Ljudi pomozite! Naime vec nekoliko godina se lečim od generalizovane anksioznosti i bio sam na terapiji Seroxat 20mg i Ksalol(Xanax) 0.25mg po potrebi, ksalol sam uzimao samo kad nisam mogao da zaspim, zadnjih nekoliko meseci svako veče pred spavanje i dogodilo se da vise ne radi, ne moze da me uspava, sto mislim da sam postao zavistan i tolerantan, imao sam nekoliko neprospavanih noći sto je katastrofa, doktor sad zadnjih 10 dana dao Lorazepam od 1mg, uspava me 1.5mg
Sta da radim i kako da izdajem iz ovoga kad znam da ako ne popijem lek budan cu biti celu noć.
Molim za savet skidanje sa ksalola
Moderator: sanela
Re: Molim za savet skidanje sa ksalola
Kažeš nekoliko dana si bio na 0.25mg ksalola dnevno. Ja sam na ksalolu bio sigurno 7 i više godina, prvo sam ga dobio kao terapiju da bih ga kasnije zloupotrebljavao. Secam se da sam dosao na oko 5-6mg dnevno (pio sam one plave od 1mg). Kada mi se smucio dugo mi je trebalo da polako smanjujem doze i uz pomoc lekara predjem na drugi anksiolitik. Sto se mene tice tvoja doza je minimalna. Pij i uzivaj i radi onako kako ti lekar govori.NekiDečko91 wrote: ↑Fri Jun 12, 2020 6:00 pm Ljudi pomozite! Naime vec nekoliko godina se lečim od generalizovane anksioznosti i bio sam na terapiji Seroxat 20mg i Ksalol(Xanax) 0.25mg po potrebi, ksalol sam uzimao samo kad nisam mogao da zaspim, zadnjih nekoliko meseci svako veče pred spavanje i dogodilo se da vise ne radi, ne moze da me uspava, sto mislim da sam postao zavistan i tolerantan, imao sam nekoliko neprospavanih noći sto je katastrofa, doktor sad zadnjih 10 dana dao Lorazepam od 1mg, uspava me 1.5mg
Sta da radim i kako da izdajem iz ovoga kad znam da ako ne popijem lek budan cu biti celu noć.
-
Re: Molim za savet skidanje sa ksalola
Svašta, još da čujem da neko paniči zbog 0,25mg ksalola.
Ja sam na 3x 1mg dnevno već nekih 9 godina i isto nekada ne mogu da zaspim.
Plus imam i "Sanval" 10mg za spavanje.
Ako ne pomogne, dodam "Leponex".
Nemoj da se plašiš, jednostavno se svakome desi da mu prosto organizam nije dovoljno umoran i ne spava ti se.
Druga je priča ako je to iz noći u noć, to je onda insomnija i za to treba doktor.
Ja sam na 3x 1mg dnevno već nekih 9 godina i isto nekada ne mogu da zaspim.
Plus imam i "Sanval" 10mg za spavanje.
Ako ne pomogne, dodam "Leponex".
Nemoj da se plašiš, jednostavno se svakome desi da mu prosto organizam nije dovoljno umoran i ne spava ti se.
Druga je priča ako je to iz noći u noć, to je onda insomnija i za to treba doktor.