Skidanje sa bupa uz pomoc lirike da ili ne?

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
User avatar
Jurke
Posts: 1467
Joined: Sun Jun 23, 2019 7:03 pm

Skidanje sa bupa uz pomoc lirike da ili ne?

Post by Jurke »

Zdravo, kao i vecina ovde prošao sam dug put kroz pakao opojnih droga i zavisnik sam dugi niz godina. Vec tri godine se uz pomoc bupa klonim heroina i sve to dobro ide...Medjutim primećujem da mi i on škodi, a obzirom da sam ozenjen i imam troje dece trazim kao i mnogi ovde način da se maknem i te zavisnosti. Pre godinu dana sam silom prilike morao da naglo prekinem sa 16mg dnevno. Necu gnjaviti sa time kakav sam pakao prošao tih šest meseci na suvo, ali bukvalno bez ičega... Na kraju sam poklekao, najviše zbog prokleto dugih ne prespava ih noci sa nogama na plafonu... Vratio sam se na 0,5 i to traje nekih godinu dana. Lirike sam zloupotrebljavao kada sam imao malo bupa da bi pojačao rad. Vidim da se pominje ona kao način da se prebrodi kriza od bupa pa se pitam ima li nekoga ko bi mi rekao dali je to delotvorno? Zaboravih da kazem da bup nabbavljam na crno sve vreme sto je u neku ruku i dobro za mene jer čini mi se da mi ga prepisuju na recept bilo bi mi teze da ga se manem...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
User avatar
Lebowski
Posts: 73
Joined: Wed May 22, 2019 3:43 pm

Re: Skidanje sa bupa uz pomoc lirike da ili ne?

Post by Lebowski »

Meni je Pregabalin (Lyrica) bio prepisan 2X150 mg dnevno i pio sam ga dok sam bio na nižoj dozi Bupa. E sad ja nisam osjećao nikakvo djelovanje ali očito je imao neko djelovanje jer sam bio stabilan. Sad ga više ne pijem ali sada sam na visokoj dozi Bupa pa niti ne vidim smisao, osim toga doktorica mi je rekla da nije baš dobar za srce, a kako ionako imam problema sa tlakom, odlučio sam ukinuti taj Pregabalin. Još ga imam doma, ako je tako dobar mogao bi ga i probati. :mrgreen:
Na koliko si ti mislio ići Lyrice?
User avatar
Jurke
Posts: 1467
Joined: Sun Jun 23, 2019 7:03 pm

Re: Skidanje sa bupa uz pomoc lirike da ili ne?

Post by Jurke »

Lebowski wrote: Sun Jun 30, 2019 10:55 am Meni je Pregabalin (Lyrica) bio prepisan 2X150 mg dnevno i pio sam ga dok sam bio na nižoj dozi Bupa. E sad ja nisam osjećao nikakvo djelovanje ali očito je imao neko djelovanje jer sam bio stabilan. Sad ga više ne pijem ali sada sam na visokoj dozi Bupa pa niti ne vidim smisao, osim toga doktorica mi je rekla da nije baš dobar za srce, a kako ionako imam problema sa tlakom, odlučio sam ukinuti taj Pregabalin. Još ga imam doma, ako je tako dobar mogao bi ga i probati. :mrgreen:
Na koliko si ti mislio ići Lyrice?
Ja sam do pre nedelju dana bio na 1mg bupa. Zatim sam progurao nekako dva dana na.0,7mg bupa. Onda sam poklekao i opet uzeo vise. Sada sam drugi dan na nuli i ne osecam se loše. Mislio sam da se ustalim na ispod 0,5 par dana, pa ako to ide da prekinem. Liriku sam uzeo u razmatranje kao nesto sto bi mi mozda pomoglo da izgura anksioznost ukoliko do toga dodje i ublazim nemir u toku noci, ukoliko to moze uopšte. Eventualno bi na svaki drugi, treci dan uzeo jednu od 75mg. I to mozda, jer neznam mnogo o njoj i ne igra mi se sa tim. Zato sam i pitao za iskustva.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Saynotodrugs
Posts: 1
Joined: Wed May 13, 2020 4:21 am

Re: Skidanje sa bupa uz pomoc lirike da ili ne?

Post by Saynotodrugs »

Ja nisam probala ali sam upoznala jednog momka u Niskoj klinici koji je jedino lirika a uspevao da održi apstinenciju..
:geek:
licaninsasela
Posts: 2635
Joined: Fri Feb 01, 2019 8:52 am

Re: Skidanje sa bupa uz pomoc lirike da ili ne?

Post by licaninsasela »

Saynotodrugs wrote: Tue May 19, 2020 10:43 pm Ja nisam probala ali sam upoznala jednog momka u Niskoj klinici koji je jedino lirika a uspevao da održi apstinenciju..
Dok se covjek ne osovi na noge da, ka Jurke pod lijecnickim nadzorom inace te " ponese" lirika. Znaci stat sa subom i lijecnik da te prati. Ako na ulici kupujes nista od skidanja. Pod nadzorom lijecnika male doze kratak period. Ne sama lupat po mg lirike. Cuvaj se tog govneta ako mislis sama da se njome skidas. Uglavnom navlakusa teska.
Post Reply