabela.
I dalje pijem velike količine vode, određenih dodataka prehrani, ne opterećujem organizam s lošom hranom i slatkim (slatko ionako užasno rijetko jedem, eventualno ponekad malo crne čokolade).
Stalno čekam onu gadnu krizu kao kada sam prije xx godina prestao piti Metadon, ali još ništa od toga.....vjerojatno će doći opet i do tako gadne krize, no ne znam kada.

Edit 2:

Četvrti dan i osim što sam noćas loše spavao (u tri sata sam se probudio i jako malo sam uspio odspavati nakon toga), boli me donji dio leđa, malo listovi, kvadriceps, diareja (ništa strašno) i to je to.
I dalje pijem ogromne količine vode, vode od kokosa i sl.
Sve mi se čini da sam krizu pregurao kada sam bio na onih par kapi i kada sam prestao piti Normabel, ali možda lupam bezveze i možda me tek čeka prava kriza.
Tko će ga više znati.
Uz sport, redovito radim vježbe disanja, no to ionako nije ništa novo pošto i to radim zadnjih x godina.
Kada je vas uhvatila kriza od Metadona?
Last edited by Toki on Sat Nov 21, 2020 9:31 am, edited 3 times in total.
Toki
Posts: 5
Joined: Mon Nov 16, 2020 6:04 pm

Re: Metadon skidanje, info o kapima

Post by Toki »

Šesti i do sada najgori dan.
Slabo sam spavao, a danas mi je još i hladno za skrenuti.
Mislim, izdurati ću, o Metadonu toliko ne razmišljam da sam bacio one sve bočice u kojima je bilo podijeljeno dvije kapi u svakoj.
Imam naravno pune, ali ne pada mi na pamet to otvarati i onda opet iznova sve prolaziti jednoga dana.
Koliko još da fizička kriza prođe?
Danas nema ni sporta, možda samo šetnja popodne tek da ne budem kod kuće cijeli dan pošto ne vjerujem da je pametno danas još više iscrpiti organizam.
Čitao sam tu na forumu da mnogi uzimaju neke lijekove kada se skidaju, a ja za njih u životu nisam čuo....ne znam, mislim da je bolje to ovako bez ičega izdržati s obzirom koliko dugo sam skidao terapiju. Bilo bi šteta sve zeznuti.

Edit:

Gotovo je s ručkom i mislim da nema smisla biti kod kuće pa odem šetati u šumu, bar da lagano nekih sat vremena prošećem.
Post Reply