Page 1 of 1

Koliko je pametno roditi dete dok ste na Bupu?

Posted: Wed Oct 02, 2019 4:02 am
by Zeljko86
Pozdrav i postovanje svima.
Eto mene nazad posle par godina ( : Nadam se da ste mi svi zivi i zdravi.

Borim se vec gooodinama sa ovim mislima, da li to uraditi ili ne?
2013 godine dobio sam cerkicu, hvala dragom Bogu zivo i zdravo dete ( : Predskolac, sledece godine Boze zdravlja sto se kaze, skola!
U tom periodu nekih godinu dana sam bio cist pre toga i kada je supruga ostala u drugom stanju tada negde pocinje moj zivot na Bupu.
Dakle, razmisljao sam dosta o tome (zaista mnogo, danima, mesecima, godinama) i tada sam bio uveren da ce sve biti ok jer sam pre toga kada sam se skidao i kada je proslo ono najgore sebi zacrtao u glavi da zelim biti normalan godinu pre nego sto se bilo sta desi.

Ali, prosle su 6 punih godina i par meseci kako sam na Bupu i od prvog dana pa sve do danas imam u glavi taj strah kada razmisljam o tome, a razmisljam mnogo cesto jer zaista zelim jos jedno dete (za suprugu da i ne pricam).
Ali se plasim, bas se plasim onoga "sta ako - sta ce biti - kako ce biti" ?

Nasa zelja je bila, kao i svim ostalim normalnim ljudima koji stupe u brak da imamo dva deteta i da tu ne bude previse razlike u godinama, ali eto, desilo se sta se desilo i ja to odugovlacim godinama vec.
Supruga je inace u fazonu "nece nista biti - bice sve u redu", ali ja... Malo je reci da se plasim!

Kakva su vasa iskustva?
Da li je neko od vas mozda uradio nesto ovako i ako jeste, da li je sve proteklo u najboljem redu?


Sad, da tupim tu i pisem kako sam emotivan i kako mi je vise stalo do zeninog zdravlja, da ja i te kako zelim imati drugo dete, da mogu ja bi sad ovog trenutka uradio sve sto mogu ali... Strah i psiha cuda cine!
Sa jedne strane to je, bar po meni normalno sto se ja plasim i brinem sta moze da se dogodi, sa druge strane nisam dovoljno informisan iako sam trazio (ne toliko puno) odgovore na moja pitanja po netu, nisam bas naisao na neku diskusiju o ovome.
Samim tim odatle dolazi taj neki cudan dodatni strah jer ne koristim sirup protiv kaslja vec nesto sto moze imati uticaja na mnogo toga!

Nadam se da je moje pitanje na pravom mestu, ako nije izvinjavam se moderatorima.
Vi ga prebacite gde bi trebalo da bude ako sam pogresio.

Zelim da cujem vasa misljenja o ovome, svako misljenje je dobro doslo i zlata vredno.
Hvala unapred svima!

Re: Koliko je pametno roditi dete dok ste na Bupu?

Posted: Wed Oct 02, 2019 9:29 am
by Lebowski
To je vrlo osjetljiva tema, a i reći o nekome da mu dijete nije u redu je jako delikatno. Ja sam dosta razmišljao o tome jer planiram još djece, a na terapiji sam i čvrsto sam se odlučio skinuti prije tog poduhvata. Naime primjetio sam da su ipak neka djeca, ne sva doduše, ali neka, govorim naravno samo kad je muški na terapiji ili nečemu, ajmo reći kolokvijalno “slabija”, primjetio sam to, ne mogu si pomoći. Ne sva doduše, sa nekom djecom je sve u redu, konkretno znam za slučaj, doduše na vrlo niskoj dozi je bupa i ima troje prezdrave djece. Ali neki drugi, evo jedan slučaj na visokoj dozi bupa, i teško mi je reći ali dijete ima neke poteškoće, nije to ništa veliko ali postoje. Drugi slučaj je kad je muški bio na heroinu i dijete ima još više poteškoća. Eto, neću duljiti jer kao što sam rekao, ne volim govoriti o tome.